Talpa wil duidelijkheid over '10'

TalpaTelevisiezender Talpa zal de komende week opnieuw gaan proberen toestemming te krijgen om de 10 te mogen gebruiken in campagnes. Eerder verbood de rechter het gebruik van TIEN, Tien, TV Tien, TV=Tien, Tien=TV en Tien.tv, omdat SBS de rechten bezit van TV 10. Talpa hoopt woensdag duidelijkheid van de rechter te krijgen over wat het wel en niet mag.

Volgens een woordvoerder van de zender kan geen enkele partij het cijfer claimen. "We mogen nu al overal roepen dat we graag hebben dat mensen Talpa op kanaal tien zetten. Maar we weten bijvoorbeeld niet zeker of we ook een 10 in het hoekje van het beeldscherm mogen zetten." Het voorkomen van zowel RTL5 als NET5 toont daarbij aan dat een cijfer niet exclusief voor een zender weggelegd kan zijn, zo meent de woordvoerder.

SBS stelt dat dit een foute uitleg is van de eerder gevelde vonnissen. Het cijfer 10 heeft immers veel meer gelijkenis met TV 10 dan tien. "Er zijn twee gerechtelijke uitspraken geweest in ons voordeel. We gaan ervan uit dat de rechter woensdag de lijn van zijn voorgangers volgt", meent SBS. De zaak dient woensdagmiddag om 13.30 uur in Amsterdam.