FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 februari 2006

Xbox 360 geruchten

Het is weer tijd voor een paar leuke geruchten over de Xbox 360. Een Microsoft medewerker schijnt in beschonken toestand een aantal geheimen verteld te hebben tegen een oude vriend van hem, die toevallig erg actief is op het internet. Of de geruchten waar zijn is nog maar de vraag, want de bron is deze keer wel erg vaag.

1- Ergens in november zal Microsoft een media-service lanceren via de Xbox Live Marketplace. Dit zal variŽren van liedjes voor 99 cent tot 3.99 dollar voor streaming-video's.

2- Op de komende E3 zal Microsoft een deal met Blizzard bekend maken. World of Warcraft zal op de Xbox 360 uitkomen en de gameplay zal aangepast worden aan een controller. Ook zal de 360-versie een expansion bevatten die PC-gamers pas een maandje later krijgen. De 360-versie zal eigen servers krijgen en ook voice-chat.

3- Halo 3 zal het vierde kwartaal van 2006 uitkomen.

4- Er zullen 50 verschillende Dreamcast-games uitkomen op Xbox Live Arcade binnen twee jaar en deze zullen 10 dollar per stuk kosten.

5- Bonk's Adventure zal in september 2006 op Xbox Live Arcade verschijnen.

Jyllands-Posten weigerde Jezus-cartoons

Super7fighter had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe Deense krant Jyllands-Posten, die in september 2005 de spotprenten van de profeet Mohammed waar nu zo veel ophef over is, publiceerde, blijkt drie jaar geleden te hebben geweigerd tekeningen te publiceren die de spot drijven met Jezus Christus. De redenen: ze waren niet grappig en er zouden lezers mee beledigd kunnen worden.

De Deense tekenaar Christoffer Zieler stuurde in april 2003 een serie cartoons die handelde over de verrijzenis van Jezus Christus naar de redactie van Jyllands-Posten. Hij kreeg een e-mail terug van redacteur Jens Kaiser, die stelde dat de lezers van de krant de tekeningen niet op prijs zouden stellen. "Bovendien denk ik dat de tekeningen protesten zullen veroorzaken", aldus de redacteur in de e-mail.

Zieler zegt nu tegen het Noorse dagblad Dagbladet, dat de e-mails inzag: "Ik zie de cartoons als een onschuldige grap, van het soort dat mijn christelijke grootvader zou waarderen. (...) Ik heb ze laten zien aan een paar pastoors, en zij vonden ze grappig." Volgens Zieler vindt Jyllands-Posten de gevoelens van zijn christelijke lezers belangrijker dan die van moslims die de krant lezen.

Kaiser vindt het belachelijk dat Zieler deze zaak nu naar boven haalt. "Het heeft niets te maken met de Mohammed-cartoons. (...) In die zaak hebben we illustrators gevraagd tekeningen te maken. Ik heb niet gevraagd om de cartoons (van Zieler). Dat is het verschil", aldus de redacteur nu. "De tekenaar dacht dat zijn cartoons grappig waren. Ik vond van niet. Het zou enkele lezers beledigen, niet veel, maar enkele."

Jyllands-Posten is ondertussen al enkele tijd het middelpunt van een internationale rel. Meerdere medewerkers van de krant zijn met de dood bedreigd. Ook zijn er bommeldingen geweest bij redacties van de krant in Aarhus en Kopenhagen. Beide bleken vals te zijn.


De bewuste tekeningen van Christoffer Zieler
(klik hier voor de grote versies)

Bush wil fors meer uitgeven aan defensie

JMB_NL en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EconomieGeorge Bush wil in het fiscale jaar 2007, dat op 1 oktober van dit jaar begint, veel meer uitgeven aan defensie en veiligheid. Als het aan de Amerikaanse president ligt, stijgen de uitgaven voor defensie met 6,9 procent tot 439,3 miljard dollar (366,5 miljard euro). Dit blijkt uit de begrotingsvoorstel dat Bush naar het Congres heeft gestuurd.

De uitgaven voor de binnenlandse veiligheid moeten met 3,3 procent worden opgeschroefd tot 33,1 miljard dollar, zo vindt Bush. De Amerikaanse begroting voor 2007 bedraagt in totaal 2,77 biljoen dollar (2,29 biljoen euro). Hiermee neemt het met 2,2 procent toe ten opzichte van 2006, waarin de begroting 2,71 biljoen dollar bedroeg.

"Mijn administratie heeft ervoor gekozen de rijkdommen van ons land aan te wenden voor onze grootste prioriteit: de bescherming van onze burgers en ons thuisland", aldus luidt de verklaring van Bush voor zijn plannen. De voorgestelde defensieuitgaven zijn een nieuw record. Nooit eerder is er zoveel geld naar het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, gegaan. Het geld zal, volgens de plannen, onder meer besteed gaan worden aan de aankoop van een nieuwe onderzeeŽr en een tweetal nieuwe duikbootjagers. Verder wil het ministerie 42 nieuwe F-18-gevechtsvliegtuigen aanschaffen.

Het begrotingstekort voor 2006 wordt geraamd op 423 miljard dollar. Om te voorkomen dat dit tekort nog verder oploopt, wil Bush gaan bezuinigen op enkele onderdelen. Hij pleit ervoor om minder uit te geven aan onderwijs, gezondheidszorg, pensioenen en landbouw. Met deze bezuinigingen denkt Bush het begrotingstekort terug te kunnen brengen tot 354 miljard dollar.

Er is echter ook ruimte voor extra geld voor bepaalde zaken. Volgens Bush moet er bijvoorbeeld meer geld gegeven worden voor onderzoek naar alternatieve energiebronnen, zodat de VS minder afhankelijk worden van olie uit het Midden-Oosten. Hier pleitte hij onlangs al voor in zijn State of the Union.

Overleg Jyllands-Posten met Deense moslims

Cartoon MohammedDe krant Jyllands-Posten is in overleg getreden met 27 Deense moslimorganisaties over het uitgeven van een gezamenlijke verklaring. Deze verklaring moet een uitweg bieden uit de wereldwijde 'cartooncrisis', die vooral in het Midden-Oosten tot ernstige rellen rond Deense ambassades leidden.

Volgens hoofdredacteur Carl Juste heeft het dagblad een aanbod van de moslimorganisaties geaccepteerd om te praten over de heisa die in de afgelopen week is ontstaan. Een mogelijke verklaring zou een excuus van Jyllands-Posten bevatten. Juste benadrukte echter dat de spijtbetuiging niet voor het plaatsen van de spotprenten, maar voor het beledigen van moslims zal worden gedaan.

Molotovcocktails
Ondertussen is ook in Iran, dat eerder vandaag aankondigde de handelsbetrekkingen met Denemarken te verbreken, de Deense ambassade belaagd door demonstranten. Vanuit de menigte werden molotovcocktails naar het gebouw gegooid. Enkele betogers die op het terrein van de ambassade wisten te komen, werden door agenten daar weer van verwijderd. De politie riep de demonstranten op geen schade te veroorzaken.

'SyriŽ zette aan tot cartoonrellen'
Volgens de Amerikaanse topdiplomaat Kurt Volker speelde SyriŽ een kwalijke rol bij het uit de hand lopen van de rellen. Gezien de massaliteit van de betogingen in de Syrische hoofdstad Damascus moet er 'een soort van acceptatie of steun van de kant van de staat zijn geweest', concludeerde Volker. Ook denkt hij dat het land een rol speelde bij de onrust in Libanon. "Het viel me op hoeveel mensen zo snel op de been waren en hoe agressief." Ook de Libanese regering uitte vandaag beschuldigingen in de richting van het buurland.

De uit de hand gelopen betogingen hebben inmiddels het leven gekost aan minimaal vijf personen. Zondag kwam tijdens de bestorming van het Deense consulaat in Libanon een betoger om het leven toen hij werd ingesloten door de vlammen, vandaag overleden drie personen in het Afghaanse Jalalabad toen er in een menigte werd geschoten. Ook in SomaliŽ kwam een demonstrant om het leven. Mogelijk werd eveneens een rooms-katholieke priester in het Turkse Trabzon gisteren vermoord uit woede over de spotprenten.

Proef met flexibele examens

Icoon ExamenVeertien middelbare scholen verspreid over heel Nederland doen vanaf januari 2007 mee aan een proef om tussentijdse examens af te nemen. Leerlingen krijgen op die manier de mogelijkheid om de vakken waar ze klaar voor zijn af te sluiten. De proef moet duidelijk maken of zogenoemde flexibele examens voordelig zijn voor leerlingen.

Op deze manier hoeven leerlingen die zakken geen heel jaar meer te wachten tot ze opnieuw examen kunnen doen. Ook moet blijken of het voor scholen geen te grote belasting is om meer examens per jaar te organiseren. De proef loopt tot 2010 en wordt uitgevoerd door Schoolmanagers_VO en de landelijke vereniging voor managers in het voortgezet onderwijs.

Dit alles staat in een brief van minister van Onderwijs Maria van der Hoeven (CDA) die maandag naar de Tweede Kamer werd gestuurd. De tussentijdse examens worden vanaf januari en augustus volgend jaar afgenomen door de staatsexamencommissie. Voor de reguliere landelijke examens blijft de meimaand gereserveerd.

Rise of Nations: Rise of Legends website online

Rise of Nations: Rise of Legends zal in het tweede kwartaal van 2006 verschijnen. Deze nieuwe Rise of Nations neemt gamers mee naar een fantasie-wereld waarin een oorlog is losgebarsten tussen de magische krachten en de technologie.

De website van deze real-time strategy-game is nu online te bekijken. Op de website kun je screens en filmpjes van het spel vinden en achtergrond info lezen.

Bezoek de website hier.

Voorstel Jack Thompson wordt 2D-game

Herinnert iemand zich nog het voorstel van Jack Thompson, om een game te maken over de wraak van een man die geobsedeerd is door de game industrie? Deze is er nu eindelijk, en het is gewelddadig.

'Osaki Kim is the father of a high school boy beaten to death with a baseball bat by a 14-year-old gamer. The killer obsessively played a violent video game in which one of the favored ways of killing is with a bat. The opening scene, before the interactive game play begins, is the Los Angeles courtroom in which the killer is sentenced "only" to life in prison after the judge and the jury have heard experts explain the connection between the game and the murder.Osaki Kim (O.K.) exits the courtroom swearing revenge upon the video game industry whom he is convinced contributed to his son's murder. "Vengeance is mine, I will repay" he says. And boy, is O.K. not kidding. O.K. is provided in his virtual reality playpen a panoply of weapons: machetes, Uzis, revolvers, shotguns, sniper rifles, Molotov cocktails, you name it. Even baseball bats. Especially baseball bats.'

De game was er al als tekstgame maar is er nu ook als 2D-shooter. Het is de bedoeling om kleine gamers, gemene advocaten, en gamesverkopers overhoop te knallen, met als einddoel de E3. Het lijkt er dus op dat Jack Thompson een goed doel 10.000 schuldig is. Klik hier om naar de website van het spel te gaan.Film: Walk the Line

Toen de Johnny Cash hit "I Walk The Line" in 1957 voor het eerst op een cd verscheen, werd de single een onmiddellijke hit. Zijn strakke gitaarspel en sterke tekst als "Because you're mine, I walk the line", sloegen in als een bom en zorgde voor een 48 weken durende notering in de Amerikaanse Billboard chart. Het duurde dan misschien bijna een halve eeuw totdat er een biografisch werkje op het witte doek verschijnt met dezelfde titel als 'die ene hit', maar zowel Jaquin Phoenix als Reese Witherspoon maken het wachten waard!

Proces 'ziekenbroeder des doods' begonnen

Icoon MisdaadIn MŁnchen is dinsdag het proces tegen de 27-jarige Stephan Letter begonnen. Hij wordt er door de Duitse justitie van verdacht in zijn tijd als verpleegkundige zeker 29 patiŽnten te hebben gedood. De Duitser is aangeklaagd voor zestien gevallen van moord, twaalfmaal doodslag en ťťnmaal hulp bij zelfdoding.

De moorden zouden hebben plaatsgevonden tussen februari 2003 en juli 2004 in een ziekenhuis in het Beierse Sonthofen. Letter heeft enkele van de moorden bekend, maar verklaart dat het slechts ging om euthanasie bij ernstig zieke en oude patiŽnten. De slachtoffers waren allen patiŽnten in de leeftijd van 40 tot 94 jaar.

De Duitser verklaart dat hij zich veel van de overleden patiŽnten niet meer kan herinneren. Als Letter schuldig wordt bevonden gaat hij de geschiedenisboeken in als de grootste Duitse seriemoordenaar sinds de Tweede Wereldoorlog. De algemene verwachting in Duitsland is dat de ex-broeder een levenslange gevangenisstraf krijgt opgelegd.

Peuter (2) loopt alleen over druk kruispunt

djkill had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen tweejarig meisje uit Delft liep gisteren plompverloren op een druk kruispunt in haar woonplaats, toen een dappere automobilist haar te hulp schoot. De man zette zijn wagen dwars over de weg om te voorkomen dat de peuter aangereden zou worden. Hierna nam hij contact op met de politie.

De ouders van het meisje werden echter niet direct gevonden. Pas uren later meldden zij zich op het politiebureau. De vader was thuis in slaap gevallen en dacht dat zijn vrouw het kind had meegenomen op visite bij kennissen. Toen de moeder thuiskwam, bleek dat ze beiden niet wisten waar hun dochter was, en belden ze de politie.

PlayStation-dief gepakt via Marktplaats

Afgelopen vrijdag is er bij inbraak in Almelo een PlayStation 2 meegenomen. Nog diezelfde dag werd deze PlayStation 2 te koop aangeboden via Marktplaats en de rechtmatige eigenaar meldde dit direct bij de politie. De politie heeft direct actie ondernomen en een 25-jarige man uit Enschede opgepakt in zijn woning. In de woning werd de gestolen PlayStation aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

11-jarig meisje overlijdt bij auto-ongeluk

Icoon AlgemeenIn het Zeeuwse Kamperland is vanavond een 11-jarig meisje om het leven gekomen nadat de auto waar zij inzat op een stilstaande aanhanger botste. Een 7-jarig meisje dat tevens in de auto zat, is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De bewuste auto knalde vandaag rond 18.00 op een aanhanger die onverlicht langs de kant van de weg stond. De bestuurder van de wagen is naar het ziekenhuis in Goes overgebracht. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is niet bekend. De politie heeft geen verdere informatie over de toedracht van het ongeluk gegeven.

Bedrijf verkoopt atoombommen aan kinderen

Icoon OpmerkelijkDe Italiaanse speelgoedfabrikant Brumm is in opspraak gekomen door het verkopen van namaak-atoombommen aan kinderen op de internationale speelgoedbeurs in Neurenberg. De schaalmodellen zijn replica's van de bommen die in 1945 op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki geworpen zijn.

Het is naar eigen zeggen niet de bedoeling van het bedrijf om winst te maken met het speelgoed. 'Hiermee willen we tegen de waanzin van een atoomoorlog protesteren.' Naast de atoombommen op schaal 1:43 maakt het bedrijf hoofdzakelijk speelgoedautootjes.

Politie arresteert bende Zeeman-rovers

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn het Gelderse Doornspijk is afgelopen week een bende 'Zeeman-rovers' ingerekend. De twee mannen en een vrouw, allen afkomstig uit Breda, waren kort daarvoor gezien toen ze in het naburige Wezep in een winkel van de firma Zeeman enkele kledingstukken wegnamen. Een getuige zag hoe het drietal in een auto stapte, en noteerde het kenteken.

Bij aanhouding bleek dat de dieven een kofferbak propvol met trainingsbroeken bij zich te hebben. De kledingstukken waren verworven door proletarisch te shoppen bij Zeeman-filialen in onder andere Elburg, Hattem en Ommen. Tevens werd een kaart gevonden met daarop de Zeeman-winkels in Nederland aangestreept. De broeken zijn inmiddels teruggegaan naar de winkelketen, de auto van het drietal is in beslag genomen.

Jeugdige busjoyrider flikt het opnieuw

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerDe 15-jarige Doetinchemer die in november werd betrapt op het joyriden in een drietal gestolen bussen, heeft zijn kunstje opnieuw geflikt. De jongen werd vanavond aangehouden in Spankeren, nadat hij aan het eind van de middag een lijnbus zou hebben ontvreemd. Hij zou daarmee van Doetinchem naar Spankeren zijn gereden, een kleine 20 kilometer.

De jeugdige busfanaat is overgebracht naar het politiebureau in Arnhem, waar hij verhoord zal worden. Het is nog niet duidelijk waar de bus precies werd meegenomen, en of de joyrider net als in november passagiers heeft opgepikt. Een neefje van de jongen meldde destijds dat hij door chauffeurs van Connexxion werd 'opgeleid', ter voorbereiding op een spreekbeurt. De joyrider verbaasde vriend en vijand door geen brokken te maken met de voertuigen. "Hij is nou eenmaal helemaal gek van bussen. Zijn kamer hangt vol met posters van Connexxion. Hij gaat ook altijd met de bus naar school en kijkt dan precies af hoe alles moet", vertelde zijn neef Sylvester.

Destijds werd gesproken over een alternatieve straf voor de jonge chauffeur. Tegelijkertijd meldde Syntus, ťťn van de getroffen busmaatschappijen, dat de joyrider zich mocht melden voor een chauffeursopleiding zodra hij de juiste leeftijd bereikt.

Riep daar iemand kuthoer?

En we noteren weer een nieuw dieptepunt in de rel over de Deense cartoons. Na de vele geweldsuitbarstingen nu een smakeloze cartoonwedstrijd van de Iraanse krant Hamshahri. "Westerse kranten drukten die ontheiligende cartoons af onder het voorwendsel van de vrijheid van meningsuiting. Dus laten we kijken of ze ook deze cartoons over de Holocaust plaatsen", aldus Farid Mortazavi, hoofd van de grafische afdeling van de krant.

Triester kan het toch bijna niet zou je zeggen. De Iraanse regering heeft inmiddels de handelsbetrekkingen met Denemarken opgeschort en schepen onder Deense vlag kunnen voortaan op hoge belastingen rekenen in Iraanse havens.

Dat zal ons allemaal leren, want knoop het in je oren: "een spotpret van de profeet Mohammed kan absoluut niet" eh, maar mocht je toevallig interesse hebben om ergens een Deens consulaat in brand te steken, dat mag natuurlijk wel gewoon...

ChristenUnie wil verbod op pedowebstek

Icoon InternetDe Tweede-Kamerfractie van de ChristenUnie wil dat minister Piet Hein Donner (Justitie) het internetforum Meisjesforum.net verbiedt. De site zou een online ontmoetingsplek zijn voor pedofielen. De christelijke partij is bang dat kinderen niets vermoedend op het forum terechtkomen, en zich laten overhalen foto's te mailen.

In schriftelijke vragen willen de Kamerleden Rouvoet en Slob van minister Donner weten of hij de site kent. Gezien de kennelijk levendige uitwisseling van afbeeldingen van kinderen hoopt de ChristenUnie op een onderzoek naar het forum en haar bezoekers. Indien er strafbare feiten worden gepleegd dan moet het komen tot een verbod, zo stelt de partij.

De eigenaar van Meisjesforum is Norbert de Jonge, een 'niet-praktiserend pedofiel' die ervoor pleit dat er openlijk over pedofilie gesproken kan worden, zo stelde hij althans in een interview twee jaar geleden. "Niet wij maar jullie zijn gewelddadig, onwetend, huichelachtig en... last but not least ...ziek", wordt de 'pedo-hatende' bezoeker bij het openen van de site toegevoegd.

Vreemde claims voor verkeersongelukken

Icoon OpmerkelijkBevroren eekhoorns, vinnige wespen en blokkerende aardappels zijn een greep uit de verklaringen bij verzekeringsclaims van verkeersongelukken. Verzekeraar Norwich Union zegt dat de lijst met bizarre claims wordt gedomineerd door vreemde ongelukken waar dieren bij betrokken zijn, direct gevolgd door ongelukken met eten.

Een automobilist beweerde dat een bevroren eekhoorn op zijn auto was gevallen waardoor zijn voorruit barstte. Een ander gaf een stekende wesp de schuld van het feit dat hij plotseling optrok en zo een voorligger ramde. Ook zou iemand niet hebben kunnen stoppen doordat er een aardappel onder zijn rempedaal vastzat.

"Hoewel we een hoop vreemde dingen zien, verbaasde het ons bij hoeveel ongelukken er dieren en etenswaren betrokken zijn", aldus een woordvoerster van Norwich Union. "Eťn ding viel me vooral op. Toen een automobilist langs een rotonde reed, vloog ťťn van zijn deuren open waar een bevroren kebab uitvloog die een passerende wagen raakte en beschadigde."

Alle claims waren volgens de woordvoerster legitiem en uitbetaald.

Blom laat indoorseizoen lopen

Rens Blom laat het indoorseizoen schieten. De wereldkampioen polsstokhoogspringen kampt met een trainingsachterstand en richt zich op het buitenseizoen.

Blom kampte recentelijk met een irritatie aan zijn schouder. Bovendien onderging hij een operatie aan zijn verstandskies. ”Ik vind het indoorseizoen niet belangrijk genoeg om alles op alles te zetten om tijdig fit te zijn. Daarom wil ik nu ook geen onnodige risico’s nemen”, motiveerde Blom zijn besluit.

De Limburger concentreert zich nu op het buitenseizoen. In maart reist Blom af naar AustraliŽ, om daarvoor de basis te leggen. Op 28 mei vinden voor Blom met de FBK-games de eerste grote wedstrijd plaats. Het EK in GŲteborg is zo’n tweeŽnhalve maand later.

FOK!radio: alles over de downtime

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Twee dagen lang offline en veel icoontjes die weg zijn. Dat is het resultaat na een weekend van downtime. Het forum was er zaterdagavond alweer, maar de FrontPage bleef nog lang offline. Vanavond gaan we aan de serverbeheerders vragen wat er nou allemaal aan de hand is en hoe het er nu voor staat.

Daarnaast hoorde je vorige week hoe PussydeLuxe en Mmarsu met elkaar flirten. Hoe zit het met die date die ze zouden hebben. Is die nu doorgegaan? En is PussydeLuxe nu inderdaad een kloon, of bestaat ze echt? We zoeken het vanavond vanaf 20:00 uur uit.

Daarnaast hebben we iets nieuws. Je kunt ons voortaan zelf bellen op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Daarnaast gaan we natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Ook Nikky gaan we weer bellen voor de 'week van Nikky'. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Malaise Knicks duurt voort

De New York Knicks hebben gisteravond opnieuw niet weten te winnen. Dit maal waren de Houston Rockets te sterk met 93-89.

In Madison Square Garden, onder toezicht van bijna 20.000 toeschouwers, konden de Knicks wederom niet imponeren. Waar de New York Knicks ooit grote successen vierden in de jaren '70 en '90, lijkt het wel of de laatste jaren alles tegenzit. Zelfs met de nieuwe coach Larry Brown, die vorig jaar Detroit nog naar de Finals leidde, blijven de successen uit.

Tegen Houston, ook geen hoogvlieger, had New York lange tijd nog zicht op de overwinning, maar dankzij de negentien punten van Tracy McGrady in de tweede helft en een block van Stromile Swift in de laatste seconden ging ook deze wedstrijd voor de Knicks verloren. Het was al de elfde nederlaag in twaalf wedstrijden voor de Knicks, die nu slechts 14 van de 48 wedstrijden gewonnen hebben en hiermee alleen Charlotte achter zich houden op de ranglijst van de NBA.

Overige uitslagen:

Jazz - Kings 78-96
Clippers - Raptors 115-113 (n.v.)

Microsoft organiseert de PGR100

We kennen allemaal de Indy 500, maar de PGR100 zegt jullie waarschijnlijk niets. Dat komt omdat deze dit jaar voor het eerst door Microsoft gehouden zal worden. De PGR100 is een toernooi waar je snelheid, durf, maar vooral ook stijl nodig zal hebben om te winnen. Om mee te doen kan je vanaf vandaag de speciale PGR100 gamer picture downloaden met een Xbox Live Silver of Gold abbonement. De gelukkigen die mee mogen doen met het toernooi worden dan in maart bekend gemaakt. Alle 100 deelnemers nemen een Limited Edition Xbox 360 mee naar huis. Mocht je geen lid zijn van Xbox Live dan zul je binnenkort hier andere manieren kunnen vinden om mee te doen. Er zal daar ook informatie worden vrijgegeven over een speciale race tussen developers van de game.

Dit is de eerste maal dat er geheel via Xbox Live een dergelijk toernooi wordt georganiseerd sinds de launch van de Xbox 360. Echter, er staan binnenkort nog veel meer dingen te gebeuren op Xbox Live. Details zijn hier te vinden.Dit kan je winnen

Update

Helaas mogen we in Nederland niet met de wedstrijd meedoen:

"[...]
This competition is open to residents of the United Kingdom, Ireland, Austria, Denmark, Finland, Germany and Switzerland aged 18 or over, except employees of Microsoft and its agents and their families, and anyone else professionally connected with this promotion.
[...]"


Met dank aan x4n

Off Road

Als je een jeep hebt dan wil je hier natuurlijk lekker mee door de natuur kunnen scheuren. Het liefst over wegen waar lopen nog een probleem is omdat er zoveel modder ligt.

Ook kun je lekker door (on)diep water proberen te rijden. Iets wat niet altijd goed gaat, maar ook de modder is af en toe te dik om doorheen te komen. In deze Off Road-compilatie zie je de leuke en minder leuke dingen van het rijden met een jeep.
Filmpje is 52 MB, dus geduldig afwachten tijdens het laden...

Aflevering 17 van The Scene gereleased

Het is weer zo ver: de nieuwe aflevering van The Scene staat online. Na wat vertraging door enkele problemen is de aflevering dan nu hier te downloaden. Volgens de The Scene newsletter:
"[...]
This episode will be a bit of a departure for us. Without giving too much away, the format will be completely different from our usual eps, and we'll feature some new characters - along with one whom you've seen before, but only briefly.
[...]"


Blijkbaar staan ons dus verrassingen te wachten. Heb je geen idee wat The Scene is, kijk dan eens hier. De oude afleveringen zijn hier te vinden.

Oscarwinnaar kondigt MMO aan

Regisseur James Cameron, winnaar van een Academy Award, heeft een nieuwe MMO aangekondigd die gebaseerd is op zijn nieuwe film, die nu nog de werknaam Project 880 draagt. Cameron, onder andere bekend van The Terminator en Titanic, wil een paar weken voordat de film uitkomt de consument kennis laten maken met de game. Dit is nieuw, omdat de meeste games tegelijkertijd of na een film uitkomen, en nu is de game dus niet ondergeschikt aan de film. Veel meer is er nog niet bekend.

Rosberg bedankt Button

Doordat Jenson Button niet naar Williams F1 wilde krijgt Nico Rosberg de kans. De GP2-kampioen van afgelopen jaar liet weten dat het niet was gelukt als Button bij Honda vertrokken zou zijn.

"Button is mijn held," lachte Nico Rosberg. "Hij gaf me niet alleen een F1 stoeltje, maar hij gaf het team ook nog eens veel geld om ons te helpen met onze ontwikkeling." Dat de jonge Duitser dankzij Button toch wel in de Formule 1 beland is geeft hij toe. Nadat Williams en Button eruit waren en het getekende contract door de Britse coureur afgekocht was werd Rosberg voor vijf jaar vastgelegd door het team uit Grove.

Vader Keke Rosberg hoopt dat zijn zoon net als hijzelf ooit de wereldtitel kan winnen maar weet dat lastig zal worden, en dat het toekomstmuziek is.

Sneijder: "Nog geen crisis"

Volgens Ajacied Wesley Sneijder verkeert Ajax vooralsnog niet in een crisis. De play-offs moeten de grote redding worden voor de kwakkelende club.

"Zonder playoffs was het nu crisis geweest." meldt de middenvelder vandaag in de Volkskrant. Ook is het seizoen volgens Sneijder voor Ajax nog lang niet voorbij. "We spelen nog Champions League en staan in de halve finale van de beker. Als we straks via de play-offs alsnog de Champions League halen, hoor je niemand meer."

Sneijder vond zijn team gisteren overigens niet slecht spelen. Sterker nog, Ajax zou Feyenoord van de mat hebben gespeeld. "Maar die ploeg krijgt twee kansen en scoort twee keer, terwijl het eerste doelpunt buitenspel was." sprak de international.

Moord op priester gelinkt aan cartoonrel

Vince_Taylor, Mike-E, CrazyTaxi en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe rooms-katholieke priester die gisteren voor zijn kerk in het Turkse Trabzon werd doodgeschoten, is het slachtoffer geworden van de woede over de cartoons van de profeet Mohammed. Dit stelt althans de Italiaanse krant La Reppublica vandaag. De 60-jarige priester, Andrea Santaro, werd geboren in ItaliŽ en was zo'n vijf jaar werkzaam in Turkije.

Santaro zou eerder zijn bedreigd wegens "zendingsactiviteiten". Hij stond bekend als iemand die veel hulp bood aan prostituees in de omgeving van zijn kerk. Volgens de ambassadeur van het Vaticaan in Turkije schreeuwde de moordenaar, een jongen van ongeveer 17 jaar oud, "Allah akhbar" (God is groot) toen hij op de priester schoot. Deze dader is nog altijd niet gevonden.

De krant Corriere Della Sera gaat er eveneens van uit dat de moord te maken heeft met de rellen die in vele landen zijn ontstaan vanwege de Mohammedcartoons. "Zoals was te voorzien hebben de spanningen door de publicatie van de Mohammed-cartoons geleid tot een excuus om te moorden", zo schrijft de krant.


De doodgeschoten priester Andrea Santaro

Campbell weer opgedoken

Na wat opschudding over de plotselinge verdwijning van Arsenal-verdediging Sol Campbell lijken de gemoederen weer wat bedaard nu de international vandaag op de traing verscheen.


Campbell verliet na een wissel in de wedstrijd tegen West Ham City het stadion met de woorden "zo kan ik niet doorgaan". Daarna verdween hij enkele dagen spoorloos en begon de pers te speculeren. Campbell zou naast problemen met zijn vorm ook privťproblemen hebben.

In het weekend had de verdediger echter contact met Arsenal-manager ArsŤne Wenger en vandaag verscheen hij weer op de training. Wenger zegt dat ze Campbell zullen helpen snel weer op het veld terug te keren.

Wat is Dit opgave 1 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier
krijg je maar 3 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De opgave

Iraanse krant wil cartoonwedstrijd Holocaust

Cartoon MohammedDe Iraanse krant Hamshahri is van plan een internationale cartoonwedstrijd rond het thema Holocaust te organiseren. Het idee werd geopperd door Farid Mortazavi, hoofd van de grafische afdeling van de krant. Hij wil met de provocerende actie de westerse vrijheid van meningsuiting uittesten.

"Westerse kranten drukten die ontheiligende cartoons af onder het voorwendsel van de vrijheid van meningsuiting. Dus laten we kijken of ze ook deze cartoons over de Holocaust plaatsen", stelt Mortazavi, die op het idee kwam voor de spotprentencompetitie door de Deense cartoons over de profeet Mohammed. Hamshari zal in de dinsdageditie van het dagblad een oproep doen. De twaalf beste tekenaars worden met gouden munten beloond.

Handelsbetrekkingen
Ondertussen heeft de Iraanse regering de handelsbetrekkingen met Denemarken verbroken. "Vanaf morgen kunnen geen producten meer uit Denemarken worden geÔmporteerd. Alle zakelijke onderhandelingen of overeenkomsten met Denemarken worden opgeschort", verklaarde minister Mir-Kazemi van Handel maandag op de Iraanse staatstelevisie. Ook kunnen schepen die onder de Deense vlag varen voortaan rekenen op 'zeer hoge' belastingen in de Iraanse havens.

Centraal Joods Overleg
Het Nederlandse Centraal Joods Overleg (CJO) hekelt de escalatie van het cartoonconflict. Volgens het CJO richt de AEL, die als reactie antisemitische cartoons op haar site had gezet, haar frustratie over de Deense cartoons juist op een volksdeel dat begrip heeft voor het feit dat moslims zich gekwetst voelen. "Niemand vindt het prettig om te worden gekwetst. Zeker niet als religieuze minderheid. Het recht op vrijheid van meningsuiting is geen vrijbrief voor belediging van bevolkingsgroepen. Wat nodig is, is wederzijds respect, dialoog en matiging van de toon in het publieke debat", reageerde een woordvoerder van het CJO. De organisatie ondersteunt het CIDI, dat een strafklacht tegen de AEL indiende.

Flyers krijgen klop

De Montrťal Canadiens hebben gisteravond voor de tweede keer in evenveel dagen de nul weten te houden. In het Centre Bell wonnen de Canadiens met 5-0 (1-0, 1-0, 3-0) van de Philadelphia Flyers. Voor de Flyers, vorige week nog met vier punten verschil koploper in de Atlantic Division, betekende het de derde nederlaag op rij. Ze staan nu een punt achter op de New York Rangers.

Canadiens-goalie Cristobal Huet behaalde door deze overwinning zijn tweede shutout in twee dagen, nadat er zaterdag al met 2-0 gewonnen werd van de Boston Bruins. De Fransman vervangt op dit moment Jose Theodore, omdat de prestaties van laatstgenoemde de laatste tijd tegenvallen. "Dit is mijn taak. We hebben twee goalies en op het moment dat het nodig is moeten we er staan. Het belangrijkste op dit moment is dat het team geholpen wordt", aldus Huet. Het is alweer een tijd geleden dat de Canadiens twee wedstrijden achter elkaar de nul wisten te houden. Op 5 en 7 februari 2002 deed Theodore dat door tweemaal met 1-0 te winnen van respectievelijk de New Jersey Devils en de Pittsburgh Penguins. Michael Ryder deed ook iets bijzonders namens de Canadiens. Zijn hattrick in deze wedstrijd was de eerste in zijn NHL-carriŤre.

De Flyers konden in de eerste twee periodes van de wedstrijd niet meer dan twaalf schoten op doel forceren. Huet werd daardoor niet echt getest en de Canadiens konden beetje bij beetje uitlopen op het team uit Philadelphia. In de eerste powerplay-mogelijkheid voor de Canadiens was het meteen raak. Ryder, die op 21 januari zijn voor het laatst scoorde, schoot de puck achter Flyers-goalie Antero Niitymški voor zijn 21e treffer van het seizoen. Op dat moment waren er elf minuten verstreken. Jan Bulis bracht de Habs op 2-0 na een onderschepping in het verdedigingsvak van de Flyers. Freddy Meyers, een eerstejaars van de Flyers, verspeelde de puck aan Tomas Plekanec. Plekanec passte de puck vervolgens naar Bulis, die met een snel schot Niitymški passeerde. "Mijn prestaties van vandaag zijn onacceptabel", zei Meyers over onder andere zijn fout bij de 2-0.

In de derde en laatste periode gebeurde er meer. Ryder scoorde na een goede pass van Steve Begin zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en dus de 3-0 voor de Canadiens. Begins pass was zodanig gegeven dat Ryder voor een leeg doel in kon schieten. Na zes minuten in de derde periode was het Sheldon Souray die de 4-0 aantekende. Nadat Joni Pitkanen naar de strafbank werd gestuurd kregen de Canadiens hun zesde powerplay-mogelijkheid. Dit was voor Ryder een uitstekende gelegenheid om zijn hattrick te completeren. Met nog drie minuten te gaan in de wedstrijd scoorde hij de 5-0 op aangeven van Andrei Markov en Alexei Kovalev. Over de viering van de hattrick wist Ryder nog wel wat te vertellen. "Het is de eerste hattrick in mijn NHL-carriŤre. Het feest was dus extra groot en volgens mij heb ik aan alle klappen op mijn hoofd van vreugde een hersenschudding over gehouden", aldus een lachende Ryder.

Vrouw met gezichtstransplantatie toont zich

MedischDe FranÁaise die november vorig jaar de eerste gedeeltelijke gezichtstransplantatie ter wereld onderging, heeft zich in het openbaar getoond. Dat gebeurde op een persconferentie in Amiens. De identiteit van de vrouw was tot vandaag geheim gehouden.

De 38-jarige Isabelle Dinoire dankte haar artsen en psychologen voor het verzette werk. De vrouw werd vorig jaar door een hond ernstig toegetakeld. Ze verloor daarbij haar kin, mond en neus. Van een hersendode patiŽnt werden deze zaken vervolgens op haar gezicht getransplanteerd (op de foto is de driehoek te zien die aangezet is).


Dinoire praat wel moeilijk. Ze kan haar mond (nog) niet dichtdoen waardoor ze slecht verstaanbaar is. Ze sprak de hoop uit dat de medische premiŤre ''anderen gaat helpen opnieuw te gaan leven''.

'17-Jarige wijst Chelsea af'

Een 17-jarige Italiaan heeft een aanbod van Chelsea naast zich neer gelegd. De jongen in kwestie, Salvatore Foti, heeft dit vandaag verteld aan verschillende Engelse media. Het wonderkind prefereert een langer verblijf bij Sampdoria.

"Ik heb een aanbod van Chelsea afgewezen. Mijn zaakwaarnemer mag dan wel een stage geregeld hebben bij het team uit Londen, maar ik heb mijn jawoord aan Sampdoria gegeven en krijg een vierjarig contract bij dat team", aldus een gedecideerde Foti.

Chelsea is de laatste tijd bezig met het aantrekken van jeugdige talenten. Miroslav Stoch, Lassina Diarra en Sebastian Rajkovic werden eerder al binnengehaald. Ook staan er nog twee andere namen op het verlanglijstje van de Engelse club. Glenn Roberts, die in Oslo bij VŚlerenga IF speelt, mag binnenkort komen proefdraaien. John Obi Mikel van FC Lyn, ook uit Oslo, komt misschien ook nog naar Stamford Bridge.

BelgiŽ in de greep van gokmaffia

Het Belgische voetbal davert op zijn grondvesten, nadat eerder al het Belgische weekblad Humo met een ontluisterende reportage kwam over de activiteiten van de Chinese Gokmaffia in BelgiŽ kwam gisteren het reportageprogramma "Panorama" met een spraakmakende reportage over de zaak.

"Gerechtelijke bewijzen hebben we niet, maar we zijn 100% zeker," zo verklaart onderzoeksjournalist Chris van den Abeele zijn reportage. Hij noemt maar liefst veertien spelers en trainers van diverse eersteklassers bij naam als betrokkenen, en weet van zeven wedstrijden uit de Jupiler League zťker dat ze vervalst zijn.

Onderzoeksjournalist Tom van de Weghe trok eerst naar Londen, waar men hem bij het gokkantoor Betfair bevestigden dat er maar liefst 245.000 pond werd ingezet op de wedstrijd Sint-Truiden-La LouviŤre. Ook de week erna bij de wedstrijd Cercle Brugge-Sint-Truiden stelden ze merkwaardige inzetten vast. Met die informatie trok Van de Weghe naar Shanghai op zoek naar de "Gokchinees", meer bepaald Zheyun Yť die de afgelopen maanden bij vrijwel de helft van alle Belgische eersteklassers als mogelijke investeerder "passeerde" en op zijn weg een spoor van vernieling trok.

Van de Weghe ontdekte onder meer dat "dhr Yť" spoorloos verdwenen is, en dat zijn zogezegde textielbedrijf Cecilia Bianci slechts een dekmantel is voor illegale praktijken.

Maar in zijn zoektocht naar de illegale goktenten gaan voor Van de Weghe als Belg opeens alle deuren open. De Belgische competitie blijkt "hip" te zijn bij de gokkers in Shangai. "Leuk, ik heb al veel gewonnen met Belgische ploegen", zegt een medestander. "Vooral met La LouviŤre, want die worden gecontroleerd door de maffia." Later krijgt Van de Weghe zowaar te horen dat AA Gent-La LouviŤre op 3-0 moet eindigen. Een resultaat dat er later effectief ook kwam in een wedstrijd met een wel hťťl mak La Louviere.

Panorama noemt 7 wedstrijden uit de huidige competitie die zeker vervalst zijn waarvan 6 van La LouviŤre (tegen respectievelijk Genk, Lierse, Sint-Truiden, Club Brugge, Westerlo en Gent) en Cercle Brugge - Sint-Truiden waar men doelman Belic van Sint-Truiden als 'zeker omgekocht' gaat noemen. Belic speelde nadien nooit meer een wedstrijd voor Sint-Truiden.

Panorama voert ook een anonieme getuige op, die vertelt over een speler van Brussels die 200.000 euro beloofd werd om niet voluit te gaan in de wedstrijd tegen Lierse. Opvallend is ook het interview met doelman Sillenpaa van Allianssi, de Finse ploeg van Ye die met 8-0 verloor van Haka. Sillenpaa mocht in die wedstrijd niet meedoen, omdat hij door Pietro Allatta was uitgenodigd voor een test bij... La LouviŤre. "Ik moest een uur lang rondjes lopen en werd daarna weer doorgestuurd. Vreemd, nooit eerder meegemaakt", verklaart hij.

Bij La LouviŤre blijkt de Italiaanse maffia-clan van makelaar Allatta die de touwtjes bij de club in handen hebben de handen in elkaar geslagen te hebben met de Chinese gokmaffia van Zheyun Yť.

Ook bij Bergen probeerde diezelfde Italiaanse maffia die de ploeg deels in handen heeft om een vergelijkbaar systeem op te zetten. Dit mislukte echter omdat Bergen in de degradatiestrijd vorig seizoen na twee eerder omgekochte wedstrijden (tegen La LouviŤre en tegen Westerlo) hun cruciale wedstrijd tegen GBA verloren. Een deal leek in de maak maar de drie aangesproken GBA spelers weigerden in extremis.

Ook Ex-Lierse trainer Paul Put en ex-La LouviŤre trainer Albert Cartier die vorig seizoen opvallend in het weekend voorafgaand aan enkele bekerwedstrijden hun B-ploegen opstelden werden genoemd. Op beide westrijden werden volgens de reportagemaker in AziŽ opvallend hoge inzetten vergokt op nederlagen voor La LouviŤre en Lierse.

Aantal werkende vrouwen stijgt

JosD. had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EconomieSteeds meer vrouwen hebben een betaalde baan of zijn ernaar op zoek. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aandeel vrouwen dat betaald werk wil doen is in vier jaar gestegen van bijna 56 procent naar bijna 59. Het aandeel werkende vrouwen stijgt al sinds 1992.

De vrouwen gingen vooral aan de slag in de traditionele vrouwenberoepen, met name in de zorg, het onderwijs en het openbaar bestuur. In het onderwijs zijn inmiddels meer vrouwen werkzaam dan mannen. Ook het aantal vrouwen dat werkzaam is als huisarts of medisch specialist is gestegen.

Van alle vrouwen die de laatste vier jaar extra aan de slag gingen was een kwart alleenstaande moeder. Mannen zijn juist minder beschikbaar voor betaald werk. Bij hen ging het percentage van 78,5 procent naar 76,5 procent. Onder 'werkende vrouwen' verstaat het CBS vrouwen die een baan hebben voor minstens twaalf uur per week en vrouwen die op zoek zijn naar zo'n baan.

Brand in Scapino Gemert

Big__M had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn een winkelpand van Scapino aan de Nieuwstraat in het centrum van Gemert is een grote brand uitgebroken. De brandweer bestrijdt het vuur op dit moment met drie blusvoertuigen en een hoogwerker.

Volgens ooggetuigen zou de brand zijn uitgebroken door kortsluiting in een airconditioninginstallatie bij de kinderafdeling. Het magazijn aan de achterzijde van het pand is opengebroken om beter bij de brand te kunnen. Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren tijdelijk gesloten te houden.

Man wil officieel geslachtsloos zijn

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

JustitieEen inwoner van Enschede die zich heeft laten ombouwen van man tot ongeslachtelijk, wil ook op officiŽle papieren als geslachtsloos door het leven. De gemeente Enschede weigert dat echter, en houdt hem als man genoteerd in de boeken. In de registers van de burgerlijke stand zou alleen plaats zijn voor de aanduiding man of vrouw.

In een rechtszaak over de kwestie oordeelde het Gerechtshof vandaag dat de gemeente Enschede gelijk heeft. Het betrof een zaak in hoger beroep; eerder gaf ook een lagere rechtbank de gemeente al gelijk in deze zaak. De ongeslachtelijke EnschedeŽr heeft gezegd cassatie te zullen aantekenen tegen de uitspraak.

IJscoman veroordeeld voor verkopen illegale media

IJscoman William Agnew uit Zuid-Lanarkshire (Engeland) is veroordeeld tot 200 uur dienstverlening vanwege piraterij. De man verkocht vanuit zijn busje illegaal gekopieerde Games, DVD's en CD's.

Bij een inval in het bedrijfspand van de man op 8 mei 2003 werden 4000 illegale DVD's, CD's en games voor de PlayStation 2, Xbox en PC in beslag genomen. De politie schatte dat wanneer de goederen als nieuw verkocht zouden worden dat de in beslag genomen waren zo'n 100.000 pond (155.000 euro) waard zouden zijn.

CDA-keuze Acda en De Munnik-nummer valt slecht

MuziekHet CDA heeft in de Zendtijd voor Politieke Partijen onlangs een fragment uit een nummer van Acda en De Munnik gebruikt. Het ging om hun versie van het aloude Willy Alberti-nummer 'De glimlach van een kind'. De partij heeft het muzikale duo vooraf geen toestemming gevraagd voor het gebruik. Dat is tegen het zere been van de twee.

Paul de Munnik zei vanmiddag op Radio 1 dat het CDA wat hem betreft eerst toestemming had moeten vragen. Die toestemming hadden ze dan niet gekregen omdat de groep zich niet aan een partij wenst te binden: ''Ik heb niets tegen het CDA maar ook niets vůůr het CDA. Als wij ons aan een product of een partij zouden liŽren, dan ben je niet meer blanco op het podium, dus dat moet je niet doen.''

Ook de Zeeuwse band BlÝf is niet blij met het CDA. Van die band werd een stuk van hun uitvoering van de Ramses Shaffy-klassieker 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'' gebruikt. ''We hebben nog niks gehoord van het CDA. We vinden het helemaal niet leuk als onze muziek gebruikt wordt voor een CDA-campagne. We zouden er ook nooit toestemming voor geven'', aldus hun manager.

Het CDA laat weten de nummers niet meer te zullen gebruiken. Mogelijk zullen de originele versies van de nummers worden gebruikt, maar daarvoor zal men nog toestemming vragen.

Formeel hoeven politieke partijen overigens geen toestemming te vragen voor het gebruiken van muzieknummers in een Uitzending voor Politieke Partijen. Paul de Munnik zegt dat een verontrustende gedachte te vinden.

Steinsson langer bij AZ

AZ heeft het contract van Gretar Steinsson opengebroken en verlengd tot medio 2011. De verdediger werd aan het begin van dit seizoen aangetrokken als vervanger van Jan Kromkamp. In de eerste helft van het seizoen was de IJslander goed voor 3 goals en 5 assists.

Het oude contract van Steinsson liep nog door tot de zomer van 2008. "Gretar tekende aan het begin van dit seizoen een contract voor drie jaar met een optie voor nog eens twee seizoenen. AZ wilde die optie nu al lichten, zijn contract opwaarderen en er nog een jaar aan vastplakken," zegt Jerry de Koning, zaakwaarnemer van de 24-jarige speler. "Hij was verrast en blij tegelijk. Hier spreekt heel veel vertrouwen uit."

Wederom afgelastingen in GGD

Vanwege de slechte staat van diverse voetbalvelden gaan een aantal wedstrijden in de Gouden Gids Divisie vanavond niet door.

De velden in de stadions van De Graafschap en MVV zijn in dermate slechte staat dat er niet gespeeld mag worden. Hierdoor zullen de wedstrijden tegen respectievelijk FC Den Bosch en Excelsior vanavond niet doorgaan. Het veld van FC Eindhoven wordt later vandaag nogmaals gekeurd, maar de kans is groot dat ook deze wedstrijd wordt afgelast.

Ook voor de wedstrijd tussen FC Emmen en AGOVV moet wederom een nieuwe datum worden gezocht. Op 17 januari kon dit duel geen doorgang vinden in verband met de vorst. Vandaag zou deze wedstrijd alsnog afgewerkt worden, maar ook hier is het voetbalveld afgekeurd.

Zeer oude grottekeningen ontdekt in Frankrijk

Icoon KunstOnderzoekers hebben nabij het West-Franse plaatsje Vilhonneur zeer oude grottekeningen gevonden. Volgens het Franse ministerie van Cultuur zijn de afbeeldingen zo'n 25.000 jaar voor Christus aangebracht. Dit zou betekenen dat ze ouder zijn dan de beroemde grottekeningen in Lascaux in de Dordogne.

De abstracte schetsen werden ontdekt in een spelonk waar boeren dood vee dumpen. De vondst vond al in december vorig jaar plaats, maar werd tot nu toe niet naar buiten gebracht. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe oud de tekeningen werkelijk zijn. Onderzoekers meldden tevens menselijke botresten en restanten van dierenskeletten te hebben aangetroffen in de grot.

Deskundigen spreken inmiddels van een spectaculaire vondst. Zij zijn echter wel van mening dat de grottekeningen in Lascaux stukken mooier zijn. Daar zijn afbeeldingen van mensen en dieren te zien van naar schatting zo'n 13.000 jaar oud. Ze gelden als de meest gave exemplaren van primitieve schilder- en afbeeldingskunst. In de jaren negentig van de vorige eeuw werden in grotten in Midden-Frankrijk tekeningen gevonden die in enkele gevallen waarschijnlijk ongeveer 31.000 jaar oud zijn.

Atleten Olymp. Spelen mogen niet bloggen

Olympische SpelenNederlandse sporters die meedoen aan de Olympische Winterspelen zullen tijdelijk moeten stoppen met hun weblogactiviteiten. Het Internationaal Olympisch Comitť heeft namelijk, net als in 2000 en 2004, een verbod ingesteld op het bijhouden van een weblog of het publiceren van beeldmateriaal.

Volgens NOC*NSF zijn de regels ingesteld omdat sporters zich zoveel mogelijk moeten richten op hun wedstrijdprestaties. Te veel afleiding zou daar mogelijk afbreuk aan kunnen doen. Het is niet helemaal duidelijk wat precies mag en niet mag, maar de sportorganisatie vindt dat het onderhouden van een weblog geen dagelijkse activiteit moet zijn.

Niet alleen de prestaties zouden eronder lijden. Ook de commerciŽle belangen van de organisatie en de andere atleten zouden nadeel ondervinden van de blogactiviteiten van de sporters. Deelnemers die via hun weblog als journalist optreden, zouden namelijk andere deelnemers onnodig kunnen hinderen. Er zijn speciale gebieden waar de pers kan praten met de atleten, en vroeg uitgeschakelde olympiŽrs zouden ook op persvrij gebied andere sporters kunnen hinderen door interviews.

Ook voor de publicatie van beeldmateriaal gelden strenge beperkingen. Het IOC ontvangt van televisiestations geld in ruil voor het recht om opnames te maken. De waarde van deze beelden zou dalen als de exclusiviteit vermindert door de publicatie van eigen opnames door deelnemende sporters.

De verrichtingen van de Nederlandse en andere olympiŽrs kun je overigens gewoon volgen op de FOK! OS-blog, te bereiken via winterspelen.fok.nl. Deze blog, die nu al open is, brengt naast het laatste nieuws en de uitslagen van de diverse wedstrijden onder andere ook terugblikken op eerdere Winterspelen.

'Hartoperatie verlicht migraine'

Icoon Medisch Een ingreep aan het hart van een migrainepatiŽnt kan voor een 'enorme' verlichting van de hoofdpijn zorgen. Dat concludeert M. Post uit zijn promotie-onderzoek aan de Universiteit van Utrecht. Een klein gaatje in het hart zou samenhangen met een groot deel van de klachten van migrainepatiŽnten.

Ongeveer twee op de drie mensen die te kampen hebben met migraine hebben een 'shunt' - een verbinding tussen de linker- en de rechterboezem van het hart. Door dit gaatje staan twee delen van het hart met elkaar in verbinding. In de hele bevolking heeft slechts ťťn op de vijf mensen het gaatje.

Als bij een patiŽnt met migraine het gaatje wordt afgesloten, dan zouden de klachten volgens het onderzoek van Post een stuk minder worden. Zes van de tien patiŽnten heeft dan zelfs helemaal geen migraine meer.

Idols: Commotie na kritiek op zwangere RaffaŽla

Icoon ShowbizzVernietigende kritiek op de zwangere kandidate RaffaŽla leidden na de uitzending van zaterdag tot boze reacties van Idols-kijkers. Vooral jurylid Henkjan Smits moest het daarbij ontgelden. Veel kijkers waren verontwaardigd over het feit dat de ruim twee maanden geleden bevruchte RaffaŽla op haar ongeplande zwangerschap werd beoordeeld, en niet op het in hun ogen goede optreden.

RaffaŽla moet keuzes maken, zo luidde de kritiek van Smits en mede-jurylid Jerney Kaagman. Een carriŤre als moeder zou niet samen gaan met een carriŤre als startend idool. Platenmaatschappijen zouden zich wel twee keer bedenken voordat ze met de zwangere RaffaŽla in zee zouden gaan. De manier waarop een en ander in de media was gebracht was zelfs 'aandachttrekkerij', zo suggereerde althans Smits.

RaffaŽla pinkt een traantje weg na de harde kritiek
RaffaŽla pinkt een traantje weg na de harde kritiek van Henkjan

"Er leek geen eind aan te komen", verklaarde de 22-jarige kandidate na afloop. Tijdens de stortvloed aan kritiek kon ze haar tranen niet binnenhouden. "Ik heb net een gesprekje gehad met Henkjan en hij zei dat hij het allemaal anders had bedoeld. Hij gaat het me nog een keer uitleggen, heeft hij beloofd." Ze zegt de jury wel te begrijpen. "Ze bekijken het vanuit zakelijk oogpunt. Ik reken ze er niet op af. Ik vind Henkjan nog steeds een supergozer."

Henkjan SmitsHenkjan Smits liet weten geschrokken te zijn van de commotie. "Waar ik spijt van heb, is dat ik haar pijn heb gedaan. Maar ze moet weten dat ze aan een talentenjacht meedoet waar het soms hard aan toe gaat. Het is geen RaffaŽla kapotmaak-actie", liet hij weten aan De Telegraaf. In het begin van de derde Idolsreeks wilde hij nog een plaat maken met de extraverte RaffaŽla, maar inmiddels twijfelt hij wel aan de oprechtheid van de Emmense. "Enkele maanden geleden deed ze nog de uitspraak: Als ik moet kiezen tussen de muziek en mijn vriend, dan kies ik voor de muziek. Ik dacht toen: wat mooi dat we iemand hebben die er helemaal voor gaat."

Overigens kwam de Idols-carriŤre van RaffaŽla zaterdagavond nog niet in gevaar. Medekandidaat Ašron werd door de bellende en sms'ende kijkers naar huis gestuurd, en RaffaŽla is komende week opnieuw present, bij de laatste zes die uit gaan maken wie de winnaar wordt van de derde Nederlandse Idolsreeks.

Rijexamen wordt zwaarder in 2007

Eliminator20, Bar-Le-Duc en JosD. hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Vervoer Het rijexamen wordt vanaf eind 2007 flink verzwaard. Door tijdens het examen op meer aspecten te testen, moet het aantal ongevallen veroorzaakt door beginnende bestuurders worden teruggebracht. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat maandag bekendgemaakt.

Door aanpassingen in zowel het praktijk- als in het theorie-examen moeten de nieuwe bestuurders beter voorbereid de weg op gestuurd worden. Er zal onder andere meer gelet worden op verkeersinzicht, het herkennen van gevaarlijke situaties en op het zonder aanwijzingen van punt A naar punt B rijden.

Minister Peijs heeft met dit voorstel een deel van de suggesties van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) overgenomen. Het CBR pleitte ook nog voor een extra praktijkexamen, maar dat zou volgens de minister vooral duur en omslachtig zijn. De wel doorgevoerde wijzigingen zouden geen prijsverhoging tot gevolg hebben.

Lijfwacht Busta Rhymes doodgeschoten

Icoon MisdaadEen lijfwacht van rapper Busta Rhymes (echte naam: Trevor Smith) is zondag doodgeschoten in New York. De 29-jarige Israel Ramirez, al zo'n tien jaar een bodyguard van Smith, raakte tijdens de opname van een nieuwe videoclip van de rapper betrokken bij een vechtpartij en werd in zijn borst geschoten. Hij overleed aan zijn verwonding.

Busta Rhymes was rond half twee 's nachts samen met onder meer 50 Cent, Mary J. Blige, Missy Elliott en Lloyd Banks aanwezig in een tot studio omgetoverd pakhuis in de wijk Brooklyn voor de opname van een clip. Er waren zo'n vijfhonderd mensen bij aanwezig. Op een gegeven moment ontstond er ophef, en werden enkele mensen het gebouw uitgestuurd. Ramirez raakte vervolgens buiten de studio betrokken bij een vechtpartij en werd neergeschoten. Hij werd nog wel overgebracht naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten.

Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht, wel is een wapen gevonden dat wellicht het moordwapen is. Ramirez kwam in 2001 in het nieuws toen hij optrad als getuige in de rechtszaak tegen Sean 'Diddy' Combs. Busta Rhymes wil geen commentaar op het gebeuren geven.

Totti bezorgd over deelname WK

Francesco Totti is bezorgd of hij met ItaliŽ wel kan deelnamen aan het wereldkampioenschap voetbal aankomende juni in Duitsland. De aanvaller speelde dit seizoen bijna alles, maar heeft al maanden last van verschillende blessures.

Totti zegt dat de blessures komen doordat hij veel tikken te verwerken krijgt in het veld. De Italiaan wordt behandeld voor zijn blessures. "Maar ik heb geen tijd om te trainen, omdat we altijd een wedstrijd moeten spelen. Ik ben zeer bezorgd over het WK."

De aanvaller van AS Roma zegt ook dat hij volwassen geworden is en niet meer reageert op provocaties. In het verleden ging de Italiaan vaak over de scheef. Tijdens het Europees kampioenschap van 2004 kreeg hij rood toen hij spuugde naar zijn tegenstander Christian Poulsen. "Ik reageer niet meer, omdat ik weet dat het niet helpt."

FOK! Prijswinnaars week 5

Icoon Sitenews Afgelopen week stonden er natuurlijk weer een aantal mooie prijsvragen op de Frontpage. Allereerst gaven we drie keer een JXD660 (MP4 video-speler en een MP3-speler) weg in samenwerking met Rhisc.nl. De gelukkige winnaars van deze gadget zijn:

Ludacriss
Lizz-n
onpyH


Daarnaast gaven we maar liefst 10 (door Isobel gesigneerde) albumsamplers weg van het nieuwe album van Isobel Campbell en Mark Lanegan. 'Ballad of the Broken Seas' is sinds 30 januari overal te koop. De prijzen gaan naar:

Garak
Z
Jackie
Wijnbes
Dr_Pepper
Karstman
Siegfried
Gluttony
Maarteb
DonPatros


Tot slot hadden we ook nog vijf prijzenpakketten van Clap Your Hands Say Yeah weg te geven. De vijf gelukkigen die een shirt en een vinyl single thuisgestuurd krijgen zijn:

Icefire1971
Weezbat
Mabelle
Sadar
Kitkat184


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Libanon zegt sorry tegen Denemarken

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeLibanon heeft maandag zijn excuses aan Denemarken aangeboden voor de rellen rond het Deens consulaat in Beiroet, waarbij het gebouw in brand gestoken werd. Volgens minister van Informatie Ghazi Aridi heeft het geweld de beschaafde reputatie van Libanon bezoedeld, en het 'edele doel' van de demonstratie geen recht heeft gedaan.

De verantwoordelijk minister van Binnenlandse Zaken bood gisteren al zijn ontslag aan, naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de cartooncrisis. Zijn aftreden is echter nog niet door de regering geaccepteerd. De demonstratie zorgde voor in ieder geval ťťn dode en zo'n dertig gewonden, waarvan de helft politieagenten zijn. Er werden ongeveer tweehonderd aanhoudingen verricht. Volgens de Libanese premier Fuad Saniora bevonden zich onder de arrestanten 76 SyriŽrs en 35 Palestijnen.

Nieuwe protesten
In Afghanistan, IndonesiŽ, Thailand en Irak kwam het maandagochtend tot nieuwe protesten. Hierbij gingen vooral Deense vlaggen in de hens, en werden tevens leuzen geroepen tegen onder meer de Verenigde Staten en IsraŽl. In het Afghaanse Laghman vielen twee doden nadat in een woedende menigte schoten werden gelost. Volgens een politiewoordvoerder schoten aanhangers van de Taliban en al-Qaeda vanuit de menigte op mensen.

De politie zelf vuurde, nadat demonstranten stenen naar agenten gooiden, ook kogels af, maar dit zouden alleen schoten in de lucht zijn geweest. Een man werd in zijn hoofd geraakt en kwam te overlijden. Een ander raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Nog zeker zes anderen raakten gewond. Elders in Afghanistan, in de hoofdstad Kabul, werden stenen gegooid naar de Deense ambassade en vernielingen aangericht bij een toegangsweg van een Amerikaanse basis.

In het zuiden van Irak werden Deense militairen vanuit een menigte beschoten. De Denen waren betrokken bij een verkeersongeval waarbij een aantal kinderen om het leven kwam. Of het ongeval of de affaire rond de spotprenten over de profeet Mohammed de achtergrond van de beschieting is, is niet duidelijk. President Susilo Bambang Yudhoyono van IndonesiŽ uitte naar aanleiding van demonstraties in zijn land kritiek op de omstreden cartoons, maar riep tegelijkertijd de moslims in zijn land op om een eventueel excuus van Denemarken te accepteren. In Thailand zei een spreker tijdens een protest dat Denemarken 'vanaf nu een vijand van de moslims is'.

Ontslag Maleisische redacteur
In MaleisiŽ heeft een redacteur van de krant Sunday Times ontslag genomen nadat rumoer ontstond omdat ťťn van de Deense cartoons in de krant was geplaatst. Daags na de plaatsing verontschuldigde het dagblad zich al voor de 'ongeoorloofde' plaatsing van de tekening. De bewuste krant is overigens maar een kleine krant, die in een afgelegen gebied van het land verschijnt.

ROSE Online en Mir 3 in Europa down

Door financiŽle problemen bij Gamesrouter, het bedrijf dat het Europese netwerk voor ROSE online exploiteerde, is ROSE online in Europa niet meer beschikbaar. Gamesrouter regelde behalve voor ROSE online ook voor Mir 3 het netwerk en de servers, waardoor ook dat spel dus op het moment down is.Deze mededeling kwam overigens een paar dagen voordat het Koreaanse moederbedrijf van ROSE online, Gravity, het contract met Gamesrouter zou verbreken vanwege betalingsachterstanden van Gamesrouter. Op de website van Gamesrouter is nu alleen een kort bericht te lezen dat ze Gravity (ROSE online) en Wemade (Mir 3) toestemming verlenen nieuwe partners voor Europa te zoeken.

Verder vraagt Gamesrouter ook toestemming aan alle gebruikers om hun account en data door te sturen naar een toekomstig ander bedrijf dat ROSE online over zal nemen. Vanwege privacywetgeving moet hier toestemming voor gevraagd worden. Voor meer info hierover zie de notice op de Gamesrouter website.

Wat er gebeurt met de reeds gekochte speeltijd is nog niet duidelijk, en wat er gebeurt met de mensen die recentelijk in een wedstrijd een account met 90 dagen speeltijd gewonnen hebben ook niet. Omdat het hier problemen betreft met het Europese ROSE online heeft dit geen impact voor ROSE online in andere delen van de wereld.

Wanneer ROSE online en Mir 3 weer online komen is nog niet duidelijk; eerst zal een nieuwe partner gevonden moeten worden voor het hosten van de games.

Prijzen te winnen op de FOK!weblog

Vanaf vandaag is het zover: de start van een heel jaar lang het spelletje Wat Is Dit op de FOK!weblog. Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier
krijg je maar 3 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De eerste ronde is gestart, zorg dat je er bij bent en doe mee voor de prijzen! De prijzen voor de volgende kwartalen en de grote prijs op het einde van het jaar worden de komende weken bekend gemaakt.

als je naar de vorige seizoenen Wat is Dit wil kijken, klik dan even hier

Movies

Zoals ook in voorgaande posts te zien is verzinnen japanners altijd weer gekke spelletje dit keer is het met vrouwen met vlees op hun hoofd.
Nu zijn er ook vrouwen van een iets andere slag, vrouwen die niet tactisch te werk gaan en er maar gelijk op rammen.
Na die filmpjes over gekke vrouwen voor de afwisseling even een webcam filmpje.

Voor de mannen onder ons die veel met vrouwen werken hier een demo video hoe met vrouwen om te gaan op de werkvloer.

Blowverbodsbord razend populair

tuumke had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse verkeersborden waarop staat dat blowen verboden is, zijn niet aan te slepen. Het bord hangt sinds kort op het Mercatorplein in stadsdeel De Baarsjes en toont een rokende joint in een rode cirkel. Omdat het bord vaak gestolen werd, besloot het stadsdeel de borden voor 90 euro te gaan verkopen. Sindsdien zijn er via internet al 350 aanvragen binnengekomen, waarvan drie kwart uit Amerika. Ook vanuit Singapore en AustraliŽ melden zich belangstellenden.

De Amerikanen vinden het volgens een woordvoerster erg typisch dat je overal in Nederland mag blowen, behalve in De Baarsjes. De gemiddelde levertijd van een blowverbodsbord is drie weken. "We denken dat dat de komende twee weken nog wel even blijft doorgaan en hopen dat het dan klaar is", aldus de woordvoerster van het stadsdeel.


Het verbodsbord wordt opgehangen

Opgraving Nieuwe Steentijd in Friesland

Archeologen hebben in Friesland de resten aangetroffen van een hele oude nederzetting. In het dorpje Oostrum werden restanten van bewoning gevonden uit de Trechterbekercultuur (de bouwers van de hunebedden).

Die cultuur dateert van 3400 tot 2850 jaar voor het begin van onze jaartelling. De restanten van deze oude cultuur werden aangetroffen in de terp waarop Oostrum is gebouwd. De vondst bestaat volgens het Dagblad van het Noorden uit honderden scherven aardewerk, versleten vuurstenen, stenen werktuigen en afval van de bewerking van vuurstenen.

'Trechterbekercultuur' is een verzamelnaam voor een groot aantal verwante gemeenschappen uit de Nieuwe Steentijd, levend in zuidelijk ScandinaviŽ en het noorden van het Europese vasteland (van Nederland tot in de OekraÔne). Gewoonlijk worden deze gemeenschappen in een zestal groepen ingedeeld. De Nederlandse tak behoort tot de Westgroep en was vooral verspreid in het noorden en noordoosten van het land (met name Drenthe en Groningen).

Screenshots nieuwe modellen CS: Source

Valve kondigde onlangs al aan bezig te zijn met het oppoetsen van haar spelersmodellen voor Counter-Strike: Source. Ze heeft nu twee screenshots vrijgegeven van hoe de spelersmodellen voor de SAS- en Leet Crew teams eruit gaan zien. "...hopefully these don't disappoint," aldus Valve.

Een releasedate voor de nieuwe modellen is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het niet lang meer zal duren voor zij het slagveld van CS: Source binnen zullen dringen.
Seksueel getinte Stones niet door de censuur

Neviathien had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MuziekVoor de Amerikaanse televisiezender ABC zijn zelfs The Rolling Stones niet heilig. Twee van de drie nummers die de band gisteren tijdens de rust van de Amerikaanse Super Bowl speelde, kwamen niet volledig door de censuur. In de songs 'Start Me Up' en 'Rough Justice' werden twee seksueel getinte passages weggedraaid.

Het befaamde Nipplegate-schandaal, waarbij Justin Timberlake bij een optreden tijdens de Super Bowl van 2004 een stukje borst van Janet Jackson ontblootte, heeft ertoe geleid dat de editors van ABC geen enkel risico meer durven te nemen. Optredens worden sindsdien met vijf seconden vertraging uitgezonden, zodat de productie meteen kan ingrijpen op het moment dat er iets voorvalt dat niet door de Amerikaanse beugel kan. Het optreden van Jackson en Timberlake leverde de verantwoordelijke tv-zender CBS destijds een boete van 550 duizend dollar op.

CIDI doet aangifte tegen AEL

Harvest, PIM4EVER, stukovich en Del_Toro hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenHet CIDI, Centrum Informatie en Documentatie IsraŽl, heeft aangifte gedaan bij justitie tegen de Arabische Europese Liga (AEL). De organisatie plaatste vrijdag anti-semitische spotprenten op haar site als antwoord op de Deense cartoons over de profeet Mohammed. In totaal verschenen drie tekeningen op de site. In twee ervan wordt volgens het CIDI de holocaust ontkend. De derde was een tekening van Hitler die het bed deelde met Anne Frank en vertelde dat ze dit maar in haar dagboek moest noteren. Deze laatste spotprent, die ook te zien was in het tv-programma NOVA, is inmiddels van de site verwijderd. Mirrors van de prent staan echter op internet.

In het NOVA verdedigde AEL-leider Dyab Abou Jajah zaterdagavond de cartoons met de opvatting dat ''wie tactloos omgaat met de vrijheid van meningsuiting ook zelf tegen een stootje moet kunnen.'' Volgens hem zijn de Joden en Anne Frank heilige iconen voor Europeanen, vandaar de keuze om die in cartoons aan te pakken.

CIDI-directeur Naftaniel zegt echter dat het ontkennen van de vernietiging van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog een strafbaar feit is. Dat valt op te maken uit diverse gerechtelijke uitspraken. De inmiddels verwijderde prent over Hitler en Anne Frank noemt Nataniel ''een nachtmerrie'' voor de duizenden nog in leven zijnde Joodse slachtoffers van de Holocaust.

In haar aangifte stelt het CIDI: ''Afgezien van de vraag waarom de AEL zijn woede over de cartoons over de profeet Mohammed zo nodig moet afreageren op de Joodse gemeenschap, is hier aan de orde dat alleen de wet in Nederland bepaalt wat is toegestaan en wat niet. Het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen, het beledigen van kwetsbare oorlogsslachtoffers of het bestormen van westerse kantoren in de Arabische wereld zijn niet toelaatbare middelen om frustraties te uiten. In onze democratie telt de wet en de rechtsspraak. Dit gegeven en het diep beledigd zijn over het handelen van de AEL zijn voor ons de reden het oordeel van de strafrechter over de cartoons van de AEL te vragen.''


Stukje van de Hitler/Anne Frank-cartoon

50 autobanden lekgeprikt na sluitingstijd

punt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadIn het Noord-Hollandse Langedijk hebben onverlaten dit weekend zo'n 50 autobanden op rij lekgestoken. De auto's stonden geparkeerd aan de Dorpsstraat en zijn van de bewoners van die straat. Vermoedelijk zijn kroeggangers de daders. Ieder weekend worden namelijk na sluitingstijd van de cafťs wel vernielingen aan auto's aangericht; meestal het afschoppen van spiegels.

Volgens een gedupeerde doet niemand er wat aan: ''Er zijn wel eens initiatieven geweest om burgerwachten langs de straten te laten patrouilleren. Maar ja, waar ben je dan mee bezig.'' Buurtbewoners zijn het nu zo zat dat ze van plan zijn gezamenlijk een beloning te zetten op 'het hoofd' van de daders.

Frankrijk Europees Kampioen Handbal

Het EK handbal dat van 27 januari tot en met 5 februari in Zwitserland werd gehouden, kende een verrassende ontknoping. Outsider Frankrijk kaapte de titel voor de neus van wereldkampioen Spanje weg

Frankrijk, dat in de poulefase met 26-29 nog zijn meerdere moest erkennen in de Spaanse tegenstander, liet zich in de finale niet meer overrompelen. Juan Garcia Lorenzana, de Spaanse topscorer, die in de poulewedstrijd nog goed was voor 10 treffers, werd vanaf het beginsignaal kort verdedigd. Door de strakke dekking kwam hij in de finale niet verder dan 3 treffers.

De Spanjaarden gingen voortvarend van start, ze stonden na 5 minuten met 4-1 voor. Daarna hadden de Spanjaard geen antwoord meer op de straffe verdediging van de Fransen en kantelde de wedstrijd in het voordeel van Frankrijk. Tien minuten voor de rust stond het 12-12, maar een eindsprint van de Fransen leverde een 13-17 ruststand op in Frans voordeel.

De Spanjaarden gingen in de tweede helft fel van start. In de tweede helft bouwde de degelijke ploeg van bondscoach Claude Onesta de voorsprong rustig uit. De voorsprong van de Fransen slonk tot twee punten. Bij een 20-22 stand in Frans voordeel, gaven de Fransen echter gas, en liepen uit naar 20-28. Frankrijk speelde de wedstrijd rustig uit, en zette een 23-31 eindstand op het scorebord.

Brons voor Denemarken

Denemarken won in de strijd om de 3e en 4e plaats verrassend van Olympisch kampioen KroatiŽ. Denemarken keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan, maar daarna kwam de Deense doelpuntenmachine op gang. Door een sterk offensief en een degelijke verdediging liepen de Denen uit naar een 16-9 ruststand.

In de tweede helft konden de Denen de opgebouwde voorsprong rustig consolideren. KroatiŽ kwam niet dichterbij dan een achterstand van 5 doelpunten. Denemarken bepaalde de eindstand op 32-27.

'Anti-USA-film' trekt volle zalen in Turkije

Icoon FilmEen film waarin Amerikaanse soldaten in Irak worden bestreden door een Turkse Rambo-figuur is een groot succes in Turkije. Kaarten voor de voorstellingen van Kurtlar Vadisi - Irak waren al weken voor de premiŤre van afgelopen vrijdag uitverkocht. De premiŤre werd bijgewoond door bewindslieden en de echtgenote en dochters van premier Erdoğan.

De film toont Amerikaanse militairen die in Irak een bruiloft overvallen, en de gasten met machinegeweren neerschieten. De overlevenden worden als terroristen overgebracht naar een gevangenis, waar hun organen worden verwijderd door een joods-Amerikaanse dokter met het doel deze door te verkopen aan rijke westerlingen. De bevelvoerder verantwoordelijk voor het bloedbad op de bruiloft wordt vervolgens achternagezeten door de held van het verhaal, een Turkse geheim agent, en de bruid die voor haar ogen haar aanstaande zag sterven.

Opmerkelijk detail is dat Amerikaanse acteurs hun medewerking gaven aan de film; Billy Zane speelt de schurk en militaire bevelvoerder Sam W. Marshall, en Gary Busey speelt de joodse arts. De twee zijn al op verschillende Amerikaanse websites beschuldigd van verraad, door mee te spelen in een productie die hun landgenoten in een kwaad daglicht stelt. In discussies stellen anderen echter dat Hollywood de laatste twee decennia steeds weer moslims als de 'bad guys' opvoerde, en dat de Turkse film niets meer of minder is dan een koekje van eigen deeg.

Overigens zal Kurtlar Vadisi binnenkort ook wereldwijd in de cinemas te bewonderen zijn. Op 9 februari is de premiŤre in Nederland, daarnaast zal de film ook worden uitgebracht in de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, Rusland, AustraliŽ en, pikant genoeg, Denemarken.

Krajicek valt uit top 50

Michaella Krajicek staat niet meer in de top 50 van de beste tenissters van de wereld. In de nieuwe ranglijst van het WTA bezet zij nu de 52e plaats.

Haar terugval is te verklaren doordat zij afgelopen week haar punten die ze vorig jaar behaalde niet kon verdedigen. Komende week zal ze ook niet in actie komen en verliest dus daarbij nog meer punten.

Ranglijst WTA:

Huidige positieVorige positieNaamPunten
11Kim Clijsters3478,00
22Amelie Mauresmo3377,00
33Lindsay Davenport2803,00
44Maria Sharapova2615,00
55Justine Henin-Hardenne2578,00
66Mary Pierce2430,00
77Nadine Petrova2014,00
89Elena Dementieva1908,00
98Patty Schnyder1900,00
1010Venus Williams1630,00
----
5246Michaella Krajicek423,25
204205Elise Tamaela129,00
352354Seda Noorlander56,25
377332Michelle Gerards48,00

Dodelijk ongeval op de A12

Knuffeltje19 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerEen dodelijk ongeval op de A12 zorgt voor files vanaf het knooppunt Lunetten bij Utrecht in de richting van Den Haag. Twee van de drie rijstroken zijn afgesloten nadat een personenauto ter hoogte van de Galecopperbrug bekneld raakte tussen twee vrachtwagens. De bestuurder van de auto heeft het ongeval niet overleefd. De chauffeurs van de betonmixer en de trekker met oplegger zijn ongedeerd.

De plek van het ongeval is afgezet met schermen. In de loop van de ochtend stond er voor de afzetting op de A12 een file van zeven kilometer. In de richting Utrecht veroorzaakten kijkers een file die opliep tot 21 kilometer. Op dit moment staat er in de richting Den Haag nog drie kilometer file.

Red Bull lost problemen op

Red Bull Racing heeft de problemen van de nieuwe wagen ontdekt. Volgens technisch directeur Mark Smith wordt er hard gewerkt aan een oplossing.

"We hadden de afgelopen weken te kampen gehad met koelingsproblemen. In die tijd hebben we het probleem getracht tijdelijk op te lossen. Bij onze eerste race zullen er echter andere koelingselementen op de wagen gemonteerd zitten. Die elementen zullen we aan het eind van de maand in Valencia testen. Momenteel werken wij nog hard om alles tot in de kleinste details uit te werken en er is nog steeds wat werk te verrichten. Onze analisten verklaren dat het probleem is opgelost."

Eind deze maand zal er in Valencia gekeken worden of de problemen verholpen zijn. Door de problemen heeft het team veel minder kilometers gereden dan de bedoeling was. Geluk voor de Oostenrijkers is dat ze Ferrari-motoren hebben omdat Ferrari wel veel getest heeft met de nieuwe V8. "We waren niet in staat om lange afstanden af te leggen, zo konden we niet een raceafstand simuleren en om te kijken hoe het met de betrouwbaarheid van de motor zit," beredeneert Smith. "Ferrari heeft echter met dezelfde motoren gereden, tijdens de tests voor Kerstmis en met de nieuwe motor in 2006. Zij hebben dus een goed beeld van het uithoudingsvermogen van de krachtbron."

Ambtenaren in Duitsland staken

Icoon StakingIn Duitsland wordt vandaag gestaakt door gemeenteambtenaren vanwege plannen om de werkweek bij een gelijkblijvend loon met 1,5 uur te verlengen. De staking begint in de deelstaat Baden-WŁrttemberg, maar de bonden willen de actie later deze maand uitbreiden naar andere deelstaten. Onderhandelingen tussen de bonden en de gemeenten eind 2005 zijn op niets uitgelopen. Het is de grootste staking onder ambtenaren sinds veertien jaar.

Medewerkers van de vuilnisophaaldienst, reinigingswerken en verpleegkundigen hebben vanochtend om 06:00 uur het werk neergelegd. De uitgebreide werkweek moet voor 220.000 ambtenaren gaan gelden. Werknemers van gemeentelijke vervoersbedrijven zijn niet betrokken bij de acties.

De bonden houden rekening met een "zeer hard en langdurig conflict". De acties zijn uitgeroepen voor onbepaalde tijd.

Meisjes verstoren langdurig 112

punt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieTwee meisjes van 14 en 15 jaar uit Hillegom en Alkmaar zijn afgelopen weekend opgepakt omdat ze langdurig naar het politiealarmnummer belden en de telefonistes de huid vol scholden. Ze deden dit vanuit een telefooncel op het Stationsplein in Haarlem.

Toen agenten de dames op het plein aanspraken, ging het schelden vrolijk verder. Volgens de politie werden ze 'in woord en gebaar beledigd'. Het 14-jarige meisje verzette zich ook nog tegen haar arrestatie.

Achteraf bleek dat ťťn van de meisjes op de wachtlijst voor jeugdzorg staat. Een jeugdspecialist van de politie gaat nu overleggen met de hulporganisaties die beide meisjes in traject hebben.

Het verhaal van een gezonken schip

quote:
The wreck was full of mysteries. No one could identify the ship, and no one knew where it was from or what it had been doing on the St. Lawrence River. It is up to you to find out by becoming an archaeologist and restorer.
Lucky for you, you will have help! There are ghosts trapped in the wreck. Find and restore the objects they used before the shipwreck. Then they'll reveal their secrets. Who knows? With a little luck you may just be able to set them free.
In "A Sunken Ship's Tale" ga je op onderzoek uit in een ter ziele gegaan schip.

Deze dus, succes...

CD: Battles - EP C / B EP

EP C/ B EP is een verzameling van 3 ep's van een wel heel aparte band.
Battles bestaat uit een aantal zeer ervaren muzikanten: drummer John Stainer (Helmet, Tomahawk), gitarist Ian Williams (Don Caballero, Storm and Stress), basgitarist Dave Konopka (Lynx) en Tyondai Braxton (zang/keyboards/gitaar/elektronica), die onlangs nog samenwerkte met Prefuse 73.
Vooral als live act worden ze bejubeld, maar hun debuutalbum volgt pas in september 2006.

battles

HFC Haarlem wil Barry van Galen

Gouden Gidsdivisie-club HFC Haarlem heeft Barry van Galen gepolst voor het volgende seizoen. De middenvelder van AZ speelde tussen 1991 en 1993 ook al voor de Haarlemse club.

Eerder dit seizoen gaf de middenvelder aan dat hij na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen wil hangen. Inmiddels heeft Van Galen HFC Haarlem ook al gezegd dat hij bij dit besluit blijft.

Maar Aad Goedhart, manager voetbalzaken van Haarlem, ziet nog wel mogelijkheden. "Hij is nog niet van ons af. We zullen zeker nog een tweede gesprek met hem aangaan."

Uitslagen Portugal Speelronde 21

Benfica liep in de Portugese competitie bij middenmoter Uni„o Leiria tegen de tweede nederlaag op rij op. Leiria was thuis met 3-1 te sterk.

Na negen overwinningen op rij is Benfica momenteel bezig aan een serie nederlagen. Benfica dankte de nederlaag tegen Leiria aan zijn eigen falen in de aanval. De ploeg van trainer Ronald Koeman was de wedstrijd wel goed begonnen, maar verzuimde om de kansen te benutten.

Na een half uur kwam Leiria op voorsprong toen Jo„o Paulo onverwacht uithaalde en doelman Moretto passeerde. In de 56ste minuut vergrootte Fabio Felicio de voorsprong voor de thuisploeg door een fout van verdediger Luis„o af te straffen. Tien minuten voor tijd zorgde Gustavo Manduca nog wel voor de 2-1, maar Maciel deed in de 86ste minuut definitief de deur op slot, hij rondde een counter af op op aangeven van Paulo Cťsar.

Vanavond moet FC Porto het thuis opnemen tegen Sproting Braga.

Uitslagen

Uni„o Leiria - Benfica 3-1
Sporting Portugal - Nacional Madeira 1-0
Acadťmica Coimbra - PaÁos Ferreira 3-0
Penafiel - MarŪtimo Funchal 3-2
Estrela Amadora - Rio Ave 0-0
Vitůria Guimar„es - Belenenses 2-2
Gil Vicente - Vitůria Setķbal 5-0
Boavista FC - Naval 3-0

Stand na 21 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto204431 - 12
2Sporting P.214031 - 21
3Benfica214033 - 19
4CD Nacional213926 - 12
5Sporting Braga203921 - 11
6Boavista FC213529 - 19
7Vit. Setubal213316 - 16
8Uni„o Leiria212827 - 29

Uitslagen Frankrijk Speelronde 25

Olympique Lyon slaagde er in de Franse competitie niet in om Girondins Bordeaux te verslaan. Het 0-0 gelijkspel was de tweede opeenvolgende puntendeling van de Franse kampioen.

De strijd tussen de koploper en de nummer twee in Frankrijk kende een eenzijdig spelbeeld. Bordeaux trok zich terug voor het doel van doelman Ulrich Ramť en liet de thuisploeg zoeken naar gaten in de defensie. Het leverde de bezoekers een punt op, maar de nummer twee heeft nog steeds een grote achterstand van negen punten op de landskampioen.

Nummer drie Auxerre verspeelde punten in de achtervolging op nummer twee Girondins Bordeaux. Auxerre ging met 1-0 onderuit tegen Ajaccio door een late treffer van Moussa Ndiaye. PSG verspeelde twee punten in de strijd om Europees voetbal. Tegen Saint-Etienne speelden de Parijzenaars met 2-2 gelijk. Tot twee maal toe moest PSG een achterstand wegpoetsen. Met een fraaie omhaal bezorgde invaller Fabrice Pancrate in de 82ste minuut PSG de 2-2.

Christian Vieri scoorde voor het eerst namens Monaco en hielp zo de Monegasken tegen Stade Rennes aan een overwinning. In de 55ste minuut kopte hij de 1-1 binnen en twaalf minuten later zette hij zijn club op een 2-1 voorsprong. In blessuretijd besliste invaller Olivier Veigneau de wedstrijd.

Uitslagen

Metz - Nancy Afg.
Rennes - AS Monaco 1-3
PSG - Saint-Etienne 2-2
Toulouse - Nantes 1-0
AC Ajaccio - AJ Auxerre 1-0
Olympique Nice - Lille 2-0
Sochaux - Le Mans 0-0
RC Lens - RC Strasbourg 2-1
Ol. Lyon - Bordeaux 0-0
Troyes- Ol. Marseille 0-1

Stand na 25 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon245539 - 15
2Bordeaux254622 - 12
3AJ Auxerre254232 - 25
4Lille254034 - 19
5Olympique Marseille253926 - 27
6Paris SG.243830 - 24
7RC Lens253732 - 21
8AS Monaco243625 - 19
9Le Mans253624 - 19
10Saint-Etienne243423 - 22
11Ol. Nice243319 - 19
12Toulouse FC253325 - 28
13AS Nancy243224 - 19
14Stade Rennes253225 - 38
15FC Nantes243024 - 24
16Sochaux252718 - 25
17Troyes242521 - 30
18AC Ajaccio252014 - 29
19RC Strasbourg241515 - 32
20Metz241414 - 39

CD: Slave to the System - Slave to the System

1 + 1 = 11, voeg onderdelen op een alternatieve manier bij elkaar en je krijgt een andere uitkomst. Zo ook in de wereld die muziek heet. De laatste jaren zijn we vrolijk verrast door bands als Audioslave en Velvet Revolver waarin zij hun eigen 'zoek-de-frontman-speurtocht' hielden. Een andere coŲperatie in de muziekindustrie is die tussen Queensrˇche gitarist en drummer (Kelly Gray en Scott Rockenfield) en de bassist en zanger van Brother Cane (Roman Glick en Damon Johnson). Dit kwartet vormt samen het huidige Slave to the System.

Punten Ronde 22

Hieronder de punten van de 22e ronde van de FOK!voetbalmanager.

YellowDog werd deze week weekwinnaar met 55 punten. Op een gedeelde tweede plaats eindigden jelleone en Tugie met beide 52
punten. Elberrie pakte met 51 punten de vierde plaats. Vier users hadden 50 punten deze ronde, te weten Bayswater, DynaMikeY, Finkelstein en Wallo.

In het algemeen klassement blijft BassieD nog steeds aan de leiding met 1050 punten. paulkoop staat tweede met 1001 punten. -Schorpioen- en Toinecents staan met 996 gedeeld derde. Benniben19 sluit met 985 punten de top 5 af.

Fenerbahce pakte deze week de winst bij de subleagues met 47 punten, Dodo Club pakte met 44 punten de derde plaats en II Mondo eindigde als derde.

In het algemeen klassement bij de subleagues gaat Tha League met 954 punten nog steeds aan de leiding. Scribbly staat tweede met 913 punten. II Mondo heeft 911 punten en staat derde.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot dinsdag 7 februari 18:00 uur.

Film: Aristocrats

Er doet al decennia lang een grap de ronde onder acteurs, stand-up comedians en allerlei andere comedians. Een grap die zo vunzig, vulgair en ranzig is, dat hij zelden tot nooit on-stage verteld wordt. Een grap die enkel onder comedians wordt verteld, moet wel geweldig grappig zijn. Niets is minder waar, het is kleuterhumor met een enorme domper als punchline. Verwacht dus niet dat je huilend van het lachen op de grond ligt, want dan kom je van een koude kermis thuis.

Haas winnaar in Delray Beach

Tommy Haas heeft na een spannende finale het toernooi van Delray Beach aan zijn palmares toegevoegd. Xavier Malisse was het slachtoffer van Haas’ dadendrang.

Haas, recent kwartfinalist op de Australian Open, was een tikkeltje beter dan Malisse: 6-3, 3-6 en 7-6 (5). In het eerste bedrijf had Malisse grote problemen met zijn opslag. De break van Haas kwam dan ook niet als een verrassing. De Belg herstelde zich in de tweede set door vanaf 3-3 geen game meer af te staan. De laatste set draaide uit op een tiebreak, waarin de Duitser net even scherper was: 7-5. Het is de achtste toernooiwinst voor Haas en zijn eerste sinds juli 2004.

SuperBowl: uitslag Seahawks - Steelers

Icoon SportDe Pittsburgh Steelers hebben voor de vijfde keer de SuperBowl gewonnen. De Seattle Seahawks werden met 21-10 verslagen op Ford Field in Detroit. Hines Ward van de Steelers is tot most valuable player van de wedstrijd uitgeroepen nadat hij vijf passes ving voor een totaal van 123 yards.

Ondanks een vroege achterstand in het eerste kwart zijn de Steelers nooit echt in gevaar geweest. Ben Roethlisberger bleef voortdurend kalm en beheerst en maakte maar weinig fouten. De scheidsrechters hielpen de Steelers af en toe ook mee met discutabele beslissingen maar uiteindelijk waren het de Steelers zelf die het verschil maakten.

De Pittsburgh Steelers waren "slechts" als zesde geplaatst, maar gingen uiteindelijk toch met de felbegeerde Vince Lombardi Trophy naar huis, zonder ook maar ťťn wedstrijd sinds december verloren te hebben.

Voor een uitgebreider verslag en meer sportnieuws kun je natuurlijk altijd terecht op FOK!Sport!

Uitslag SuperBowl XL

De Pittsburgh Steelers hebben voor de vijfde keer de SuperBowl gewonnen. De Seattle Seahawks werden met 21-10 verslagen op Ford Field in Detroit. Hines Ward van de Steelers is tot most valuable player van de wedstrijd uitgeroepen nadat hij vijf passes ving voor een totaal van 123 yards.

Ondanks een vroege achterstand in het eerste kwart zijn de Steelers nooit echt in gevaar geweest. Ben Roethlisberger bleef voortdurend kalm en beheerst en maakte maar weinig fouten. De scheidsrechters hielpen de Steelers af en toe ook mee met discutabele beslissingen maar uiteindelijk waren het de Steelers zelf die het verschil maakten.

De Pittsburgh Steelers waren "slechts" als zesde geplaatst, maar gingen uiteindelijk toch met de felbegeerde Vince Lombardi Trophy naar huis, zonder ook maar ťťn wedstrijd sinds december verloren te hebben.

Het eerste kwart ging op en neer tussen beide teams maar de Seahawks hadden het betere spel. Met 2.08 te gaan werd een touchdown voor de Seahawks van Darrell Jackson geannuleerd wegens offensive pass interference. Later in dezelfde drive met 27 secondes te gaan scoorde Josh Brown een fieldgoal van 47 yards voor de eerste punten van de wedstrijd.

De Steelers begonnen het tweede kwart duidelijk op gang te komen en bereikten met 4.53 te gaan net niet de redzone. Even later werden ze door een penalty en een sack daar weer ver vandaan maar met een schitterende pass bracht Roethlisberger de Steelers op 1st and goal op de drie yard lijn. Op de derde down bereikte Big Ben zelf de endzone voor de touchdown. Ondanks dat het leek dat de bal de lijn niet overschreed was bevestigde de scheidsrechter de touchdown, ook het extra punt werd benut door Jeff Reed. De Seahawks waren niet echt gevaarlijk in het tweede kwart op de drive na de touchdown na waarin een pass vlak voor de endzone buiten de lijnen ging en een 54-yard fieldgoal gemist werd.

In de eerste drive van het derde kwart scoorden de Steelers een touchdown na een 75 yard run van Willie Parker, ook het extra punt werd benut. Dit was de verste (touchdown-)run ooit in een SuperBowl. In de opvolgende drive miste Brown van de Seahawks een 50-yard fieldgoal. Met 7.52 te gaan gooide Ben Roethlisberger de bal naar Cedrick Wilson maar Kelly Herndon van de Seahawks onderschepte de bal en wist de bal naar de 20-yard lijn te brengen van de Steelers voor een 74 yard record return. Even later gooide Matt Hasselbeck een 16-yard touchdown pass naar Jerramy Stevens, ook het extra punt werd benut.

De eerste drive van het vierde kwart eindigde in een onderschepping door de Steelers, omdat er ook nog een overtreding gemaakt werd kregen de steelers 15 yards cadeau. De drive hierna eindigde in een touchdown van Hines Ward na een 43 yard pass van Antwaan Randle El waarna ook het extra punt benut werd.

Met de overwinning werd Roethlisberger de jongste startende quarterback ooit die de SuperBowl won. De legendarische Dan Marino is nog steeds de jongste quarterback die in een SuperBowl startte, maar wist in de enige keer dat hij in de NFL-finale speelde niet te winnen.

De speculaties rondom het stoppen van Jerome Bettis zullen na het behalen van een SuperBowl-ring alleen maar toenemen. Door velen getipt als een zeker toekomstig lid van de Hall of Fame zou het behalen van het NFL-kampioenschap in zijn geboortestad het ultieme slotakkoord van een glansrijke carriŤre zijn.

'GuantŠnamo verwoest duizenden levens'

Icoon TerrorismeHet Amerikaanse gevangeniscomplex op GuantŠnamo Bay verwoest duizenden mensenlevens. Dit stelt althans mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een vandaag (maandag) gepresenteerd rapport. Amnesty schat dat er ongeveer vijfhonderd mensen uit 35 landen worden vastgehouden op de Cubaanse basis.

Op GuantŠnamo Bay houden de Verenigde Staten (VS) terreurverdachten gevangen; zij zitten bijna zonder uitzondering vast zonder dat er enige vorm van aanklacht is ingediend. Familieleden van de verdachten verkeren vaak in grote onzekerheid en weten niets van de toestand van hun dierbaren. Amnesty heeft de VS dan ook opgeroepen een nauwkeurige namenlijst op te stellen.

Verder herinnert de organisatie in het rapport eraan dat er nog altijd tientallen gevangenen in hongerstaking zijn in GuantŠnamo. Het rapport stelt dat de manier waarop gevangenen soms onder dwang voeding wordt toegediend, neerkomt op marteling.

Overlevenden ramp veerboot gered uit zee

Icoon RampReddingswerkers hebben gisteren (zondag) nog 25 overlevenden van de ramp met de veerboot uit de Rode Zee gehaald. Onder de overlevenden was een 5-jarig jongetje dat meer dan twintig uur had rondgedobberd met een reddingsboei.

De veerboot verging in de nacht van donderdag op vrijdag. Van de ongeveer 1.400 passagiers aan boord zijn er nu 401 gered. In totaal zijn nu van 195 slachtoffers de lichamen geborgen.

Brieven uit 1991 van Beckham onder de hamer

David BeckhamOok voetballers kunnen schrijven. Dat bewijzen twee brieven die David Beckham op 16-jarige leeftijd aan een vriend schreef. Het feit is kennelijk zo bijzonder dat de schrijfsels uit 1991 geveild gaan worden. Daarbij komt dat de brieven geschreven zijn kort nadat de jeugdige voetballer zijn eerste contract bij Manchester United tekende.

"Het spel van United was een beetje klote", schrijft Beckham aan zijn vriend Lee. Beter gaat het echter met het versieren van de andere sekse. "Omdat wij United-spelers zijn, willen zij allemaal met ons uit." Niet alleen vrouwen, maar ook dieren hadden de aandacht van het destijds jonge talent. Bij de brieven zit namelijk een tekening van een hond. De geschatte opbrengst van de brieven ťn de tekening is 1400 ŗ 2200 euro.

Hockeyer Jesse Mahieu neergestoken

Icoon AlgemeenDe Nederlandse hockeyinternational Jesse Mahieu is zaterdag met een mes in zijn been gestoken. Voor zijn woning in de Amsterdamse Rivierenbuurt sprak hij een viertal jongeren aan, die het op zijn bromfiets hadden voorzien. De vandalen keerden zich daarop tegen de 27-jarige sporter, die terwijl hij vluchtte van achteren in een been werd gestoken.

"Ik zat thuis op de bank tv te kijken, toen ik buiten wat gerommel hoorde", vertelt Mahieu op de website Hockeymagazine.nl. "Ik zag een paar van die linke gasten bij mijn brommer staan. In eerste instantie dacht ik 'ach, het zal wel'. Daarna hoorde ik wat gekletter. Toen ben ik naar buiten gegaan. Ik wilde echt niet dat ze mijn veertig jaar oude Simson Schwalbe helemaal in elkaar zouden trappen." Lichtgewond wist Mahieu na de messteek aan zijn belagers te ontkomen. Zijn vriendin had inmiddels de politie gebeld, die de daders ter plekke kon arresteren.

Mahieu, speler van Amsterdam en 39-voudig international, werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hier werd geconstateerd dat hij een drie centimeter diepe steekwond had opgelopen, dwars door de hamstring. "Als ik niet zo fit was geweest en was gevallen of zo, dan was ik er waarschijnlijk minder goed van afgekomen. Het is wel behoorlijk raar. Ik was er ook wel even flink van in de war", laat een optimistische Mahieu weten. Hij is inmiddels weer thuis, maar moet maandag opnieuw naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

"Wij Haten Niemand Zonder Reden"

"Wij haten niemand zonder reden"

Het stond er in de ondertiteling. De NOSjournaliste had het begrepen maar vroeg niet verder, als je een gegronde reden hebt is het blijkbaar prima om er collectief eens fiks op los te haten. Die grappig loensende Haagse imam deed deze uitspraak in een uitzending van 2Vandaag. Trots verklaarde hij hoe eervol een gemiddelde islamiet is in zijn haatdragendheid. Geduldig bleef de interviewster luisteren naar uiterst gevaarlijke politiek-religieuze opvattingen die met een luchtige vanzelfsprekendheid werden verdedigd.

Ook Wilders met dood bedreigd om cartoons

Geert WildersGeert Wilders heeft, nadat hij op zijn website de Deense cartoons van de profeet Mohammed plaatste, in enkele dagen duizenden reacties gekregen. De meerderheid daarvan was volgens de politicus positief, maar bij de mails zaten ook enkele tientallen doodsbedreigingen. Hoewel het Kamerlid al vaker te maken had met bedreigingen, is hij geschrokken van het hoge aantal in relatief korte tijd.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt", verklaarde Wilders zondagavond. Hij zal, zoals inmiddels al gebruikelijk, van alle bedreigingen aangifte doen bij justitie. De voormalige VVD'er had, zoals hij zelf verklaarde, de omstreden spotprenten op z'n site gezet om de makers ervan een hart onder de riem te steken en op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. Ook de Volkskrant en bijvoorbeeld FOK! hebben de cartoons inmiddels online staan.

Behalve dat de politicus online bedreigd werd, kreeg hij te maken met de radicaal-islamitische organisatie Hizb ut-Tahrir, die in Beverwijk, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam pamfletten uitdeelde met een waarschuwing tegen Wilders. "Het loopt uit de hand. Ik schrik er wel van. Maar ik heb er geen spijt van dat ik dit heb gedaan", reageerde het Kamerlid op de actie. Wilders is niet van plan de spotprenten van zijn website te halen. "Dan zou ik precies doen wat ze willen en dan zou ik geen knip voor de neus waard zijn."
Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.