Boek: 1000x Robbie Williams

Lars (detulp050)
Robbie Williams is hot. Zeker nu hij bezig is met zijn World Tour 2006 en daarbij op 21, 22, 24 en 26 juni de Amsterdam ArenA aandoet. Al binnen een paar minuten waren de eerste twee concerten uitverkocht, waarop het management besloot nog twee extra concerten aan te kondigen, waarvan ook alle kaartjes in korte tijd werden vergeven. Maar het circus draait niet alleen om entreebewijzen, want net als bij het WK voetbal zijn er allemaal navenante artikelen op de markt gebracht en zie je Robbie steeds voorbij komen in de spotjes van een groot telecombedrijf. Een voorbeeld daarvan is het boekje 1000x Robbie Williams van journalist Willem Uylenbroek. De moeite waard of een schlemielige poging om geld te verdienen aan de talenten van een Britse zanger?

Verwacht je een biografie van de 32-jarige popartiest, dan kun je het wel vergeten. Alleen op de achterkant staat een kleine introductie, maar verder moet je het levensverhaal van de bekendste man uit Stoke-On-Trent opmaken uit een aantal quotes. En dan gaat het niet om een stuk of tien uitspraken, maar, zoals de titel al zegt, om duizend stuks. Duizend keer een quote van Robbie Williams of over Robbie Williams. De uitspraken staan gelukkig niet helemaal ongeordend door elkaar, maar zijn verdeeld in een aantal hoofdstukken, waaronder over de plaats waar hij is opgegroeid, over Take That, de pers en over zijn fans.
quote:
Een grote groep homopopsterren doet alsof hij hetero is, ik wil een groep starten van heteropopsterren die beweert homo te zijn.
quote:
Er zijn niet zoveel vrouwen bij wie ik zeg: die zijn mooi. Maar ik ben wel met ze allemaal naar bed geweest.
Voor de fans is het boek 1000x Robbie Williams leuk om door te bladeren, al zullen de meeste quotes de fans bekend voorkomen. Ideaal als je op het toilet even iets om handen wilt hebben om te lezen of om je bezig te houden als je in de rij staat om volgende week de ArenA in te komen. Voor de rest van de wereld zal het boekje nogal onsamenhangend zijn, een grote brij aan oneliners, waarbij je niet echt kennis maakt met de persoon achter de artiest. Ook bevat 1000x Robbie Williams geen enkele nieuwe quote, het is een verzameling van uitspraken uit allerlei tijdschriften en interviews, dus verwacht geen opzienbarende onthullingen of primeurs.

1000x Robbie Williams is een boek voor de fans van Robbie Williams. Niets meer en niets minder. Een flinke verzameling uitspraken die nergens toe leiden en niets nieuws bevatten. Om eens door te bladeren misschien nog de moeite waard, maar voor de rest kun je deze uitgave maar beter laten liggen; tenzij je natuurlijk een die-hard fan bent, dan zou je dit boekje nog kunnen overwegen.



Uitgever: TM Publishers ISBN: 90 499 00194 Pagina's: 189
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!