ROSE Online en Mir 3 in Europa down

Door financiële problemen bij Gamesrouter, het bedrijf dat het Europese netwerk voor ROSE online exploiteerde, is ROSE online in Europa niet meer beschikbaar. Gamesrouter regelde behalve voor ROSE online ook voor Mir 3 het netwerk en de servers, waardoor ook dat spel dus op het moment down is.



Deze mededeling kwam overigens een paar dagen voordat het Koreaanse moederbedrijf van ROSE online, Gravity, het contract met Gamesrouter zou verbreken vanwege betalingsachterstanden van Gamesrouter. Op de website van Gamesrouter is nu alleen een kort bericht te lezen dat ze Gravity (ROSE online) en Wemade (Mir 3) toestemming verlenen nieuwe partners voor Europa te zoeken.

Verder vraagt Gamesrouter ook toestemming aan alle gebruikers om hun account en data door te sturen naar een toekomstig ander bedrijf dat ROSE online over zal nemen. Vanwege privacywetgeving moet hier toestemming voor gevraagd worden. Voor meer info hierover zie de notice op de Gamesrouter website.

Wat er gebeurt met de reeds gekochte speeltijd is nog niet duidelijk, en wat er gebeurt met de mensen die recentelijk in een wedstrijd een account met 90 dagen speeltijd gewonnen hebben ook niet. Omdat het hier problemen betreft met het Europese ROSE online heeft dit geen impact voor ROSE online in andere delen van de wereld.

Wanneer ROSE online en Mir 3 weer online komen is nog niet duidelijk; eerst zal een nieuwe partner gevonden moeten worden voor het hosten van de games.