Grote steekpartij in Berlijn

Icoon MisdaadIn Berlijn heeft gisteravond, na de opening van het nieuwe Hauptbahnhof, een grote steekpartij plaatsgevonden. Een zestienjarige jongen begon ineens met een mes wild om zich heen te steken. Hierbij raakten minstens zestien mensen gewond, waarvan zes zwaar. Doden zijn er niet. De dader is meteen gearresteerd.

Over de motieven van de jongen kan de politie tot nu toe alleen maar gissen, maar rechts en religieus extremisme worden uitgesloten. De dader handelde helemaal op zichzelf. "De amokmaker stak volkomen willekeurig om zich heen," zei een politiewoordvoerder. Volgens de woordvoerder was de jongen al bekend bij de politie. Tegen hem is inmiddels een aanklacht ingediend voor mishandeling. Het aantal gewonden kan nog oplopen, omdat nog niet iedereen zich bij de politie gemeld heeft.

Gisteravond waren er honderdduizenden mensen bij de opening van het nieuwe centraal station in Berlijn, waaronder bondskanselier Merkel en burgemeester Wowereit. Afzettingen vanwege de steekpartij leidden tot een verkeerschaos.

Met dank aan marcoadam2003 voor de submit.