Duitse zeilcoach op IJsselmeer vermist

Icoon BinnenlandsEen Duitse zeilcoach die zijn dochter vrijdag begeleidde bij de jaarlijkse zeilwedstrijd van Holland Regatta in Medemblik, wordt vermist. Dat meldt het kustwachtcentrum in Den Helder.

Functionarissen van het Olympische zeiltoernooi vonden het rubberbootje dat gebruikt werd als startschip onbemand tussen twee wedstrijdbanen. De motor van het bootje draaide nog. Vanaf twee uur werden een helikopter van de marine en reddingsboten van de koninklijke Nederlandse reddingsmaatschappijingezet om de coach te zoeken. Ook 21 boten van het Holland Regatta hielpen bij de zoektocht. De zoektocht werd om vijf uur die middag afgeblazen. Om zes uur is vervolgens een politievaartuig uit Enkhuizen uitgevaren om te gaan dreggen.

De zoektocht op het IJsselmeer naar de Duitse zeilcoach, die vermoedelijk uit de boot is gevallen, is zaterdag hervat. Bij deze zoektocht is nu ook sonar ingezet. Dit is een een techniek die geluid gebruikt om onder water te navigeren of om andere voorwerpen te detecteren. De dochter is door de organisatie in Medemblik opgevangen. Haar vader is nog niet gevonden.