Jeugdige busjoyrider flikt het opnieuw

Gertjan (Kozzmic)
FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerDe 15-jarige Doetinchemer die in november werd betrapt op het joyriden in een drietal gestolen bussen, heeft zijn kunstje opnieuw geflikt. De jongen werd vanavond aangehouden in Spankeren, nadat hij aan het eind van de middag een lijnbus zou hebben ontvreemd. Hij zou daarmee van Doetinchem naar Spankeren zijn gereden, een kleine 20 kilometer.

De jeugdige busfanaat is overgebracht naar het politiebureau in Arnhem, waar hij verhoord zal worden. Het is nog niet duidelijk waar de bus precies werd meegenomen, en of de joyrider net als in november passagiers heeft opgepikt. Een neefje van de jongen meldde destijds dat hij door chauffeurs van Connexxion werd 'opgeleid', ter voorbereiding op een spreekbeurt. De joyrider verbaasde vriend en vijand door geen brokken te maken met de voertuigen. "Hij is nou eenmaal helemaal gek van bussen. Zijn kamer hangt vol met posters van Connexxion. Hij gaat ook altijd met de bus naar school en kijkt dan precies af hoe alles moet", vertelde zijn neef Sylvester.

Destijds werd gesproken over een alternatieve straf voor de jonge chauffeur. Tegelijkertijd meldde Syntus, één van de getroffen busmaatschappijen, dat de joyrider zich mocht melden voor een chauffeursopleiding zodra hij de juiste leeftijd bereikt.