ChristenUnie wil verbod op pedowebstek

Gertjan (Kozzmic)
Icoon InternetDe Tweede-Kamerfractie van de ChristenUnie wil dat minister Piet Hein Donner (Justitie) het internetforum Meisjesforum.net verbiedt. De site zou een online ontmoetingsplek zijn voor pedofielen. De christelijke partij is bang dat kinderen niets vermoedend op het forum terechtkomen, en zich laten overhalen foto's te mailen.

In schriftelijke vragen willen de Kamerleden Rouvoet en Slob van minister Donner weten of hij de site kent. Gezien de kennelijk levendige uitwisseling van afbeeldingen van kinderen hoopt de ChristenUnie op een onderzoek naar het forum en haar bezoekers. Indien er strafbare feiten worden gepleegd dan moet het komen tot een verbod, zo stelt de partij.

De eigenaar van Meisjesforum is Norbert de Jonge, een 'niet-praktiserend pedofiel' die ervoor pleit dat er openlijk over pedofilie gesproken kan worden, zo stelde hij althans in een interview twee jaar geleden. "Niet wij maar jullie zijn gewelddadig, onwetend, huichelachtig en... last but not least ...ziek", wordt de 'pedo-hatende' bezoeker bij het openen van de site toegevoegd.