Airline Tycoon krijgt vervolg

Het heeft een paar jaar geduurd, maar de Duitse ontwikkelaar Spellbound heeft een opvolger aangekondigd voor haar simulatiegame Airline Tycoon. Airline Tycoon surfde mee op een grote golf tycoon games die uitkwamen na het succes van Rollercoaster Tycoon. De game wist zich echter van de massa te onderscheiden door veel gebruik te maken van humor en door de degelijke gameplay aan te vullen met een paar inventieve spelelementen.




Ook dit keer kun je weer in de huid kruipen van een beginnende tycoon die zijn eigen vliegtuigmaatschappij moet runnen vanuit een vliegveld. Alle elementen uit het eerste deel komen weer terug waaronder routeplanning, personeelsmanagement en de financiën van de onderneming. Tevens krijgt de speler wederom om het de concurrentie lastig te maken de optie om hen te saboteren. Welke verschillende sabotage-opties je krijgt in dit deel is niet bekend maar naar verwachting zullen oude favorieten zoals het computervirus en de bom in het kantoor van de tegenstander terugkeren.



De game zal volledig in 3D uitgewerkt zijn en kent weer dezelfde humoristische grafische stijl van zijn voorganger. Ook multiplayer, zowel online als offline, zal zijn opwachting maken in dit deel. Gamers zullen nog wel even moeten wachten op de game, want Airline Tycoon 2 zal niet voor de 2e helft van 2007 in de winkels liggen.