Bos: 'CDA is laf over AOW'

Wouter Bos PvdA-leider Wouter Bos vindt het CDA "laf", omdat ze weigeren te zeggen wat er moet gebeuren om de AOW in de toekomst betaalbaar te houden. Dat zei de partijleider tijdens een PvdA-congres over 'Links en het bedrijfsleven' in Nijmegen.

Bos kwam vorige week met plannen voor de fiscalisering van de AOW, waarin rijkere 65-plussers gaan meebetalen voor de AOW. CDA en VVD zijn het niet eens met deze plannen. Balkenende verklaarde dat "Bos steeds twee stappen achterloopt" op hem. Bos reageerde vandaag hierop. "Het CDA is laf en houdt de lippen stijf op elkaar. Zodat ze op een dag na de verkiezingen opeens vanuit achterkamertjes tevoorschijn kunnen komen met hun impopulaire maatregelen. Net zoals het de afgelopen jaren ging".

Bos vindt het beter dat de VVD in ieder geval wel kleur kiest. Minister van Financiën Gerrit Zalm en VVD-fractievoorzitter Willibrord van Beek "praten over het verhogen van de AOW-leeftijd en de noodzaak verder te bezuinigen. Goed dat ze zo eerlijk zijn. Dan zien mensen ook gelijk waarom ons verhaal beter en socialer is", zo verklaart Bos.