Nederland wint eerste oefenwedstrijd

In voetbaltempel de Kuip heeft het Nederlands elftal de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kameroen met 1-0 gewonnen. De eerste helft behaalde Oranje een prima niveau, het tweede bedrijf was het iets minder.

In de aanloop van het WK was de partij het eerste duel in een drieluik oefenwedstrijden. Oranje trad aan met de sterke opstelling. In plaats van Dirk Kuijt fungeerde Robin van Persie als rechtsbuiten. Deze keuze pakte prima uit tijdens de wedstrijd.

Nederland speelde de eerste helft dominant en aanvallend voetbal. Kameroen kwam nauwelijks aan te pas en stelde behoorlijk teleur. Op aangeven van een kopbal van Andre Ooijer scoorde Ruud van Nistelrooij het enige doelpunt van de wedstrijd. In zijn vijftigste interland staat de teller bij hem nu op 26 doelpunten.

In de tweede helft zakte het niveau behoorlijk in. Nederland creëerde nauwelijks kansen en Kameroen kwam zowaar wat beter in het spel. Dat ging wel gepaard met veel commentaar op de arbritage, die de Afrikanen bestrafte met vijf gele kaarten en een rode kaart.