Steeds meer kritiek op Ronaldo

Ronaldo was en is en blijft in zijn land Brazilië én de rest van de wereld het onderwerp van gesprek. De stroom van kritiek wakkert weer aan na zijn teleurstellende optreden in het eerste WK-duel tegen Kroatië.

Waar de Braziliaanse president, Lula da Silva, eerder al zijn twijfels over Ronaldo's gewicht uitsprak, deed de pers in het Zuid-Amerikaansse land er nog een schep bovenop. " Brazilië speelde met tien man. We hebben medelijden met Ronaldo", openden zij een nieuwe aanval op de topscorer van het WK 2002.

"Hij heeft twee maanden niet gespeeld. Dan is het normaal dat hij onder deze extreme hitte moeilijk in zijn spel komt. Hij zal langzaamaan in vorm komen," steunt bondscoach Carlos Alberto Parreira zijn speler. Uitblinker Kaká steunt zijn ploeggenoot ook. "Laten we hopen dat we de Ronaldo te zien krijgen die we allemaal willen zien."

Buiten de Braziliaanse selectie wordt de roep om Robinho, die 'zijn voorbeeld' tegen Kroatië verving, alsmaar groter. Ronaldo zal aankomende zondag moeten laten zien dat hij zijn kunstje nog kan, om zo de criticasters de mond te snoeren.