Schumacher achteraan gezet

Michael Schumacher zal morgen de GP van Monaco van achteraan moeten beginnen. Hij is naar plek 22 teruggezet door de raceleiding wegens het incident in de laatste ronde van de kwalificatie. Hij zal hierdoor naast zijn teamgenoot Felipe Massa staan, die zijn auto in de bandenstapels parkeerde.

Update @23.36u:
De beslissing is genomen na gesprekken met Schumacher zelf, zijn race-ingenieur Chris Dyer, Ross Brawn, teammanager Stefano Domenicalo, Charlie Whiting en FIA-software-expert Alan Prudom. De telemetrie-gegevens en de videobeelden hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de raceleiding, bestaande uit Tony Scott Andrews, Joaquin Verdegay en Christian Calmes, na acht uur overleg tot deze beslissing is gekomen.

Volgens de raceleiding heeft Schumacher paragraaf zestien van het sportieve reglement overtreden. Hij zou zijn auto met opzet op de baan hebben geparkeerd.

De startopstelling van morgen zal een negatief record voor het team zijn: In zijn meer dan vijftig jaar tellende historie heeft Ferrari nog nooit met twee auto's achteraan gestaan. Tot nu toe stond dat record op plaats 19 en 23, tijdens de GP op Brands Hatch in 1980.