Getuige verdwijning Luik nu verdachte

MisdaadDe 39-jarige Abdellah Ait Oud, die zich gisterochtend vrijwillig bij de Belgische politie meldde als getuige in de zaak rond de twee vermiste Luikse meisjes Stacy Lemmens en Nathalie Mahy, is gisteravond aangehouden als verdachte. Hij wordt beschuldigd van ontvoering van kinderen minder dan twaalf jaar en onrechtmatige opsluiting.

De verdachte ontkent iets met de verdwijning van de 7 en 10-jarige meisjes te maken te hebben. Volgens de onderzoeksrechter zijn er echter voldoende aanwijzingen om hem vast te zetten. Zo bleef hij na de verdwijning drie dagen spoorloos, terwijl hij als belangrijke getuige werd gezocht. Bovendien zouden sommige van zijn verklaringen met elkaar in tegenspraak zijn.

Abdellah Ait Oud heeft een verleden van zedenmisdrijven. Zo werd hij in 1994 veroordeeld wegens de verkrachting van een 14-jarig nichtje. Die had hij vanaf haar zesde jaar misbruikt. In 2001 werd hij veroordeeld wegens het misbruiken van een ander 14-jarig meisje. Die sloeg hij met een steen op haar hoofd waarna hij haar verkrachtte. Ait Oud, geboren en getogen in BelgiŽ, was voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis.

Abdellah Ait Oud: officieel verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Stacy en Nathalie
Abdellah Ait Oud: Van getuige naar verdachte

Met dank aan mesecina en Bas028 voor de submit.