Uitslagen Portugal Speelronde 21

Benfica liep in de Portugese competitie bij middenmoter União Leiria tegen de tweede nederlaag op rij op. Leiria was thuis met 3-1 te sterk.

Na negen overwinningen op rij is Benfica momenteel bezig aan een serie nederlagen. Benfica dankte de nederlaag tegen Leiria aan zijn eigen falen in de aanval. De ploeg van trainer Ronald Koeman was de wedstrijd wel goed begonnen, maar verzuimde om de kansen te benutten.

Na een half uur kwam Leiria op voorsprong toen João Paulo onverwacht uithaalde en doelman Moretto passeerde. In de 56ste minuut vergrootte Fabio Felicio de voorsprong voor de thuisploeg door een fout van verdediger Luisão af te straffen. Tien minuten voor tijd zorgde Gustavo Manduca nog wel voor de 2-1, maar Maciel deed in de 86ste minuut definitief de deur op slot, hij rondde een counter af op op aangeven van Paulo César.

Vanavond moet FC Porto het thuis opnemen tegen Sproting Braga.