Oefenzeges VS, Tsjechië

Tsjechië en de Verenigde Staten hebben beide een oefenduel richting het WK winnend afgesloten. Ghana hield verdienstelijk Turkije op 1-1.

Tsjechië won met 2-0 van WK-deelnemer Saoedi-Arabië. Milan Baros (15') en Marek Jankulovski (’92) scoorden in het Oostenrijkse Innsbruck. Bondscoach Brückner van de Tsjechen maakte gebruik van Zdenek Grygera, maar moest Tomas Galásek wegens een blessure missen. Ook Jan Koller gaf geen acte de présence.

Amerika rekende in Cleveland af met Venezuela: 2-0. Oefenmeester Bruce Arena voerde liefst negen wijzigingen door in vergelijking met de nederlaag drie dagen eerder tegen Marokko (0-1). Venezuela had weinig kans en ontsnapte meermaals. Pas in de 36e minuut opende Brian Ching de score. Nadat Howard eindelijk eens was getest, besliste Clint Dempsey halverwege de tweede helft het treffen. Aanstaande zondag is Letland de tegenstander van de VS, waarna de ploeg afreist naar Hamburg om de tenten op te slaan.

Het leek wel of de complete poule E van het WK vrijdag oefende, want ook Ghana speelde een vriendschappelijk duel. The Black Stars hielden Turkije op 1-1. Nihat Kahveci bracht de nummer drie van het voorbije WK nog aan de leiding, maar op het uur tekende Matthew Amoah voor de gelijkmaker. Turkije speelde eerder deze week nog met 3-3 gelijk tegen België.

Programma oefenwedstrijden zaterdag:
Roemenië – Noord-Ierland
Marokko – Mali
Duitsland – Luxemburg
Zwitserland – Ivoorkust
Nieuw Zeeland – Georgië
Trinidad en Tobago – Wales
Portugal – Kaapverdië
Denemarken – Paraguay
Servië en Montenegro – Uruguay
Nederland – Kameroen
Frankrijk – Mexico
Spanje - Rusland