Red Bull lost problemen op

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Red Bull Racing heeft de problemen van de nieuwe wagen ontdekt. Volgens technisch directeur Mark Smith wordt er hard gewerkt aan een oplossing.

"We hadden de afgelopen weken te kampen gehad met koelingsproblemen. In die tijd hebben we het probleem getracht tijdelijk op te lossen. Bij onze eerste race zullen er echter andere koelingselementen op de wagen gemonteerd zitten. Die elementen zullen we aan het eind van de maand in Valencia testen. Momenteel werken wij nog hard om alles tot in de kleinste details uit te werken en er is nog steeds wat werk te verrichten. Onze analisten verklaren dat het probleem is opgelost."

Eind deze maand zal er in Valencia gekeken worden of de problemen verholpen zijn. Door de problemen heeft het team veel minder kilometers gereden dan de bedoeling was. Geluk voor de Oostenrijkers is dat ze Ferrari-motoren hebben omdat Ferrari wel veel getest heeft met de nieuwe V8. "We waren niet in staat om lange afstanden af te leggen, zo konden we niet een raceafstand simuleren en om te kijken hoe het met de betrouwbaarheid van de motor zit," beredeneert Smith. "Ferrari heeft echter met dezelfde motoren gereden, tijdens de tests voor Kerstmis en met de nieuwe motor in 2006. Zij hebben dus een goed beeld van het uithoudingsvermogen van de krachtbron."