FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 december 2005

Voetbal: Uitslagen Gatorade Cup

Icoon Gatorade CupEr werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de strijd om de Gatorade Cup, vroeger de Amstel Cup. De titelkandidaten AZ en Feyenoord kwamen daarbij in actie.

AZ wist door te stoten naar de kwartfinales van het bekertoernooi. De Alkmaarders versloegen NEC, waar eerder deze week trainer Cees Lok onverwacht opstapte, met 2-0. Het ging niet makkelijk voor AZ, maar omdat NEC niet veel deed met de geboden ruimte, kon de ploeg van Louis van Gaal toch met de winst van het veld afstappen. De doelpunten kwamen van Landzaat (penalty) en Ikedia, die na lang blessureleed weer eens kon spelen en in de blessuretijd zijn optreden bekroonde met een goal.

Feyenoord wist niet te imponeren in Kerkrade en ging met 1-0 ten onder tegen Roda JC. Er waren weinig kansen in het duel, en met de geboden kansen ging Roda net iets beter om. In de 31ste minuut gleed de Braziliaan Sérgio, in de competitie ook al topscorer van Roda, de 1-0 binnen. Feyenoord deed wat terug via een schot van Kuijt op de paal, maar zette verder niet genoeg aan. De Rotterdammers kunnen zich nu volledig op de competitie richten, eerder werden ze namelijk ook al uitgeschakeld in de UEFA Cup.

Gisteren wisten sc Heerenveen, Helmond Sport, PSV en MVV zich al te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Donderdag voegen de laatste twee ploegen zich bij de laatste acht. In Groningen treedt de lokale FC aan tegen FC Volendam, FC Eindhoven ontvangt Ajax. Na afloop wordt er geloot voor de kwartfinales.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport!

AZ en Tottenham eens over Vlaar

AZ en Tottenham Hotspur zijn het eens geworden over de transfer van Vlaar naar de Londense club per 1 januari. De verdediger zal binnen drie dagen moeten beslissen of hij het seizoen afmaakt bij AZ of naar de club van Martin Jol vertrekt.

Tottenham Hotspur handelde de afgelopen dagen zeer voortvarend. Nadat Ajax had laten weten de transfersom te hoog te vinden, sloeg de Engelse club vandaag toe. AZ-voorzitter Scheringa liet al eerder weten liever spelers te verkopen aan buitenlandse clubs dan aan binnenlandse concurrenten en voegt nu de daad bij het woord.

Ron Vlaar heeft nu de eindbeslissing in handen. Alles hangt nu af van of hij tekent voor de nummer vier in de Engelse Premiership, Tottenham Hotspur. De jonge verdediger had zijn zinnen gezet op Ajax, maar na alle rumoer van afgelopen weken is een vertrek naar de ambitieuze Spurs een goed alternatief.

Quakemas map pack voor Quake IV

Om de kerst nog een beetje aangenamer te maken voor de hardcore Quakers, komt iD Software met een zeer aangenaam kerstcadeautje. Zij hebben namelijk een map pack uitgebracht die door het leven gaat als 'Quakemas Map Pack'. De uitbreiding bevat drie nieuwe maps voor meer deathmatch, TDM, CTF en tournament combat. Hieronder vind je een omschrijving en wat screenshots van de nieuwe maps.
Je kunt het map pack onder andere hier en hier downloaden. (23,4MB)


Railed - q4tourney1

Set in an abandoned, rusting Strogg facility, this new map is all about close-quarters combat and hair-trigger reflexes as players hustle through the winding, multi-tiered corridors. Designed particularly for tournament play, Railed also supports Deathmatch and TDM game modes.

Tremors - q4ctf7

Built within a twisting underground cavern, Tremors demands tactical expertise. Enemies attack from above and below in the enormous, multi-tiered environment, making team-play invaluable. Perfect for large CTF games, the map also supports the Arena CTF mode.

Campgrounds Redux - q4dm9

A revitalization of a QUAKE III Arena classic. Excellent for any number of players, Campgrounds Redux supports Deathmatch, TDM and Tournament modes, where hard-core QUAKE fans can get crazy with this throw-back to one of their old favorites.

Alle developers straks massaal naar Man?

Het eiland Man (gelegen in de Ierse Zee tussen Groot-Brittannië en Ierland) heeft aangekondigd dat er vanaf april 2006 voor bedrijven een belastingtarief van 0% zal gelden.

Dat tezamen met een 100% dekking qua breedband en gratis ADSL verbindingen houdt natuurlijk in dat het praktisch een paradijs aan het worden is voor developers. Dit is ook precies hetgene waar het bestuur van Man op mikt. Tim Craine, directeur qua e-business gaf als commentaar: "The zero taxation initiative supports our overall economic plan to ensure that interactive entertainment and computer game companies experience financial success in the Isle of Man."

Oftewel, wil je als developer financieel succesvol worden, moet je je bedrijf op het eiland Man vestigen.




'Microsoft schuld van gedaalde omzetten'

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat de kwartaalwinsten en -opbrengsten flink lager zullen liggen dan eerdere schattingen. Het wijt dit aan tegenvallende softwareverkopen tijdens de feestdagen en het tekort aan Xbox 360's.

De waarschuwing van dinsdag zorgde ervoor dat het aandeel Electronic Arts 3,8% in waarde daalde in de na-uren van dinsdag. Directieleden van het concern stellen dat het gebrek aan Xbox 360-consoles en het feit dat consumenten op de next-gen consoles van Sony en Nintendo wachten, ervoor zorgt dat EA haar verkoopdoelen niet haalt.

"Er zijn geruchten dat de PlayStation 3 al zo vroeg als in de lente gelanceerd
zal worden en dat zorgt ervoor dat mensen nu al een het evalueren zijn of ze tijdens de feestdagen een console kopen of dat ze afwachten," aldus algemeen directeur Larry Probst

Het lagere bestedingspatroon zorgt ervoor dat de gamesmarkt mogelijk in dubbele cijfers zal krimpen (10% of meer), met derde kwartaalsopbrengsten van EA die wellicht zelfs 15% zullen krimpen, aldus de directeur financiën Warren Jenson. "We zien ze niet de installed user base-aantallen opbouwen die we voorspeld hadden," aldus Jenson over de Xbox 360-leveringen. EA verdient ongeveer de helft van haar opbrengsten in het derde kwartaal, waar de feestdagen onder vallen.

"Er zijn 5 miljoen mensen die geloven dat ze relatief snel, tegen februari, een Xbox 360 krijgen. Microsoft heeft 500.000 eenheden uitgeleverd, dus 4,5 miljoen mensen doen niets," zo stelt Michael Pachter, analist bij Wedbush Morgan Securities.

De directieleden gaven geen specifieke cijfers, maar ze stelden dat de opbrengsten en winsten van het derde en vierde kwartaal van het fiscale jaar 2006, plus het gehele fiscale jaar 2006 achter zou blijven bij eerdere schattingen.

P.J. McNealy, analist bij American Technology Research, stelt dat de tekorten waarschijnlijk niet de komende maanden opgelost worden. "Dit kan best twee jaar duren voordat het opgelost is, en niet één jaar. De volgende feestdagen zullen we de PlayStation 3 waarschijnlijk ook niet in volledig volume in de schappen zien liggen," aldus McNealy.

Gratis uitbreiding Battlefield 2: Modern Combat

EA komt met een gratis uitbreiding voor de populaire online oorlogsgame Battlefield 2: Modern Combat op de Xbox. Het Warsome Booster Pack voegt via Live nieuwe maps, wagens en wapens toe.

De uitbreiding bevat tevens nieuwe skins voor karakters en wapens plus een 'arctic camouflage' voor het nieuwe, met sneeuwbedekte strijdterrein van Noord China. Ook is de Wake Island map, een van de favoriete maps uit 1942, aangepast voor de Xbox en is er een nieuwe Midden Oosten map toegevoegd aan de line up.

Onder nieuwe wagens verstaan we een sneeuwmobiel met twee machinegeweren, pickup trucks met een .50 achterin, bestelwagen met flinke mini-guns en een vierpersoons rubberboot.

Dit alles is gratis te downloaden via Live. Het enige dat je nodig hebt is Battlefield 2: Modern Combat zelf... en Live natuurlijk.

EA en Take-Two in de clinch over NHL

Rechten op bepaalde takken van sport zijn altijd een belangrijk punt bij sommige developers. EA is een developer die zeer veel sports games uitbrengt dus het spreekt voor zich dat zij zoveel mogelijk licenties binnen wil slepen. Eerder zou EA al een exclusief software-overeenkomst gesloten hebben met de NHLPA (National Hockey League Player's Association, oftewel de ijshockeybond) voor 44,2 miljoen dollar over een periode van zes jaar.

De bazen van de NHL zelf waren hier echter niet blij mee, omdat ze liever inkomsten zien uit meerdere bronnen. Take-Two Interactive/2K Sports is een andere club die NHL-games uit wil brengen en zij willen dus ook een vinger in de pap. NHL heeft daarom druk op EA uitgeoefend door te dreigen met het stopzetten van de NHL licentie tenzij Take-Two ook een licentie zou mogen nemen op de NHLPA.

Die dreiging is serieus genomen aangezien alle betrokken partijen rond de tafel zitten om tot een oplossing te komen. NHL is overtuigd dat zij uiteindelijk meerdere partners zullen hebben die NHL games gaan maken. Dhr. Saskin, baas van de NHLPA, wil echter alleen akkoord gaan als zowel de NHLPA en EA er beter van worden.



Barby en Viper slopen...

Met Barbie spelen doen meisjes tegenwoordig niet meer zoals vroeger. Zo valt te lezen in de New York Newsday dat meisjes tegenwoordig graag hun Barbie mutileren. En dat is dus een duur woord voor verminken. En daar zijn de meisjes van tegenwoordig behoorlijk goed en creatief in. De New York Newsday schrijft er het volgende over: "The types of mutilation are varied and creative, and range from removing the hair to decapitation, burning, breaking and even microwaving."

Over mutileren gesproken: twee mannen vonden het kennelijk een leuk idee om, voor geld, hun Viper te laten bekrassen. Kijk hier naar de video. Mijn voorkeur was er naar uit gegaan als ze die wagen gewoon in puin hadden gereden, maar helaas.
Autoliefhebbers u zijt gewaarschuwd, het is zijn vreselijke beelden.

Uitslagen 1/8 finales Gatorade Cup

Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de achtste finales van de Gatorade Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

AZ - NEC 2-0
12' Landzaat 1-0 (pen)
90+2' Ikedia 2-0

Geel: Landzaat, Sektioui, De Zeeuw (AZ), Niedzielan (NEC)

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 4.974

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roda JC - Feyenoord 1-0
31' Sérgio 1-0

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 6.500

Planet Internet wint Gouden Loeki

Gouden Loeki"Ga met de muis naar de rechter bovenhoek". De bekendste quote uit de reclamespot 'Moderne Technieken' van Planet Internet. De spot is zojuist verkozen tot de beste televisiecommercial van 2005. Het reclamebureau 'Lowe & Draft', die de spot maakte, en Planet Internet kregen vanavond de Gouden Loeki. De winnaar wordt ieder jaar gekozen door het televisie kijkende publiek.

In de commercial is te zien hoe verschillende mensen worstelen met de moderne technieken, zoals een vrouw die een tuin inrijdt op aanwijzing van haar navigatiesysteem. Voor de derde keer op rij was de uitreiking van de Gouden Loeki live op televisie te zien. Hiermee wil de STER de betrokkenheid van de kijkers bij reclame verder vergroten. "Voor ons is dat wederom een teken dat reclame leeft als nooit te voren. Het is een bewijs dat reclame er toe doet en onlosmakelijk met televisie is verbonden", aldus Arian Buurman, algemeen directeur van de reclamezendtijd-verkoper van Publieke Omroep.

De tweede plaats in de finale van de Gouden Loeki 2005 is voor Hewlett Packard met 'François'. Op de derde plaats eindigde Centraal Beheer Achmea met 'Boodschappen'. De vierde plaats was voor Holland Casino met 'Anky' en Delta Lloyd met 'Krokodil' eindigde op vijf.

Het treurigste kerstpakket

Het is december, tijd van warmte en waardering. Tijd om je dierbaren te koesteren, ze te laten weten hoeveel ze voor je betekenen. Niet alleen privé, maar ook juist op je werk. Jawel, het is weer tijd voor de kerstpakketten!

Uiteraard valt jouw waarde voor het bedrijf niet uit te drukken in kerstpakketten, maar dat betekent nog niet dat ze dan maar met een verzameling prullaria en lang houdbare levensmiddelen aan hoeven te komen! Heb jij een flinke kater aan je kerstpakket overgehouden? Mail ons een foto van het zielige hoopje 'waardering', en wie weet win jij een 'Hang-over pack', om de kater te boven te komen.

Inzendingen kunnen gestuurd worden naar weblog@fok.nl en worden uiteraard vertrouwelijk behandeld, indien er foto's geplaatst worden zal dit ook geheel anoniem gebeuren, zonder vermelden van (gebruikers)naam.

De eerste inzendingen zijn binnen (en we wachten met ongeduld op meer wanstaltige kerstpakketten) en hier twee kerstpakketten die met recht het predikaat treurig mogen dragen:
1) De Jumbo, met als inhoud: een sjawl, een portemonnee en een flashlight met uiteraard Jumbo logo, een waardebon van 10 euro (te besteden bij de Jumbo) en als laatste een kersteditie van de Jumbo DVD, met uiteraard werkinstructies en tips.

2) Een 3-dimensionaal gedicht van de kunstenaar Hans Mes. De tekst luidt: "Een hart schept de naaste plaats om te leven".
Volgens het begeleidend schrijven is dit kunstwerk handmatig met de snijbrander uit staal gesneden, in een gelimiteerde oplage, waardoor het gesigneerd, uniek en verschillend is.

Mocht iemand het wel leuk vinden, dan kan deze zich melden op weblog@fok.nl de opbrengst van de verkoop van dit "kerstpakket" komt dan ten goede aan het Ronald McDonaldfonds

FOK!weblog: Het treurigste kerstpakket

Sitenieuws WeblogHet is december, tijd van warmte en waardering. Tijd om je dierbaren te koesteren, ze te laten weten hoeveel ze voor je betekenen. Niet alleen privé, maar ook juist op je werk. Jawel, het is weer tijd voor de kerstpakketten!

Uiteraard valt jouw waarde voor het bedrijf niet uit te drukken in kerstpakketten, maar dat betekent nog niet dat ze dan maar met een verzameling prullaria en lang houdbare levensmiddelen aan hoeven te komen! Heb jij een flinke kater aan je kerstpakket overgehouden? Mail dan naar de FOK!weblog (weblog@fok.nl) een foto van het zielige hoopje 'waardering', en wie weet win jij een 'Hang-over pack', om de kater te boven te komen.

Inzendingen kunnen gestuurd worden naar weblog@fok.nl en worden uiteraard vertrouwelijk behandeld, indien er foto's geplaatst worden zal dit ook geheel anoniem gebeuren, zonder vermelden van (gebruikers)naam.


De eerste inzendingen zijn binnen (en we wachten met ongeduld op meer wanstaltige kerstpakketten) en hier twee kerstpakketten die met recht het predikaat treurig mogen dragen:
1) De Jumbo, met als inhoud: een sjawl, een portemonnee en een flashlight met uiteraard Jumbo logo, een waardebon van 10 euro (te besteden bij de Jumbo) en als laatste een kersteditie van de Jumbo DVD, met uiteraard werkinstructies en tips.









2) Een 3-dimensionaal gedicht van de kunstenaar Hans Mes. De tekst luidt: "Een hart schept de naaste plaats om te leven".
Volgens het begeleidend schrijven is dit kunstwerk handmatig met de snijbrander uit staal gesneden, in een gelimiteerde oplage, waardoor het gesigneerd, uniek en verschillend is.

Mocht iemand het wel leuk vinden, dan kan deze zich melden op weblog@fok.nl de opbrengst van de verkoop van dit "kerstpakket" komt dan ten goede aan het Ronald McDonaldfonds

Public nude

Op zich hou ik meer van spontane of quasi-spontane filmpjes dan van hiddencamera gedoe, maar ik kwam vandaag een filmpje tegen dat ik toch wel geinig vond.

Aantrekkelijke dame komt in een stomerij / wasserette (of hoe heet zo'n toestand) en laat de kleren die ze aan heeft wassen. Uiteraard staat ze vervolgens bloot te wachten tot haar kleren klaar zijn. Op zich niet superspannend, maar de koppen van de andere klanten zijn geweldig....

Check it out

Gratis nicotinepleisters voor Britse tieners

SigarettenBritse tieners die willen stoppen met roken, krijgen hulp. Op zes scholen in het Britse district Durham krijgen ze gratis nicotinepleisters. Bij wijze van proef willen de scholen de pleisters vier weken lang verstrekken. Jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar komen in aanmerking om mee te doen.

Vorig jaar werd er ook al een vergelijkbare proef gedaan. Toen slaagde de helft van de dertig deelnemers erin om te stoppen met roken. Onderzoek heeft uitgewezen dat zeven procent van de jongens en tien procent van de meisjes tussen de elf en vijftien jaar rookt. Van de zestienjarigen rookt onder jongens zestien procent en onder meisjes ruim een kwart.

Groot stuk ijs komt uit de lucht vallen

Icoon X-factor Vier Japanse golfers keken raar op toen er uit het niets een groot stuk ijs uit de lucht kwam vallen. Het ijs, in de vorm van een schijf, miste de golfers op een haar na. Het mysterieuze incident deed zich voor in Saitama, nabij Tokio.

De schijf had een doorsnede van circa vijftig centimeter en was ongeveer vijftien centimeter dik. Door de klap brak hij in stukken. Die liggen nu in de vriezer van de politie voor verder onderzoek.

Het is nog een raadsel waar de ijsplaat vandaan komt. Aan het ministerie van verkeer is gevraagd of het ijs afkomstig zou kunnen zijn van een vliegtuig. In de buurt van Saitsma is echter geen vliegveld en ook ligt de golfbaan niet onder een vluchtroute.

Turkije wil roken in de auto verbieden

Icoon OpmerkelijkBellen met twee handen aan het stuur, dat is wat de Nederlandse regering wilde toen bellen in de auto verboden werd. Sturen met slechts één hand of zelfs met je schoot, is namelijk gevaarlijk. De Turkse regering doet er nog een schepje bovenop. Men wil daar het roken achter het stuur ook gaan verbieden. Het overtreden van het verbod moet 30 euro gaan kosten.

Niet alleen bestuurders van een personenauto, maar ook vrachtwagen- en buschauffeurs mogen in de plannen niet meer roken. Turkije is het eerste land dat roken in het verkeer wil verbieden.

Helikoptervluchten tegen files populair

Icoon VervoerHoe kun je beter een file ontwijken dan door de lucht te gaan. Dat vinden veel zakenlieden ook. Volgens directeur J. van Meerveld van Heliflight, het grootste bedrijf op het gebied van zakelijke helikoptervluchten, maakten zakenmensen het afgelopen jaar ongeveer 750 vlieguren per helikopter in Nederland. Dat is een kwart meer dan in 2004.

Toch zal Nederland volgens Van Meerveld nooit een 'helikopterland' worden. Dat komt door de gemeentes in ons land. Er zijn tussen de twintig en dertig plaatsen waar helikopters altijd mogen landen, maar op andere incidentele landingsplaatsen is toestemming van de gemeente nodig. En die voeren allemaal hun eigen beleid. "Bij sommige gemeentes duurt dat een dag, bij andere zes weken en sommige geven helemaal geen toestemming". Volgens Van Meerveld is Nederland daarmee veel strenger dan onze buurlanden.

Ondanks dat denkt de directeur dat de markt voor zakelijke helikoptervluchten de komende jaren tussen de 10 en 20 procent per jaar zal blijven groeien. "Toch zullen Nederlanders hier weinig van merken. Het aantal vluchten is nu zo laag dat het ondanks de groei zo zal blijven."

Podcasting

quote:
In de breedste zin staat podcasting voor het verspreiden van digitale bestanden die door speciale programma's afgehaald worden om ze later te gebruiken. Dus dit kan audio zijn (MP3, Windows Media, Real Media), video (MPEG, DivX, QuickTime, etc.) of software. De huidige podcastscene heeft iets van de geest en het enthousiasme van de eerste radiopiraten, en gebruikt als lijfspreuk de term Almost Live Radio.
Podcasts ophalen doe je met het een programma zoals iTunes of met het programma Juice.
De meeste nederlandse podcasts zuigen dus daar zal ik niet veel over vertellen. Maar podcasts die ik vooral leuk vind zijn:

Keith and the girl
Dit is een podcast van een Gozer met zijn vriendin en die praten echt over alles het is heel erg grappig, en het luistert makkelijk weg.
Ze doen elke dag een show van ongeveer een uur, behalve in het weekend.

Vu D'ici podcast
Dit is een podcast van iemand uit Canada, deze podcast doet ze elke week en draait hier vooral Indie muziek, klinkt erg leuk!

The Catholic Insider podcast
Niet zo erg christelijk wat je misschien wel denkt bij de naam.
Heeft een 'Daily breakfast show' en die kun je dus elke ochtend luisteren.
Waar hij wat muziek draait en het nieuws doorneemt enzovoorts.

Dit waren dus mijn 3 favoriete podcasts, als een van jullie toevallig nog een leuke heeft. Schrijf het dan maar in de comments!

Kerstman betaalt parkeerboetes

Kerst Inwoners van Birmingham maken kans op een opmerkelijk cadeau van de kerstman dit jaar. Een mysterieuze kerstman betaalt namelijk de parkeerboetes in het centrum van de stad.

De 27-jarige Caroline Howard kwam terug van het kerstshoppen toen ze tot haar grote ergernis een parkeerboete achter haar ruitenwissers vond. Maar die ergernis maakte gauw plaats voor verbazing. In een envelop, die eveneens achter haar ruitenwisser zat, vond ze 45 euro en een kerstkaart. "Laat deze boete uw Kerstmis niet vergallen. Hier is dertig pond om de bekeuring te betalen. Prettig kerstfeest."

Het kaartje was ondertekend door 'de Kerstman van de bekeuringen' en gericht aan 'slachtoffer nummer 14'.

Zoontje 50 Cent (9) mag porno kijken

Rapper 50 Cents opvattingen over het opvoeden van een kind verschillen met die van veel andere Amerikaanse ouders. Niet alleen staat hij zijn negenjarige zoontje toe gewelddadige videospelletjes te spelen, ook geeft hij het ventje toestemming porno te kijken op internet. Curtis Jackson, de echte naam van 50 Cent, wil zijn kind een vrije opvoeding geven.

"Mijn zoon is negen jaar oud en ik speel regelmatig samen met hem mijn computerspelletjes. Ik doe overigens wel het geluid uit, want er wordt veel in gevloekt", zo zei Curtis in een interview. "Ook kijken we samen naar films die eigenlijk niet geschikt zijn voor jeugdige kijkers, de zogenaamde R-rated films. Dan kan ik hem tenminste uitleggen wat hij ziet. Anders ziet hij ze toch wel, nu ben ik er tenminste bij. Hij heeft nou eenmaal toegang tot het web en nieuwsgierig zijn ze allemaal. Toen ik eens binnenkwam, zag ik dat hij een website voor achttien jaar en ouder bekeek. Ik zie niet in waarom ik hem dat moet verbieden. Pas als je kinderen constant beschermt, breng je hen in gevaar."

Dat het zien van porno en het spelen van videospelletjes met veel geweld een slecht effect op kinderen heeft, denkt Curtis niet. "Een persoon die daardoor wordt beïnvloed, is al gevaarlijk."

50 Cent
50 Cent kijkt porno met zijn zoontje

Maharishi zoekt jonge leiders voor Nederland

Maharishi Mahesh YogiDe sekte van de 89-jarige Maharishi Mahesh Yogi is op zoek naar vijfhonderd jonge sterke mannen. Een advertentie hiervoor prijkte gisteren in meerdere landelijke dagbladen. De uitverkorenen moeten nieuwe impulsen geven aan een Nederland 'zonder zelfvertrouwen en trots'. "Zij dienen ons land onmetelijk sterk, onkwetsbaar en onoverwinnelijk te maken."

"We streven naar een toestand van onoverwinnelijkheid. Zonder vijandschap van binnenuit of van buitenaf. Een hoger niveau van harmonie. We hebben de kennis om de mensen te verheffen", zegt een woordvoerder van de Maharishi, die zetelt in het Limburgse Vlodrop. De kandidaten zullen in een jaar tijd worden opgeleid in Totale Kennis, de Totale Natuurwet en de Wil van God.

De opleiding is in handen van 61-jarige Nederlandse leider van de organisatie Willem Meijles, binnen de beweging van Transcendente Meditatie beter bekend als Raja Willem. Meijles heeft een internationale opleiding gevolgd om de boodschap van de Maharishi aan de jonge mannen door te geven. Volgens de woordvoerder is het overigens niet de mening van de sekte dat vrouwen ongeschikt zijn om een volk te verheffen. "Maar we leiden gescheiden op. We gaan ook wat voor de dames doen."

Naakte & Sexy Damesfoto's

Leuke open dirs met allemaal plaatjes van leuke dames die zich hebben laten poseren in een naakte en/of sexy houding.

Deze eerste schoonheden zijn te vinden in de Brief voor Erotiek open dir. Er zijn genoeg directories in deze open dir te vinden, dus er zit vast en zeker voor iedereen wel iets tussen.

En als dat nog niet niet genoeg is dan is er ook nog een open dir waar je met het nummertje kunt spelen. In deze open dir bevinden zich allemaal leuke brunettes. Als er iemand achter is tot welk nummer dit gaat dan horen we dit graag.

Southampton wil Wotte ophalen bij Feyenoord

Mark Wotte is een belangrijke kandidaat om coach van Southampton te worden. Eerder deze week had de technisch directeur van Feyenoord al een onderhoud met de Engelse club.

Mocht Wotte inderdaad bij Southampton beginnen, dan volgt hij Harry Redknapp op bij de huidige nummer twaalf van het Championship (Engelse Eerste Divisie). De 45-jarige Enschedeër kwam in contact met de Engelse ploeg na de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV. Sir Clive Woodward, directeur van de Engelse club, vroeg Wotte of hij eventueel weer als trainer aan de slag wilde gaan.

Southampton, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, zit zonder trainer nadat Redknapp naar Portsmouth vertrok. Mocht Wotte inderdaad ingaan op de aanbieding van de Zuid-Engelse club, dan ligt er voor hem een meerjarig contract klaar. De kans is klein dat de onderhandelingen nog worden afgebroken. Wotte heeft zijn contract bij Feyenoord inmiddels laten ontbinden.

"Mark heeft aangegeven dat het bij hem weer kriebelt om op het veld te staan. Dat was voor ons een meer dan duidelijk signaal," aldus Chris Woerts, directeur van de Rotterdammers. Wotte was eerder al trainer in de periode van 1996 tot 2004. In die tijd had hij vier clubs onder zijn hoede: ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Den Bosch en Willem II.

Poging tot bankoverval in Boxtel

mc spenis had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadTwee mannen hebben woensdagochtend geprobeerd een bankoverval te plegen op een bank van ABN AMRO in Boxtel. De overvallers sloegen een gepantserde ruit met een moker kapot, maar slaagden er niet in het gebouw binnen te treden.

Hoewel de bank nog niet geopend was, was het personeel reeds aanwezig. De daders kozen het hazenpad toen de bankmedewerkers het alarm inschakelden. De scooter waarop ze vluchtten werd later aan de Kloosterweide aangetroffen. Over de daders is niets bekend.

Aanhang Willem II wilde selectie vasthouden

Aanhangers van Willem II hebben na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd tegen MVV in de Gatorade Cup geprobeerd de spelers van de Tilburgse club vast te houden. Ze wilden tekst en uitleg voor het vertoonde spel in Maastricht. Zo ver kwam het echter niet.

Nadat de Tilburgse ploeg terug was sloten ontevreden supporters het hek bij het Willem II-stadion met een hangslot. Op die manier konden de spelers van Willem II vastgehouden worden tot de aanhang, die nog uit Maastricht moest komen, weer in Tilburg was. De mensen die de club tegen de middenmoter uit de Eerste Divisie hadden bijgestaan wilden uitleg van de spelers. Ze hadden echter pech toen ze weer in Tilburg waren, want de spelers waren al vertrokken voordat deze supporters weer thuis waren. Het hangslot was namelijk al doorgeknipt.

Zodoende konden de meegereisde mensen geen verhaal halen bij de selectie van de Tilburgers. Overigens mochten ze ook niet direct na de wedstrijd vertrekken. Het is gebruikelijk dat de aanhang van de uitspelende ploeg nog een tijdje in het stadion van de thuisploeg moet doorbrengen.

André Hazes sleept postuum platina binnen

André HazesKassa voor Rachel Hazes, haar in 2004 overleden echtgenoot André heeft platina gekregen voor de verzamel-cd 'Het Complete Hitoverzicht'. Het is de elfde platina plaat voor de Amsterdamse volkszanger, en zijn eerste postume. Platenmaatschappij EMI maakte het nieuws vandaag bekend.

Op 'Het Complete Hitoverzicht' staan naast 33 oude hits ook drie nieuwe nummers die Hazes kort voor zijn dood opnam. Daarvan werd 'Vaag en Stil' op single uitgebracht. De zanger overleed op 53-jarige leeftijd aan twee hartaanvallen, nadat hij kort daarvoor met hoge koorts en benauwdheid in een ziekenhuis was opgenomen. Afgelopen september werd Hazes op zijn sterfdag met verschillende festiviteiten herdacht.

Eigenaar bloempot vervolgd voor dood vrouw

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

BloempotEen flatbewoner uit Den Bosch wordt juridisch vervolgd nadat in augustus een bloempot vanaf zijn balkon op het hoofd van een 65-jarige vrouw viel. Het slachtoffer raakte door de klap ernstig gewond, en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Justitie maakte niet bekend waarom de man vervolgd wordt.

Saillant detail in de kwestie is dat de vrouw naar de woning van de verdachte flatbewoner op weg was, om met hem over het gevaar van voorwerpen op de balkons en eventueel te nemen maatregelen te praten. Volgens een aanvankelijke lezing stond de pot op een balkonbalustrade op de zesde verdieping, en is deze vermoedelijk door een windvlaag naar beneden gestoten. In de dagen na het incident is door de technische recherche onderzoek uitgevoerd of de man nalatigheid kan worden verweten.

Je bent te jong meid, maar hoe lang nog?

Je kent ze wel van die mannen die tegen een te jonge mooie meid roepen: 'Kom jij over een paar jaar nog maar eens terug meiske'. Waarschijnlijk is de bedenker van imlegal.com ook zo'n typ. Een die niet een paar jaar kan wachten, maar precies wil weten hoe lang hij nog moet wachten.
Aangezien er geen aanstootgevend materiaal op de site is te vinden, zal ik het maar een onschuldige vorm van pedofilie noemen.

'Arnie' leent zijn naam niet meer aan stadion

Arnold SchwarzeneggerArnold Schwarzenegger wil niet meer dat zijn naam verbonden is aan het voetbalstadion van Grazer AK. De Oostenrijkse voetbalclub uit Graz heeft een brief gekregen van de gouverneur van Californië waarin staat dat hij de toestemming voor het gebruik van zijn naam intrekt. "Om de verantwoordelijke politici verdere ophef te besparen", zo schrijft hij.

Schwarzenegger is boos op zijn oude plaatsgenoten van de stad waar hij geboren is. Lokale politici uit Graz hadden namelijk hun ongenoegen uitgesproken over de doodstraf van Tookie Williams. Er werd door de SPÖ, De Groenen en Communisten geopperd het stadion anders te noemen omdat Schwarzenegger een gratieverzoek voor Williams afwees.

Een erering die de gouverneur kreeg van de stad heeft hij per kerende post teruggestuurd. Burgemeester Siegfried Nagl noemt alle ophef een 'pijnlijke provinciesage'. Hij gaat proberen 'Arnie' op andere gedachten te brengen. Tot die tijd gaat het Schwarzenegger Stadion weer door het leven als Liebenauer Stadion.

Samir A. getuigt in Hofstadgroepproces

JustitieVandaag moest in het terreurproces rond de Hofstadgroep Samir A. in de rechtszaal verschijnen. A. is zelf in deze zaak geen verdachte maar was opgeroepen om te getuigen.

A. gaf zonder meer toe al de 14 verdachten in de Hofstadzaak te kennen van een belhuis of van bijeenkomsten bij Mohammed B. Ook zei hij indertijd aandachtig te hebben geluisterd naar de 'islamlessen' van de vermoedelijke geestelijk leider van de groep, de Syriër Redouan al-Issar. Volgens Samir zijn z'n moslimbroeders van wat justitie als de Hofstadgroep omschrijft, geen terroristen. Verklaringen die tot nog toe zijn afgelegd en op het tegendeel wijzen, kloppen volgens A. niet.

De 19-jarige Samir kwam ook terug op Saleh B., die vorige week door de rechter werd vrijgelaten. Deze B. is volgens hem een AIVD-informant: ''Bewijzen kan ik het niet, maar hij heeft de inlichtingendienst geholpen. Als hij geen informant is, hoort hij hier als eerste te zitten.'' Met zijn beschuldigende vinger richting Saleh B., beschuldigde Samir waarschijnlijk onbedoeld ook zichzelf en zijn 'broeders' van de Hofstadgroep: ''B. heeft evenveel gedaan en misschien wel meer. Maar hij is nooit verdachte geweest. Telkens ontspringt hij de dans, terwijl hij zo dichtbij ons stond'', aldus Samir A.

Tegen de rechter herhaalde A. vandaag eerdere uitlatingen het Nederlandse rechtssysteem niet te erkennen: ''Ik verwerp jullie systeem, ik verwerp jullie en ik haat jullie.'' Toen de rechter hem vroeg waarom hij dan wel wilde getuigen, zweeg hij. Hij zei alleen wél de waarheid te spreken: ''Als ik een belofte doe, moet ik mij daar aan houden. Ook al is het aan mijn vijand.''

[Upd] 'Goedkeuring voor Super Aguri'

Verschillende bronnen melden dat het team Super Aguri toestemming heeft gekregen om in 2006 aan de start van de Formule 1 te verschijnen. Ook Midland en Williams zouden hun zegen aan het team hebben gegeven.

In 2006 staan er waarschijnlijk 22 auto's aan de start van het Formule 1-seizoen. Na een periode van onzekerheid, zou Super Aguri toch toestemming van de tien F1-teams hebben gekregen om te starten. Met name Bernie Ecclestone zou verschillende teams hebben overgehaald om Super Aguri goed te keuren, omdat het team het Concorde-akkoord voor na 2007 zou willen tekenen.

Super Aguri verschijnt waarschijnlijk aan de start met een verbeterd Arrows A23-chassis, met daarin een Honda V8-motor. Naast een Arrows-chassis heeft het team ook het oude hoofdkwartier van het team in Leafield in gebruik en zou het 50 tot 60 oud-medewerkers van het voormalige Britse team hebben aangenomen. Om in 2006 te mogen starten zal Super Aguri nog wel aan de borgsom van 48 miljoen dollar moeten voldoen.

Update:

Een woordvoerder van het team heeft laten weten dat er nog geen sprake is van een groen licht voor Super Aguri F1. Volgens het team is de situatie nog niet gewijzigd en mist er nog steeds toestemming van een of meerdere van de huidige Formule 1-teams. "Op dit moment wachten we nog op een bevestiging," aldus de woordvoerder. "We zijn dichtbij, maar moeten nog wat werk verrichten om de late inschrijving te voltooien."

Update 17:04u:

Aguri Suzuki heeft verklaard toestemming van alle Formule 1-teams te hebben gekregen. "Ik bedank alle teams verzeker ze dat we alles in het werk zullen zetten om aan de verwachtingen te voldoen." aldus de teambaas. "We zullen in het begin de snelheid nog wel missen en gebruiken de eerste races om het team te trainen."

Consumenten per sms gewaarschuwd

Icoon GezondheidDe Consumentenbond gaat mensen via sms waarschuwen voor 'gevaren voor hun gezondheid of portemonnee'. De bond denkt hierbij aan problemen in voeding, zoals onlangs de glassplinters in babyvoeding. Vandaag is er ook al een waarschuwing uitgegaan voor chocoladeklokjes van de Hema en brandbare Dell-accu's voor laptops.

Mensen kunnen zich vanaf nu ook aanmelden op het zogenaamde 'ConsumentAlarm'. Als een gevaar dreigt voor consumenten, krijgen zij meteen een bericht per sms en zo mogelijk een advies. Na vijf gratis berichtjes moet er wel 35 eurocent per bericht betaald worden.

Konami komt met Street Supremacy

In de categorie waar-hebben-we-dat-eerder-gezien heeft Konami de straatracetitel Street Supremacy voor de PSP aangekondigd. De speler zal in een groot aantal gelicenseerde auto's van de merken Nissan, Subaru en Mitsubishi in "five to five knockout tournaments" kunnen spelen en ook de PSP's draadloze capaciteiten blijven niet ongebruikt. Hierin kunnen twee spelers gewoon tegen elkaar spelen, maar kan ook voor de "Team Battle"-modus gekozen worden. In deze modus wordt de race in vijftien delen opgedeeld en moeten de teams proberen zo veel mogelijk hiervan in handen te krijgen. Er zal dan zowel concurrentie tussen de twee teams als ook binnen elk team moeten ontstaan. Alle auto's kunnen uiteraard van binnen en buiten getuned worden. Er zijn alvast vijf screens vrijgegeven. De game komt ergens in maart 2006 uit.





Tennisser Puerta voor acht jaar geschorst

De Argentijnse tennisser Mariano Puerta is woensdag door de Internationale Tennis Federatie voor acht jaar geschorst wegens het gebruik van doping.

Na afloop van de finale van Roland Garros, die hij verloor van de Spanjaard Rafael Nadal, testte de 27-jarige tennisser positief op het gebruik van etilefrine.

De schorsing is zwaar omdat het niet de eerste maal is dat Puerta betrapt is op het gebruik van doping. In 2003 werd hij voor negen maanden geschorst nadat hij betrapt was op het gebruik van clenbuterol.

Puerta kende afgelopen jaar een uitstekend seizoen. Hij won het toernooi in Casablana en veroverde naast Roland Garros finaleplaatsen in Buenos Aires en La Serena. De Zuid-Amerikaan heeft drie weken de tijd om tegen de schorsing in beroep te gaan.

Gemeenten weigeren plaatsing UMTS-masten

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Diverse gemeenten weigeren mee te werken aan de plaatsing van UMTS-masten wegens de onrust die er onder de bevolking leeft. Veel Nederlanders zijn bang voor de gevolgen van de straling van de masten.

Op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) konden leden begin dit jaar melden of zij onrust signaleerden onder de bevolking over de plaatsing van UMTS-masten. "Tussen de 25 en dertig gemeenten klopten bij ons aan", aldus een woordvoerster. "De problemen hebben we bij de ministeries van VROM en Economische Zaken aangekaart. Wij zien graag dat er een boodschap komt vanuit het Rijk, zodat er betere voorlichting komt."

Volgens een woordvoerder van MoNet, het samenwerkingsverband van mobiele telefoonaabieders, laten onderzoeksresultaten zien dat de straling van de zendmasten niet groter is dan 20 watt. "Ongeveer zoveel als een gloeilamp aan het plafond."

Paffett officieel tester McLaren

DTM-kampioen Gary Paffett heeft een fulltime-testcontract getekend bij McLaren Mercedes. Dat betekent dat Paffett zijn kampioenschap in de DTM komend jaar niet zal verdedigen.

Paffett heeft al eerder deze maand een aantal testritten gemaakt voor McLaren. Nu zal hij de hele winter en komend seizoen aan de slag gaan voor het Britse team, naast Pedro de la Rosa. Het lot van Alexander Wurz bij McLaren is nog niet duidelijk, maar volgens Martin Whitmarsh, CEO van McLaren, is het team nog steeds in gesprek met Wurz.

De relatie tussen Paffett en McLaren gaat al terug tot 1999, toen Paffett de 'McLaren Autosport Young Driver Of The Year Award' won. Sindsdien heeft hij een aantal test- en simulatiewerkzaamheden voor het team uitgevoerd. De afgelopen drie jaar reed Paffett voor Mercedes-Benz in het Duitse toerwagenkampioenschap, dat hij dit jaar won.

Rechter VS verbiedt Intelligent Design als lesstof

zakjapannertje had ons via de nieuws-submit te melden:

OnderwijsEen federale Amerikaanse rechtbank heeft een openbare school in de staat Pennsylvania verboden nog langer de leer van het zogenoemde Intelligent Design (ID) te onderwijzen. ID is een alternatief voor de evolutieleer en gaat ervan uit dat een bewust ontwerp schuil gaat achter het leven op aarde. De aanhangers van ID beweren dat er op cel- en moleculair niveau zoveel ingewikkelde mechanismen zijn die perfect op elkaar afgestemd zijn, dat dit niet door toevallige evolutie 'ontstaan' kan zijn. Een school in Dover had de omstreden theorie opgenomen in het lesprogramma bij biologie.

Volgens de rechtbank is het lesgeven in de ID-theorie ongrondwettelijk. De theorie heeft geen enkele wetenschappelijke basis, het is een kwestie van geloof. Daarmee komt volgens de rechters de scheiding tussen kerk en staat in het gedrang.

De uitspraak komt hard aan in conservatief christelijke kringen die juist bezig waren om ID te introduceren in het onderwijs.

In Nederland kwam ID dit jaar ter sprake toen CDA-minister Maria van der Hoeven aangaf een debat te willen over de theorie. Op veel steun daarvoor kon ze echter niet rekenen. Haar gedweep met ID leverde juist veel kritiek op. D66 kwam als reactie zelfs met het plan om de scheppingsleer uit de biologieles te bannen.

Keller langer bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft het contract met verdediger Sander Keller opengebroken en verlengd. De 26-jarige Keller speelt sinds augustus bij de club uit Waalwijk.

In augustus tekende hij een contract voor een jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Die optie is nu dus na een half jaar gelicht, waardoor zijn contract nu tot medio 2008 loopt.

Eerder speelde de verdediger voor Rot-Weiss Erfurt, FC Aarau en FC Zurich. Bovendien speelde hij drie interlands voor Zwitserland, waardoor er een kans is dat hij aankomende zomer actief is tijdens het WK in Duitsland.

Dodelijke Zonnestraal

Mensen hebben vreemde hobbies, zo ook de makers van de volgende site. Gelukkig voor hun zijn ze niet de enige in de wereld met deze vreemde hooby.

Het gaat hier over het maken van 'Solar Death Rays'. Dit is best een leuk apparaat en je kunt er vele dingen mee stuk maken. Daarnaast kun je ook nog altijd zelf iets opgeven wat je gedeathrayed wilt hebben. En hier staan foto's van andere Solar Death Rays van andere hobbyisten.

'Bush verantwoordelijk voor onthutsende wandaden'

Dries van AgtDe Amerikaanse president George W. Bush is politiek verantwoordelijk voor 'onthutsende wandaden waaraan de VS zich nu gedurig schuldig maakt'. Dat is niet de mening van de eerste de beste, maar van de voormalige Nederlandse premier Dries van Agt. De 74-jarige CDA'er doet zijn uitspraken in een interview met het omroepblad Studio KRO Magazine.

"Ik wil de man niet moreel veroordelen, omdat ik niet precies weet wat hij nou allemaal wel en niet weet, maar hij is in ieder geval politiek verantwoordelijk", stelt Van Agt. In het vraaggesprek gaat de politicus die Nederland tussen van 1977 en 1982 leidde ook in op zijn pro-Palestijnse standpunt. Binnen zijn eigen partij voelt hij zich 'volstrekt onvoldoende begrepen'. "Het is mij totaal onbegrijpelijk waarom de Tweede Kamerfractie van het CDA en het partijbestuur geen gehoor geven aan mijn betoog om deze zaak eens anders te gaan bezien dan vanuit het nog altijd heersende vooroordeel waaraan ik zelf zolang heb geleden", aldus Van Agt.

Van Agt schaarde zich onlangs aan de zijde van Gretta Duisenberg, toen deze in het VARA-programma Het Zwarte Schaap hevig bekritiseerd werd voor haar opstelling in het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Van der Ham weg bij FC Utrecht

Harry van der Ham vertrekt na een half jaar bij FC Utrecht. De assistent-trainer van Foeke Booy vertrekt bij de club uit de Domstad omdat de samenwerking niet gebracht heeft wat men er van had verwacht.

De 51-jarige Van der Ham, voormalig trainer van Stormvogels/Telstar, FC Dordrecht en TOP Oss kwam in de zomer van TOP Oss naar Utrecht. De arbeidsovereenkomst is met wederzijds goedvinden verbroken.

"Het is jammer, dat het zo is gelopen. Maar Harry is in zijn trainerscarrière voornamelijk als hoofdcoach actief geweest en zo zie je, dat een goede hoofdtrainer het niet per se ook als assistent naar zijn zin hoeft te hebben," aldus voorzitter Jan Willem van Dop.

Scholieren staken voor proefwerkweek

Madirk en Zebbie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OnderwijsIn Naaldwijk zijn gisteren zo'n honderd leerlingen van de Interconfessionele Scholengemeenschap het Westland (ISW) een drietal uur in staking geweest. De scholieren wilden met hun actie bereiken dat de school de aloude proefwerk- en tentamenweek weer instelt. Nadat de schoolleiding toezegde om over de kwestie te vergaderen vervolgden de stakers de lessen.

"De school heeft aangeboden om op 10 januari te vergaderen over de kwestie. Daar zijn we mee akkoord", verklaarde de 16-jarige stakingsleider Tim Zuidgeest. Eerder had de leerlingenraad getracht het onderwerp door middel van brieven aanhangig te maken, maar dat leverde niets op. De vijfde- en vierdeklassers weigerde gisteren na de eerste pauze richting de les te gaan, en bleven in de aula. Zuidgeest ging vervolgens in onderhandeling met locatiedirectrice Weerman.

Een vervolg van de stakingsactie wordt niet uitgesloten. "We willen de tentamenweek terug. Als de school hier niet op ingaat, gaan we weer actie voeren", stelde Zuidgeest. "Nu hebben we het hele jaar door proefwerken, boven op ons gewone huiswerk. Tot en met vorig jaar hadden we na elk trimester een proefwerkweek. Dat blijkt veel beter te zijn, dan kunnen we ons concentreren op de proefwerken."

Gwen Stefani is zwanger

NFSU2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Gwen StefaniGwen Stefani is zwanger. De familie van de Amerikaanse zangeres heeft dat gemeld. De 36-jarige artieste is getrouwd met de 38-jarige Gavin Rossdale, de voormalige zanger en gitarist van de Britse rockband Bush. Het is hun eerste kind.

"Ik denk dat Gavin een goede vader zal zijn", zo reageerde Stefani nadat het nieuws bekend was geworden. In de jaren negentig werd ze bekend als zangeres van No Doubt. In 2004 bracht ze haar eerste soloalbum uit.

De Bik Bar in Emmen beste cafetaria

De Bik Bar uit Emmen is de beste snackbar van Nederland. Het vakblad Snackkoerier heeft de kwalitaria op nummer 1 gezet in de Cafetaria Top 100, gevolgd door Snackpoint Knoors in Berg aan de Maas en Snackcorner Nieuwveld in Hoogvliet.

De jury roemt de Bik Bar omdat het bedrijf "alle doelgroepen aanspreekt, een familiaire gezelligheid uitstraalt en over bijzonder kundig en vriendelijk personeel beschikt." De geserveerde producten zijn volgens de jury ook 'dik in orde'.

Getrainde juryleden bezochten het afgelopen jaar honderden cafetaria's, voordat de ranglijst tot stand kwam. De jury lette niet alleen op smaak en presentatie van de producten, maar ook op zaken als klantvriendelijkheid, hygiëne, assortiment, originaliteit en uitstraling. De top 10 is hier te vinden. Aanstaande vrijdag wordt de complete top 100 bekend gemaakt.


Notarissen willen rol bij sms-spelletjes bekijken

Icoon AlgemeenDe Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is van plan om korte termijn de rol van notarissen bij bel- en sms-spelletjes tegen het licht te houden. Oorzaak is de ophef die gisteren ontstond rond Big Brother. Oud-deelnemer Gert-Jan de Boer stelde in De Telegraaf dat er met sms-stemmingen gesjoemeld wordt.

"De rol van de notaris bij televisieprogramma's is per wet geregeld. Een notaris beoordeelt van tevoren wat hij kán beoordelen. Het controlemechanisme bij dergelijke uitzendingen of lotingen moet hij goed kunnen uitoefenen", verklaarde Mieke Berkers, woordvoerder namens de KNB. Ze wilde geen inhoudelijke reactie geven op de commotie rond Big Brother. "Vooral de sms-markt is voor notarissen nieuw. We zullen kijken of er geen aparte toelichting moet komen op dit soort activiteiten."

Overigens zal per 1 januari een nieuwe gedragscode gelden, die door het ministerie van Justitie samen met kansspelorganisatoren is opgesteld. Onderdeel daarvan is dat een promotioneel kansspel dat bijvoorbeeld per telefoon of sms wordt uitgevoerd een deelnemer maximaal 60 eurocent per keer mag kosten.

Film: The Chronicles of Narnia

Fantasieverhalen zijn hot. Net na de vierde Harry Potter en twee jaar na Lord of the Rings is hier wederom de inleiding van een serie films. De kronieken van Narnia gaat zoals de titel alvast verklapt over een leeuw, een heks en een kledingkast. En die laatste is het enige dat niet kan praten. Dat geeft alvast het gehalte aan van een wereld waar eenhoorns, feniksvogels en kerstmannen niet geheel onbekend zijn en de dieren doodleuk discussies met elkaar voeren. Maar een kinderfilm of een volwassen fantasy? Mij is het ook nog niet helemaal duidelijk.



Brit zwemt half uur in poolwater

Lewis PughEen Brit heeft slechts gekleed in zwembroek en badmuts een mijl in ijskoud poolwater gezwommen. Lewis Plugh volbracht zijn tocht in een half uur, waarmee hij een record uit 2002 van de Amerikaan Lynne Cox verbrak. De zwempartij vond plaats ter hoogte van de 65ste zuidelijke breedtegraad, bij de Zuidpool.

Normaal gezien kunnen mensen slechts enkele minuten overleven in ijswater, waarvan de temperatuur rond het vriespunt ligt. Pugh verklaarde extreme pijn te hebben ondervonden op het moment dat hij het water indook. In zijn voorbereiding nam hij geregeld korte baden in ijskoud water. "Als ik nu nog maar kijk naar koud water, stijgt mijn lichaamstemperatuur tot 38 graden", aldus Pugh in het medische tijdschrift The Lancet.

Begeleider en fysioloog Tim Noakes liet weten in zijn nopjes te zijn met de prestatie. "Dit had ik niet voor mogelijk gehouden", reageerde hij. Pugh had eerder dit jaar ook al een duik genomen op zo'n 1.100 kilometer van de Noordpool.

Informatie over komende updates op de Xbox 360

Er staan een aantal updates gepland voor de Xbox 360 binnen een jaar. Het eerste punt volgens Larry Hryb, Xbox Live Director of Programming, is het verbeteren van de Marketplace. Hij zegt dat het op dit moment wel goed werkt, maar dat het moeilijk is om te zien wat er allemaal nieuw is te vinden. Ook is Microsoft bezig met de mogelijk om video te streamen vanaf een normale Windows PC. Hryb zegt dat dit eigenlijk al vanaf de lancering de bedoeling was maar om verschillende redenen is dit niet gelukt. Deze updates staan in de planning voor halverwege volgend jaar.

Wat wel voor de deur staat is een betere integratie met MSN Messenger van Microsoft. Vanaf volgend jaar zal de naam veranderen naar Windows Live Messenger en met de nieuwe Live Messenger zal het mogelijk worden om via Xbox Live MSN berichten te sturen naar je contactpersonen. Met de komst van Windows Vista ergens volgend jaar zal Xbox Live nog meer gaan samenwerken met een Windows PC. Waarschijnlijk is Microsoft bezig met nog een aantal andere updates, maar hierover is niks bekend.

Van Gaal wil selectie inkrimpen

Louis van Gaal wil de selectie van AZ uitdunnen. De coach van de Alkmaarse ploeg vindt dat er op dit momenteel teveel spelers zijn, en hierdoor komen een aantal jongens niet aan spelen toe. Van Gaal vindt dat die spelers verkocht of verhuurd moeten gaan worden.

Adil Ramzi, die pas drie maal in actie kwam voor AZ is een van de kandidaten die op zoek mag naar een nieuwe club, net als Haris Medunjanin en Stein Huysegems. Die laatste twee spelers wil AZ niet verkopen. De 20-jarige Medunjanin mag verhuurd worden zodra hij zijn nieuwe contract heeft getekend. Huysegems zal ook niet verkocht worden.

Behalve dit drietal zijn er meer kandidaten om AZ te verlaten. De meest voor de hand liggende is Ron Vlaar, die geen toekomst meer lijkt te hebben in de Alkmaarder Hout. Gisteren werd bekend dat Tottenham Hotspur serieuze interesse heeft om de Hensbroeker over te nemen.

Drie mannen opgepakt in de VS vanwege Xbox-modchips

In Californië (USA) zijn drie mannen opgepakt vanwege het verkopen van gemodde Xbox-consoles. Twee eigenaren van een gameshop gaven nieuwe Xbox-consoles aan een derde persoon die de consoles voorzag van een modchip zodat het mogelijk is om illegale en geïmporteerde games te spelen. Naast de modchip werd ook een grotere harde schijf ingebouwd met daarop een aantal spellen geïnstalleerd. In de gameshop werden deze consoles verkocht voor verschillende prijzen; variërend van 225 dollar tot 500 dollar. De openbaar aanklager heeft het drietal aangeklaagd voor samenzwering tot het plegen van inbreuk op het auteursrecht. Wanneer de mannen schuldig worden bevonden kunnen ze een gevangenisstraf krijgen van drie tot vijf jaar.

Overvaller schuilt op verkeerde plek

lizardtattoo had (herschreven) ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelen Een Zuid-Afrikaanse overvaller was niet zo slim bezig toen hij een schuilplaats zocht. Het plekje dat hij had uitgekozen bleek namelijk de huisvesting van de tijgers in de lokale dierentuin te zijn. De tijgers takelden de man toe en beten hem in zijn nek tot hij stierf.

Het incident gebeurde afgelopen zondag in Bloemfontein, 400 kilometer ten zuidwesten van Johannesburg. Politiewoordvoerder Sam Makhele: "De man die in de tijgerkooi gevonden werd, had geprobeerd te ontsnappen nadat hij eerder die ochtend een echtpaar had overvallen met een mes. Er waren beveiligingsbeambten in de buurt; die zetten de achtervolging in en de man sprong over het hek, de dierentuin in. Hij belandde uiteindelijk tussen de tijgers."

Natasja Froger gaat schoondochter zoeken

Natasja FrogerNatasja Froger zal over enkele maanden haar debuut maken als presentatrice. De vrouw van volkszanger René Froger gaat voor de TROS het programma 'Schoondochter Gezocht' in goede banen leiden. De blonde Amsterdamse was eerder te zien in de realitysoap 'Puur Froger'.

In haar nieuwe programma zal ze ouders van thuiswonende heren van 25 jaar en ouder begeleiden en adviseren bij een zoektocht naar de ideale schoondochter. Natasja Froger zal de vrijgezelle mannen bijstaan vanaf de eerste kennismaking tot aan de afspraakjes en een weekendje weg. De zevendelige reeks zal vanaf maart worden uitgezonden.

Vlaamse premie voor thuisbevalling

BabyOm te voorkomen dat vrouwen uit de Vlaamse gemeente Lommel naar het ziekenhuis gaan om te bevallen, krijgen ze 125 euro van de gemeente om thuis hun kind ter wereld te brengen. Dit omdat burgemeester Vanvelthoven niet blij is met het verhuizen van het ziekenhuis naar het nabijgelegen Overpelt. Met de maatregel moet worden voorkomen dat er bijna geen kinderen meer in Lommel zelf worden geboren.

"In Nederland is thuis bevallen een groot succes", zegt de burgemeester. In België bevallen vrijwel alle vrouwen in het ziekenhuis en kunnen de jonge moeders zelfs nachten verblijven op de 'materniteit'. Voor thuisbevallers zijn er nauwelijks voorzieningen zoals kraamhulp en vroedvrouwen.

Download S.W.I.N.E. gratis

In 2001 is het spel S.W.I.N.E. uitgebracht door Fishtank. Het is een RTS-game waarin konijntjes en varkens elkaar bestrijden in een oorlog. Het bedrijf Fishtank is later overgenomen en heet tegenwoordig Stormregion en het laatste spel dat ze hebben uitgebracht is Codename Panzers. Stormregion geeft iedereen een kerstkado in de vorm van hun eerst verschenen titel. Je kunt het spel S.W.I.N.E. met daarin 30 missies downloaden (715 Mb) vanaf Gamershell.

Download Gamershell



'Nieuwe Wembley-stadion niet op tijd af'

Het is onzeker of het nieuwe Wembley-stadion op tijd af zal zijn voor de finale van het toernooi om de FA Cup in mei aankomend jaar. Het Australische bedrijf dat belast is met de bouw van de nieuwe voetbaltempel heeft dat woensdag gezegd.

Tot nu toe had de aannemer steeds verzekerd dat het stadion, dat plaats zal gaan bieden aan 90.000 toeschouwers, op tijd klaar zou zijn. Het project, dat zo'n 1,2 miljard euro moet gaan kosten, heeft echter vertraging opgelopen. Hierdoor kan niet meer gegarandeerd worden dat de deadline van 13 mei gehaald zal worden.

In 2002 viel het oude Wembley-stadion, dat in 1923 werd geopend, ten prooi aan de slopershamer. Sinds 2000 werd er al niet meer gespeeld. De laatste wedstrijd was de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en Duitsland in oktober 2000.

Toch geen administratiekosten voor WK-kaartjes

WK in DuitslandVoetbalfans hoeven niet langer administratiekosten te betalen voor WK-kaartjes die niet worden toegewezen. Dat is het resultaat van overleg tussen de wereldvoetbalorganisatie FIFA en de Duitse consumentenbond. De bond had een kort geding aangespannen tegen de organisatie omdat die een systeem ingevoerd had waarbij WK-kaartjes vooraf via internet besteld konden worden. In februari zou dan bekend worden of de kaartjes ook toegewezen waren. Wie buiten de boot viel, zou in augustus zijn geld terugkrijgen, maar wel tussen de 5 en 10 euro administratiekosten moeten betalen.

In de nieuwe regeling kunnen geïnteresseerden zich kostenloos terugtrekken voor de zogeheten 'Options-tickets', althans tot 15 april. Wie geen kaart krijgt toegewezen, krijgt al zijn geld binnen vier weken terug.

Standen NHL per 20 december

De Pittsburgh Penguins ontsloegen Ed Olczyk en Larry Robinson van de New Jersey Devils trad af. Vervangers Michel Therrien en Lou Lamoriello begonnen met respectievelijk verlies en winst.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers352011 4441078710-5-210-6-25-4-1
Philadelphia32198 54312010112-5-37-3-26-2-2
New Jersey331513 535971069-5-36-8-23-4-3
N.Y. Islanders321614 2341071157-6-19-8-15-4-1
Pittsburgh33818 723881334-8-44-10-31-8-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa31235 3491356713-3-010-2-35-2-3
Buffalo342310 14711210511-5-112-5-09-1-0
Montréal32179 6409510111-5-26-4-43-4-3
Toronto331713 33711311111-7-16-6-25-5-0
Boston331116 628961125-6-26-10-43-6-1
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina33229 24612210413-4-09-5-27-2-1
Tampa Bay341813 33910810710-6-18-7-26-4-0
Atlanta341416 4321181268-7-26-9-24-4-2
Florida351219 428891149-6-13-13-35-5-0
Washington311019 222861227-8-13-11-12-6-2
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit35239 3491339512-5-111-4-26-3-1
Nashville31217 345988716-3-05-4-37-3-0
Chicago321317 228921137-5-06-12-24-4-2
Columbus33923 119651196-9-03-14-14-5-1
St. Louis30719 418841204-11-23-8-23-6-1
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Vancouver33209 4441109813-1-27-8-25-3-2
Calgary331910 442827812-2-27-8-26-2-2
Edmonton341911 4421091028-4-211-7-26-1-3
Colorado341714 3371251138-5-39-9-04-6-0
Minnesota331415 43289819-6-15-9-34-5-1
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas31219 1431058510-5-111-4-07-3-0
Los Angeles352113 14311910012-6-09-7-15-5-0
Anaheim351514 636979812-6-33-8-35-3-2
San Jose321513 4341001039-3-26-10-27-3-0
Phoenix341616 23495939-7-17-9-15-5-0

Seriezoener en tsunamialarm 'Taal van het jaar vijf'

Icoon MediaSeriezoener, tsunamialarm, stoeptegelvandalen, Tokkie-buurten, bombariepolitiek. Deze woorden hebben gemeen dat ze ergens in het afgelopen jaar voor het eerst zijn opgedoken in de media of de politiek. Woordenboekuitgever Van Dale heeft ruim vierhonderd van dergelijke woorden opgenomen in de uitgave 'Taal van het jaar vijf'.

De meeste van de 'nieuwe' woorden hebben betrekking op het nieuws. Zo 'terroriseerde' een Amsterdamse seriezoener eerder dit jaar hoofdstedelijke metrostations, waar hij wildvreemde vrouwen vol op de mond pakte. Andere gebeurtenissen hadden een nog grotere impact. De kersttsunami, het viaductvandalisme en aso-tv zorgden ieder voor de nodige originele woordvondsten. In het lexicon wordt verder onder meer stilgestaan bij de introductie van tv-zender Talpa (talpaïsering), de invloed van internet (googlificatie) en de toenemende terreurdreiging in Nederland (poldermoslims).

Het boekje is gratis te downloaden van de website van Van Dale.

Een rondje inparkeren

Als het onderwerp parkeren ter sprake komt lijken vrouwen zich meteen aangevallen te voelen. Maar dat er vooroordelen bestaan over vrouwen en inparkeren kan ook deze poging niet onderuit halen. Wat is dat toch? Zet je auto gewoon lekker veilig in een garage of op een open parkeerplaats.
Inparkeren is toch helemaal niet zo moeilijk? Het wordt hier en hier maar weer eens bewezen. Het is allemaal een kwestie van een beetje de ruimtes inschatten, en zelfs als die er niet is zijn daar nog oplossingen voor.
Als het echt niet lukt, blijven oefenen. En je voortgang kan je natuurlijk weer lekker in de reacties neerplempen.

Voor de Walen is Jacques Brel de grootste Belg

Icoon AlgemeenNadat Vlaanderen enkele weken geleden Pater Damiaan als Grootste Belg aller tijden uitriepen, heeft nu ook het Waalse deel van het land zijn stem laten horen. De Franstalige Belgen kozen dinsdagavond voor de chansonnier Jacques Brel, voor koning Boudewijn en pater Damiaan die als tweede en derde eindigden.

Bij de Vlamingen was de Brusselse Brel, die overigens Vlaamse voorouders heeft, slechts als zevende geëindigd. Een Waalse en een Vlaamse televisieomroep hadden aanvankelijk een poging gewaagd om de verkiezing van de Grootste Belg gezamenlijk te organiseren, maar dit idee werd al snel losgelaten. De beide volksdelen konden het al niet eens worden over de kandidatenlijsten. Uiteindelijk bleek enkel pater Damiaan (Père Damien) in beide lijsten hoog te eindigen.

Pater Damiaan was een pater en missionaris uit de 19e eeuw die veel deed voor leprapatiënten en uiteindelijk zelf aan die ziekte overleed. Jacques Brel was een Franstalige zanger die vanaf de jaren vijftig tot zijn dood in 1978 internationaal aan de weg timmerde. In het kielzog van de beide Grootste Belg-verkiezingen liet het tijdschrift Deng de Ergste Belg kiezen. Deze eretitel werd met 'overweldigende meerderheid' binnengesleept door Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter.

Balkenende krijgt de complimenten van de Kamer

De nieuwe looks van Jan Peter BalkenendeVoor Jan Peter Balkenende was het gisteren eindelijk eens oogsten. De Tweede Kamer was het er van links tot rechts over eens dat de premier een puik resultaat had binnengesleept op de Europese top in Brussel. Vooral het binnenhalen van de korting van 1 miljard euro op de jaarlijkse afdracht van Nederland oogstte veel lof.

Balkenende stelde in het parlement dat het resultaat de 'de vrucht van jarenlange inspanningen' was. Hij prees 'de moed en het leiderschap' van de Britse premier Tony Blair, die een belangrijke rol zou hebben gespeeld. Ook de Duitse Bundeskanzlerin Merkel en de Franse president Chirac werden genoemd in het dankwoord van de Nederlandse premier.

Het akkoord moet maar eens een eind maken aan de discussie over de Nederlandse netto-betalingspositie, zo bepleitte Balkenende gisteren. Voor de fracties van GroenLinks en de LPF was dat echter aan dovemansoren gericht. De LPF haalde aan dat Nederland volgens de eigen rekenmethode nog altijd de grootste betaler is, en vroeg in een motie om een verdere verlaging na 2013. GroenLinks vond juist dat voortaan de Europese wijze voor het vaststellen van de betalingspositie moet worden gehanteerd, waarmee Nederland momenteel op een achtste plaats zou staan.

Nieuwe look
Het positieve onderhandelingsresultaat was voor Balkenende tevens het moment om eens wat te doen aan zijn uiterlijk. Vriend en vijand viel het gisteren op dat de premier niet alleen een nieuw kapsel had, maar ook een nieuwe bril (zie foto). Na jaren van schampere opmerkingen over een 'Harry Potter-achtig' voorkomen en belangrijke verkiezingen op komst, moet Balkenende ongetwijfeld gedacht hebben dat het tijd was voor een serieuzere look.

[A1GP] Race Brazilië geannuleerd

De A1 Grand Prix-race op het Braziliaanse circuit Curitiba is geannuleerd. De race zou op 12 februari worden verreden, maar is definitief van de baan.

Het is niet duidelijk waarom de wedstrijd is afgelast. Wel zijn A1GP-officials op zoek geweest naar een vervangend circuit, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de race op bijvoorbeeld Interlagos of Kyalami zal worden verreden. Door de annulering zijn er nu nog slechts vijf weekenden te gaan in het kampioenschap, wat goed nieuws is voor puntenleiders Frankrijk.

Bryant klasse apart bij L.A Lakers

In de Amerikaanse NBA versloeg de Los Angeles Lakers de Dallas Mavericks met 112-90. Absolute uitblinker bij de Lakers was Kobe Bryant, die maar liefst 62 punten scoorde.

Aanvankelijk deed de 27-jarige Bryant het nog rustig aan. In het eerste kwart van de wedstrijd scoorde hij 15 punten en in de twee periode was hij goed voor 17 punten. Maar vooral in het derde kwart was Bryant niet te stuiten. Hij scoorde 30 punten, en was daarmee niet verwijderd van het NBA record. Dat stamt uit 1978 en staat op naam van George Gervin, die scoorde toen in een kwart 33 punten voor de San Antonio Spurs.

Uitslagen Dinsdag

Cleveland Cavaliers- Utah Jazz 110-85
Miami Heat - Atlanta Hawks 111-92
New Jersey - L.A. Clippers 99-85
Detroit Pistons - Portland 93-89
Milwaukee - San Antonio Spurs 109-107 n.v
Chicago - Charlotte 92-105
Phoenix - Seattle 111-83
L.A. Lakers- Dallas 112-90

'Beetje radio-actieve straling kerngezond'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WetenschapVolgens een VN-rapport dat onlangs is verschenen, vallen de gevolgen van de kernramp in Tsjernobyl mee. Sommige onderzoekers gaan een stap verder, zo is te lezen in de nieuwe Ortho. Zij vinden dat geëvacueerde gebieden rond de voormalige centrale weer bewoond kunnen worden. Deze wetenschappers zijn zelfs enthousiast over de gunstige werking van lage doses straling.

Sinds de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, inmiddels zestig jaar geleden, boezemt radioactieve straling wereldwijd diepe angst in. Maar niet iedereen is bang. Volgens onderzoekers uit Japan, de VS, Duitsland, Polen en Zweden is een beetje straling juist gezond. Volgens hun hypothese mogen we wel wat zuiniger zijn op het afval van kerncentrales. Zij adviseren het radioactieve afval niet diep weg te stoppen in zoutmijnen, maar te mengen met bouwmaterialen zodat woningen een gezondmakende straling kunnen uitzenden.

Radioactieve straling is alleen boven een bepaalde dosis gevaarlijk. Beneden die dosis doet straling niets of is het juist goed voor de gezondheid. Onderzoek onder de Habakusha's - de overlevers van de atoombommen - lijkt dit te bevestigen. Volgens de Japanse onderzoeker Sohei Kondo hebben sommige Habakusha's juist een betere levensverwachting dan onbestraalde Japanners. Ook in Tsjernobyl is het waargenomen: onder de duizenden zogeheten liquidators was de kankersterfte gelijk of lager dan bij de onbestraalde Russische bevolking.

We kennen het van water en wijn: nooit drinken is ongezond, te veel drinken ook, een matige consumptie is juist goed. Met straling zou het niet anders zijn. Zo is in gebieden met hoge natuurlijke stralingsniveaus de kans op kanker juist kleiner dan elders. Dit wordt bevestigd door dr. Albert Keverling Buisman van de Nuclear Research & consultancy Group (NRG) in Petten. "Alle onderzoekingen over achtergrondstraling hebben altijd opgeleverd dat naarmate de achtergrondstraling hoger is, er minder kanker voorkomt", stelt hij in Ortho. Ook mensen die werken met radioactieve straling lijken de nieuwe hypothese te bevestigen. Radiodiagnostisch laboranten en radiologen hebben een lagere sterftekans dan hun onbestraalde collega's, leert recent onderzoek. Ze zijn ook volgens allerlei andere kenmerken een stuk gezonder.

Duitse bekerwedstrijd eindigt in farce

De wedstrijd om de Duitse beker in de achtste finales tussen 1. FC Kaiserslautern en FSV Mainz 05 is op een farce uitgelopen.

De stand was 1-1 na 90 minuten en eveneens 1-1 na verlenging. Mainz was daarop de sterkste in het nemen van penalty's en won met 3-4, maar na afloop bleek dat de strafschop van Ferydoon Zandi van Kaiserslautern onterecht niet als doelpunt was geteld.

Zandi schoot de bal op de lat en via de grond stuiterde de bal het veld weer in. Op tv-beelden was duidelijk te zien dat de bal de lijn was gepasseerd, maar scheidsrechter Weiner keurde de goal toch af.

"Dit moet een scheidsrechter zien. Zoiets is nog nooit voorgekomen in een strafschoppenserie," aldus een woedende trainer Wolfgang Wolf van Kaiserslautern.

Uitslagen achtste finales DFB Pokal dinsdag

SC Freiburg - 1860 München 1-3 (nv)
Arminia Bielefeld - SpVgg Unterhaching 2-0
1.FC Kaiserslautern - FSV Mainz 05 1-1 (3-4 wns)

Maakt me geen ruk uit!

Sommige berichten zijn nou eenmaal te mooi om te laten liggen. De woordgrappen lagen dan ook zeer voor de hand bij het nieuws dat een Oostenrijkse kliniek het leger heeft ingeschakeld om als spermadonoren te dienen.

Even enkele reacties van lezers op een rij:
- Trekken soldaat! Dat is een order!!
- Wat een rukleger
- oke, herinvoeren die dienstplicht
- op de plaats RUK!
- Wel ja, het leger rukt uit
- Is dit nu met losse flodders schieten?

Ok, daar kunnen we wel even mee doorgaan. Ik dacht bijvoorbeeld aan een nieuwe slogan: ruk hard, ruk zacht, ruk bij de landmacht. Nu jullie!

DVD: LOST - Het complete eerste seizoen

Vorig jaar werd met veel bombarie een nieuwe televisieserie geïntroduceerd: LOST. Een nieuwe serie van de schrijver van onder andere het zeer succesvolle Alias. De plot in één zin: 48 mensen stranden na een vliegtuigcrash op een eiland vol met geheimen. Inmiddels is in Nederland de laatste aflevering van het eerste seizoen op televisie uitgezonden en sinds 1 december zijn alle afleveringen van dit eerste seizoen op DVD te verkrijgen. In een box met 7 DVD's zijn 25 afleveringen terug te vinden en een bonus, bestaande uit onder andere een 'making of' van de pilot en niet eerder vertoonde scènes.















Innercity 2005

Dit jaar was het tijd voor alweer de achste editie van Innercity. Innercity is in de tijd gegroeid tot een goed gerespecteerd indoor dance feest met grote namen in grote zalen in de Amsterdam RAI. Bijna alle toonaangevende DJ's hebben wel gedraaid op Innercity. Tot nu toe had Innercity elk jaar een nieuw thema waarbij een land centraal stond en alles op aangepast werd. Dit jaar heeft ID&T gekozen voor een hele nieuwe formule. Geen landen thema meer en niet alleen maar dance muziek. Een behoorlijk gewaagde keuze, vooral omdat de oude formule toch op veel steun kon rekenen. Of de nieuwe formule succesvol is, zal nog moeten blijken, de meningen zijn in ieder geval zeer divers.

Robert naar Betis Sevilla

Robert speelt de komende anderhalf jaar voor Betis Sevilla. PSVverhuurt de Braziliaanse aanvaller aan de Spaanse club, die bovendien een optie tot koop heeft bedongen.

Na afloop van de met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd van FC Twente noemde trainer Guus Hiddink de transfer een financieel goede zaak. Robert heeft nog een contract bij de Eindhovense club tot medio 2008, de spits slaagde er nooit in een basisplaats te veroveren.

Door het vertrek van Robert is het onzeker geworden of ook Gerald Sibon weg mag. Vitesse zou hem willen inlijven. Hiddink sloot ook diens transfer niet uit, maar zal in dat geval wel aandringen bij het bestuur op het aantrekken van een vervanger.

Duitse Idols-kandida(a)t(e) wil een penis

Didi KnoblauchEen kanshebber om de Duitse versie van Idols te winnen, wil van het geld dat dat oplevert een penis kopen. De 25-jarige Didi Knoblauch heeft dit verklaard tegenover Duitse media. Inmiddels is ze of hij al doorgedrongen tot de finale van 'Deutschland sucht den Superstar', dat overigens gepresenteerd wordt door onze eigen Tooske.

Didi Knoblauch werd geboren als meisje. "Ik heb nooit prettig gevoeld in mijn eigen huid. Ik wil geen meisje zijn. Twee jaar geleden zijn mijn borsten weggehaald in een erg pijnlijke operatie. Een volle geslachtsverandering is erg duur. Ik doe nu mee aan de show omdat ik het een bijzondere ervaring vind, maar als ik win hoop ik genoeg te verdienen om me de operatie te kunnen veroorloven."

Man rijdt al 22 jaar zonder rijbewijs

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieDe politie Haaglanden heeft deze week een man uit Den Haag aangehouden die al 22 jaar zonder rijbewijs rijdt. De 40-jarige man verklaarde dat hij nu pas voor de eerste keer hiervoor werd bekeurd.

De man werd door de politie staande gehouden omdat hij door rood licht reed. Bij controle bleek vervolgens dat de automobilist geen rijbewijs had.

Man. United naar halve finales Carling Cup

Manchester United heeft zich voor de halve finales in de strijd om de Carling Cup geplaatst. United versloeg Birmingham City met 1-3.

Park Ji-Sung en twee maal Louis Saha waren trefzeker voor United, Jiri Jaroik redde de eer voor de thuisploeg. Bij Manchester deden de Nederlanders Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar niet mee.

Wigan Athletic versloeg dinsdagavond Bolton Wanderers met 2-0, woensdagavond worden Doncaster Rovers - Arsenal en Middlesbrough - Blackburn Rovers nog gespeeld.

Here we go again

Ik kan me vergissen, maar hebben we deze hele discussie een maand of twee geleden ook al niet gehad? Wilders wil kennelijk vlak voor het kerstreces nog even wat punten scoren bij de gemiddelde Nederlander.
quote:
Geert Wilders: "Dit is een enorme overwinning voor de traditionele Nederlandse fatsoensnormen. De burka is vrouwonvriendelijk en eigenlijk middeleeuws. Dat vrouwen geheel onherkenbaar over straat gaan is een belediging voor iedereen die gelooft in gelijke rechten. Voor een burka is dan ook geen plaats in Nederland. Deze motie is ook een steun in de rug voor de gematigde moslims in Nederland. Het burka-verbod draagt bij de integratie in Nederland. Bovendien is het gelet op de veiligheid ook onacceptabel dat mensen onherkenbaar zijn. Om die reden is de burka eerder in bepaalde Belgische steden verboden."

Nou geweldige onderbouwing hoor Geert. Vooropgesteld dat we het hebben over vrouwen die vrijwillig uit eigen overtuiging een burka hebben, dan lijkt het argument dat de burka 'vrouwonvriendelijk' is, sowieso weinig overtuigend. De gemiddelde MTV-clip is ook vrouwonvriendelijk en bij mijn weten zijn die ook tot op heden niet verboden. Bij de genoemde gelijke rechten, hoort natuurlijk ook vrijheid van godsdienst.

Beste Geert zelfs als je een wetenschappelijke studie kon laten zien, die aantoont dat een burka-verbod bijdraagt aan de integratie dan nog zou dit geen argument zijn dat boven vrijheid van godsdienst gaat. Dit argument zou een vrijbrief zijn om alle traditionele kleding te verbieden. Waarom moet iedereen er hetzelfde uitzien, er is toch ook geen wet die slecht geblondeerd haar verbiedt?

Wat het momenteel natuurlijk bij iedereen goed doet, is het veiligheidsargument. Maar net als twee maanden geleden zal er ook nu geen voorbeeld voorhanden zijn, waarbij in Nederland een misdaad werd gepleegd door iemand met een burka.

Maar goed, kennelijk moeten we ons conformeren aan de wetgeving in 'bepaalde Belgische steden'. Het is duidelijk Geert, je bent een slechte Belgenmop...

'Kerstman rooft, is dronken of potloodventer'

Het imago van de kerstman staat danig op de tocht, omdat zijn goedaardige voorkomen steeds vaker wordt misbruikt als dekmantel voor kwade praktijken, zo meldt De Telegraaf vanmorgen. Bij uitzondering hierbij het gehele artikel:

Het imago van de kerstman als gul, kindvriendelijk, en barmhartig heerschap komt steeds meer op de tocht te staan. Wereldwijd wordt er dankbaar misbruik gemaakt van zijn goedaardige voorkomen, en zijn kostuum, muts, en imposante witte snor en baard letterlijk een prima dekmantel om onherkenbaar op rooftocht te gaan.

Ook deze maand staat 'Santa' wereldwijd in toenemende mate in kwaad dag of nachtlicht. Een greep daaruit: veertig dronken Nieuw-Zeelandse kerstmannen die in Auckland een spoor van vernieling achterlaten; een tot de tanden toe gewapende kerstman in het Duitse Ludwigshaven die in een meubelzaak twee employees dwingt de kassa te openen; de kerstman als potloodventer die zich in het Engelse Swanage diverse keren ontdeed van zijn toch al moeilijk te openen outfit.

Deze misdragingen werden lokaal maar ook landelijk breeduit in de media gerapporteerd en doen uiteraard geen goed aan het onberispelijke imago van de meestentijds goedaardige dikzak.

Onlangs stelde een Brits bureau, gespecialiseerd in kerstmannen als uitzendkracht, een aantal voorwaarden op waaraan een beetje kerstman moet voldoen: 'Hij mag niet naar alcohol ruiken en ook zijn lichaamsgeur moet op zijn minst dragelijk zijn.' Vergeleken met de rovende, zuipende en muitende kerstmannen van de laatste weken een fluitje van een cent.



Imago Kerstman op de tocht

Endemol naar rechter om 'kijkersbedrog'

Icoon Big Brother Producent Endemol spant een kort geding aan tegen oud-Big Brother-deelnemer Gert-Jan de Boer en De Telegraaf. De Boer doet deze week aangifte van kijkersbedrog tegen de producent. Het stemmen via sms en 0909-nummers bij Big Brother verloopt volgens de oud-deelnemer niet eerlijk. De Telegraaf publiceerde dinsdag een interview met de telecomspecialist waarin hij zijn beschuldigingen uitte.

De Boer is in het bezit van interne stukken waaruit zou blijken dat het stemmen doorgestoken kaart is. "Kandidaten die goed scoren worden bewust onderaan in de ranking geplaatst om kijkers te stimuleren zo veel mogelijk te bellen. Dat is puur kijkersbedrog. Deze informatie kreeg ik van Endemol-medewerkers."

Endemol ontkent de aantijgingen van De Boer en vraagt de rechter om uitspraak te doen. Aanstaande donderdag is bij Talpa de finale van de vijfde serie van Big Brother. Ook dan kunnen kijkers onder meer via sms stemmen op hun favoriete deelnemer.

AQ Interactive kondigt nieuwe games aan

AQ Interactive heeft vandaag drie nieuwe games aangekondigd die op de Xbox 360 zullen uitkomen. Twee van deze games zijn exclusief voor de Xbox 360 en eentje zal ook uitkomen op de PlayStation 3. Daarnaast zijn ze ook nog bezig met twee titels voor de Revolution, eentje voor de PS3 (exclusief), twee voor de DS en de PSP en ook nog eentje voor de PS2. De volgende titels zijn aangekondigd:

Cry On (360)

Sakaguchi (bekend van onder andere Blue Dragon) zal deze game produceren en het zal zijn eerste action-RPG worden. De speler zal in een fantasie-wereld rondlopen als Sally samen met haar compagnon Boggle.



Bullet Witch (360)

Dit spel zal door Cavia ontwikkeld worden en een action-game worden. Het is 2013 en de mensheid is bijna uitgestorven. Aan jou de taak om de demonen te verslaan met wapens en magie. Dit spel zal begin 2006 in Japan worden uitgebracht.



Vampire's Rain (360/PS3)

Deze game zal ontwikkeld worden door Artoon en hierbij zul je als John jagen op vampieren in een donkere wereld. Door de donkere wereld is het moeilijk om de vampieren te onderscheiden van de mensen, waardoor je dus zult moeten oppassen. Dit spel zal ook online te spelen zijn en dan is het ook mogelijk om als vampier te spelen. Het spel zal in de winter van 2006 uitkomen.



Daarnaast zijn er dus nog een aantal andere titels voor andere platformen aangekondigd, maar behalve een hele korte omschrijving is daar verder weinig over bekend:

Revolution
Een game gebaseerd op een bekend stripboek
Originele actie-game

PlayStation 3
Een groot 3D-spel

PSP
Jitsuroku Oniyome Nikki
Nieuwe RPG

Nintendo DS
Een game met educatieve waarde
Adventure game

PS2
Een op een stripboek gebaseerde game speciaal voor vrouwen.

Voetballer geschorst na fascistische groet

TryMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Paolo di Canio 'zwaait' naar het publiekDe Italiaanse voetballer Paolo di Canio is door de voetbalbond in zijn land voor één wedstrijd geschorst na het brengen van de fascistengroet. De 37-jarige aanvoerder van Lazio Roma maakte het gebaar op 12 december tijdens een uitwedstrijd tegen Livorno. Begin dit jaar raakte Di Canio ook al in opspraak na het omstreden armgebaar.

Naast de schorsing kreeg de voetballer een boete van 10.000 euro opgelegd. Di Canio liet weten verontwaardigd te zijn over de sancties. "Dit is een politiek gemotiveerde en onjuiste beslissing. Mijn gebaar had geen ideologische betekenis", verklaarde hij tegenover de media. Hij zegt zich geenszins door het vonnis te willen weerhouden in het vervolg.

De wedstrijd Livorno - Lazio Roma is extra beladen omdat de fans van beide clubs politiek gezien lijnrecht tegenover elkaar staan. Livorno-supporters afficheren zich met het communistische symbolen, waar de Lazio-fans spandoeken en vlaggen met swastika's bij zich dragen. Di Canio maakte zijn gebaar, dat door veel fotografen werd vastgelegd, toen hij in de tweede helft gewisseld werd. Zijn club Lazio verloor de wedstrijd met 2-1.

Maximumstraffen gaan omhoog

Sunrise, Roel_Jewel en Frankvbr hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Justitie Per 1 februari 2006 worden de maximumstraffen voor een groot aantal misdrijven verhoogd. Zo wordt na levenslang, de hoogste celstraf in Nederland verlengd van twintig naar dertig jaar. Wie een dodelijk verkeersslachtoffer maakt, kan een celstraf van negen jaar krijgen. Nu is dat drie jaar.

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de voorstellen van minister Donner van Justitie. Met name de kloof tussen twintig jaar en levenslang was de Tweede Kamer een doorn in het oog. Zij heeft de regering daarom verzocht om de maximumstraffen te verhogen. De straffen zouden niet meer aansluiten bij de huidige tijdgeest.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.