Grote brand in centrum van Hengelo

Icoon BinnenlandsIn Hengelo (Overijssel) heeft vannacht een grote brand gewoed in een filiaal van de Blokker. Het pand is, evenals een voormalig bioscoop en een filiaal van de Kruidvat, volledig verwoest. Ook een aantal huizen, die boven de winkels waren gevestigd, werden vernield. De oorzaak is nog niet bekend.

Rond 23.30 uur vrijdagavond is de brand uitgebroken. Dertig omwonenden moesten bij de brand worden geëvacueerd. In eerste instantie konden ze in een café worden opgevangen, maar ook die moest later ontruimd worden. Ruim honderd brandweerlieden en mensen van de vliegbasis Twente waren in touw met blusvoertuigen en hoogwerkers om de brand onder controle te krijgen. De brandweer gaat er vanuit zaterdag en zondag nog bezig te zullen zijn met het nablussen. Het blussen werd bemoeilijkt doordat uitgaanspubliek massaal op de brand was afgekomen.

Het is niet de eerste keer dat een filiaal van Blokker in vlammen opgaat. In januari ontstond brand in een filiaal te Krommenie, waardoor uiteindelijk elf winkels in vlammen opgingen en veertien woningen zwaar werden beschadigd.

Vorige week viel ook in België nog een Blokkerwinkel ten prooi aan de vlammen. De Belgische justitie vermoedt dat een brandstichter het op Blokkerwinkels heeft gemunt. Al zeven vestigingen in Belgie zijn sinds 1997 in brand gevlogen.


De vlammen sloegen uit het dak in Hengelo (OV).


Voor een filmpje kun je terecht bij RTVoost en op het forum is er ook een topic over aangemaakt.

Met dank aan _Denker, Atlantis, Xanthe, DynamicDreams, Youri_uut_Hengelooo en Roonaan voor de submit.