FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 februari 2006

Britse tieners veroordeeld wegens moord oma

BuitenlandsTwee Britse tieners en hun partner in crime zijn vandaag veroordeeld tot negen jaar celstraf wegens doodslag. De jongens verlieten in januari 2005 het verjaardagsfeest ter ere van hun achttiende verjaardag om hun oma te beroven. De oude vrouw verloor tijdens de overval het leven door verstikking.

De jongens verlieten het feest 'omdat ze een verjaardagskaart zouden krijgen van hun oma'. Ze verwachtten dat de oude vrouw meer dan 3000 pond (zo'n 4400 euro) spaargeld thuis had verstopt. Eenmaal aangekomen sloeg één van de jongens de oude vrouw in het gezicht en kneep vervolgens haar keel dicht zodat ze stikte. De criminelen gingen er vervolgens met iets meer dan 1000 pond vandoor, waarmee ze eerst nog beltegoed en een broodje kebab kochten. Op videobeelden was duidelijk te zien dat de jongens uitermate tevreden waren met het gestolen geld.

De jongens werden eerder veroordeeld tot moord, maar dit vonnis is teruggedraaid tot doodslag.

Jordan zet borsten te koop op eBay

Icoon ShowbizzNaaktmodel Jordan (echte naam: Katie Price) zal binnenkort geopereerd worden om haar flinke borstenpartij een iets "bescheidener" aanzien te geven. De silliconenimplantaten van haar 32 FF cup zal ze vervolgens te koop aanbieden op veilingsite eBay. Dit zei Price, de vrouw van zanger Peter André, tegen de Britse radiopresentator Chris Moyles.

"Ik laat mijn borsten verkleinen omdat ik ze iets bescheidener wil. Ook heb ik ze al acht jaar nu. Het is dus tijd voor een nieuw paar, deze zet ik te koop op eBay", aldus Jordan. De 27-jarige zei tevens dat ze vindt dat haar borsten te veel zijn gaan hangen na het baren van haar twee kinderen, Harvey en Junior.

Gatorade Cup: Uitslag SC Heerenveen - Ajax

Icoon Gatorade CupAjax heeft zich als vierde club geplaatst voor de halve finales van de Gatorade Cup. De Amsterdammers versloegen SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion met 0-3. De Ajax-doelpunten kwamen op naam van Rosales, Huntelaar en Emanuelson.

SC Heerenveen kende een voortvarende start. Het doel van Ajax werd in de eerste minuten meerdere malen onder vuur genomen. Vooral stilstaande fases zorgden voor onrust in de defensie van de Amsterdammers. Ondanks het overwicht van de Friezen nam Ajax na ongeveer tien minuten de leiding. Het doelpunt van Mauro Rosales ontstond na een koddig misverstand tussen Petter Hansson en Michel Breuer. Beide ploegen speelden erg slordig in de eerste helft: veel passes kwamen niet aan en kansen via geciviliseerd voetbal waren niet te bewonderen. SC Heerenveen was niet bij machte veel pressie uit te oefenen en Ajax wachtte geduldig af.

In het tweede bedrijf openbaarde opnieuw het gebrek aan stootkracht zich bij SC Heerenveen. Ugur Yildirim en Lasse Nilsson konden bovendien weinig acties tot een goed einde brengen. Naarmate het duel vorderde, kreeg Ajax logischerwijs meer ruimte. Bij een van de uitbraken werd Markus Rosenberg teruggefloten voor buitenspel, hetgeen zeer twijfelachtig was. Ook door toedoen van Ajax zelf werden counterkansen om zeep geholpen. Vaak ontbrak de scherpte.

SC Heerenveen slaagde er niet in een echt slotoffensief te ontketenen. De Friezen hadden wellicht recht op een penalty, na een overtreding van Thomas Vermaelen op Nilsson. Ajax besliste in de 89e minuut het treffen. Nota bene Huntelaar, ex-Heerenveener, was de gevierde man. Van dichtbij schoot hij zijn eerste treffer als Ajacied binnen. Even later bereikte de voormalige topscorer van SC Heerenveen linksback Urby Emanuelson, die beheerst de (geflatteerde) 0-3 binnenschoot.

Ajax is de laatste club die zich heeft gekwalificeerd voor de halve finales van de Gatorade Cup. Eerder deze week verzekerden PSV, Roda JC en AZ zich al van een plaats bij de laatste vier. Er is vanavond ook al geloot voor die halve finales. Ajax moet het opnemen tegen Roda JC en PSV speelt tegen AZ. De speeldata zijn 21 en 22 maart.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Standen NBA per 2 februari

Weinig verrassingen afgelopen week in de NBA. Detroit blijft aan kop in de Eastern Conference terwijl Dallas en San Antonio de dienst uitmaken in de Western Conference. Wel was het opmerkelijk dat de Cleveland Caveliers van LeBron James hun opeenvolgende winstpartijen uitbreidden naar 7, terwijl ze daarvoor 6 op rij verloren.

EASTERN CONFERENCE
Atlantic DivisionWLPCT.L10
New Jersey23210.5234-6
Philadelphia23220.5116-4
Boston18280.3914-6
Toronto16300.3484-6
New York14300.3181-9
Central DivisionWLPCT.L10
Detroit3860.8649-1
Cleveland27170.6147-3
Milwaukee23220.5114-6
Indiana22220.5003-7
Chicago20250.4445-5
Southeast DivisionWLPCT.L10
Miami28180.6097-3
Washington21230.4776-4
Orlando18250.4195-5
Atlanta13310.2954-6
Charlotte11360.2340-10
WESTERN CONFERENCE
Northwest DivisionWLPCT.L10
Denver25230.5216-4
Utah22240.4783-7
Minnesota21230.4774-6
Seattle19260.4224-6
Portland16280.3646-4
Pacific DivisionWLPCT.L10
Phoenix30160.6526-4
L.A. Clippers26170.6057-3
L.A. Lakers24210.5336-4
Golden State22240.4553-7
Sacramento19260.4225-5
Southwest DivisionWLPCT.L10
Dallas36100.78310-0
San Antonio36100.7839-1
Memphis26190.5783-7
NO/Oklahoma City23220.5117-3
Houston16290.3564-6

Uitslag SC Heerenveen - Ajax

Ajax heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Gatorade Cup. SC Heerenveen werd in haar eigen Abe Lenstra Stadion met 0-3 verslagen.

Wesley Sneijder maakte zijn rentree voor Ajax na een hamstringblessure. Na wat geschuif moest Angelos Charisteas plaatsnemen op de bank. Klaas Jan Huntelaar startte als diepste spits tegen zijn voormalige werkgever. Bij SC Heerenveen gaven de nieuwelingen Mark de Vries, Michael Bradley en Jakob Poulsen geen acte de présence.

SC Heerenveen kende een voortvarende start. Het doel van Ajax werd in de eerste minuten meerdere malen onder vuur genomen. Vooral stilstaande fases zorgden voor onrust in de defensie van de Amsterdammers. Ondanks het overwicht van de Friezen nam Ajax na ongeveer tien minuten de leiding. Het doelpunt van Mauro Rosales ontstond na een koddig misverstand tussen Petter Hansson en Michel Breuer.

Laatstgenoemde speelde na een doeltrap de bal naar Hansson, maar de Zweed maakte weinig aanstalten en merkte niet dat Rosales zich uit zijn rug spoedde voor de 0-1. De miscommunicatie tussen beide centrale verdedigers stond symbool voor het slordige spel van beide ploegen gedurende de eerste helft: veel passes kwamen niet aan en kansen via geciviliseerd voetbal waren niet te bewonderen. SC Heerenveen was niet bij machte veel pressie uit te oefenen en Ajax wachtte geduldig af.

In het tweede bedrijf openbaarde opnieuw het gebrek aan stootkracht zich bij SC Heerenveen. Ugur Yildirim en Lasse Nilsson konden bovendien weinig acties tot een goed einde brengen. Naarmate het duel vorderde, kreeg Ajax logischerwijs meer ruimte. Bij een van de uitbraken werd Markus Rosenberg teruggefloten voor buitenspel, hetgeen zeer twijfelachtig was. Ook door toedoen van Ajax zelf werden counterkansen om zeep geholpen. Vaak ontbrak de scherpte.

De wisselcarrousel (onder meer Babel voor Rosales) veranderde weinig aan het beeld van het cupduel. Huntelaar schoot een kwartier voor tijd op de paal. SC Heerenveen slaagde er niet in een echt slotoffensief te ontketenen. De Friezen hadden wellicht recht op een penalty, na een overtreding van Thomas Vermaelen op Nilsson. Ajax besliste in de 89e minuut het treffen. Nota bene Huntelaar, van dichtbij, was de gevierde man, met zijn eerste treffer als Ajacied. Even later bereikte de voormalige topscorer van SC Heerenveen linksback Urby Emanuelson, die beheerst de (geflatteerde) 0-3 binnenschoot.

Hiermee was het laatste wapenfeit wel genoemd. Ajax herstelt zich van het zondagse echec tegen FC Utrecht en doet vertrouwen op voor de Klassieker tegen Feyenoord van komend weekeinde. Ajax is de laatste club die zich heeft gekwalificeerd voor de halve finales van de Gatorade Cup. Eerder deze week verzekerden PSV, Roda JC en AZ zich al van een plaats bij de laatste vier.

SC Heerenveen - Ajax 0 – 3

9. Rosales 0-1
89. Huntelaar 0-2
90. Emanuelson 0-3


Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 20.500

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Seip, Hansson, Breuer, J. Drost, Bosvelt, Pranjic, Kissi ( 73. Hanssen), Yildirim ( 61. Tarvajärvi), Bruggink, Nilsson.

Ajax: Stekelenburg, Emanuelson, Maduro, Grygera, Vermaelen, Galásek, Sneijder ( 68. Heitinga), Lindenbergh, Rosales ( 72. Babel), Huntelaar, Rosenberg.

Drugssmokelaars gebruiken puppy's om te smokkelen

Del_Toro had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingOp een Colombiaanse boerderij zijn twintig mensen opgepakt wegens drugssmokkel. Bij de vangst werd er 65 pond heroïne buitgemaakt en werden de levens van aantal Labrador Retriever-pups gered. In de maagjes van de puppy's werden bolletje heroïne gevonden. Tijdens het verwijderen zijn er enkele puppy's dood gegaan.

De puppy's, vooral zuivere ras Labrador-retrievers, stonden klaar om verscheept te worden naar Amerika. Toen de hondjes aangetroffen werden, zijn ze zo snel mogelijk naar een dierenarts gebracht die de bolletjes verwijderen zou. Daarbij zijn er drie van de zes puppy's met heroïne in hun maag overleden aan een infectie. Er werden ook vier andere pups aangetroffen zonder heroïne in hun maag, die vermoedelijk later ook gebruikt zouden worden voor de smokkel. Voor hen kwam de hulp op tijd.

Testdag 02-02-06

Vandaag is op het circuit van Valencia opnieuw getest. Fernando Alonso wist net als gisteren de snelste tijd neer te zetten, en hij werd wederom gevolgd door Jenson Button.

Er kwamen vandaag maar liefst 16 coureurs in actie. De snelste tijd van vandaag was zo'n 3 tienden langzamer dan gisteren. Bijna iedereen reed met een V8-motor, behalve Valentino Rossi en Pedro de la Rosa.

Uitslag testdag Valencia

PosCoureurTeamWagenMotorTijdRonden
1 F. Alonso Renault R26V801:10.904 90
2 J. Button Honda RA106V801:10.907 85
3 F. Massa Ferrari F2004V801:11.284 50
4 A. Davidson Honda RA106V801:11.573 128
5 M. Schumacher Ferrari 248 F1V801:11.649 48
6 C. Klien Red Bull RB2V801:11.796 71
7 H. Kovalainen Renault R26V801:12.011 89
8 J. Villeneuve BMW F1.06V801:12.179 104
9 R. Schumacher Toyota TF106V801:12.182 92
10 A. Wurz Williams FW27CV801:12.246 84
11 N. Rosberg Williams FW28V801:12.313 46
12 V. Rossi Ferrari F2004V1001:12.315 54
13 P. de la Rosa McLaren MP4-20BV1001:12.360 92
14 JP. Montoya McLaren MP4-21V801:12.488 61
15 J. Trulli Toyota TF106V801:12.525 72
16 R. Kubica BMW C24BV801:12.812 48

TMF gooit opzet TMF Awards om

Icoon TelevisieTMF gooit het dit jaar over een andere boeg met de TMF Awards. De muziekzender heeft dit jaar de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam afgehuurd op 13 oktober. Normaal was de muziekaward-uitreiking altijd in april, in de Rotterdamse Ahoy'. "Onze fans verwachten altijd iets nieuws van TMF. Daar past een nieuwe datum en een nieuw onderkomen bij", verklaart zenderdirecteur Niels Baas van de muziekzender de keuze.

Het opmerkelijke is dat er in de HMH maar 5500 mensen kunnen, tegen 10.000 in Ahoy'. De opzet van de 11e editie van het evenement wordt ook veranderd, maar over hoe het nieuwe concept eruit gaat zien kan de zender nog niet zeggen.

Litmanen nog een jaar bij Malmö FF

Jari Litmanen heeft gezegd dat hij er nog een jaartje aan vast plakt. De 34-jarige Finse middenvelder blijft nog een seizoen bij Malmö FF.

Afgelopen juli kwam Litmanen naar de Zweedse voetbalclub. Sindsdien speelde hij slechts twee competitiewedstrijden, waarin hij één keer wist te scoren. Malmö wist afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de nationale competitie te eindigen. De voormaig speler van Ajax heeft goede hoop dat het dit jaar beter zal gaan worden. "Malmö heeft een spelersgroep die mee kan doen om het landskampioenschap".

Negentien jaar geleden begon Litmanen zijn voetballoopbaan bij Reipas Lahti. Bij Ajax maakte de Fin echter naam, met de Amsterdammers wist hij alle grote prijzen te winnen. In 2003 kwam hij via Barcelona en Liverpool weer terug in Amsterdam, maar zijn rentree werd door veel blessures geen succes.

Karatantsjeva in beroep tegen schorsing

De Bulgaarse tennisster Sesil Karatantsjeva heeft bij het internationaal hof van arbitrage (CAS) in het Zwitserse Lausanne beroep aangetekend tegen haar tweejarige schorsing wegens doping.

Onlangs schorste een onafhankelijk dopingtribunaal de 16-jarige tennisster omdat ze zowel op Roland Garros als in Tokio betrapt werd op het verboden spierversterkende middel nandrolon.

Het CAS meldt nu dat Karatantsjeva om vrijspraak heeft gevraagd. De Bulgaarse zegt dat de verdachte hormoonwaarden in haar urine te wijten waren aan haar zwangerschap, en aan het regulier gebruik van voedingssupplementen. Haar zwangerschap eindigde in een miskraam.

Stefanovic maanden uit de roulatie

In de strijd tegen degradatie zal Portsmouth het lange tijd moeten doen zonder verdediger Dejan Stefanovic. Woensdagavond viel de voormalig voetballer van Vitesse in de wedstrijd tegen Bolton Wanderers (1-1) uit met een blessure aan zijn enkel.

Stefanovic had al langer last van de blessure en moet waarschijnlijk een operatie ondergaan en daarna waarschijnlijk een aantal maanden niet kunnen voetballen. "We weten nog niet hoe lang hij eruit zal zijn. Het is niet honderd procent zeker dat hij een operatie moet ondergaan, maar daar gaan we wel van uit," aldus de woordvoerder van Porthsmouth, Helen Wood.

Na zijn overgang van Vitesse naar de Engelse club in 2003 is de 31-jarige speler uitgegroeid tot een vaste waarde voor de ploeg. De verdediger speelde er 85 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. Momenteel staat Portsmouth voorlaatste in de Premier League met 18 punten uit 24 wedstrijden.

Gelovigen leven langer en gezonder

Icoon OpmerkelijkGelovigen hebben gemiddeld een langer en gezonder leven dan zij die zich niet met religieuze zaken inlaten. Onderzoek toont aan dat het geloven zelf en het bijwonen van religieuze rituelen een bepaalde hersenstof creëren die de mens doet opleven. Daarnaast wordt het immuunsysteem versterkt, zodat de gelovige langer leeft.

Evolutiebioloog Robin Dunbar zegt dat godsdienst qua evolutionair oogpunt heilzaam is voor de mens. "Dat komt in de eerste plaats doordat religies morele richtlijnen kennen, die voor een maatschappelijke ordening zorgen, wat de mens op haar beurt tegen zichzelf beschermt. In de tweede plaats is er een biochemische reden. Veel religieuze rituelen zorgen namelijk voor de productie van endorfine in ons brein. Deze neurotransmitters zijn pijnonderdrukkend en veroorzaken geluksgevoelens. Ook versterkt endorfine het immuunsysteem."

Religie heeft volgens Dunbar hetzelfde effect als placebo's. Als mensen nepmedicijnen slikken, maken zij ook endorfine aan. "Het werkt echt, als je er maar in gelooft."

Kirsipuu wint in Ster van Bessèges

Jaan Kirsipuu heeft de tweede etappe van de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De Est was de rapste in de massaspurt.

De koers kende slechts enkele uitvalspogingen. Al snel was duidelijk dat een massale aankomst het meest reële scenario zou zijn, hetgeen ook uitkwam. Kirsipuu bleek in St. Ambroix de snelste. De 36-jarige renner van Crédit Agricole klopte Stéphane Bonsergent en Alexandre Usov na een kleine 150 kilometer. De finale van de etappe werd ontsierd door een valpartij. Hierdoor konden Tom Steels en Baden Cooke niet meesprinten om de zege.

De Belg Frederik Willems blijft de leider. Woensdag won hij de openingsrit. Willems breidde zijn voorsprong vandaag via bonificatiesprints uit en heeft nu een toegift van 26 seconden op zijn landgenoot Preben Van Hecke. De coureur van Chocolade Jacques toont zich ambitieus: ”Als ik vrijdag goed doorkom, zit de eindzege er zeker in.”


Uitslag 2e etappe - Ster van Bessèges:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.J. KirsipuuCAEST3.51.03
2.S. BonsergentBJFFRAz.t.
3.A. UsovAGRWRUz.t.

Klassement na twee etappes:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.F. WillemsCHOBEL7.11.25
2.P. Van HeckeDAVBEL0’26’’
3.T. VoecklerBOUFRA0’26’’

Jongen (15) bedreigt lerares met pistool

Icoon MisdaadIn het Belgische Watermaal-Bosvoorde heeft een 15-jarige scholier gisteren een lerares bedreigd met een alarmpistool. De jongen was boos omdat hij van school was gestuurd. Daarop pakte hij het wapen en duwde het in de rug van zijn docente Nederlands.

Toen enkele klasgenoten trachtten de zaak te sussen, ging de jongen nog een stapje verder en zei hij te zullen schieten op "iedereen die bewoog". Een andere lerares kon de scholier even later rustig krijgen en nam hem mee naar haar kantoor. De politie wist de jongen vervolgens te ontwapenen, waarna bleek dat het om een alarmpistool ging. De knaap moet voor het jeugdparket verschijnen.

Man gooit kind door ijs in Heemstede

Drietel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen 31-jarige inwoner van Heemstede is gisteren aangehouden voor het mishandelen van een zevenjarig jongetje. Het jongetje was met twee vriendjes aan het spelen, toen er een kleine ruzie ontstond met een negenjarig jongetje. Toen hij eenmaal weg was, werd het slachtoffertje van achter vastgepakt door de verdachte en op het ijs gegooid.

Toen het jochie op het ijs landde, zakte hij er meteen door en kwam hij onder het ijs terecht. Op eigen kracht wist hij onder het ijs uit te komen en op de kant te klimmen. Of de 31-jarige man een bekende was van het negenjarige jongetje, waar het slachtoffertje ruzie mee had, is niet bekend.

Eisel dwarsboomt zegereeks Tom Boonen

In de Ronde van Qatar kon Tom Boonen vandaag zijn zegereeks niet voortzetten. Na de eerste drie etappes te hebben gewonnen was Bernard Eisel te sterk.

De vierde rit in de Ronde van Qatar werd net zoals de vorige drie beslist in een massasprint. Met een vluchtpoging probeerden vijf renners, onder wie de Rabo-renner Veneberg, nog een sprint te voorkomen, maar door de harde wind en de achtervolging van de sprintersploegen werd de ontsnapping geen succes.

In de laatste meters van de massasprint kreeg wereldkampioen Boonen te kampen met een defect versnellingsapparaat. Hij moest daarom de zege laten aan de Oostenrijker Eisel. Erik Zabel werd wederom tweede. Klassementleider Boonen eindigde nog wel op de derde plek en blijft leider. De vijf-daagse rittenkoers eindigt vrijdag.

Uitslag vierde etappe:

Naam:Tijd:
1. Bernhard Eisel3u02'46"
2. Erik Zabelzt.
3. Tom Boonenzt.
4. Fabrizio Guidizt.
5. Stuart O'Gradyzt.

Algemeen klassement:

Naam:Tijd:
1. Tom Boonen13u25'42"
2. Erik Zabel7"
3. Aurélien Clerc20"
4. Robert Hunter30"
5. Matti Breschel31"

Seychelse leger moet muggen bestrijden

Icoon EpidemieDe Seychelse krijgsmacht is donderdag in hoogste staat van paraatheid gebracht. De eilandengroep in de Indische Ocaan ten noorden van Madagascar kampt met de uitbraak van een virus dat wordt verspreid door muggen. In de afgelopen maand zijn zo'n 2000 van de 80.000 Seychelse inwoners ziek geworden.

De chikungunya-koorts is in de eerste instantie niet dodelijk. Het verzwakt de natuurlijke afweer waardoor mensen kwetsbaar raken voor andere ziektes. Het virus is extreem pijnlijk en veroorzaakt zware hoofdpijn, hoge koorts en uitslag.

Het leger gaat nu helpen om de muggen die de ziekte verspreiden uit te roeien. Zo worden voortplantingsplekken, zoals waterplassen, opgeruimd. Op de nabijgelegen eilanden Reunion en Mauritius wordt het leger ook ingezet tegen de chikungunya-koorts.

Nieuwe Revu neemt pleit Mohammed B. op

Icoon AlgemeenEen journalist van Nieuwe Revu blijkt een deel van het pleidooi van Mohammed B. te hebben opgenomen. Het weekblad zette het bijna 43 minuten durende stuk vervolgens op haar site, die wegens grote belangstelling enige tijd plat is geweest. FOK! heeft inmiddels een mirror van de opname online gezet.

Mohammed B.'s advocaat Peter Plasman noemt het voorval "onthutsend". "Ik begrijp niet dat het is gelukt. Het is onbestaanbaar gezien de maatregelen die zijn genomen", zo zegt hij. Justitie vroeg Plasman vorige week of er opnamen gemaakt mochten worden van het pleidooi van B. Hij gaf daar toen geen toestemming voor. De advocaat weet nog niet of hij stappen tegen Nieuwe Revu zal ondernemen. Hij wil eerst overleggen met B. "Nieuwe Revu handelt tegen alle afspraken in. Kennelijk is de sensatiezucht groter."

De rechtbank in Den Haag, waar de zaak onder valt, wil nog weinig kwijt over de kwestie. "Het is in ieder geval zonder toestemming gebeurd. We weten niet of we stappen gaan ondernemen", zo meldde een woordvoerster. Hoofdredacteur Hans Verstraaten van Nieuwe Revu zegt in een reactie dat zijn blad wilde aantonen hoe makkelijk het is om met geluidsapparatuur de beveiligde rechtbank binnen te komen. Daarvoor hoefde geen bijzondere moeite worden gedaan. "Een kind van 6 had het ook gekund", aldus Verstraaten. Hij zegt nog niets te hebben vernomen van de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op het gebeuren.

Gisteren werd ook al bekend dat er afgelopen vrijdag video-opnames zijn gemaakt tijdens een pro forma-zitting tegen enkele terreurverdachten, onder wie Samir A., in Rotterdam. De opnames werden gemaakt vanaf de publieke tribune. De Rotterdamse rechtbank liet daarop weten extra onderzoek uit te zullen gaan voeren naar de veiligheid van het gebouw.

'Tiende planeet' groter dan Pluto

Icoon ZonnestelselXena, de tiende planeet van ons zonnestelsel, is groter dan Pluto. Dat hebben Duitse astronomen donderdag officieel bevestigd. Xena bevindt zich net als Pluto aan de rand van ons zonnestelsel en werd pas ontdekt in 2003. Het ijzige en rotsachtige hemelobject staat onder astronomen bekend onder de naam 2003 UB313.

Met behulp van radiosignalen concludeerden de onderzoekers dat het hemellichaam een diameter heeft van zo'n 3000 kilometer. De kleinste planeet van ons zonnestelsel, Pluto, heeft een diameter van slechts 2300 kilometer. Met deze nieuwe meetgegevens lijkt Xena de status van een 'echte' planeet niet meer te kunnen ontgaan.

Pluto werd al in 1930 ontdekt. Bij Xena duurde het tot juli 2005 voordat het bestaan van dit hemellichaam kon worden bevestigd. Dat komt vooral door de enorme afstand tot de zon van Xena, die drie keer zo ver weg staat als Pluto. Door die grote afstand wordt zonlicht nauwelijks gereflecteerd en blijft het bestaan van de meeste objecten in de Kuipergordel verborgen.

Busje met arrestanten over de kop

Icoon OngelukEen busje van de Dienst Justitiële Inrichtingen met vier arrestanten is vanmiddag over de kop gegaan. Het ongeluk gebeurde op de Tjalklaan in Rotterdam. Het busje is vermoedelijk door een achteropkomende vrachtwagen bij het uitwijken geraakt, waardoor het omsloeg. De vier inzittenden en de chauffeur raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De verwondingen van de betrokkenen variëren van schaafwonden tot botbreuken.

De arrestanten zaten vast in zogenoemde compartimenten en moesten worden bevrijd. Volgens Justitie hebben de gevangenen geen kans gehad om te vluchten.

Safin maakt comeback in Marseille

Marat Safin maakt op 13 februari zijn rentree, tijdens het ATP-toernooi van Marseille. De Rus is nagenoeg hersteld van een zware knieblessure.

Safins terugkeer is goed nieuws voor Richard Krajicek, de toernooidirecteur van het ABN Amro World Tennis Tournament. Dat evenement vindt plaats in de week na Marseille, waardoor de Rus acte de présence kan geven in Rotterdam. Safin zal het Davis Cupduel tussen Rusland en Nederland wel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Zijn voorlopig laatste wedstrijd speelde Safin medio augustus, in het Masterstoernooi van Cincinnati. Destijds delfde hij het onderspit tegen Robby Ginepri. Door zijn lange absentie is de tweevoudig Grand Slamwinnaar gekelderd naar de vijftigste plaats op de ATP-ranking.

De Mol wil monopolie op profvoetbal

Icoon MediaJohn de Mol wil alle rechten van het Nederlandse competitievoetbal kopen. De eigenaar van Talpa wil de rechten gebruiken om via televisie, internet en mobiele telefoon uit te zenden. De Mol denkt dat het de enige manier is om het geld wat hij betaald heeft voor de voetbalrechten terug te verdienen. "Via reclamespotjes gaat het niet meer lukken. Dat zit aan het einde van zijn rek", zo zegt De Mol.

John de Mol heeft al de rechten van de samenvattingen van de eredivisie, maar wil ook de KNVB-beker en de eerste divisie en de live-rechten van het eredivisie-voetbal. De beker en de eerste divisie gaat vrijwel zeker lukken, omdat andere gegadigden zich hebben teruggetrokken.

Update 16:45
De Mol heeft inderdaad de rechten voor de voetbalwedstrijden om de KNVB-Beker binnengehaald. Hij is met de voetbalbond een contract voor vier jaar overeengekomen.

Meisje (14) Kerkrade bijna 2 weken vermist

Icoon PolitieDe politie is hard op zoek naar de 14-jarige Samantha Deckers uit Kerkrade. De tiener wordt sinds 20 januari vermist. Ze verliet op die vrijdagochtend haar ouderlijk huis en is sindsdien niet meer teruggekeerd. Haar moeder zag haar vier dagen later nog vluchtig op het Carboonplein in Kerkrade, maar kon toen geen contact met haar krijgen.

Samantha is 1,75 meter lang, heeft groen/bruine ogen en halflang zwart haar. Op de dag dat ze verdween, droeg ze een spijkerbroek, een zwarte trui met V-hals en een zwarte stoffen jas met bontkraag. Mensen met tips over haar verdwijning worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer: 0900-8844.

Dramatisch ongeval met paardenkoets

sannr en Babettie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieTwee ouders en hun drie kinderen van 0, 4 en 6 jaar oud zijn vanochtend in Kaatsheuvel gewond geraakt. De paardenkoets waarin het Belgische gezin zat, werd aangereden door een auto. Een kind raakte zwaargewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook de koetsier en zijn hulp raakten gewond. De koets reed rond 10:30 uur over De Horst in Kaatsheuvel toen de auto achterop de koets reed.

De slachtoffers verbleven in Villa Pardoes. Hier kunnen gezinnen met een kind dat een levensbedreigende ziekte heeft, vakantie vieren. De politie heeft de bestuurder, die niet gewond raakte, aangehouden.

Kamp: geen risicomateriaal op USB-stick

Rokossovski had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe memorystick die een kapitein van de landmacht in zijn huurauto had laten liggen, levert "geen direct risico op voor lopende of voorgenomen missies in Afghanistan", zo heeft minister Kamp van Defensie vandaag gemeld. De betreffende kapitein is met onmiddelijke ingang geschorst.

De USB-stick kwam in handen van enkele tieners, die de informatie doorspeelden naar RTL Nieuws, zo meldde het nieuwsprogramma gisteravond. Kamp noemde het gebeuren rond de USB-stick vandaag op een persconferentie een "ernstig incident". Volgens de minister waren de gegevens "vertrouwelijk". Hij heeft aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee van een "ernstige schending van dienstvoorschriften". Defensie vermoedt dat er sprake kan zijn van een strafbaar feit.

De stick was privé-eigendom van de kapitein, zo zei Kamp. Naast zakelijke stonden er ook persoonlijke gegevens op. Inzake Afghanistan betrof het informatie over overdrachtsgegevens bij de wisseling van troepen in Kandahar. Of de kapitein, die vijf maanden in Afghanistan bivakkeerde, de vermissing van de USB-stick aan Defensie heeft gemeld, is onduidelijk.

Ondertussen neemt ook de Tweede Kamer de zaak rond de verloren memorystick hoog op. Het kabinet moet van de Kamer in een brief uitleggen hoe een landmachtmilitair de stick kon verliezen. De inhoud van de brief bepaalt of de Kamer een spoeddebat over de kwestie aanvraagt.

Van Stee neemt jeugdtrainer Feyenoord mee

In navolging van Henk van Stee ruilt ook jeugdtrainer Patrick van Leeuwen Feyenoord in voor Shaktar Donetsk. Van Leeuwen tekent een contract voor drie seizoenen in de Oekraïne.

De 26-jarige oefenmeester wordt bij Shaktar assistent van Van Stee, die als Hoofd Opleidingen gaat werken. Van Leeuwen was in totaal 10 jaar actief binnen Feyenoord. De trainer was onder andere werkzaam als hoofd jeugdscouting, jeugdtrainer, verantwoordelijke voor de buitenlandse samenwerkingsverbanden en coördinator van de voetbalschool. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar.

Zware beveiliging Klassieker

Aan het treffen tussen Feyenoord en Ajax aanstaande zondag wordt door de politie niets aan het toeval overgelaten. Het korps heeft zelfs de spoorwegpolitie ingeschakeld om een escalatie als bij de confrontatie van beide clubs in het vorige jaar te voorkomen.

Ook dit jaar reizen zo'n 1600 fans met Ajax mee om hun ploeg te steunen. De Ajax-supporters zullen zowel in Amsterdam als in Rotterdam worden gefouilleerd en zij zullen worden vergezeld gedurende de reis naar Rotterdam door de Amsterdamse politie. De politie zal rondom de wedstrijd eveneens op zoek gaan naar relschoppers die vorig jaar actief waren. Door speciaal getrainde 'gezichtsherkenners' in te zetten hoopt de politie raddraaiers aan te kunnen houden.

Greene twijfelgeval bij Feyenoord

Feyenoord kan in de Klassieker aanstaande zondag tegen Ajax in de Kuip wellicht geen beroep doen op Serginho Greene. De verdediger is herstellende van een lieblessure.

Greene liep deze blessure afgelopen zondag op in het uitduel met Heracles Almelo (0-4). De jonge verdediger trainde vandaag pas voor het eerst deze week buiten. Naast het trainingsveld nam fysiotherapeut Dennis Lion Greene onder handen. Volgens de clubarts van Feyenoord, Robbart van Linschoten, wordt van dag tot dag bekeken hoe de situatie van de verdediger is.

Adams al weer weg uit Utrecht

Twee weken eerder dan geplanned is Tony Adams al weer vertrokken bij FC Utrecht. De Engelsman liep een maand stage in de Galgenwaard, maar zijn vrouw kan ieder moment bevallen.

Adams arriveerde twee weken geleden bij FC Utrecht. De oud-verdediger van Arsenal zou een stage van vier weken afwerken, maar zijn hoogzwangere vrouw gooide dus roet in het eten. FC Utrecht-trainer Foeke Booy: "Het is logisch dat hij naar huis gaat. Misschien komt er in de toekomst nog een vervolg."

Na de stagemaand zouden beide partijen de stage evalueren en zou worden bekeken hoe de samenwerking een vervolg zou kunnen krijgen.

Indianen starten petitie tegen GUN

De Association for American Indian Development heeft een petitie gestart tegen de westerngame GUN. Op boycottgun.com roept men op om de petitie te tekenen en zo mogelijk Activision over te halen de stukken waar de hoofdrolspeler indianen afmaakt uit het spel te halen. In de begin-missies van de game is het volgens de groep namelijk de bedoeling leden van de Apache indianenstam op brute wijze af te maken.

Dat de hoofdrolspeler, Colton White, in de latere missies juist sympathiseert met de indianen vindt de AAID geen reden om de gebeurtenissen eerder in het spel goed te praten.

"One of his earliest tasks that the game player must complete before advancing to the next level is to slaughter, not once, but on an ongoing basis, Apache Indians. Not only slaughter (and this is the terminology used in the game) but to scalp (terminology also used in the game) them as well with a 'scalping knife'...

Yes, we understand that this game is rated 'M' for mature audiences, and yes, we understand that historically, this kind of violence occurred all too often," the group says on the Web site. "No one knows this better than this organization and indigenous people from all tribes throughout the continents of North, Central, and South America. In fact, the repercussions of such acts of genocide are why there is a desperate need for the Association for American Indian Development today. What is of the greatest concern and outrage is the outright, unabashed and implied righteousness of [Gun's] genocidal nature toward Native Americans", aldus de website boycottgun.com.

Ondertussen heeft Activision al een reactie gegeven aan de site gamespot.com. Ze geven aan niemand te willen kwetsen met de game en dat ze alleen een realistisch beeld van het wilde westen neer wilden zetten. Tevens stellen ze de gebeurtenissen uit die tijd ten zeerste af te keuren.

"Activision does not condone or advocate any of the atrocities that occurred in the American West during the 1800s. Gun was designed to reflect the harshness of life on the American frontier at that time.

While Gun depicts scalping and killing, these actions are not directed exclusively toward any race or gender but are used against a variety of opponents, reflecting the realities of that time.

It was not Activision's intention to offend any race or ethnic group with Gun, and we apologize to any who might have been offended by the game's depiction of historical events which have been conveyed not only through video games but through films, television programming, books, and other media", aldus Activision in een reactie aan gamespot.com.

De Mol wil al het voetbal

John de Mol is op jacht een monopoliepositie binnen de wereld van de televisierechten van het Nederlandse voetbal te verkrijgen. Dat zegt de media-tycoon in een interview met het Financieele Dagblad.

De Mol streeft er naar alle rechten van de KNVB in zijn bezit te krijgen. Momenteel heeft de eigenaar van televisiezender Talpa al de rechten voor de Eredivisie in handen. De rechten voor de KNVB beker en de Gouden Gids Divisie kunnen De Mol praktisch niet meer ontgaan, aangezien zijn concurrenten (RTL, NOS en SBS6) zich hebben teruggetrokken in de strijd om deze rechten.

De Europese Unie is niet blij met de plannen van De Mol omdat men daar niet wil dat de rechten in handen komen van één aanbieder. Volgens De Jong is Nederland echter te klein voor meerdere aanbieders.

Ontsnappingsclausule in contract Stam

In het contract dat Jaap Stam met Ajax is overeengekomen, staat dat de verdediger na één jaar al mag vertrekken bij de club. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Stam verruilt deze zomer AC Milan voor Ajax. De verdediger tekende een tweejarig contract in Amsterdam, maar heeft dus de mogelijkheid al na één seizoen te vertrekken. Met de overgang zou een bedrag van 2,5 miljoen euro zijn gemoeid. Naar verluidt gaat de oud-international anderhalf miljoen euro verdienen in Amsterdam. Stam wordt daarmee een van de best betaalde spelers in Nederland.

EU-kantoor omsingeld vanwege spotprenten

Jethro, NS-hater en FOKwa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenIn Gaza-stad hebben enkele tientallen bewapende radicale Palestijnen het kantoor van de Europese Unie (EU) omsingeld. Ze eisen sluiting van het EU-kantoor. Reden zijn de al veelgenoemde Deense spotprenten over de profeet Mohammed, die inmiddels in verschillende Europese kranten zijn afgedrukt.

De mannen behoren tot de Islamitische Jihad en een gewapende tak van de Fatah-beweging. De omsingelaars eisen bovendien binnen 48 uur een excuus voor de cartoons.

Eerder vandaag dreigden het Palestijns Verzetscomité en de Al Aqsa Martelaren Brigades aanslagen te zullen plegen op buitenlanders die afkomstig zijn uit landen waar de spotprenten van Mohammed zijn afgedrukt. Dat zijn tot nu onder meer landen als Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland. Expliciet werden overigens alleen Noorwegen, Denemarken en Frankrijk gewaarschuwd. Deze landen behoren bovendien hun consulaten en andere kantoren in de Palestijnse gebieden te sluiten. Noorwegen vindt de dreiging zo serieus, dat het zijn consulaat reeds gesloten heeft.

Jordanië
In Jordanie zijn de spotprenten inmiddels ook in een blad afgedrukt. Voorzover bekend het eerste islamitische land waar de cartoons gepubliceerd worden. Dat gebeurde in het weekblad Al-Shihan. ''Moslims in de wereld, wees redelijk'', staat er bij de afbeeldingen van onder andere de profeet met een bom in zijn tulband. ''Wat roept meer vooroordelen op tegen de islam, deze karikaturen of foto's van gijzelnemers die voor de camera de keel van hun slachtoffer doorsnijden of een zelfmoordenaar die zichzelf opblaast tijdens een bruiloft in Amman?''

De hoofdredacteur van het blad zegt de cartoons te hebben gepubliceerd zodat mensen weten waartegen ze protesteren. Mensen vallen volgens hem nu tekeningen aan die ze niet eens hebben gezien.

Van Breukelen ambassadeur UEFA Cup

Hans van Breukelen is door de UEFA aangesteld als ambassadeur van de finale van het UEFA Cup toernooi. De finale zal dit jaar plaatsvinden in het Philips-stadion in Eindhoven.

Van Breukelen zal onder meer de loting van de kwartfinales voor zijn rekening nemen. De keeper van het Gouden Oranje van 1988 zei vereerd te zijn met zijn aanstelling. "Een verrassing, maar heel bijzonder om te mogen doen. Een eindstrijd met AZ of sc Heerenveen zou natuurlijk leuk zijn. En dan een Engelse of Duitse tegenstander om het af te maken", aldus Van Breukelen.

De eindstrijd van het toernooi om de UEFA Cup wordt gespeeld op 10 mei.

Maachi langer bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft het contract met Nassir Maachi opengebroken. De aanvaller tekende voor drie jaar bij.

Maachi debuteerde dit jaar in de hoofdmacht van FC Utrecht. Het 20-jarige talent mocht inmiddels negen keer opdraven van trainer Foeke Booy. Maachi wist in die duels drie keer te scoren. Naast de aanvaller verlengden eerder deze week Ettiene Shew-A-Tjon en Jean Paul de Jong al hun contracten.

Jongens dwingen jongens zich uit te kleden

Babettie had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitieIn Den Haag zijn gisteren vijf jongens aangehouden die drie andere jongens hebben gedwongen zich uit te kleden. De vijf maakten vervolgens filmbeelden van het naakte trio met hun mobiele telefoon. Dat filmpje werd vervolgens doorgestuurd aan anderen.

De verdachten zijn 12 tot 15 jaar oud; de drie slachtoffers tussen de 12 en 16. Volgens een politiewoordvoerder valt het gepleegde delict onder aanranding. Het vastleggen en verspreiden van deze beelden wordt door justitie gezien als beschadiging van minderjarigen.

Duitsers mogelijk altijd in rood

Als het aan de spelers van Duitslag ligt, zal die Mannschaft niet langer de thuisduels afwerken in het traditionele witte shirt. Volgens bondscoach Jürgen Klinsmann geven zij de voorkeur aan het rode uitshirt.

De Bundestrainer verklaarde dit bij de presentatie van het nieuwe tenue van de Duitsers. "De rode shirts zouden wel eens heel snel het thuistenue kunnen worden. De spelers spelen liever in de rode tricots", aldus Klinsmann.

De oud-voetballer is erg bezig met de kleding van zijn team. In 2004 zorgde Klinsmann ervoor dat de zwarte uitshirts werden vervangen door de rode. Rood zou volgens een psycholoog staan voor 'positief denken en een aggresieve speelwijze'.

Klinsmann wil op het WK deze zomer zoveel mogelijk met de rode tenues spelen. De regelementen van de FIFA staan het wisselen van thuis en uitshirts toe.

Datel komt met externe hdd voor 360

Datel heeft aangekondigd een externe harde schijf voor de Xbox 360 uit te gaan brengen. De harde schijf, die slechts een capaciteit heeft van 4GB, wordt aangesloten op de USB poort en zal volgens de geruchten rond de 99 pond (ongeveer 150 euro) gaan kosten. Op zich is dit erg duur gezien het feit dat de officiële harde schijf (van 20GB ongeveer) veel minder kost.

Volgens de jongens van Lik-Sang.com mist de drive ook nogal wat features die de Microsofts eigen schijf wel heeft. Het apparaat wordt op de verpakking omschreven als een schijf voor "portable data storage" en kan gebruikt worden voor "1,000's of songs and over 5,000 images!". Hij is dus niet bedoeld voor savegames en gedownloade content van Xbox Live. Een precieze prijs en releasedatum is nog niet bekend, maar tot nu toe lijkt het enige voordeel het mooie groene lampje te zijn dat de hdd siert.





360 patch Call of Duty 2 vrijgegven

Infinity Ward heeft vandaag een patch uitgebracht voor Call of Duty 2 op de 360. De patch pakt problemen aan in de singleplayer en richt zich specifiek op een probleem dat sommige spelers hadden betreffende corrupte savegames. Hoewel er al een hot fix was, zal deze patch door spelers die door deze bug gedwongen werden weer opnieuw te beginnen dankbaar worden ontvangen.

Tevens heeft Infinity Ward op het de xbox.com forums beloofd in de toekomst meer bugfixes uit te brengen. In de planning voor de volgende CoD 2 update staat een aantal verbeteringen aan de multiplayer waaronder de aanpak van problemen met lag. Wanneer deze patch het daglicht zal zien is nog niet bekend.

"We are working really hard on these updates. Development is a timely process and we appreciate your patience," aldus een woordvoerder van Infinity Ward.

Newcastle ontslaat Souness

Newcastle United heeft het contract van manager Graeme Souness met onmiddellijke ingang ontbonden. Het slechte resultaat van de laatste tijd is hiervoor de aanleiding geweest.

Uit de laatste zes wedstrijden haalden de Magpies slechts een schamel punt, een 2-2 gelijkspel tegen het eveneens tegenvallende Middlesbrough van Jimmy Floyd Hasselbaink. Slechts zes punten scheiden de noorderlingen nu van de degradatiezone van de Premier League.

Souness werd in september 2004 manager bij Newcastle nadat Sir Bobby Robson na een puntloze openingsmaand van het vorige seizoen werd ontslagen. Sindsdien won hij slechts 36 van zijn 83 wedstrijden, en bleek de 3-0 nederlaag tegen Manchester City de spreekwoordelijke druppel.

Geheel aan Souness was de misère niet te wijten; een groot deel van de tijd waren sleutelspelers geblesseerd. De 70 miljoen euro die de Schot aan nieuwe spelers uitgaf kon daar geen verandering in brengen. De grootste aankoop was het naar Engeland terug halen van Michael Owen, maar ook hij belandde in de lappenmand.

Als tijdelijke vervanging van Souness is jeugdcoach Glenn Roeder aangesteld. Hij zal worden bijgestaan door aanvoerder Alan Shearer.

EA ontslaat 5% van personeelsbestand

Electronic Arts heeft vandaag bekend gemaakt een deel van het personeelsbestand te moeten ontslaan. In het totaal zullen er wereldwijd tussen de 325 en 350 banen verloren gaan, wat neerkomt op ongeveer 5% van het totale personeelsbestand van EA. De persvoorlichter van EA wist wel te vertellen dat een aantal van de ontslagen medewerkers een baan elders aangeboden zal worden maar om hoeveel personen dit zal gaan is nog niet bekend.

De vele ontslagen zijn een gevolg van de overgangsperiode waar de game-industrie zich nu in bevindt, aldus de persvoorlichter van EA. Tevens meldde deze dat de ontslagen niets te maken hebben met een bepaalde game.

Er zijn al meldingen van ontslagen in het hoofdkwartier van EA in Redwood Shore. Vandaag zullen ook de medewerkers van EA studio�s Tiburon (Florida) en Canada (Vancouver) te horen krijgen wie binnenkort niet meer hoeft terug te komen.

Dat het bericht vandaag komt is niet zo vreemd, aangezien morgen EA haar kwartaalcijfers van het 3e financiële kwartaal bekend zal gaan maken.

Sentjens haakt af in Qatar

Roy Sentjens heeft moeten opgeven in de Ronde van Qatar. De Rabobank-renner kampt met een zenuwontsteking.

Roy Sentjens moet mogelijk een deel van het voorseizoen missen. De Rabo-renner, normaal erg sterk in de voorjaarswedstrijden in Vlaanderen, heeft een zenuwontsteking, waardoor hij last had van tintelingen in handen en voeten. Na zijn opgave in de Ronde van Qatar zal Sentjens nu uitgebreid worden onderzocht door de artsen. Voorlopig is onbekend hoe lang hij daadwerkelijk is uitgeschakeld.

Mohammed B. rechtvaardigt geweld tegen ongelovigen

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

B.Mohammed B. is al een tijd bezig met het houden van zijn pleidooi in de rechtszaak tegen de Hofstadgroep. Hij begon met het voorlezen van een soort geloofsbelijdenis in het Arabisch. Daarna zei B. dat de vergelijking die de officier van Justitie heeft gemaakt met Osama Bin Laden niet klopt. Dat zou ''te veel eer'' zijn. Wel is Mohammed blij dat hij door het OM gezien wordt ''als de zwarte vaandeldrager van de islam in Europa''. Dat ''vervult mij met eer, trots en blijdschap.''

Tot nog toe heeft B., die gekleed is in een zwart gewaad met een rode shawl om zijn hoofd, vooral geweld tegen ongelovigen vergoelijkt in zijn pleidooi. In een stortvloed van woorden, vaak citerend uit boeken van de gevangenisbibliotheek, probeert hij duidelijk te maken dat de profeet Mohammed islamitisch geweld rechtvaardigt in de strijd tussen de gelovigen en ongelovigen. Over zijn positie in het strafproces rond de Hofstadgroep heeft B. tot nu toe met nog met geen woord gerept.

De islamoloog Ruud Peeters, die door justitie is opgevoerd als getuige-deskundige in het Hofstadproces, is een van de toehoorders. Volgens Peeters ''harkt'' B. maar wat bij elkaar. ''Hij maakt van de gelegenheid gebruik om hier zijn geloof te verkondigen. Het hebben van een podium is voor hem belangrijker, dan dat hij werkt aan zijn verdediging. Hij heeft de regie en vindt dat prachtig'', aldus Peeters.

De islamdeskundige vreest trouwens dat Mohammed met zijn pleidooi meer kwaad dan goed zal doen voor de overige verdachten. B. onderschrijft volgens hem namelijk het eerdere betoog van het OM, dat de Hofstadgroep een radicale politieke ideologie aanhangt die oproept tot geweld tegen ongelovigen.

Update 15:08
Inmiddels heeft B. zijn pleidooi beëindigd. Hij eindigde abrupt met ''klaar!''. Mohammed is niet ingegaan op zijn rol in de Hofstadgroep. Het bleef bij veelal citeren van passages uit boeken uit de gevangenisbibliotheek over het leven van de profeet. Hij schamperde over zienswijzen van westerlingen over de islam, waarbij hij diverse keren professor Peeters aansprak. Hij gaf de islamoloog zelfs literatuurtips.

Een belangrijk deel van Mohammed B.'s verhaal bestond uit een theologisch getint betoog over de geschiedenis van de islam. Hij citeerde daarbij diverse boeken, inclusief ISBN-nummer, paragraaf en paginanummer. ''Vrede op aarde staat niet in het vaandel van de profeet geschreven'', aldus B. die ook een warrig betoog hield over de woorden 'paradigma' en 'kritisch'. Diverse malen citeerde hij islamitische passages: ''Moslims moeten zich niet van de wijs laten brengen door mensen met ziekheid in hun hoofd. Mensen die de profeet niet gehoorzamen, zullen na hun dood branden.''

Blowverbodsbord nu al gejat

BlowverbodHet bord waarop staat dat er niet geblowd mag worden in de Amsterdamse wijk De Baarsjes is nu al gestolen. De stadsdeelvoorzitter had het bord bij het Mercatorplein gisteren geplaatst. Het is onduidelijk wat er met het collectorsitem, waarop een dikke joint te zien is, is gebeurd.

Vanmorgen is al weer een nieuw bord neergezet. Het bord moet de overlast van jongeren op het Mercatorplein en in de omgeving tegengaan. Op internet worden inmiddels al prijzen (25 joints) uitgeloofd voor degene die het nieuwe bord durft te verwijderen.

MotorStorm PS3 launchtitel

Op de website van de ontwikkelaar Evolution Studios is te lezen dat het spel MotorStorm een launchtitel zal worden voor de PlayStation 3. Een trailer van MotorStorm is tijdens de E3 getoond en deed veel stof opwaaien vanwege de mooie graphics. Een aantal weken geleden was er het bericht dat de trailer realtime was. Wanneer de PS3 uit zal komen is nog niet bekend en of MotorStorm een launchtitel in Japan of in Amerika zal zijn is ook nog niet bekend.
quote
Evolution is currently contracted by Sony to produce a ‘next-gen’ PS3 launch title called MotorStorm.

Downtime door uitval fileserver

Icoon SitenewsDe korte downtime die de afgelopen anderhalf tot twee uur merkbaar was had als oorzaak een uitgevallen fileserver. Deze fileserver is binnen het serverpark verantwoordelijk voor het leveren van bestanden aan de webservers. Deze bestanden zijn de pagina's van de site, maar ook plaatjes en overige bestanden. Als de webservers, die de pagina's aan je browser serveren, geen contact kunnen krijgen met de fileserver, kunnen ze hun werk niet doen en kom je uit op een situatie zoals zonet.

De oorzaak van de downtime wordt nog onderzocht, maar we hebben de downtime gelukkig kunnen verkleinen door snel ingrijpen van True, die snel iemand in wist te schakelen om on-site werkzaamheden uit te voeren. Het spreekt vanzelf dat onze hartelijke dank hiernaar uitgaat!

Bij deze onze excuses voor de downtime, en we wensen je veel FOK!plezier voor de rest van de dag.

Systeemeisen Elder Scrolls IV: Oblivion bekend

Na lange tijd heeft Bethesda Softworks de systeemeisen van hun langverwachte vervolg op Morrowind, The Elder Scrolls: Oblivion, vrijgegeven. Volgens de officiële Oblivion FAQ gelden de onderstaande systeemseisen.


"What are the PC system requirements?

Recommended:

* 3 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
* 1 GB System RAM
* ATI X800 series, Nvidia GeForce 6800 series, or higher video card

Minimum System Requirements:

* Windows XP
* 512MB System RAM
* 2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
* 128MB Direct3D compatible video card
* and DirectX 9.0 compatible driver;
* 8x DVD-ROM drive
* 4.6 GB free hard disk space
* DirectX 9.0c (included)
* DirectX 8.1 compatible sound card
* Keyboard, Mouse

Supported Video Card Chipsets:

* ATI X1800 series
* ATI X1300 series
* ATI X850 series
* ATI x800 series
* ATI x700 series
* ATI x600 series
* ATI Radeon 9800 series
* ATI Radeon 9700 series
* ATI Radeon 9600 series
* ATI Radeon 9500 series
* ATI Radeon 9000 series
* NVIDIA Geforce 7800 series
* NVIDIA GeForce 6800 series
* NVIDIA GeForce FX series

Met dank aan Kingsadist voor het herschrijven.

Print je eigen verpakking

Eeuwig krap bij kas en daardoor altijd een Aldi-hoer? Kom je bij de Albert Heijn ook niet verder dan de euroshopper merken en verlang je af en toe toch nog te genieten van de A-merken? Pimp je eigen voorraadkast en print je eigen verpakking. Vervolgens vouw je die om je el-cheapo aangeschafte levensmiddelen en voilá, u liegt alsof het gedrukt staat!

Met dank aan RRRobert voor de submit.

Eltink: "Doel is Giro-etappe"

Vorig jaar wist Theo Eltink vriend en vijand te verrassen door in de Giro d'Italia zijn klimcapaciteiten te laten zien. Komend seizoen wil hij in die ronde een etappe winnen.

In een interview met de website SportOne kijkt Theo Eltink terug op 2005 en vooruit naar het nieuwe wielerseizoen. Terwijl er in 2005 veel werd verwacht van Thomas Dekker, was het in de Giro Theo Eltink die de show stal. De 24-jarige Raborenner toonde voor een Nederlander opmerkelijk goed klimcapaciteiten en kon enkele keren vooraan goed meedoen.

In de rest van het seizoen kon Eltink zich echter nog weinig keren laten zien. Slechts in de DELTA Profronde was hij dicht bij de overwinning, die echter naar teamgenoot Bram de Groot ging. Dit jaar staat opnieuw in het teken van de Giro d'Italia. In de Tour-ploeg zal hij niet worden opgenomen, maar wel hoopt hij op een plaatsje in de ploeg voor de Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik.

Voor de Giro heeft hij zijn plan al goed uitgestippeld: "Het doel is om een etappe te winnen; het klassement is ondergeschikt, tenzij na anderhalve week blijkt dat ik een kans heb. Voor mij als klimmer is het belangrijk om te laten zien dat ik in de bergen meekan, daar moet ik mijn contract verdienen. En de zwaarste ritten zitten in de derde week, dus ik moet een beetje doseren. Ik ga echt mijn momenten uitkiezen."

Ullrich ontvlucht kou

Jan Ullrich heeft het koude weer in Italië achter zich gelaten. Hij bereidt zich nu de komende weken voor in Zuid-Afrika.

Ullrich zou zijn voorbereiding op het wielerseizoen in Italiaanse Toscane doen, nadat hij in december al in Zuid-Afrika op trainingsstage was geweest. Nu echter ook het koude winterweer in Italië is binnengedrongen, heeft de Duitser ervoor gekozen om de kou te ontvluchten en opnieuw naar Zuid-Afrika af te reizen. Rudy Pevenage, fysiotherapeute Birgit Krohme en ploegmaats Klöden, Kessler en Guerini zijn met Ullrich meegegaan.

Alhoewel het in Zuid-Afrika nu erg warm is, bevalt dat de Duitser beter dan het koude weer: "Op dit moment heeft de winter Italië in zijn greep. De sneeuwval en de kou maken het onmogelijk om efficient te trainen. Daarnaast is het risico om verkouden te worden veel te groot. Gefocused en intensief trainen werkt beter onder de Zuid-Afrikaanse zon." Teamdirecteur Olaf Ludwig vertrouwt erop dat in Zuid-Afrika Ullrich zijn trainingsarbeid niet zal verslappen.

Wat is Dit opgave 1 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier
krijg je maar 3 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

Helaas vond een inmiddels ex-crewlid het nodig om de oplossing van dit item voortijdig te verspreiden onder vrienden en kennissen. Daarom morgen een gehele nieuwe start met een nieuwe ronde. Morgen om 12:00 uur dus meer Wat is Dit.

Record aan transferuitgaven in Premier League

Uit de cijfers van de accountants van Deloitte is gebleken dat de transfermaand januari in Engeland een record aan uitgaven voor nieuwe spelers heeft opgeleverd. De clubs uit de Premier League gaven gezamenlijk ruim 100 miljoen euro uit voor nieuwe aanwinsten.

De clubs die het meeste uitgaven waren Manchester United en Arsenal. Naar verluidt betaalde United ongeveer 18 miljoen euro voor Nemanja Vidic van Spartak Moskou en Patrick Evra van AS Monaco. Volgens diverse media had Arsenal meer dan 7,5 miljoen euro over voor het 16-jarige talent Theo Walcott van Southampton. Deloitte zegt dat de Engelse clubs in het seizoen 2005/2006 rond de 450 miljoen euro aan de koop van spelers besteedden.

Autoshow Dames

Op een autoshow kun je hele mooie auto's vinden. Maar natuurlijk zijn de dames die bij de auto's staan ook niet verkeerd. En sommige mensen gaan meer voor de mooie dames dan voor de auto's

Chris Duke is hier een voorbeeld van. Hij is naar een autoshow geweest die SEMA heet en word altijd in November is Las Vegas gehouden. Hier staan mooie bolides, maar hij heeft meer foto's gemaakt van de dames op de autoshow.

Als je na het kijken van de plaatjes nog niet genoeg hebt gezien is er ook nog een compilatiefilm van de SEMA autoshow, waar natuurlijk nog meer mooie bolides en dames in langskomen.

Capello neemt het op voor Ibrahimovic

Juventus-trainer Fabio Capello is in de bres gesprongen voor zijn speler Zlatan Ibrahimovic. Woensdagavond werd de aanvaller tijdens de bekerwedstrijd tegen AS Roma na achttien minuten van het veld gestuurd met een rode kaart. Capello zegt dat de Italiaanse scheidsrechters het de laatste tijd op de Zweed hebben gemunt.

De trainer van Juventus zegt dat Zlatan een licht ontvlambaar karakter heeft, maar zegt tevens dat de aanvaller sneller dan andere spelers in de Serie A op de bon wordt geslingerd. "We moesten een harde wedstrijd tegen Roma spelen om nog kans te maken op de halve finale in de Coppa Italia. Maar Zlatan wordt er door de scheidsrechter direct uitgepikt, zelfs als hij helemaal niets doet."

Na een opstootje met Olivier Dacourt van AS Roma werd de 24-jarige Ibrahimovic van het veld gestuurd en dat vond Capello niet terecht. "Zlatan schoot de bal niet expres tegen zijn tegenstander en Dacourt had met zijn handen van hem moeten afblijven. In mijn ogen had een gele kaart voor beide spelers volstaan." Ook Dacourt werd na het incident met rood van het veld gestuurd.

[Column] De zingende paraplu

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord aan Bjoro, die de aftrap verricht van een serie columns waarin beide schrijvers elkaar zullen vragen en antwoorden over diverse gebeurtenissen die zowel binnen als buiten de lijnen van het voetbalveld plaatsvinden.

Een echt talent was ik niet, fanatiek wel.
Ik was er altijd, het liefst een uur vantevoren. Trainingen sloeg ik bijna nooit over, deed mijn huiswerk desnoods maar voor de helft. Zat wel altijd in de hoogste elftallen, kon altijd redelijk meekomen met de rest, maar was nooit een echte uitblinker, een enkele helft per seizoen uitgezonderd. Dan maakte ik eens twee doelpunten en kon daar dan weer een half jaar op teren.
Als mijn eigen wedstrijd gespeeld was, kleedde ik me expres niet meteen om, bleef nog een beetje in mijn voetbalkleding hangen in de hoop dat leiders van andere elftallen driftig op zoek waren om hun elftal te completeren. En dus speelde ik meestal twee wedstrijden per weekend, heerlijk!
‘s Avonds lekker vroeg in mijn pyjama, mijn vader die tosti’s aan het maken was, ‘s winters een bakkie soep erbij, mijn zaterdag kon niet meer stuk!
Tijdens Die Sportschau vroeg ik altijd aan hem wie in welke kleur speelde en voor wie hij was, dan was ik voor de andere club en zo hadden we tijdens het eten, dat in tegenstelling tot de rest van de week wel aan de voortafel mocht plaatsvinden, een heuse competitie.
En als ik dan later op de avond na een bakje chips en een glaasje fris naar boven moest, stapte ik moe maar voldaan in mijn bed; het was weer een mooie zaterdag geweest !

Ook toen ik een jaar of vijftien was, probeerde ik het liefst twee wedstrijden per weekend te spelen, 's zaterdags in de B1 en 's zondags bij de A3 of A2.
Heel soms (als ze echt te kort hadden) mocht ik zelfs op de bank bij de A1, dan was ik zo zenuwachtig dat ik hoopte dat ik maar niet in hoefde te vallen.
Maar goed, tijdens de jaarlijkse uitstapjes van de jeugd, mocht ik dus niet alleen met de bowlingavond voor de B-junioren mee, maar ook met het uitje van de A-jeugd. Die gingen naar een wedstrijd van het Nederlands elftal. Het duel werd gespeeld op een woensdagavond in het Olympisch Stadion van Amsterdam, ergens halverwege november. Toen we van huis gingen begon het net een beetje te regenen, maar wat kon mij dat schelen, ik zou Oranje in het echt zien!

Eenmaal aangekomen op het stadionplein bleek dat parkeren in de buurt van het stadion een utopie was en zo gebeurde het dus dat we na een wandeling van ruim een half uur door en door nat aankwamen in het stadion. Zoeken naar een plekje terwijl iedereen het Wilhelmus in je oor staat te schreeuwen is op zich een aparte ervaring, maar geen aanrader.
Had ik trouwens al gezegd dat Nederland tegen Polen moest en weet iedereen dat er slechts enkele plekken in het Olympisch zijn die WEL overdekt zijn?
Goed, de regen stopte geloof ik pas de dag erna en dat kwam het niveau van onze nationale mooi-weer-voetballers niet ten goede.

Eindelijk rust, even vijftien minuten geen oersaai voetbal op je netvlies.
Er kwam een man het veld op die door een microfoon een geweldig applaus vroeg voor de “special-guest” van vandaag. Wat waren we benieuwd. Er kwam een grote paraplu het veld op, we zaten te ver weg om de benen die er onder vandaan komen te herkennen.
Maar toen de paraplu begon met “Ik ben naar Mexico gekomen”, wisten we genoeg.
Alsof de wedstrijd nog niet erg genoeg was, werden we in de rust nog getrakteerd op een optreden van Mary Servaas die onder haar artiestennaam “Zangeres Zonder Naam” nog bekender is.

De 2e tweede helft kon alleen nog maar beter worden, dat kon toch haast niet anders?
Helaas, bondscoach Rinus Michels probeerde zijn elftal nog wel wat aanvallender te laten spelen en had Ronald Koeman in de kleedkamers achtergelaten en daar John Bosman voor de wei in gestuurd. En als Simon Tahamata na 75 minuten uit zijn lijden wordt verlost (hij is even daarvoor al voor de zevende keer uitgegleden, telden wij!) hopen we nog op één bevlieging van Gullit, Bosman, Van Basten of misschien zelfs René van der Gijp.
Ook hierin werden wij teleurgesteld en zo gingen we zeiknat, ijskoud en met het drie-dagen-niet-uit-je-hoofd-te-krijgen melodietje van Mexico terug naar huis.
Oranje verspeelde hier bij mij een hoop sympathie en ik wist dan ook zeker dat ze het EK88 in Duitsland nooit zouden halen.
Echt kijk erop had ik dus ook al niet!

Wat is eigenlijk de mooiste wedstrijd waar jij bij bent geweest, Da_Sandman?

John Romero gaat MMO maken

John Romero heeft op zijn blog bevestigd met een MMO bezig te zijn. Verdere informatie wordt waarschijnlijk deze en komende maand bekend gemaakt.


God, No! I'm Making An MMO!

Many people already knew I was making an MMO for about the past 4-5 months but evidently there are a lot more who didn't know as evidenced by the news blurbs that blasted out today after PC ZONE magazine announced it online.

And the torrent of diarrhea from people's posts on the net about it confirms just how out-of-date most people's knowledge of my history is after the id or Ion era. Bunch of L4//3R5!!11one

This month I had a 2-page interview in CGW magazine (I really enjoyed doing that one), the first in a new interview section they'd like to make permanent. Next month will be another 2-page interview in PC ZONE magazine - stay tuned!

Publicatie spotprenten Mohammed leidt tot ontslag hoofdredacteur

AlgemeenDe eigenaar van France Soir heeft directeur-hoofdredacteur Jacques Lefranc op staande voet ontslagen. Reden zijn de omstreden spotprenten van de profeet Mohammed die de krant gisteren publiceerde. De krant plaatste ze juist onder het motto dat er voor religieuze dogma's geen plaats is in een seculiere maatschappij.

Helemaal vreemd lijkt de reden voor het ontslag niet, daar de baas van de France Soir Raymond Lakah is. Deze in Egypte geboren magnaat zit midden in de woede die de Deense spotprenten in het Midden Oosten hebben opgeleverd. Lakah is zelf overigens geen moslim, maar een Koptisch-orthodoxe christen, de belangrijkste christelijke kerk van Egypte. In een verklaring schrijft hij dat hij met het ontslag van Lefranc ''een krachtig signaal wil afgeven dat het geloof en de overtuigingen van eenieder gerespecteerd moeten worden.'' Lakah verontschuldigde zich ook bij de moslimgemeenschap.

In Frankrijk reageerden moslims gisteren ook boos op de spotprenten. De doorgaans gematigde voorzitter van de overkoepelende moslimraad, Dalil Boubakeur, noemde het ''een afschuwelijke provocatie van de miljoenen Franse moslims''. Twee grote moslimorganisaties overwegen juridische stappen tegen de krant. De Franse regering hield zich gisteren op de vlakte over de publicatie. De vrijheid van meningsuiting staat het toe maar tolerantie en respect voor eenieders geloofsovertuiging zijn ook belangrijk, luidde het commentaar. Er werd ook gewezen op het feit dat de publicatie de eigen verantwoordelijkheid van de krant was.

''Ja, wij hebben het recht te spotten met God'', luidde een kop op de voorpagina van de France Soir gisteren. Eronder stond bovenstaande cartoon met de goden van de boeddhisten, joden, moslims en christenen zwevend op een wolk. De christelijke God zegt: ''Klaag niet, Mohammed, we zijn hier allemaal wel eens als cartoon getekend.'' De twaalf omstreden cartoons stonden op een binnenpagina.

Uitslagen kwartfinales Coppa Italia

In Italië zijn de returns van de Coppa Italia gespeeld. De 'grote drie'; Juventus, AC Milan en Internazionale streden allen nog voor een plaats in de halve finales.

AC Milan moest dinsdag op bezoek bij Palermo om de 1-0 thuis overwinning in stand te houden. Het werd echter geen leuke avond voor de Milanezen. Na tien minuten schoot Mariano González Palermo op voorsprong. Acht minuten later maakte Andrea Caracciolo er alweer 2-0 van. Milan had met deze stand genoeg aan één goal. Daar kwam het niet van, en het was opnieuw González die het nog erger maakte: 3-0. Palermo schakelt Milan uit.

Ook Juventus wist de goede lijn uit de competitie niet voort te zetten. Thuis werd met 2-3 verloren van AS Roma. In Rome was het tijd om dat recht te zetten. Toen Olivier Dacourt na 18 minuten mocht inrukken zag het er alleen maar beter uit voor Juve, dat minstens twee keer moest scoren. Vlak na rust maakte Adrian Mutu eindelijk de openingstreffer vanaf elf meter. Helaas voor Juventus bleef het daarbij, en gaat Roma door naar de halve finales.

Udinese, dat thuis nog met 1-1 gelijk speelde tegen Sampdoria, moest uit aan de bak. Met deze stand moest natuurlijk gescoord worden. Antonio di Natale zette Udinese vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. Mirko Pieri verdubbelde die score tien minuten na de hervatting. Nu moest Samp drie keer scoren om nog door te kunnen gaan. Foti en Gasbaronni maakten nog gelijk, maar verder dan dat kwam Sampdoria niet. Ook Udinese bekert verder.

Vanavond speelt Internazionale in het Giuseppe Meazza tegen Lazio Roma. In Rome werd het een 1-1 gelijkspel.

Uitslagen

Palermo - AC Milan 3-0 (0-1)
AS Roma - Juventus 0-1 (3-2)
Sampdoria - Udinese 2-2 (1-1)
Internazionale - S.S. Lazio - vanavond

Alonso: "Renault had me kunnen houden"

Fernando Alonso vindt dat Renault meer had kunnen doen om zijn verhuizing naar McLaren te voorkomen. Renault F1-president Patrick Faure wast echter zijn handen in onschuld.

Alonso gaf toe dat zijn overstap naar McLaren niet om een beter salaris ging. "Het ging over mij en Renault", aldus de Spaanse wereldkampioen. "Het ging niet om meer geld, maar meer over de toekomst." Hij voegde toe dat hij voelde dat hij nu een deel van zijn carrière afsloot om aan een nieuwe fase te beginnen. Alonso bevestigde dinsdag dat het contract bij het Britse team in eerste instantie voor drie jaar geldt.

Patrick Faure, president van de Formule 1-divisie van Renault, wierp echter tegen dat Renault nooit in de overstap gehoord is. "Hij heeft ons nooit iets gevraagd", zo zei Faure. "Als hij ons had gevraagd, hadden we waarschijnlijk wel een passend antwoord kunnen geven."

Alonso herhaalde nogmaals dat hij in 2006 zich wel compleet zal inzetten voor een prolongatie van de wereldtitel van 2005. Wel gaf hij toe dat hij dit seizoen meer gaat genieten van zijn werk. Overigens sloot Alonso niet uit dat hij na zijn drie jaar bij McLaren wil uitkijken naar een ander team.

Pas op mijn hond aub?

Je loopt of fietst lekker rustig door het park heen en op dat moment vraagt een lieve vrouw of je even op haar hond wilt passen.
Jij, de aardige man/vrouw zegt natuurlijk geen nee, dus dat vrouwtje loopt richting wc want daarom vroeg ze ook of je op haar hond wilde passen.

2 seconde later komen ineens een paar toeristen de weg vragen, nadat je het hebt uitgelegd waar ze heen moesten kom je tot een onaangename ontdekking.

Rel na wegsturen te dik (52 kilo) model

TelevisieTopmodel en tv-presentatrice Heidi Klum heeft zich de woede op de hals gehaald van artsen en psychologen nadat zij in de Duitse tv-show 'Germany's next topmodel' een aankomend model als 'te dik' wegzette. De 19-jarige Irina uit Bonn is 1.76 meter en ze weegt 52 kilo. Dat was te zwaar volgens Klum en de jury.

Artsen en psychologen vinden dat het 32-jarige topmodel jonge meisjes hiermee zou aanzetten tot magerzucht. ''Deze show propageert een onbereikbare supermager voorbeeld in het kwadraat'', aldus een kwade professor Manfred Fichter, directeur van een medisch-psychosomatische kliniek. ''Dit kan voor na-apers met de dood eindigen, want excessief lang vasten beschadigt lichaam en ziel ernstig.'' De grootste krant van Duitsland Bild drukte een foto af van een uitgemergeld meisje met de uitroep: 'Heidi, is dit wat je wilt?'

Verschillende deelnemers aan de tv-competitie hebben toegegeven aan een eetstoornis te lijden. De jury verdedigt haar harde opstelling echter met een beroep op internationale normen. Die zijn nu eenmaal heel streng. ''De maatstaven worden door internationale topontwerpers opgesteld. Die hebben een heel precieze voorstelling van de wijze waarop hun mode elegant en glamoureus gepresenteerd kan worden'', aldus een jurylid.

De 'te dikke' Irina hoeft overigens niet te treuren om haar vermeende overgewicht. Zij werd door het modemerk Lucia uitgenodigd voor een fotosessie.


Irina, met 1.76 m en 52 kg te dik naar 'internationale normen'

Tienermeisjes vermoorden taxichauffeur

Twee Australische meisjes van veertien hebben dinsdagochtend een 53-jarige taxichauffeur vermoord. Youbert Hormozi werd zwaargewond aangetroffen langs de kant van de weg. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis.

De meiden sloegen de man in elkaar en roofden daarna zijn taxi leeg. Vervolgens brachten ze de wagen naar een stortplaats. Nog diezelfde dag pleegden de meisjes een roofoverval in Sydney. Getuigen hielden de meisjes echter aan. Tijdens het politieverhoor werd duidelijk dat de meisjes verantwoordelijk waren voor de dood van de taxichauffeur.


Youbert Hormozi

CD: Cypress Hill - Greatest Hits From The Bong

Hoe kun je nu in hemelsnaam nog origineel zijn als je een review schrijft over een greatest hits-album? Als je een beetje fan bent van een artiest, heb je veel materiaal al, en daardoor zijn greatest hits-albums vaak alleen maar interessant voor de nieuweling die een artiest net begint te kennen. 'Greatest Hits From The Bong' van Cypress Hill is hier ook geen uitzondering op.

Cypress Hill

Historie van de SuperBowl

Vijf februari wordt voor de 40ste keer de SuperBowl gehouden, veel mensen zullen de naam wel kennen maar niet precies weten hoe hij ontstaan is en wat er in deze wedstrijd gebeurde in het verleden.

Wat is de SuperBowl?

De SuperBowl is de wedstrijd waarin bepaald wordt welk team het beste is in de NFL. Ieder team speelt in het reguliere seizoen zestien wedstrijden in zeventien weken. De vier divisiekampioenen plaatsen zich voor de playoffs. Twee wildcard teams van iedere conference spelen onderling om de laatste plaatsen in de playoffs. Uit de playoffs komen de conference kampioenen en deze spelen onderling de SuperBowl.

Ontstaansgeschiedenis

De Super Bowl was onderdeel van de afspraken toen de National Football League (NFL) en de American Football League het er over eens werden samen te gaan in 1966. De wedstrijd was oorspronkelijk bedoeld om uit te maken wie van de kampioenen van de twee competities de wereldkampioen genoemd mocht worden.

De naam

De naam komt van een stuk speelgoed genaamd Super Ball waarmee het dochtertje van AFL-oprichter en eigenaar van de Kansas City Chiefs Lamar Hunt mee aan het spelen was. Omdat ook de college kampioenschappen al "bowl wedstrijden" waren suggereerde Hunt om de naam Super Bowl tijdelijk te gebruiken. De eerste twee wedstrijden heetten officieel "AFL-NFL World Championship Game" de fans en de media echter bleven hem bij de onofficiële naam noemen en vanaf de derde in januari 1969 heette de wedstrijd officieel de Super Bowl.

Legendarische SuperBowls

* Voor SuperBowl III garandeerde Broadway Joe Namath dat zijn team, de New York Jets, zouden winnen van de Baltimore Colts. Hij kreeg gelijk, de Jets wonnen uiteindelijk met 16-7.
* SuperBowl VII betekende een perfect seizoen voor de Miami Dolphins, ze eindigden met zestien gewonnen wedstrijden en zonder een enkele verliesbeurt het seizoen. De SuperBowl wonnen ze met 14-7 van de Washington Redskins.
* SuperBowl XXV is de enige SuperBowl tot nu toe die met één punt verschil werd gewonnen. De New York Giants wonnen met 20-19 van de Buffalo Bills terwijl de kicker van de Bills, Chuck Norwood, in de laatste secondes een 47-yard fieldgoal miste.
* In het derde kwart van SuperBowl XXXV scoorden zowel de New York Giants als de Baltimore Ravens uit de kickoffs die volgden na een interception return van de Ravens.

Legendarische teams

* De Green Bay Packers wonnen reeds tienmaal het NFL kampioenschap en wonnen meteen na de opzet ervan de eerste twee edities van de SuperBowl.
* De Miami Dolphins met het perfecte seizoen dat eindigde met winst in SuperBowl VII en prolongatie het volgende seizoen.
* De Pittsburgh Steelers die maar liefst vier keer in zes jaar de SuperBowl wonnen.
* De San Francisco 49ers waren het eerste team dat vijf maal de SuperBowl wonnen.
* De Dallas Cowboys waren het eerste team dat de SuperBowl drie maal in vier jaar wist te winnen, ze werden daarmee het tweede team dat de SuperBowl vijf maal heeft gewonnen.
* De Buffalo Bills waren het eerste team dat vier keer achter elkaar de SuperBowl bereikten; ze verloren alle vier. Slechts twee andere teams verloren ook vier SuperBowls: de Minnesota Vikings en de Denver Broncos.

Legendarische spelers

* Broadway Joe Namath: quarterback van de New York Jets in SuperBowl III, uitgeroepen tot meest waardevolle speler.
* Joe Montana: quarterback van de San Francisco 49ers in SuperBowls XVI, XIX, XXIII en XXIV, drie keer tot meest waardevolle speler uitgeroepen, een record.
* Charles Haley: defensive end van de San Francisco 49ers in SuperBowls XXIII en XXIV, en van de Dallas Cowboys in SuperBowls XXVII, XXVIII en XXX. Met vijf overwinningen is hij recordhouder.
* Chuck Howley: quarterback van de Dallas Cowboys in SuperBowl V. Howley is de enige speler van een verliezend team die tot meest waardevolle speler van een SuperBowl is uitgeroepen.

Legendarische coaches

* Vince Lombardi: winnaar met Green Bay in SuperBowls I en II.
* Don Shula: verliezer met de Baltimore Colts in SuperBowl III en de Miami Dolphins in SuperBowls VII en VIII, en verliezer met de Dolphins in SuperBowls VI en XVII.
* Tom Landry: winnaar met de Dallas Cowboys in SuperBowls VI en XII, en verliezer in SuperBowls V, X en XIII.
* Chuck Noll: winnaar met de Pittsburgh Steelers in SuperBowls IX, X, XIII en XIV.
* Bill Walsh: winnaar met de San Francisco 49ers in SuperBowls XVI, XIX en XXIII.
* Joe Gibbs: winnaar met de Washington Redskins in SuperBowls XVII, XXII en XXVI.
* Bill Parcells: winnaar met de New York Giants in SuperBowl XXV en verliezer met de New England Patriots in SuperBowl XXXI.
* Bill Belichick: winnaar met de New England Patriots in SuperBowls XXXVI, XXXVIII en XXXIX.
* Bud Grant: verliezer met de Minnesota Vikings in SuperBowls IV, VIII, IX en XI.
* Marv Levy: verliezer met de Buffalo Bills in SuperBowls XXV, XXVI, XXVII en XXVIII.

Alle SuperBowl uitslagen

XXXIX Feb. 6, 2005 New England Patriots 24, Philadelphia Eagles 21
XXXVIII Feb. 1, 2004 New England Patriots 32, Carolina Panthers 29
XXXVII Jan. 26, 2003 Tampa Bay Buccaneers 48, Oakland Raiders 21
XXXVI Feb. 3, 2002 New England Patriots 20, St. Louis Rams 17
XXXV Jan. 28, 2001 Baltimore Ravens 34, New York Giants 7
XXXIV Jan. 30, 2000 St. Louis Rams 23, Tennessee Titans 16
XXXIII Jan. 31, 1999 Denver Broncos 34, Atlanta Falcons 19
XXXII Jan. 25, 1998 Denver Broncos 31, Green Bay Packers 24
XXXI Jan. 26, 1997 Green Bay Packers 35, New England Patriots 21
XXX Jan. 28, 1996 Dallas Cowboys 27, Pittsburgh Steelers 17
XXIX Jan. 29, 1995 San Francisco 49ers 49, San Diego Chargers 26
XXVIII Jan. 30, 1994 Dallas Cowboys 30, Buffalo Bills 13
XXVII Jan. 31, 1993 Dallas Cowboys 52, Buffalo Bills 17
XXVI Jan. 26, 1992 Washington Redskins 37, Buffalo Bills 24
XXV Jan. 27, 1991 New York Giants 20, Buffalo Bills 19
XXIV Jan. 28, 1990 San Francisco 49ers 55, Denver Broncos 10
XXIII Jan. 22, 1989 San Francisco 49ers 20, Cincinnati Bengals 16
XXII Jan. 31, 1988 Washington Redskins 42, Denver Broncos 10
XXI Jan. 25, 1987 New York Giants 39, Denver Broncos 20
XX Jan. 26, 1986 Chicago Bears 46, New England Patriots 10
XIX Jan. 20, 1985 San Francisco 49ers 38, Miami Dolphins 16
XVIII Jan. 22, 1984 Los Angeles Raiders 38, Washington Redskins 9
XVII Jan. 30, 1983 Washington Redskins 27, Miami Dolphins 17
XVI Jan. 24, 1982 San Francisco 49ers 26, Cincinnati Bengals 21
XV Jan. 25, 1981 Oakland Raiders 27, Philadelphia Eagles 10
XIV Jan. 20, 1980 Pittsburgh Steelers 31, Los Angeles Rams 19
XIII Jan. 21, 1979 Pittsburgh Steelers 35, Dallas Cowboys 31
XII Jan. 15, 1978 Dallas Cowboys 27, Denver Broncos 10
XI Jan. 9, 1977 Oakland Raiders 32, Minnesota Vikings 14
X Jan. 18, 1976 Pittsburgh Steelers 21, Dallas Cowboys 17
IX Jan. 12, 1975 Pittsburgh Steelers 16, Minnesota Vikings 6
VIII Jan. 13, 1974 Miami Dolphins 24, Minnesota Vikings 7
VII Jan. 14, 1973 Miami Dolphins 14, Washington Redskins 7
VI Jan. 16, 1972 Dallas Cowboys 24, Miami Dolphins 3
V Jan. 17, 1971 Baltimore Colts 16, Dallas Cowboys 13
IV Jan. 11, 1970 Kansas City Chiefs 23, Minnesota Vikings 7
III Jan. 12, 1969 New York Jets 16, Baltimore Colts 7
II Jan. 14, 1968 Green Bay Packers 33, Oakland Raiders 14
I Jan. 15, 1967 Green Bay Packers 35, Kansas City Chiefs 10

Testdag 01-02-06

Er kwamen gisteren vijftien coureurs voor acht verschillende teams in actie op het circuit van Valencia. Snelste teams bleken Renault en Honda. De middag zag voor het eerst sinds dagen een droge baan, opgedroogd door de doorbrekende zon.

Valentino Rossi kon, in tegenstelling tot dinsdag, nu wel een aantal rondes rijden in de Ferrari. Het was zijn eerste publieke optreden voor het team en de Italiaan eindigde op een negende plaats, circa een seconde achter teamgenoot Michael Schumacher.

Kimi Räikkönen kon vandaag niet in actie komen. De Fin heeft zich ziek gemeld. Juan Pablo Montoya heeft zijn testwerkzaamheden overgenomen.

Pos. Driver Team Time Laps
1Fernando Alonso Renault 1:11.219 52
2Jenson Button Honda 1:11.327 89
3Michael Schumacher Ferrari 1:11.831 72
4Juan-Pablo Montoya McLaren 1:11.998 68
5Rubens Barrichello Honda 1:12.062 112
6Heikki Kovalainen Renault 1:12.113 29
7Jacques Villeneuve BMW 1:12.619 78
8Ricardo Zonta Toyota 1:12.660 88
9Valentino Rossi Ferrari 1:12.856 52
10David Coulthard Red Bull 1:12.930 36
11Alexander Wurz Williams 1:12.925 82
12Gary Paffett McLaren 1:12.937 116
13Mark Webber Williams 1:13.050 67
14Jarno Trulli Toyota 1:13.076 105
15Robert Kubica BMW 1:13.332 65

Boek: Vergroot de liefde - Dalai Lama

De Dalai Lama is het boegbeeld van Tibet, ook al is hij daar sinds lang verdreven door China. Hij is tevens de spirituele leider van het Boeddhisme. Het Boeddhisme streeft naar geluk en vrede door meditatie en zelfkennis. Daarover schreef de Dalai Lama het boek Vergroot de liefde, een handleiding om door oefeningen en meditatie te komen tot een grotere betrokkenheid bij de wereld om je heen, door je liefde voor anderen uit te breiden. Het klinkt zweverig. En dat is het ook.

Tijls tips voor thuis (1)

Is het nog betamelijk om kip te serveren? Hoe om te gaan met orale seks vlak voordat je schoonouders binnenkomen en ze je op beide wangen willen gaan zoenen? Wat, als iemand binnenkomt en je leest toevallig net een boekje over The Holocaust, Did It Really Happen? And If It Did, Why Did It Fail? Kun je nog op D66 stemmen en waarom hoef je een babybilletjesdoekje niet al na een keer weg te gooien?
Mèn, wat een hoop vragen. Gelukkig ben ik er voor de antwoorden...

Shell maakt recordwinst

Icoon EconomieShell heeft vorig jaar een recordwinst van 22,9 miljard dollar behaald. Dat is de hoogste winst die ooit is geboekt door een Nederlands bedrijf. De hoge winst is 30 procent hoger dan een jaar eerder. In het vierde kwartaal kwam de winst wel iets lager uit dan 2004. De blijvend hoge olieprijs is de belangrijkste aanjager van het resultaat.

Topman Van der Veer zegt dat de cijfers een solide basis leggen voor de komende tijd. Volgens hem is de productie ondanks de orkanen in de Golf van Mexico op peil gebleven. Wel blijven de winbare olievoorraden van Shell dalen. Daarom steekt het concern dit jaar 19 miljard dollar in technologie en het zoeken naar olie en gas.

OM lekt per ongeluk naam tipgever

JustitieIn 2003 kreeg justitie een tip dat officier van justitie Koos Plooy zou moeten vrezen voor een aanslag op zijn leven. Die tip blijkt afkomstig te zijn geweest van een advocaat. Tot grote woede van veel advocaten heeft het Openbaar Ministerie (OM) nu per ongeluk de naam van de tipgevende raadsman laten lekken. Daarmee brengt justitie het leven van die advocaat in gevaar, menen zijn boze collega's.

Zijn naam wordt namelijk genoemd in het dossier dat justitie heeft opgebouwd tegen politieman Jacques K. Deze K. is werkzaam bij de Nationale Recherche en wordt er samen met twee anderen van verdacht de Hells Angels te hebben getipt over de invallen bij de club van 17 oktober. Het OM in Amsterdam erkent dat de naam in de stukken voorkomt. Dat is een fout want die had afgeschermd moeten worden.

Politie neemt 450 brommers in beslag in loods

punt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitieDe politie heeft gisterenmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek in een loods 450 bromfietsen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat een groot gedeelte afkomstig is van diefstal. Agenten bezochten de loods na een tip dat er enkele gestolen brommers zouden staan.

De loods werd gehuurd door een man uit Opmeer. Hij is voor verhoor vastgezet. De 450 bromfietsen zullen worden overgebracht naar een lokatie waar ze onderzocht kunnen worden.

Brandende vrachtwagen zorgt voor lange file

Icoon VervoerOp de A28 van Assen richting Zwolle staat een forse file van 19 kilometer lang door een brand in een vrachtwagen geladen met papier. Even voor 06:30 uur ontstond de brand door nog onbekende oorzaak. De ANWB noemt de file opmerkelijk. "De rest van de ochtendspits stelt namelijk weinig voor," zegt een woordvoerder.

De brand is inmiddels al geblust, maar het nablussen van het papier gaat nog wel even duren. Eén van de drie rijbanen is afgesloten.

Barcelona uitgeschakeld in Spaanse beker

FC Barcelona is uitgeschakeld in de strijd om de Spaanse beker. De club van Frank Rijkaard lukte het niet om de vorige week geleden nederlaag (4-2) tegen Zaragoza weg te poetsen. De 2-1 overwinning in eigen huis was niet voldoende om de volgende ronde te doen bereiken.

Lionel Messi scoorde de 1-0 voor Barcelona, daarna kwamen er wel meer kansen, maar de Catalanen wisten de voorsprong niet uit te bouwen. In de 66e minuut van de wedstrijd gooide Zaragoza’s Oscar de deur hard dicht voor Barcelona toen hij de 1-1 scoorde. In de slotfase wist Larsson zijn ploeg nog wel op 2-1 te brengen, maar dat was niet genoeg om de volgende ronde te halen.

Barcelona speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man. Sterspeler Ronaldinho moest het veld verlaten met een rode kaart.

Mohammed B. gaat urenlang pleidooi houden

B.Mohammed B. zal vandaag voor de rechtbank een drie uur lang pleidooi houden in de rechtszaak tegen de Hofstadgroep. De rechtbank heeft toestemming verleend voor het lange woord dat de moordenaar van Theo van Gogh wil gaan voeren.

Naar verwachting zal B. vooral ingaan op de stelling van het Openbaar Ministerie (OM) dat de radicaal-islamitische ideologie het bindmiddel is geweest van het vermeende terreurnetwerk.

Vorige week formuleerde het OM al haar eisen tegen de 14 verdachten in de zaak. Die liepen uiteen van 1,5 jaar tot 20 jaar voor de hoofdverdachten. De laatste week is besteed aan de pleidooien van de advocaten van de verdachten. Op 10 maart zal de rechter uitspraak doen. Sommige verdachten zijn overigens al op vrije voeten gesteld omdat de rechter niet verwacht dat hun straf langer zal uitpakken dan het voorarrest. Het betrof verdachten die een klein aandeel hadden binnen de groep.

Strictly confidential

Altijd de vraag of dit nu trieste of juist grappige berichten zijn, maar in ieder geval is het in de mode. Wederom ligt er vertrouwelijke informatie op straat, nu doordat een hoge medewerker van het ministerie van Defensie een memorystick in een huurauto heeft laten liggen. Tja het blijft lastig met al die moderne kleine dingetjes waar informatie op staat. Waar is toch die tijd gebleven dat informatie gewoon in een kartonnen doos moest worden meegenomen? Die vergat je nooit want die zag je tenminste goed staan op de achterbank van je auto.
In eerste instantie dacht defensie natuurlijk nog goed weg te komen omdat de eerlijke vinders de stick braaf retourneerden. Daar kregen ze zelfs een cadeaubon voor en dat is zo schattig naïef dat ik me al niet meer druk kan maken over dit zoveelste bewijs dat we in Nederland beter kunnen stoppen met pogingen om dingen geheim houden.

Het is even afwachten wanneer de uiterst vertrouwelijk informatie over de Afghanistan-missie die alleen de fractieleiders en woordvoerders in een isoleercelletje mochten inzien, alsnog op de voorpagina van de Telegraaf staat...

Uitslagen Engeland Speelronde 24


De Engelse topclubs zijn er midweeks niet in geslaagd een zege bij te schrijven. De nederlagen van Manchester United en Arsenal waren het meest in het oog springend.

Manchester United ging in een boeiend schouwspel met 4-3 ten onder bij Blackburn Rovers. De jonge David Bentley scoorde driemaal. Hij werd daarmee de eerste speler sinds Dennis Bailey (namens Queens Park Rangers, ruim veertien jaar geleden) met een hattrick tegen Manchester United in competitieverband. Blackburn begon sterk en een knappe redding van Van der Sar was er voor nodig een schot van Pedersen te keren. Bentley was echter bij de pinken om de rebound binnen te tikken. United kwam snel langszij, via Saha, die Van Nistelrooij op de bank hield.

In de laatste paar minuten voor rust deden The Red Devils slechte zaken. Eerst was er een koddig misverstand tussen Ferdinand en Van der Sar, waarvan Bentley eenvoudig profiteerde. Even later maakte Brown hands in het strafschopgebied. Neill benutte vervolgens de strafschop. Manchester leek af te stevenen op een fikse afstraffing toen Bentley na geschutter in de defensie de 4-1 aantekende. Dankzij Van Nistelrooij kwam United nog terug tot eerst 4-2 en later 4-3. Een gelijkmaker zat er echter niet meer in. Ferdinand zag twee minuten voor tijd nog de rode kaart.

Arsenal leed eveneens een pijnlijke nederlaag, tegen West Ham United, op Highbury nog wel. The Hammers wonnen met 2-3. Arsenal startte traditioneel sterk in eigen huis, met haar karakteristieke aanvalsgolven. Sol Campbell was echter ditmaal geen baken van rust. De robuuste verdediger ging tweemaal in de fout en zag Reo-Coker en Zamora profiteren. Thierry Henry gaf Arsenal kort voor rust hoop door een schot van Pires van richting te veranderen, maar ondanks dominant spel viel de gelijkmaker niet. Aan de andere kant zorgde Etherington voor de 1-3, waarna de goal van Pires in de slotminuut de spanning nog even aanwakkerde.

Liverpool en Chelsea konden ook niet tot een overwinning komen. Chelsea keerde met een punt huiswaarts van de ontmoeting met Aston Villa: 1-1. Robben bracht The Blues op voorsprong. De Nederlander reageerde het snelste op een voorzet van Gallas. Villa speelde hierna verrassend goed en haalde verdiend een punt. Luke Moore was de man van de 1-1. De rentree van Robbie Fowler bij Liverpool viel in het water. Tegen Birmingham City moest de Champions League winnaar genoegen nemen een 1-1 gelijkspel. Gerrard scoorde voor Liverpool, Xabi Alonso (eigen goal) voor Birmingham.

Tottenham Hotspur deed op dinsdag slechte zaken in de strijd om een Champions League ticket. In de Londense derby tegen Fulham bleek de thuisploeg te sterk: 1-0. De Spurs moesten het doen zonder Tainio, Mido en Davids, en zagen twintig minuten voor tijd Michael Dawson met een rode kaart het veld verlaten. Een punt leek haalbaar, maar in de slotminuut kopte Carlos Bocanegra Fulham naar de winst. In een andere dinsdagse wedstrijd klopte Middlesbrough eenvoudig Sunderland: 0-3. Jerrel Hasselbaink maakte de derde treffer.


Uitslagen 24e speeldag:
Sunderland – Middlesbrough 0-3
Wigan Athletic – Everton 1-1
Fulham – Tottenham Hotspur 1-0
Charlton Athletic – West Bromwich Albion 0-0
Portsmouth – Bolton Wanderers 1-1
Manchester City – Newcastle United 3-0
Aston Villa – Chelsea 1-1
Liverpool – Birmingham City 1-1
Arsenal – West Ham United 2-3
Blackburn Rovers – Manchester United 4-3


Stand na 24 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea246350 - 13
2Manchester United244845 - 24
3Liverpool224530 - 13
4Tottenham Hotspur244131 - 20
5Wigan Athletic243829 - 30
6Bolton Wanderers223728 - 21
7Arsenal233736 - 19
8Blackburn Rovers233731 - 28
9West Ham United243534 - 34
10Manchester City243433 - 27
11Charlton Athletic223027 - 31
12Everton243017 – 32
13Fulham242928 - 32
14Aston Villa242727 - 33
15Newcastle United232620 - 28
16Middlesbrough232530 - 40
17West Bromwich Albion242321 - 32
18Birmingham City232021 - 32
19Portsmouth241817 - 40
20Sunderland23917 -43


Topscorers:
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 18
Thierry Henry – Arsenal – 14
Frank Lampard – Chelsea – 13

Excuses voor arrestatie Cindy Sheehan

Icoon AlgemeenDe politie in Washington heeft excuses gemaakt aan de vredesactiviste Cindy Sheehan. Sheehan was gisteren op Capitol Hill op uitnodiging van een Democratische volksvertegenwoordiger om de State of the Union van president Bush aan te horen. Zij werd echter opgepakt vlak voor president Bush begon aan zijn State of the Union. Ze werd in de boeien geslagen omdat ze een shirt droeg met de tekst: '2245 doden. Hoeveel komen er nog?'

Volgens een ongeschreven regel mag er in het Capitool niet worden gedemonstreerd. De politiechef van het Capitool heeft nu gezegd dat de agenten de regel te streng hebben toegepast en dat de aanklachten tegen Sheehan komen te vervallen.

Cindy Sheehan is de moeder van een Amerikaanse militair die in Irak is omgekomen. Uit protest tegen de oorlog kampeerde ze in de zomer een tijd lang voor de ranch van president Bush.

Verdacht pakket gevonden in Den Haag

Icoon PolitieDe politie heeft vanavond een verdacht pakketje gevonden in Den Haag. Het pakketje lag in een portiek aan het Elandplein.

Zestien mensen hebben hun woning moeten verlaten na de vondst. Zij zijn opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. De Explosieven Opruimingsdienst onderzoekt momenteel of het gaat om een explosief.

Update 00:17
Het pakketje betreft een "nepconstructie", die moest lijken op een echt explosief, zo heeft een woordvoerster van de politie zojuist gemeld. De bewoners van de omgelegen woningen kunnen inmiddels terug naar huis.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.