'Kalou gaat naar Chelsea'

Icoon VoetbalWaarover al weken geruchten gingen, lijkt waarheid gebleken: Feyenoorder Salomon Kalou speelt vanaf volgend seizoen bij Chelsea. Gisteren bereikte hij overeenstemming met de Engelse club. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Afgelopen donderdag deed Chelsea Feyenoord een bod voor de Ivoriaan. Daarop kreeg Kalou toestemming om naar Londen te reizen voor onderhandelingen. Omdat hij niet transfervrij vertrekt, moeten Chelsea en Feyenoord nog onderhandelen over een transfersom. Waarschijnlijk komen de clubs vandaag of morgen tot overeenstemming. Daarna zal Kalou opnieuw naar Engeland reizen om een vier- of vijfjarig contract te tekenen.

Voor de eventuele naturalisatie van Kalou, is dit waarschijnlijk de definitieve doodsteek. In principe moet je immers, om voor naturalisatie in aanmerking te komen, vijf jaar in Nederland gewoond hebben en daar komt Kalou niet aan. Zoals bekend, geeft de wet de minister de ruimte om in bijzondere gevallen als deze een uitzondering te maken, maar de minister heeft besloten geen gebruik te maken van die mogelijkheid.

Icoon Voetbal
Volgend jaar in Chelsea-shirt


Voor meer sportnieuws ga je natuurlijk naar FOK!sport.