Hockeyer Jesse Mahieu neergestoken

Gertjan (Kozzmic)
Icoon AlgemeenDe Nederlandse hockeyinternational Jesse Mahieu is zaterdag met een mes in zijn been gestoken. Voor zijn woning in de Amsterdamse Rivierenbuurt sprak hij een viertal jongeren aan, die het op zijn bromfiets hadden voorzien. De vandalen keerden zich daarop tegen de 27-jarige sporter, die terwijl hij vluchtte van achteren in een been werd gestoken.

"Ik zat thuis op de bank tv te kijken, toen ik buiten wat gerommel hoorde", vertelt Mahieu op de website Hockeymagazine.nl. "Ik zag een paar van die linke gasten bij mijn brommer staan. In eerste instantie dacht ik 'ach, het zal wel'. Daarna hoorde ik wat gekletter. Toen ben ik naar buiten gegaan. Ik wilde echt niet dat ze mijn veertig jaar oude Simson Schwalbe helemaal in elkaar zouden trappen." Lichtgewond wist Mahieu na de messteek aan zijn belagers te ontkomen. Zijn vriendin had inmiddels de politie gebeld, die de daders ter plekke kon arresteren.

Mahieu, speler van Amsterdam en 39-voudig international, werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hier werd geconstateerd dat hij een drie centimeter diepe steekwond had opgelopen, dwars door de hamstring. "Als ik niet zo fit was geweest en was gevallen of zo, dan was ik er waarschijnlijk minder goed van afgekomen. Het is wel behoorlijk raar. Ik was er ook wel even flink van in de war", laat een optimistische Mahieu weten. Hij is inmiddels weer thuis, maar moet maandag opnieuw naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.