Over Mijn Lijk best gewaardeerde programma

Over Mijn Lijk is met een gemiddelde van 8,5 het best gewaardeerde televisieprogramma van de Publieke Omroep van dit seizoen tot nu toe. Een woordvoerder van BNN heeft dit gisteren gemeld. De gegevens zijn afkomstig van het Continu KijkOnderzoek van de stichting SKO en betreft de periode 1 september 2005 tot en met 21 mei 2006.

In de zevendelige BNN-serie volgt presentator Patrick Lodiers een jaar lang de vijf ongeneeslijk zieke jongeren Karin, Fedde, Geja, Elmar en Wiebe. Ze weten dat ze niet lang meer te leven hebben, maar gaan toch nog door zolang ze kunnen. De eerste aflevering werd uitgezonden op 17 april. Vier van de vijf deelnemers waren toen al overleden.

BNN-presentator Patrick Lodiers: "Hoogst gewaardeerd tv-programma van dit seizoen.... onwaarschijnlijk... Maar deze waardering voor Geja, Elmar, Karin, Fedde en Wiebe is eigenlijk wel terecht: met zo'n kansloze ziekte alles uit het leven halen verdient een hoog cijfer!".

Ook op het FOK!forum maakte het programma de nodige tongen los en volgden veel positieve reacties: topic 1 en topic 2. De enige nog levende deelnemer aan het programma, Wiebe, post ook regelmatig mee.

De laatste twee uitzendingen van de docusoap zijn op 29 mei en 5 juni te zien bij BNN op Nederland 2. Oude afleveringen kunnen via de site van Over Mijn Lijk nog worden teruggekeken.


Van links naar rechts: Karin, Fedde, Geja, Elmar en Wiebe.

Met dank aan pberends voor de submit.