Voetbal: Uitslag Nederland - Kameroen

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands elftal heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Kameroen. De vriendschappelijke wedstrijd in de Rotterdamse Kuip was de eerste van een drieluik oefenwedstrijden richting het WK. In de eerste helft behaalde Oranje een prima niveau, het tweede bedrijf was stukken minder.

Oranje trad aan met Van Persie als rechtsbuiten en Sneijder op het middenveld in plaats van de lichtgeblesseerde Van der Vaart. Nederland speelde de eerste helft dominant en aanvallend voetbal en met name Van Persie viel op met enkele goede acties en dito voorzetten, die echter werden gemist door Cocu en Van Nistelrooij. Niet veel later kon Van Nistelrooij toch tekenen voor zijn 26ste doelpunt in vijftig interlands. De spits van Manchester United tikte in de 23ste minuut goed binnen na doorkoppen van Ooijer. Ook Van der Sar liet zich gelden met een wereldredding op een inzet van Webo.

In de tweede helft zakte het niveau flink in. Nederland creëerde nauwelijks kansen en Kameroen kwam zowaar wat beter in het spel. Dat ging wel gepaard met veel overtredingen op Oranje-spelers en commentaar op de arbiter, die de Afrikanen bestrafte met vijf gele kaarten en een rode kaart. In het slot van de wedstrijd bracht Van Basten nog Landzaat (voor Cocu), Kuijt (voor Van Nistelrooij) en Babel (voor Robben) in, maar ook zij kwamen niet meer tot scoren.