FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 december 2005

Voetbal: Uitslagen + Loting Gatorade Cup

Icoon Gatorade CupVandaag werden de laatste twee wedstrijden gespeeld in de achtste finales van de Gatorade Cup. FC Volendam ging op bezoek bij FC Groningen, terwijl FC Eindhoven Ajax ontving. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Groningen - FC Volendam 3-0
9' Cornelisse 1-0
16' Buijs 2-0
56' Salmon 3-0

FC Eindhoven - Ajax 1-6
4' Charisteas 0-1
14' Sneijder 0-2
16' Demouge 0-3 e.d
19' Boukhari 0-4
62' Sneijder 0-5
69' Stojanovic 1-5
81' Vermaelen 1-6

Update 23:51
Er is zojuist geloot voor de kwartfinales van de Gatorade Cup. De loting vind je hieronder.

Helmond Sport - Roda JC
AZ - MVV
FC Groningen - PSV
sc Heerenveen - Ajax

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 31 januari, 1 februari en 2 februari van het jaar 2006.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Metal Gear binnenkort volledig online?

Metal Gear Solid 3 Subsistence is intussen beschikbaar in Japan. Eén van de grote nieuwtjes hierin is de online multi-player mogelijkheid waardoor je met of tegen elkaar kunt spelen via het internet. Hideo Kojima, de grote man achter de hele Metal Gear reeks, heeft echter door laten schemeren dat zijn team bij Kojima Productions al geruime tijd bezig is met de ontwikkeling van een online Metal Gear spel. MGS 3 Subsistence is dus nog maar een kleine voorbode van wat ons te wachten staat.

Over een mogelijk platform of platforms is niets gezegd en ook geen titel of iets dergelijks. Maar dat er iets groots te verwachten is, daar is eigenlijk geen twijfel over mogelijk.



Van Gelder Sportman van het Jaar

Turner Yuri van Gelder en openwaterzwemster Edith van Dijk zijn op het NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. De zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout kregen de titel van Sportploeg van het Jaar, rolstoeltennisster Esther Vergeer werd Gehandicapte Sporter van het Jaar.

Yuri van Gelder werd dit jaar zowel Europees Kampioen als Wereldkampioen op het onderdeel ringen. Zijn wereldtitel was de eerste voor een Nederlander in het moderne turnen. Edith van Dijk pakte gouden medailles op de tien en 25 kilometer en brons op de vijf kilometer open water in Montreal. De zwemster was al drie keer eerder genomineerd, maar kreeg de prijs dit jaar pas voor het eerst. Ze heeft inmiddels een punt achter haar carrière gezet.

De Koning en Berkhout veroverden dit jaar in San Francisco de wereldtitel in de Olympische klasse 470. De zeilsters deden dit in een heroïsche race nadat ze de dag ervoor tegen de finishboot waren geknald. Esther Vergeer bleef het hele jaar ongeslagen in het internationale rolstoeltennis en won vijftien toernooien in het enkelspel. Ze werd voor de derde keer tot beste gehandicapte sporter gekozen.

Sportman van het Jaar
Yuri van Gelder
Andere genomineerden: Dennis van der Geest (judo), Rens Blom (atletiek)

Sportvrouw van het Jaar
Edith van Dijk
Andere genomineerden: Edith Bosch (judo), Marit van Eupen (roeien)

Sportploeg van het Jaar
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout
Andere genomineerden: PSV (voetbal), Nederlandse honkbalploeg

Gehandicapte Sporter van het Jaar
Esther Vergeer
Andere genomineerden: Toon van der Ploeg (waterskiën), Pieter Gruijters (atletiek)

Van Gelder en Van Dijk sporters van 2005

Icoon SportTurner Yuri van Gelder en openwaterzwemster Edith van Dijk zijn op het NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. De zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout kregen de titel van Sportploeg van het Jaar, rolstoeltennisster Esther Vergeer werd Gehandicapte Sporter van het Jaar.

Yuri van Gelder werd dit jaar zowel Europees Kampioen als Wereldkampioen op het onderdeel ringen. Zijn wereldtitel was de eerste voor een Nederlander in het moderne turnen. Van Gelder kreeg de Jaap Eden, het beeldje dat bij de titel hoort, van PSV-coach Guus Hiddink. Edith van Dijk pakte gouden medailles op de tien en 25 kilometer en brons op de vijf kilometer open water in Montreal. De zwemster was al drie keer eerder genomineerd, maar kreeg de prijs, uitgereikt door Olympisch Kampioen 800 meter Ellen van Langen, dit jaar pas voor het eerst. Ze heeft inmiddels een punt achter haar carrière gezet.

De Koning en Berkhout veroverden dit jaar in San Francisco de wereldtitel in de Olympische klasse 470. De zeilsters deden dit in een heroïsche race nadat ze de dag ervoor tegen de finishboot waren geknald. Basketbalcoach Ton Boot overhandigde hen het felbegeerde beeldje. Esther Vergeer bleef het hele jaar ongeslagen in het internationale rolstoeltennis en won vijftien toernooien in het enkelspel. Ze werd voor de derde keer tot beste gehandicapte sporter gekozen. Meervoudig wereldkampioen kunstrijden Sjoukje Dijkstra gaf haar de Jaap Eden.

De winnaars van de titels werden gekozen door de sporters die aanwezig waren op het gala in de RAI in Amsterdam. Onder de aanwezigen waren weer ouderwets veel Nederlandse topsporters. Nu eens niet in sportkleding, maar in fraaie kostuums, jurken en ander moois. Het gala werd geopend door een sublieme voorstelling waarin meerdere sporten verwerkt waren.

Door de verschillende presentatoren van NOS Studio Sport werd vervolgens met behulp van beelden teruggeblikt op het afgelopen sportjaar en werden de vier prestigieuze titels vergeven. Ook werd getoond hoe de genomineerden voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar het er vanaf brachten in de sporten van de anderen. Dit alles werd afgewisseld met een act van cabaretier Kasper van Kooten, die onder meer een ode bracht aan Mark van Bommel en imitaties van Martin Simek, Freek de Jonge en Youp van 't Hek in huis had.

Sportman van het Jaar
Yuri van Gelder
Andere genomineerden: Dennis van der Geest (judo), Rens Blom (atletiek)

Sportvrouw van het Jaar
Edith van Dijk
Andere genomineerden: Edith Bosch (judo), Marit van Eupen (roeien)

Sportploeg van het Jaar
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout
Andere genomineerden: PSV (voetbal), Nederlandse honkbalploeg

Gehandicapte Sporter van het Jaar
Esther Vergeer
Andere genomineerden: Toon van der Ploeg (waterskiën), Pieter Gruijters (atletiek)

-
Kijk voor meer sportnieuws op FOK!Sport!

Joost winnaar van Big Brother 2005

Joost HoebinkDe 21-jarige Joost Hoebink uit Nijmegen is vanavond uitgeroepen tot winnaar van Big Brother 2005. Hij heeft daarmee een bedrag van 262.500 euro gewonnen. Joost versloeg in de finaleronde medebewoner Roel, die net als hij 121 dagen in het televisiehuis in Aalsmeer verbleef. De laatste exit was een kwartier eerder voor Lieske, die daarmee derde werd.

Eerder op de avond had de vierde kandidaat, Ingrid, vrijwillig met 37.500 euro uit de prijzenpot het huis verlaten. Joost stond in alle tussenstanden in de finale-uitzending bovenaan, en won uiteindelijk met 51 procent van de stemmen, tegen 49 procent voor Roel. De stabiele standen zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen, gezien de grote schommelingen in live-uitzendingen bij eerdere exits. De uitgebrachte stemmen op de kandidaten stonden vanavond voor het eerst onder notarieel toezicht, na beschuldigingen van een oud-kandidaat over fraude met de sms- en belstemmen.

'Back to basic'
Na drie Big Brotherloze jaren hoopte Endemol met een vijfde reeks weer ouderwets te kunnen scoren. Bij de selectie van de kandidaten zocht men niet zo zeer spraakmakende extroverte bewoners, maar meer 'gewone' bewoners zoals bij de eerste twee reeksen. 'Back to basic', oftewel terug naar de oorspronkelijke formule, zo werd althans vooraf aangekondigd. De uitzondering was de hoogzwangere Tanja. De geboorte in het Big Brotherhuis van haar dochter Joscelyn was even wereldnieuws. Nadat beide dames ruim een week na de bevalling het huis verlieten, verstomde de media-aandacht rond de allereerste BBaby echter weer snel.

De kijkcijfers van de reguliere uitzendingen lagen tussen de 500 en 600 duizend, voor Talpabegrippen zeer behoorlijk. De live-uitzendingen scoorden wekelijks bijna een miljoen kijkers. Het Big Brotherhuis wordt de komende weken verbouwd, en zal op 14 januari 2006 heropenen als Hotel Big Brother. Acht bekende en eigenzinnige Nederlanders zullen het hotel runnen, met als opdracht zoveel mogelijk geld te verdienen voor een goed doel.

-
Een uitgebreid verslag van de finale-uitzending staat op de FOK!BBlog!!

Hagenaar vast wegens webcamseks

Icoon MisdaadEen 27-jarige man uit Den Haag is deze week aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht via een webcam jongeren seksuele handelingen te hebben laten verrichten.

De zaak kwam aan het rollen toen in september de ouders van een 14-jarig meisje uit Breda ontdekten dat zij via MSN werd misbruikt. Het meisje werd middels chantage en bedreiging gedwongen om voor de camera seksuele handelingen te verrichten.

Tegen de Hagenaar zijn in totaal 9 aangiften gedaan door ouders van minderjarigen. Op zijn in beslag genomen computer stonden filmpjes van de tieners en ook een aantal filmpjes van meisjes waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld. De politie gaat er vanuit dat er nog meer aanklachten tegen de man zullen volgen.

In oktober van dit jaar werd ook al een 19-jarige inwoner van Beverwijk aangehouden voor een soortgelijk vergrijp.

Vuurwerk!

Nog een paar dagen en het is weer zover: Oud en Nieuw. En dat betekent voor een hoop mensen het hoogtepunt van het jaar. Tijdens Oud en Nieuw mag je namelijk vuurwerk afsteken.
Nu is vuurwerk afsteken niet zonder gevaar, dat weten we allemaal. En dat is natuurlijk ook een deel van de lol ervan. Daarom zijn er jaarlijks vuurwerkcampagnes. Voorheen deed Sire dat met de gevleugelde uitspraak "Je bent een rund als je met vuurwerk stunt". Inmiddels zijn de vuurwerk campagnes overgenomen door Bureau Halt. Halt gooit het dit jaar over een iets andere boeg. Ze gaan er vanuit dat de "die-hard runderen" toch niet meer te beïnvloeden zijn. Die steken hun vuurwerk immers gewoon met hun linkerhand af als de rechter er het jaar ervoor is afgeblazen. Dus richt Halt zich op de legale vuurwerkgebruiker.
De Nieuwe Revu echter vond het nodig om ons te informeren over het maken van een vuurwerkbom. In het artikel valt te lezen hoe je een "pijpbom" moet maken. Met plaatjes en ingrediënten erbij. Op de internetpagina van de Nieuwe Revu staat de uitleg gelukkig niet maar wel een filmpje van het resultaat.
Nu ben ik niet per definitie een voorstander van de paternalistische voorlichtingsfilmpjes maar ik vind dat nog altijd veel beter dan de informatie en kennis verschaffen voor het maken van een gevaarlijke vuurwerkbom.

Hierbij nomineer ik de Nieuwe Revu voor de Buttplug van deze week...

Onderzoek: In Japan zal de PS3 het succesvolst zijn

Het onderzoeksbureau InfoPlant heeft in Japan onderzocht welke console van de volgende generatie daar nou het meest gewild is. Er werden zo'n 400 mensen in verschillende leeftijdsgroepen ondervraagd.

De PlayStation 3 was veruit het populairst, zo bleek uit het onderzoek. In de leeftijdsgroep 10-19 jaar zegt 63% de PS3 te gaan kopen, 25% zal hem niet gaan kopen en 12% twijfelt nog. Bij de leeftijd van 30-39 jaar lag dit toch een beetje anders. 50% zal de PS3 gaan kopen, 40% zal hem lekker laten staan en de resterende 10% weet het nog niet.
Bij de Revolution zijn de mensen toch een stuk zekerder over hun keuze. In de leeftijdgroep van 10-19 jaar zegt 34% de Revolution aan te zullen schaffen, 61% zal dit niet doen en 5% verkeert nog in de twijfelfase. Naarmate men ouder wordt lijkt de interesse in de Revolution te verdwijnen. In de categorie van 30-39 jaar zegt slechts 26% te Revolution te zullen halen, 71% zal hem laten staan en een schamele 3% is nog in dubio.
Met de Xbox 360 is het in Japan nog triester gesteld. In de groep van 10-19 jaar heeft op dit moment 0% een Xbox 360, 73% zal hem niet gaan kopen, de rest twijfelt nog. In de groep van 30-39 jaar ligt dit niet veel anders. 0% heeft op dit moment al een Xbox 360, 70% zal hem niet gaan kopen, de rest twijfelt nog.
Al met al is dat dus duidelijke taal. Bedenk wel dat het onderzoek slechts onder 400 mensen is verricht.

Call of Duty 2 patch begin 2006

Nadat vorige maand spelers van Call of Duty in opstand kwamen tegen Infinity Ward en Activision, is er waarschijnlijk toch een belletje gaan rinkelen bij de ontwikkelaar en uitgever. De gamers namen het de bedrijven zeer kwalijk dat de patches veel te laat werden gereleased, bugs nooit verholpen worden en dat er geen anti-cheat software ondersteund werd. Daarnaast wilden zij dat er meer ondersteuning kwam voor modding en map building.

Infinity Ward en Activision hebben besloten maar eens te luisteren naar de aanhangers van het spel en aangekondigd dat er begin 2006 een PC patch zal komen die onder andere nieuwe multiplayer maps, anti-cheat software PunkBuster en 'support enhancement' zal bevatten.

"Our team is committed to supporting Call of Duty fans. We've worked hard to deliver the most epic and immersive experience ever with Call of Duty 2 and look forward to delivering new content such as multiplayer maps, tools and anti-cheat software that will further enhance the gameplay experience."

Aldus Grant Collier, directeur van Infinity Ward.

GroenLinks Amsterdam wantrouwt minima

PolitiekGroenLinks in Amsterdam lijkt weinig vertrouwen te hebben in mensen met een bijstandsuitkering. Tijdens een debat in de gemeenteraad, over het wit laten werken van werksters, zei fractiewoordvoerder Judith Sargentini dat mensen met een uitkering extra geld moeten krijgen als ze met behoud van een uitkering aan het werk gaan. Zo zou kunnen worden voorkomen dat ze gaan stelen.

Letterlijk zei Sargentini, toen wethouder Ahmed Aboutaleb liet weten geen premie toe te kennen aan mensen die in dienst komen van een klusjesbedrijf: ''Het is jammer voor de particulier die een witte werkster of klusjesman in zijn huis toelaat. Zou u iemand de sleutel van uw huis geven die bij u moet werken van de bijstand, zonder dat daar een extraatje tegenover staat?'' Het was geen verspreking; want ook in haar amendement riep het GroenLinks-raadslid wel degelijk het beeld op van onbetrouwbare schoonmakers: ''Overwegende dat werksters een vertrouwensfunctie vervullen, omdat zij de sleutels van verschillende huizen bij zich hebben en overdag zelfstandig bij afwezigheid van de opdrachtgever bij mensen thuis schoonmaken, vindt GroenLinks dat de werkster meer geld moet krijgen.''

Mogelijk is het beeld dat GroenLinks opriep anders bedoeld geweest. VVD-woordvoerder Rosa van der Wieken merkte echter op: ''Als je de werksters beter betaalt, stelen ze minder, vindt GroenLinks kennelijk. Het valt niet op een andere manier uit te leggen. Tenminste, ik denk niet dat de fractie suggereert dat de werksters te veel thee zullen drinken als ze niet meer geld krijgen.'' Van der Wieken had namens de VVD zelf trouwens ook een weinig vleiende opmerking over mensen met een uitkering in petto: ''Werkloosheid is toch ook vaak een motivatieprobleem.''

Top 5 belangrijkste Japanse game-guru's

In Famitsu Magazine staat deze week een overzicht van de belangrijkste Japanse game-guru's voor 2005. Naast Kuturagi en Iwata van resp. Sony en Nintendo zien we ook Kojima (Metal Gear Solid), Sakaguchi (Mistwalker, Final Fantasy) en Hino (Level 5) terug in de lijst:

1. Hironobu Sakaguchi (Mistwalker)
2. Akihiro Hino (Level 5)
3. Satoru Iwata (Nintendo)
4. Hideo Kojima (Konami)
5. Ken Kutaragi (Sony)

Halo 3 campagne begonnen?

Schijnbaar is de hype rondom Halo 3 al begonnen. Enkele Amerikaanse gameshops (GameStop onder andere) hebben al borden hangen met het Halo 3 logo en de teksten "Coming 2006" en "Reserve yours today".

Een data is er nog niet genoemd nog, maar GameStop heeft 3 oktober 2006 staan. Dit is waarschijnlijk meer een richtdatum, maar het geeft een idee over een mogelijke datum. Tevens blijven de geruchten rondspoken over een release tegelijk met de PlayStation 3.



Patty Brard voor rechter vanwege vuilnis

JustitieTV-presentatrice Patty Brard moet morgenmiddag voor de politierechter in Amsterdam verschijnen, zo meldt het ANP vandaag. De ex-Luv'-zangeres heeft namelijk haar vuilniszak te vroeg op de stoep van haar woning aan de Stadionkade gezet.

Brard is niet de enige die morgen terecht staat. De rechter zal in een zogeheten 'vuilniszakkenzitting' een hele hoop zaken tegen Amsterdammers behandelen die hun vuilnis te vroeg op straat hebben gedeponeerd.

E = mc²

Icoon WetenschapAlbert Einsteins wereldberoemde formule E = mc² is nauwkeuriger getest dan ooit tevoren en correct bevonden. Het resultaat was dat eventuele afwijkingen van Einsteins berekeningen op zijn hoogst 0,00004 procent bedragen. Dit is 55 keer zo nauwkeurig als bij eerdere controles was vastgesteld.

Natuurkundigen uit Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten lieten de theorie van Einstein los op een simpele kernreactie en kwamen tot de conclusie dat de formule in orde is. De resultaten van het onderzoek zijn vandaag gepubliceerd in het Britse tijdschrift Nature. Het onderzoek vond plaats honderd jaar nadat Einstein in 1905 in het tijdschrift Annalen der Physik de formule publiceerde als aanvulling op zijn speciale relativiteitstheorie.

E = mc² geeft aan hoe massa (m) kan worden omgezet in energie (E). Aangezien de lichtsnelheid (c) in vacuüm zo groot is (299.792.458 m/s) en het in de formule in kwadraat staat, komt bij het omzetten van een klein beetje massa een gigantische hoeveelheid energie vrij. Zowel de atoombom als de waterstofbom ontlenen er hun verwoestende werking aan.

Jack Spijkerman richt productiebedrijf op

Icoon MediaJack Spijkerman heeft een eigen tv-productiebedrijf opgericht, Ten o'clock genaamd. Het bedrijf zal satirische programma's gaan maken. De eerste productie die Ten o'clock, samen met IDtV, gaat maken is 'Topkijkers'. In deze eindejaarsshow, uitgezonden op Talpa, gaat Spijkerman op zoek naar dé televisiekijker.

Vanaf 14 januari komt het bedrijf vervolgens met 'Koppensnellers', het vernieuwde 'Kopspijkers', hetgeen ook op Talpa te zien zal zijn. Guus Kompier van Ten o'clock denkt niet dat het bedrijf in de toekomst ook andere producties zal maken. "Wij hebben te weinig ervaring om daaraan te beginnen. Satirische programma's en cabaretprogramma's passen beter bij ons", zo zegt hij. Ten o'clock hoopt aankomende zomer een tweede programma op de buis te brengen, later in 2006 volgt wellicht een derde.

Christina Aguilera gaat 'stijlvoller' leven

Icoon ShowbizzChristina Aguilera wil zich meer gaan gedragen als een charmante, getrouwde vrouw, zo heeft de zangeres zelf gezegd in een interview. Aguilera trad vorige maand in het huwelijk met producer Jordan Bratman. "De Christina-look die ik had voordat ik Jordan leerde kennen, behoort vanaf nu voorgoed tot mijn verleden."

De zangeres, onder meer bekend als de 'ondeugende' jongedame van de wereldwijde hit 'Dirrty', zegt af te willen van haar "ordinaire" imago. In de videoclip van de betreffende single was het ondergoed van Aguilera bijvoorbeeld meer dan goed te zien. "Ik heb besloten om mijzelf een klassieker imago aan te meten, dat meer past bij een getrouwde vrouw. Dus in de toekomst zal ik stijlvoller door het leven gaan", aldus Aguilera.


Christina Aguilera, niet langer Dirty?

Verdonk naar Raad van State om Kalou

Salomon KalouMinister Verdonk stapt naar de Raad van State in de zaak tegen voetballer Salomon Kalou. De Rotterdamse rechter besliste eerder deze maand dat Verdonk opnieuw moet beargumenteren waarom de voetballer niet versneld een Nederlands paspoort krijgt. Zij had hem een snelle procedure geweigerd, maar volgens de rechter was dat besluit niet goed onderbouwd.

Volgens een woordvoerder van Verdonk is de gang naar de Raad van State de aangewezen weg om in juridische zin duidelijkheid en zekerheid te krijgen. Justitie heeft de raad gevraagd om een spoedige behandeling van de kwestie. Dan kan de voetballer uit Ivoorkust mogelijk nog als Nederlander meedoen met Oranje bij het komend WK.

Extreem hete kerst in Australië

Icoon AlgemeenMet kerst is het altijd al zomer in Australië, maar dit jaar is het wel erg heet. Een hittegolf zorgt voor temperaturen die tot boven 40 graden Celsius kunnen oplopen. In het land woeden vele tientallen bosbranden en in verscheidene deelstaten geldt sinds vandaag een absoluut verbod op open vuur. In New South Wales zijn 25 bosbranden actief. Meer dan zeventig brandweermensen zijn bezig het vuur te bestrijden. In Victoria zijn zeker zeventig brandhaarden geteld.

Voor veel Australiërs gaat het vuurverbod betekenen dat de kerstbarbecue vrijwel zeker van de baan is. Door de harde wind is het gevaar groot dat de komende dagen meer branden zullen uitbreken.

Notorious B.I.G. zorgt postuum voor onrust

Icoon MuziekOp een feestje in Manhattan ter ere van rapper Christopher Wallace, die bekend staat als Notorious B.I.G., is afgelopen nacht één man neergestoken en zijn twee anderen in elkaar geslagen. Even daarvoor werden in een parkeergarage in de buurt drie mannen neergeschoten.

De chaos begon rond drie uur vannacht, toen de politie pistoolschoten hoorde en drie gewonde mannen aantrof. Niet veel later werd er melding gemaakt van vechtpartijen in club 'Exit', waar het hiphopfeest plaatsvond. Over de toedracht van deze ruzie is vooralsnog niks bekend. De gewonde mannen verkeren momenteel in stabiele toestand.

Notorious B.I.G. was één van de meest invloedrijke artiesten uit de hiphopgeschiedenis. In 1997 werd de man op 24-jarige leeftijd doodgeschoten.

Dominomus stierf met bijna lege maag

BVO had ons via de nieuws-submit te melden:

Opgezette DominomusDe betreurde dominomus had op het moment dat zij bruut in de Frisian Expo Centre in Leeuwarden werd vermoord vrijwel een lege maag. Dat blijkt uit microscopisch onderzoek van het Natuurmuseum Rotterdam. Het museum bemachtigde het lijkje van het ongelukkige dier, en heeft het inmiddels opgezet met de bedoeling het in de toekomst tentoon te stellen.

Bij het opensnijden van de vogel trof de preparateur slechts vier bruine zaadjes, een stuk slakkenhuis en wat kiezelgruis aan. Daarnaast bleek dat het beestje, een vrouwtje, nog nooit had geneukt in haar nog prille leven. Afgelopen voorjaar zag de mus het levenslicht. Een paar dagen voor het jaarlijkse recordevenement Domino Day in november werd ze ontdekt in de hal waar vier miljoen steentjes klaarstonden. Nadat de mus 23.000 steentjes had omgegooid, werd er een ongediertebestrijder bijgeroepen, die de mus met een luchtbuks doodschoot.

Overigens moeten degenen die staan te springen om de opgezette mus van dichtbij te bewonderen nog even wachten. Pas op 14 november 2006, precies een jaar na het fatale schot, wordt de dominomus aan het grote publiek getoond, ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling 'Opkomst en ondergang van de huismus' in het Natuurmuseum.

Schrijvers schuldig aan beledigen Turkije

Icoon AlgemeenTwee Turkse schrijvers zijn veroordeeld voor het insulteren van de 'Turkse republiek' en de 'Turkse identiteit'. Volgens de rechter hebben zij dezelfde wet overtreden als de bekende auteur Orhan Pamuk zou hebben gedaan. Die rechtszaak werd vorige week verdaagd, mede omdat het Europese Parlement de wetgeving bekritiseerde.

Schrijver en journalist Zulkuf Kisanak moet een boete van ongeveer tweeduizend euro betalen omdat hij in zijn boek beweert dat het Turkse leger een Koerdisch dorp heeft vernietigd. Eén van de redacteuren van het tijdschrift Cagri, Aziz Ozer, heeft een twee keer zo hoge boete opgelegd gekregen. Hij is veroordeeld omdat hij het officiële Turkse standpunt inzake de Armeense genocide ten tijde van de Eerste Wereldoorlog discutabel noemde. Het standpunt beweert dat Turkije in de oorlog de Armeense bevolking niet heeft gedecimeerd.

De schrijver Orhan Pamuk stelde eveneens het standpunt ter discussie, en werd hiervoor aangeklaagd. Opmerkelijk is dat hij zijn uitspraken deed toen de wet die hij overtrad nog niet van kracht was. De rechtszaak kreeg wereldwijde aandacht.

Vrouw ontkent duwen vriend van Martinitoren

Icoon AlgemeenDe vrouw die in september bekende dat ze in 2004 haar vriend van de Martinitoren in Groningen had geduwd, heeft haar verklaring ingetrokken. Dit heeft haar advocaat vandaag gemeld aan de rechtbank in Groningen. De 23-jarige vrouw wordt door het Openbaar Ministerie moord ten laste gelegd.

Op dinsdag 6 april 2004 overleed een 20-jarige man uit Assen nadat hij van de Martinitoren naar beneden viel. In eerste instantie ging justitie uit van zelfmoord, twee dagen later noemde de vader van de jongeman het gebeuren echter een ongeluk. De jongen zou in een baldadige bui op de reling van de Martinitoren zijn gaan zitten. "Toen heeft hij zijn benen aan de buitenkant gehangen en is hij weggegleden", zei de vader destijds op basis van een verklaring van de vrouw die nu terechtstaat.

Pas maanden later werd na nieuwe getuigenverklaringen de 24-jarige vrouw aangehouden. Zij bekende uiteindelijk tegenover de politie haar vriend van de toren te hebben geduwd. Nu zij deze verklaring weer heeft ingetrokken, is onduidelijkheid over wat zich precies op de toren heeft afgespeeld opnieuw troef. Duidelijk is wel dat de twee geliefden al enige tijd problemen hadden voor het fatale gebeuren plaatsvond. De rechtbank heeft het gehele onderzoek terugverwezen naar de rechter-commissaris.

Nieuwe details en screens Driver Parallel Lines

Atari heeft wat nieuwe details vrijgegeven over het volgende deel in de Driver-serie, Driver: Parallel Lines. De game zal zich afspelen in New York. In het eerste deel van de game speelt de speler als TK in de jaren '70. Deze arrogante jongen is een van de beste coureurs in de stad, maar hij wordt opgepakt. De tweede helft van de game speelt zich dan ook gewoon af in 2006 als TK 28 jaar in de bak heeft gezeten. Je zal auto's kunnen modden, tunen en je zal vrij door New York kunnen rijden. De game bevat 35 missies. In 2006 komt de game naar PS2, Xbox en PC.

Xbox screens:




PS2 screens:



Plafond Essent-kantoor stort in

RolY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingReceptionisten hebben zich maar net in veiligheid kunnen brengen toen vanmiddag een deel van het plafond van het kantoor van Essent Kabelcom in Groningen naar beneden kwam. Volgens werknemers van het bedrijf is niemand gewond geraakt.

In totaal kwam ongeveer vijftig vierkante meter van het plafond in de ontvangsthal van het gebouw naar beneden. De schade is aanzienlijk, de oorzaak wordt nog onderzocht.


The Movies houdt kerstwedstrijd

The Movies heeft besloten zijn online community een beetje op te peppen en heeft daarom een wedstrijd georganiseerd. Deelnemers moeten een film maken waar de hoofdpersoon ten alle tijden een kerstmannenpak aanheeft. Dit pak is te halen in de onlangs geopende propshop. In deze shop kun je items downloaden met punten die je kan vergaren door films te uploaden. Enkele overige regels voor de wedstrijd zijn dat er minstens 2x een kerstboom in voor moet komen en dat de film tussen de één en de vier minuten moet duren. De winnaar krijgt een bom punten om dingen te kopen in de propshop, een Ati RADEON X800 GT videokaart, een in-game award en 10 MB extra online opslagruimte voor films. De 2e-4e plaats krijgen ook nog een aantal punten, een in-game award en 5 MB extra opslagruimte. De winnaar wordt in januari 2006 bekend gemaakt.

Verkiezing voor BN'er met mooiste lach

Icoon ShowbizzWelke Bekende Nederlander (BN'er) heeft de mooiste lach? Op de website van United Smile kan nu voor deze verkiezing gestemd worden. United Smile, dat zichzelf "hét platform voor de positieve verandering in de Nederlandse samenleving" noemt, organiseert de electie "in het kader van een positiever Nederland". 39 BN'ers zijn genomineerd.

Wendy van Dijk gaat vooralsnog ruim op kop in de strijd, ook de gelaten van prinses Máxima, Ilse de Lange, Beau van Erven Dorens en Chris Zegers zijn tot nu toe populair. Mannen als Henkjan Smits, Jim Bakkum en Ali B blijven hier op het moment met slechts enkele stemmen ver bij achter. De winnaar van de verkiezing zal volgend jaar tijdens een gala voor een goed doel bekendgemaakt worden.


Ook op Piet Paulusma kan gestemd worden

De Telegraaf met notaris naar Big Brother

Icoon Big Brother Afgevaardigden van dagblad De Telegraaf zullen vanavond met een eigen notaris aanwezig zijn bij de finale van Big Brother. De actie is een uitvloeisel van beschuldigingen die deze week in de krant van wakker Nederland werden geuit. Het stemmen op kandidaten zou volledig doorgestoken kaart zijn, zo meldde oud-bewoner Gert-Jan de Boer.

"Wij zijn een eerlijk en open bedrijf en hebben niks te verbergen. Jullie zijn van harte welkom", zo nodigde Endemol-directeur Paul Römer De Telegraaf uit om de stemming te controleren op een eerlijk verloop. Een eerder aangekondigd kort geding is daarmee van de baan. Volgens Römer was er tot dusver dit seizoen geen notarieel toezicht op de stemming. Alleen het toekennen van prijzen aan de bellers en sms'ers zou met tussenkomst van een notaris geschieden.

"Omdat er steeds weer commotie ontstaat over de eerlijkheid van de stemming zullen wij bij een volgende Big Brother-serie opnieuw notariële controle inzetten voor het spelverloop", kondigt Römer alvast aan. Volgens de producent was er bij eerdere reeksen overigens wel notarieel toezicht op de stemming, zo ook bij de editie 2001 waar klokkenluider Gert-Jan aan deelnam. "Wij hebben een acte waarin het toenmalige rechtmatig verlopen van de stemming wordt bevestigd. De Telegraaf heeft dat stuk overigens ingezien. Daarmee is de grond onder de beschuldigingen van Gert-Jan weg. Ik hoop dat hij is gerustgesteld", zo verklaart Römer.

-
Meer nieuws over Big Brother 5 vind je natuurlijk op de BBlog!

Wekelijkse Hard- en softwareverkopen Japan

Een dag eerder dan je van ons gewend bent, maar de cijfers zijn simpelweg een dag eerder bekend gemaakt. Veel woorden zijn er niet nodig, kijk gewoon maar naar de aantallen.

ConsoleAantal
Nintendo DS408.770
PSP95.689
PlayStation 255.342
GBA SP19.098
Cube17.849
GB Micro14.432
Xbox 3608.623
GBA416
Xbox182

En dan nog de software. Ook hier veel DS, maar de nummer 1 is Tales of the Abyss op de PS2.

PositieGamePlatformAantal verkochtTotaal
1Tales of the AbyssPS2404.667404.667
2Animal Crossing: Wild WorldDS183.699760.977
3Mario Kart DSDS145.666365.057
4Final Fantasy IV AdvanceDS96.84896.848
5Tamagotchi no PuchiPuchi OmisecchiDS91.747564.923
6Pokemon Mysterious Dungeon: Red Rescue ForceGBA84.669355.624
7Pokemon Mysterious Dungeon: Blue Rescue ForceGBA80.484353.918
8Kahashima Ryuuta Kyouju no Nou o Kitaeru Otona DS TrainingDS56.529911.441
9Rogue GalaxyPS250.520288.151
10Yawaraka Atama JukuDS47.799772.847

Veel screens Frame City Killer

Namco komt volgend jaar met de game Frame City Killer voor de Xbox 360. Jij speelt Crow, en je moet in Frame City een levensgevaarlijke terrorist die het hoofd van een drugsbende is het leven zuur maken. Dit doe je met behulp van je eigen arsenaaltje moordenaars. Zoals in de update van vandaag te zien is zal je ook aardig wat tijd in de auto zitten. De game staat gepland voor februari in de VS, het is nog niet bekend wanneer Europa en Japan aan de beurt zijn.
















Omvang Japanse bevolking neemt af

Icoon AlgemeenDe omvang van de Japanse bevolking neemt in 2005 voor het eerst in ruim honderd jaar tijd af, zo blijkt uit statistieken van de overheid. Het is de eerste keer dat er meer sterfgevallen dan geboortes zijn in het Aziatische land sinds 1899, toen de overheid de gegevens voor het eerst opstelde. De oorlogsjaren zijn in de statistieken niet meegenomen.

Net als in Nederland is er ook in Japan vergrijzing aan de gang. Japanse vrouwen krijgen steeds minder kinderen: het gemiddelde ligt tegenwoordig op 1,288 kind per vrouw, hetgeen het laagste aantal sinds de Tweede Wereldoorlog is. De economie van het land, de tweede ter wereld, kan hierdoor wel eens problemen krijgen, aangezien steeds minder mensen werken, mede om een groeiend aantal gepensioneerden te ondersteunen.

De verwachting is dat er in Japan dit jaar tienduizend meer sterfgevallen dan geboortes zullen zijn. De overheid denkt dat als het zo doorgaat, de omvang van de Japanse bevolking in minder dan een eeuw zou kunnen halveren.

Liever kerstboom dan familie met kerst

Icoon EnquêteSommige Duitsers vieren Kerstmis liever met een kerstboom dan met hun familie. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Focus News Magazine. Van de ruim duizend ondervraagden gaf 75 procent aan dat Kerstmis niet compleet zou zijn zonder hun geliefde kerstboom.

Slechts 65 procent gaf aan dat tijd doorbrengen met familie essentieel is voor een geslaagde kerst. Kerstliedjes zingen staat met 57 procent op de derde plek van noodzakelijke onderdelen van een geslaagd kerstfeest en 42 procent vindt kado's krijgen belangrijk. Drie procent slaat de kerst liever over.

De jaarlijkse traditie van het binnenhalen en optuigen van een dennenboom komt oorspronkelijk uit Duitsland.

VN-baas Annan haalt fel uit naar journalist

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenKofi Annan heeft gisteren op een persconferentie fel uitgehaald naar een journalist van de Britse Krant The Times. De normaal alijd zo rustige secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) had het helemaal gehad met James Bone, die hem al maanden vragen stelt over zijn rol in het olie-voor-voedselprogramma voor Irak.

Toen de journalist, die bekendstaat als een van de grootste criticasters van Annan in de kwestie, hem een vraag wilde stellen over een Mercedes-Benz die Annans zoon Kojo naar Ghana geïmporteerd zou hebben zonder invoerrechten te betalen, onderbrak de VN-baas hem. "Ik vind u erg brutaal. (...) Luister, James Bone. U gedraagt zich in deze zaal al maanden en jaren als een opgeschoten schooljongen. U maakt uw collega's en uw beroep te schande. Hou alstublieft op u te misdragen en laten we nu een serieuze journalist het woord geven." Bone verliet daarop de persconferentie.

De voorzitter van de Bond van VN-Correspondenten nam het aan het eind van de persconferentie voor Bone op. Hij zei tegen Annan dat de Times-journalist het recht had om te vragen wat hij wilde en niemand te schande maakte. "U heeft het recht om alle vragen te stellen die u wilt stellen. Ik behoud mij het recht voor vragen die ik niet wil beantwoorden niet te beantwoorden. Maar we moeten bepaalde manieren en een zekere mate van wederzijds respect in acht nemen", was het antwoord van Annan. De VN-baas gaf vervolgens kritiek op journalisten die de rol van hem en zijn zoon in het olie-voor-voedselschandaal zouden hebben uitvergroot. Hij meldde niet bang te zijn voor kritiek, maar geen kritiek te accepteren als het "alle proporties te buiten" gaat.


Kofi Annan

Nieuwe regels F1 vanaf 2008

Gisteren (21 december) heeft de FIA haar toekomstige plannen bekend gemaakt voor 2008. In deze plannen staat vooral de kostenbesparing centraal, omdat het naar de zin van FIA-president Max Mosley nog altijd te duur is.

Mosley heeft deze plannen gemaakt op basis van lang gepraat met de teams en de enquête die onder de fans is gehouden. Via deze plannen hoopt de FIA ook dat het makkelijker wordt voor privateers om te kunnen deelnemen aan de Formule 1. Hiervoor zou een budget van $100 miljoen dan genoeg moeten zijn. Max Mosley: "Het draait in de Formule 1 allemaal om geld en dat is te ver de verkeerde kant op gegaan.Verschillende fabrikanten pompen wel heel veel geld in hun operatie, alleen maar om te winnen. Deze aanpak heeft de autosport grote schade toegebracht, waaronder de IRL in de VS. Dat willen wij ten koste van alles voorkomen."

De voorgestelde regels op een rij:

*Als een team een nieuwe technologie ontwikkeld, wordt dit in de loop van het seizoen door de andere teams gekopieerd. De nieuwe vinding zal voortaan na het lopende seizoen verboden worden.

*De slick keert terug en de diameter wordt veranderd. 640 millimeter voor de voorbanden en 710 millimeter voor de achterbanden. De maximale breedte wordt 365 millimeter voor de voorbanden en 460 millimeter voor de achterbanden.

*De motor mag maximaal 19.000 rpm draaien. Eventueel wordt deze grens verhoogd naar 20.000 rpm.

*De dubbele achtervleugel wordt ingevoerd.

*Limitering aan het aantal gebieden waar men de aërodynamica mag aanpassen.

*Extra restricties aan bodywork om zo de downforce en de snelheid te verminderen.

*Wijziging in regels voor de voorkant van de auto. Dit moet ervoor zorgen dat de balans van de auto niet wordt verstoord in verkeer.

*Minimumgewicht wordt 550 kg in plaats van 605 kg.

*Standaard ECU (electronic control unit) voor motor en versnellingsbak.

*De versnellingsbakratio’s moeten een minimumdikte van 12 millimeter hebben.

*De coureur mag tijdens de race de bandendruk wijzigen.

*Voor de constructie mogen alleen materialen worden gebruikt die zijn toegestaan door de FIA.

*Er komt een minimum van 5,75% van de brandstof die uit biologische bronnen moet komen.

Maar hier blijft het voor de FIA niet bij. Onderstaande voorstellen zou men ook graag in 2008 zien worden ingevoerd. Al vereisen deze nog de toestemming van World Motor Sport Council. De beslissing hierover zal op 22 maart 2006 vallen.

*Eén bandenleverancier.
*De motor moet drie races meegaan.
*De versnellingsbak moet vier races meegaan.
*Mocht de motor of versnellingsbak toch eerder stuk gaan, dan wordt er een strafgewicht in de auto geplaatst.
*Extra testrestricties
*Elk team mag maximaal twee auto’s inzetten tijdens het testen.
Ook ziet de FIA graag dat er in 2009 nog maar twee wijzingen mogen worden aanbracht aan het bodywork.

Aangifte hakenkruis in arm blijkt vals

cleanwindow, Arjan79 en Vulkan hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 16-jarige jongen die twee weken geleden beweerde in Zwolle door een groepje 'getinte jongens' een hakenkruis in de arm gekrast te hebben gekregen, blijkt het voorval te hebben verzonnen. De jongen, afkomstig uit het in de buurt gelegen Hattem, heeft de verwonding zelf aangebracht, zo meldt de politie.

De Hattemer verklaarde van de fiets te zijn getrapt, waarna hij door vijf of zes personen werd mishandeld. Hij zou daarbij zijn uitgemaakt voor nazi. Het incident zou plaats hebben gevonden in een tunnel onder de snelweg A28. "Uit nader onderzoek is gebleken dat het om een valse aangifte gaat. De jongen heeft bij zichzelf de verwondingen aangebracht", verklaarde een woordvoerder van de politie IJsselland vandaag.

Het is de tweede keer deze week dat een geruchtmakende mishandeling verzonnen blijkt door het 'slachtoffer'. Dinsdag kwam uit dat een 49-jarige gehandicapte vrouw uit het Zuid-Hollandse Spijkenisse een overval in scène had gezet, en zelf verantwoordelijk was voor de dood van haar hondje.

Zelda Twilight Princess gebruikt Revo controller

NGC Magazine (Engels Nintendo blad, januari 2006 editie) schrijft dat Twilight Princess, het langverwachte nieuwe deel in de Zelda reeks, gebruik gaat maken van de Revolution controller.

De game zal gewoon op de Cube verschijnen, maar als je hem op de Revolution speelt zul je gebruik kunnen maken van de speciale controller.

Back in September, Nintendo announced: "Out development team has decided to take extra time to add some incredible elements." These were elements that Miyamoto and Zelda director Aonuma said were "simply far too good to leave out." And they weren't wrong.

NGC can exclusively reveal that Twilight Princess will be playable on the forthcoming Revolution using the upcoming console's unique controller.

[...*snip* they say its still coming out on Gamecube basically then...]

However, when you insert the disc into your Revolution, you'll be given the option to use the Revolution's controller, with all the advantages this will bring.

Tsunamibord onduidelijk voor toerist

Wat betekent dit bord? Dit bord is nieuw in het straatbeeld van Patong Beach op het Thaise schiereiland Phuket. En speciaal voor toeristen. Die blijken echter niets van het bord te snappen.

De Thaise overheid wil met het nieuwe verkeersbord toeristen waarschuwen voor eventuele nieuwe vloedgolven. Het bord geeft aan dat het zeewater tot driehonderd meter landinwaarts kan stromen. Toeristen dachten echter dat het bord betekende dat ze bij een nieuwe tsunami in de richting van de pijl moeten rennen en er na driehonderd meter een nieuw bord staat.

Kabinet laat besluit Afghanistan over aan Kamer

Icoon PolitiekHet kabinet laat het besluit over het sturen van militairen naar Afghanistan over aan de Tweede Kamer. De regering heeft alleen het 'voornemen' uitgesproken om 1300 militairen naar het zuiden van Afghanistan te sturen. Alle ministers zijn het vandaag eens geworden over het voornemen. Ook die van D66 die aanvankelijk hun twijfels hadden. Het kabinet wil er heen, "niet omdat we zo graag willen vechten, maar omdat we willen opbouwen", zei minister Kamp zojuist.

Het CDA vindt dat de missie alleen door kan gaan als tweederde deel van de Tweede Kamer die steunt. Daardoor is het uitzenden van militairen onzeker. Tot nu toe lijkt alleen de steun van regeringspartij VVD zeker, en in elk geval is coalitiepartner D66 tegen. SP, Groenlinks en de LPF zien niets in een nieuwe missie. Veel andere partijen aarzelen nog.

De SP wil de Tweede Kamer nu terug laten komen van het reces.

EU dreigt Microsoft met dwangsom

Logo MicrosoftMicrosoft doet volgens de Europese Commissie nog steeds te weinig om het computerprogramma Windows open te stellen voor concurrenten. Eurocommissaris Kroes van mededinging dreigt de softwaregigant daarom met een dwangsom van twee miljoen euro per dag.

Vorig jaar maart werd Microsoft veroordeeld omdat het misbruik maakte van z'n machtspositie, door de precieze werking van Windows geheim te houden. Omdat bijna alle computers met Windows werken, worden concurrenten zo buiten de deur gehouden en behoudt Microsoft z'n macht op de softwaremarkt. Microsoft krijgt nu vijf weken de tijd om te reageren op het dreigement van Kroes.

Volgens de commissie heeft Microsoft misbruik gemaakt van zijn dominante positie op de softwaremarkt. "Het wordt tijd dat Microsoft zich houdt aan de besluiten van maart 2004 en niet aan zijn eigen uitleg daarvan", aldus de woordvoerder van verantwoordelijk eurocommissaris Kroes.

A'damse PvdA-lijsttrekker boos op Bolkestein

Frits BolkesteinLodewijk Asscher, lijsttrekker voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, is furieus op Frits Bolkestein. De oud-VVD-leider, tevens lijstduwer voor de liberalen in de hoofdstad, waarschuwde eind november in het tv-programma Buitenhof voor 'het gevaar van een islamitische burgemeester' in Amsterdam.

De 72-jarige Bolkestein stelde dat Amsterdam 'een kolossaal probleem' heeft en dat 'iedereen dat ook weet'. De stad zou over tien jaar een islamitische meerderheid hebben. "Binnenkort hebben we een gekozen burgemeester. Dat houdt in dat Amsterdam een islamitische burgemeester kan hebben. En burgemeester Job Cohen bepleit dat die het hoofd van de politie blijft", verklaarde Bolkestein. Volgens Asscher houden de uitspraken in dat de bejaarde VVD'er iemand als Ahmed Aboutaleb, een belijdend moslim en momenteel wethouder in Amsterdam, ongeschikt acht als burgemeester. "Wat is dit voor partij? Waarom durft niemand in de VVD afstand te nemen van dit verdwaalde erelid?", stelt de lokale PvdA-voorman.

Lodewijk AsscherAsscher zegt door dergelijke uitspraken 'gedwongen te worden' te zoeken naar alternatieven voor een coalitie met de VVD. In de hoofdstad vormen PvdA, CDA en VVD momenteel nog het college van burgemeester en wethouders, maar met GroenLinks en de SP kan de PvdA ook een meerderheid vormen. VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg wilde niet ingaan op de uitspraken van Asscher. "Ik beschouw deze aanval als een compliment. Asscher is bang voor ons."

Of een meerderheid van moslims in de hoofdstad reëel is, valt overigens nog te bezien. Uit cijfers van bureau Onderzoek + Statistiek blijkt dat het aandeel hoofdstedelingen dat de islam aanhangt op ruim vijftien procent moet liggen. Het ligt wel in de verwachting dat het moslimgeloof op korte termijn de grootste religie in Amsterdam zal zijn, aangezien het aandeel christenen (in 2000 nog 17 procent) gestaag blijft dalen.

Gulle geldmachine zorgt voor pineuforie

Icoon OpmerkelijkEen gulle geldautomaat heeft dinsdag in het Noord-Franse stadje Carvin (ten zuiden van Lille) voor opwinding gezorgd. Het apparaat spuugde in plaats van 20-euroflappen biljetten van 50 euro uit. Het rumoer ging als een lopend vuurtje door de stad, waarna zich een lange rij voor de machine vormde.

De politie kwam uiteindelijk naar aanleiding van de opwinding poolshoogte nemen, en sloot de geldautomaat af. Vervolgens werd de bank gewaarschuwd. Volgens een verklaring van de bank Caisse d'Epargne zou een medewerker de 50-eurobiljetten per ongeluk in een verkeerde gleuf hebben gestopt. De bank roept de gelukkige ontvangers op het te veel ontvangen geld terug te geven.

Ondertitelingen

Een film bekijken met of zonder ondertiteling is een wereld van verschil.
Veel mensen zijn te lam om te luisteren naar de pratende mensen dus lezen ze maar de ondertiteling. Er zijn natuurlijk ook mensen die het niet verstaan of helemaal doof zijn, voor die mensen is het normaal.

De ondertitelingen van het volgend filmpje zijn een klein beetje aangepast en je ziet meteen dat het heel ander effect heeft op het filmpje.

Uitslagen Italie Speelronde 17

Sterspeler Adriano van Internazionale heeft gisteren, tijdens de wedstrijd tegen Empoli (4-1), korte tijd het bewustzijn verloren. Dit gebeurde na een botsing met een speler van de tegenpartij. Na twee minuten was de Braziliaan weer bij kennis.

Na een kwartier spelen botste Adriano en Empoli-speler Andrea Raggi met de hoofden tegen elkaar. Volgens de medische staf van Inter was de Braziliaan het bewustzijn in de lucht al verloren. De ploeg uit Italië miste de aanvaller, die na de botsing gewisseld werd, nauwelijks en boekte een mooie overwinning op Empoli.

Adriano bracht Inter na drie minuten spelen nog wel op voorsprong. De andere doelpunten werden gemaakt door Julio Ricardo Cruz, Luis Figo en Obafemi Martins. Ighli Vannucchi deed wat terug voor Empoli. Omdat ook koploper Juventus zijn wedstrijd tegen Siena won (2-0) bleef het verschil tussen de nummer één en twee in de Serie A acht punten.

Uitslagen

AS Roma - Chievo 4-0
Ascoli - Treviso 1-0
Fiorentina - Palermo 1-0
Parma - Cagliari1-0
Udinese- Sampdoria 2-0
Lecce- Lazio 0-0
Messina - Reggina 1-1
Juventus - Siena 2-0
Inter - Empoli 4-1
Livorno - AC Milan 0-3

Stand na Speelronde 17:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 174638-9
2 Internazionale 173836-14
3 AC Milan 173739-18
4 Fiorentina 173632-17
5 Livorno 173119-17
6 Chievo 172720-19
7 Sampdoria 172527-23
8 AS Roma 172427-20
9 Lazio Roma 172421-22
10 Udinese 172318-23
11 Palermo 172224-25
12 Siena 171923-30
13 Empoli 171819-28
14 Reggina 171817-26
15 Ascoli 171716-20
16 Parma 171416-28
17 Messina 171314-25
18 Cagliari 171214-25
19 Lecce 171214-28
20 Treviso 171110-24

Topscorers:

Luca Toni - Fiorentina - 16
David Trezeguet - Juventus - 15

Victoria's Secret - Fashionshow 2005

Op een catwalk lopen meestal altijd de mooiste dames rond. Sierlijk lopen ze over de twee meter brede catwalk om de nieuwste kleding te promoten.

Ook tijdens de Victoria's Secret - Fashionshow 2005 lopen weer mooie dames over de catwalk. Maar victoria's secret is een lingerie merk, dus de dames lopen er schaars gekleed bij. Het zijn echte engelen, die catwalkmodellen.

alternatieve link.

Bayern in verlenging langs HSV

Bayern München heeft in de strijd om de Duitse beker Hamburger SV uitgeschakeld. Het duel ging gelijk op en pas in de verlenging werd de wedstrijd beslist. Hargreaves scoorde de enige treffer van de wedstrijd en hiermee revancheerde Bayern zich voor de competitienederlaag.

Aanvankelijk lieten beide ploegen niet het achterste van hun tong zien. Bayern kreeg iets meer kansen maar de doelman van HSV, Kirschstein, stal de show met enkele mooie reddingen. Roy Makaay moest al na 18 minuten het veld verlaten wegens een blessure.

Beide ploegen slaagden er niet in te scoren binnen de reguliere speeltijd. Bij HSV mistte men duidelijk spelmaker Van der Vaart en hierdoor bleef Bayern een nederlaag bespaard. In de verlenging trok de thuisploeg dan toch de wedstrijd naar zich toe. Vijf minuten voor het eind van de tweede verlenging Owen Hargreaves vanaf twintig meter eindelijk het net te vinden.

Konijnendieven slaan opnieuw slag voor Kerstmis

Icoon Shocking" In- en intriest", zo noemt beheerder L. Moers van zorgboerderij Ophovenerhof uit Sittard de diefstal van alle konijnen. Voor het derde jaar zijn de konijnen vlak voor kerst gestolen uit hun hokken. Mensen met een beperking verzorgen de beesten als dagbesteding en zijn "erg gehecht aan de knuffelkonijntjes", zo zegt Moers. " Ook voor de vele kinderen die hier dagelijks naar de dieren komen kijken, is het intriest."

"Dat mensen met kerst graag een konijn in de pan hebben, is tot daar aan toe. Maar de mensen die hier gehecht zijn aan hun konijntje lopen nu met de ziel onder hun arm", zegt Moers. Hij heeft aangifte gedaan van de diefstal. Pogingen van dieven om afgelopen nacht ook de dwergvarkentjes te stelen, mislukten. "Die hadden we toevallig woensdag al weggehaald", aldus Moers.

Gevaarlijke granaat op Terschelling gestolen

Icoon PolitieDe politie in Friesland is een fosforgranaat kwijt. Het korps is dan ook naarstig op zoek naar de persoon die de gevaarlijke granaat op Terschelling heeft gestolen. De 'markeringgranaat' is gevuld met fosfor en kan erg heet worden en langdurig rook afscheiden.

Op 16 december werd het projectiel gevonden door een bewoner bij paal zeven op het Noordzeestrand. De politie markeerde de granaat met een waarschuwingsbord, maar toen woensdag de Explosieven- en Opruimingsdienst (EOD) de granaat onschadelijk wilde maken, bleken het projectiel en het bord gestolen.

Waar de moderne granaat vandaan komt, is niet duidelijk. De politie hoopt nu dat de dief zich zo snel mogelijk bij de politie op het Terschelling meldt.

Concept art Monster Madness

Vandaag verscheen er wat concept art voor Monster Madness, een nieuwe titel die in het eerste kwartaal van 2006 zal uitkomen voor de PC en Xbox 360. Een aantal features van de game:

4-Player Cooperative Online Action
Mix local & online players as you try to survive the Monster's invasion. Each player character has unique items and affects how the story plays out.

3D Top-Down Shooting
Aim in any direction, including up and down. Hordes of Monsters attack you from all sides, but you can also utilize quick dodge-moves to avoid them!

Customize Your Weapons
Acquire Weapon Parts by defeating enemies and exploring your environments, and then use these parts to Build more powerful weapons and Upgrade the ones that you have. Carry these customized Weapons between games, and find rare Weapon Parts at the greater difficulty levels to build the Ultimate Weapons!

Drive Vehicles
Find abandoned Vehicles, outfit them with deadly weapons, and ride in them to overpower your foot-bound foes.

Save the Town
Fight your way through 5 unique environments, such as "Suburban Nightmare", "High School Hell", and "The Shopping Maul", each with deranged Boss Monsters. Take back your turf from these evil fiends (and maybe impress your girlfiend while you're at it)!

Advanced Physics
Monster Madness is designed specifically for the Ageia NovodeX Physics platform, including use of the PhysX PPU. Interact with the environments physics to give yourself an advantage, such as creating barrides or throwing large objects.






The answer

42 spelletjes die allemaal gerelateerd zijn aan de Hitchhikers guide to the galaxy. Spring met een planeet over een bulldozer, geef antwoorden op vragen en ontwijk met marvin vallende hamburgers. Compleet onlogisch spel dat volledig bestuurd wordt met de muis en wat moeilijker is om uit te spelen dan je in eerste instantie zou denken. Mij is het gelukt na een uurtje klikken.

Ahoy' wordt fors uitgebreid

Icoon TheaterSportpaleis Ahoy' in Rotterdam wordt flink uitgebreid en gemoderniseerd. In de zomer van 2007 begint de renovatie van het sport- en muziekcomplex, die zo'n 40 miljoen euro gaat kosten. Na de verbouwing moeten er 15.000 bezoekers in Ahoy' kunnen. Nu zijn dat er nog maximaal 10.000.

De renovatie was lange tijd onzeker, omdat er eerst een haalbaarheidsstudie plaatshad naar het prestigieuze World Port Plaza. Hier zouden Ahoy' en stadion De Kuip samen in opgaan. Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam besloot onlangs af te zien van dit 500 miljoen euro kostende project. Nu is besloten Ahoy' op de huidige locatie uit te breiden.

De arena, het hart van het sportpaleis, wordt onder handen genomen. De opzijden worden gesloopt waarna op die plekken nieuwe tribunes verrijzen op zowel de eerste als de onderring. Alle zitplaatsen krijgen nieuwe stoelen. De uiteinden van de tribunes bij het podium vallen eveneens onder de slopershamer waardoor er extra zitplaatsen kunnen worden gecreëerd.

Gamekussen tegen stijve nek

Krijg je ook altijd een stijve nek of vermoeide armen als je zittend op de grond een spelletje speelt? Daar hebben de Japanners iets op gevonden: het ergonomische gamekussen. Je plaatst het tussen je benen en je lichaam wordt perfect ondersteund. Het kussen is gemaakt uit polyester en meet 56 cm (h) x 36 cm (b) x 17 cm (d). Het weegt iets minder dan een kilo.

Volgens de teksten op de website werkt het kussen als een soort harnas. Je kan je hoofd op de hoofdsteun leggen en ook de armen krijgen voldoende ondersteuning door de ronde uitsparingen. Het kussen kan ook gebruikt worden voor computerwerkzaamheden op kantoor. Het gamekussen is hier verkrijgbaar voor ongeveer 30 euro.



14 Amsterdammers aan ramp ontkomen

Icoon ShockingVeertien bewoners van acht woningen aan het Hugo de Grootplein in het Amsterdamse stadsdeel Westerpark zijn door het oog van de naald gekropen. Dankzij de koolmonoxidemelder van één van hen konden ze vanochtend tijdig uit hun huis worden gehaald, waarin een te hoge concentratie koolmonoxide bleek te zijn.

Oorzaak is vermoedelijk een slecht werkende afvoer van een bakkerij onder de woningen van de getroffenen. Hier waren net nieuwe ovens geïnstalleerd. Verschillende slachtoffers klaagden over duizeligheid en misselijkheid, en hadden hoofdpijn. De ovens die waarschijnlijk het probleem veroorzaakt hebben, moeten totdat een erkend vakman naar de afvoer gekeken heeft uit blijven.

Stoitchkov tot 2008 bondscoach Bulgarije

De voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond heeft bekend gemaakt dat Hristo Stoitchkov nog tot 2008 bondscoach van het Bulgaars nationale team zal blijven.

Voorlopig zal Stoitchkov zijn taken niet echter niet vanaf de bank kunnen uitoefenen. Stoitchkov heeft namelijk van de wereldvoetbalbond FIFA een schorsing van vier wedstrijden gekregen vanwege zijn gedrag na de nederlaag tegen Zweden. De Bulgaar zei toen dat de Zweedse UEFA-president Lennart Johansson de uitslag gemanipuleerd zou hebben.

Stoitchkov werd na het mislukte EK voetbal in Portugal bondscoach van Bulgarije. Maar onder zijn leiding slaagden de Bulgaren er niet in om zich voor het WK voetbal in Duitsland te plaatsen, achter Zweden en Kroatië eindigde Bulgarije als derde.

Zoek de nooduitgang in Exit

Ubisoft sloot onlangs een overeenkomst met Taito om een drietal games in Noord-Amerika en Europa te mogen uitgeven. De eerste van deze titels zal Exit zijn, een puzzle-actiegame voor de PSP. Exit zal in februari in de winkels liggen.

Exit heeft unieke graphics, zoals je op onderstaande screenshots kan zien. In het spel ben je "Mr. ESC", een ontsnappingsdeskundige die mensen uit welke hachelijke situatie dan ook weet te bevrijden. Dit doe je door de talloze obstakels te omzeilen. De noodsituaties die je tegenkomt zijn ondere andere brand, aardbevingen en instortende of ondergelopen gebouwen en metrostations. De acties die je uit kunt voeren zijn rennen, springen, op randjes klimmen en via touwen afdalen. De mensen die je in veiligheid hebt gebracht kunnen vervolgens helpen om zware obstakels uit de weg te ruimen, zodat je weer meer mensen kunt bevrijden.

Volgens Ubisoft zitten er meer dan 100 noodsituaties en zullen er meer via download beschikbaar worden gesteld.






Paus als 'kerstman' naar audiëntie

Kerstman Benedictus XVIDe verzamelde gelovigen op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad werden gisteren verrast door een opmerkelijk uitgedoste Paus Benedictus XVI. De kerkleider leek voor de gelegenheid als kerstman te zijn verkleed, met een rode muts op zijn hoofd en een oranje cape omgeslagen.

Het rode hoofddeksel met witte hermelijnen versieringen was echter de zogenaamde Camauro; een zeldzame pauselijke kerstkap gemaakt in de middeleeuwen. De laatste paus die de kap droeg was Johannes XXIII in de jaren zestig. In zijn toespraak verfoeide de paus juist de grote rol van de 'wereldlijke' kerstman bij het christelijke kerstfeest. Hij riep gelovigen op meer aandacht te besteden aan de religieuze achtergrond van de feestdagen.

'De consument kan niet meer kiezen'

Icoon EconomieDe Nederlandse consument weet het niet meer. Of het nu om een zorgverzekering, gsm-abonnement, internetaansluiting of snacks en frisdranken gaat: er is te veel keuze op de markt. Vooral bij de wat ingewikkelder producten waarbij verschillende aspecten moeten worden vergeleken ziet men door de bomen het bos niet meer.

Van twaalf productcategorieën die een aantal ondervraagden kreeg voorgelegd, spande mobiele telefonie de kroon: 70 procent zegt dat het keuze-aanbod hier te groot is. Ook de keuze voor een zorgverzekering of een internetaansluiting geeft de vragende partij keuzestress.

Een meerderheid (60 procent) vindt het wel fijn iets te kiezen te hebben, maar een bijna even groot percentage stelt door de bomen het bos niet meer te zien. Het onderzoek werd uitgevoerd onder vijfhonderd Nederlanders van achttien jaar en ouder.

EU wil immigratie naar Europa stimuleren

kodak had ons via de nieuws-submit te melden:

EconomieOm de gevolgen van de vergrijzing in Europa tegen te gaan is de Europese Commissie een voorstander van het stimuleren van migratie naar de Europese Unie. Dit moet voorkomen dat er de komende 20 à 30 jaar een tekort aan arbeidskrachten ontstaat.

Tussen 2010 en 2030 zou arbeidspotentieel in de EU met wel twintig miljoen mensen kunnen afnemen. Vanaf 2010 sterven er meer Europeanen dan er geboren worden.

Gisteren deed Eurocommissaris voor justitie Franco Frattini een aantal voorstellen om de komende problemen het hoofd te bieden. Het betrof met name plannen om hoogopgeleide migranten aan te trekken. Een algemeen beleid in de EU moet voorkomen dat onevenredig veel van zulke migranten in de Verenigde Staten, Canada en Australië belanden in plaats van in Europa. Frattini stelde voor om hoogopgeleiden en geschoolde arbeiders sneller in aanmerking te laten komen voor een permanente verblijfsstatus. Ook wil hij dat seizoensarbeiders visa krijgen waarmee ze de EU meermaals in en uit kunnen.

Jenn Sterger (jammie)

Vraag me niet wie het is, maar deze dame is momenteel een absolute hype op het internet. Het is me wel duidelijk dat ze een fan is van het Florida State University football team en er niet veel aan vindt om heel veel kleren aan te hebben. Kijk zelf maar even rond op haar fotoboek.

Is echt jammie.

De bezoekers die liever achtergrondinformatie lezen dan plaatjes kijken, kunnen hier een diepte-interview met Jenn lezen en weten dan in no-time alles over Jenn en de Florida State Cowgirls.

Verder neem ik aan dat één van de kenners me wel even in de reacties uitlegt wie deze dame nu precies is...

20e seizoenszege voor San Antonio Spurs

De San Antonio Spurs hebben zich in de NBA kunnen revancheren voor twee opeenvolgende nederlagen. De Spurs versloegen de New York Knicks met 96-109.

Met de winst boekte de ploeg van coach Gregg Popovich als tweede ploeg, na de Detroit Pistons, zijn twintigste seizoenszege. Voor New York was het de zevende opeenvolgende nederlaag.

Uitslagen NBA woensdag:

Orlando Magic - New Jersey Nets 85-96
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 111-100
Indiana Pacers - LA Clippers 97-75
New York Knicks - San Antonio Spurs 96-109
Boston Celtics - Utah Jazz 101-89
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 89-79
Minnesota Timberwolves - New Orleans/Oklahoma Hornets 88-69
Houston Rockets - Toronto Raptors 81-94
Denver Nuggets - Washington Wizards 110-116

'Veel kinderarbeid in Marokko'

AlgemeenIn Marokko komt volgens de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch op grote schaal kinderarbeid voor. Zo werken er tienduizenden Marokkaanse meisjes onder erbarmelijke omstandigheden als huishoudster. Sommigen zijn nog maar 5 jaar oud en werken voor een paar euro meer dan 100 uur per week. De kinderen worden door hun arme familie gedwongen om te gaan werken.

Volgens de organisatie is het moeilijk om onderzoek te doen naar de kinderarbeid in Marokko. De Marokkaanse wet zegt bovendien weinig over het te werk stellen van kinderen als dienstmeisje. In totaal werken er in het Noord-Afrikaanse land meer dan 600.000 jonge kinderen. Het merendeel is actief in de landbouw of in de tapijtindustrie. Veel kinderen worden volgens Human Rights Watch misbruikt en lopen vaak blijvende lichamelijke en geestelijke schade op door het werk.

-
Rapport Human Rights Watch.

Koeman gelaten na uitschakeling

Gelaten, zo reageerde de trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, na de uitschakeling in de beker. De Rotterdammers gingen woensdagavond met 1-0 onderuit tegen Roda JC.

"We hebben de wind momenteel even tegen. Maar met deze nederlaag kan ik leven, want ik denk dat er maar één ploeg is geweest die heeft gevoetbald en dat waren wij. We hadden de intentie om te winnen, maar dat lukte uiteindelijk niet. De beste ploeg wint niet altijd." aldus Koeman na afloop van de wedstrijd.

De trainer van Roda JC, Huub Stevens, was het eens met Koeman. "Ik vond niet dat wij in de wedstrijd zaten. Toen we vier weken geleden tegen Feyenoord speelden en met 3-2 verloren, speelden we veel beter. In dit duel hebben we niet goed gevoetbald, maar wel gestreden. En dat is in een bekerwedstrijd belangrijk. Ik ben blij dat we een ronde verder zijn gekomen, maar met het veldspel ben ik absoluut niet blij."

Boek: Scheikunde voor Dummies

Scheikunde is een wetenschap waar we elke dag mee te maken hebben. De processen in ons lichaam en om ons heen zijn bijna allemaal te verklaren aan de hand van scheikunde. Hoe water ijs wordt, hoe eten verbrandt, stralingen, warmte en nog veel meer. Allemaal hebben ze wat te maken met de wetenschap van de scheikunde. Reden genoeg om je er dus eens in te verdiepen en dat kan met Scheikunde voor Dummies.

'Samir A. ernstig ziek'

Icoon MisdaadSamir A. is ernstig ziek, zo vertelt zijn vrouw Abida vanmorgen in de Volkskrant: "Hij is misselijk, heeft bloederige diarree en heeft de hele dag door steken in zijn darmen". Samir (19) lijdt sinds eind 2003 aan de chronische darmziekte colitis ulcerosa, een variant van de ziekte van Crohn. Samir heeft al een paar keer afscheid genomen van Abida en zij vreest dat het binnenkort inderdaad is afgelopen.

De normaal gesproken niet zo erg spraakzame echtgenote van Samir komt met deze verklaring aan de pers, omdat er volgens haar sprake is van een noodsituatie. Een gevangenisbewaarder heeft namelijk aan Samir verteld dat de Nederlandse staat niet van plan is hem een goede medische behandeling te geven.

Het ministerie van Justitie wil niet ingaan op 'individuele gedetineerden': "Gevangenen staan onder dokterscontrole, en zonodig wordt een specialist gezocht".

Keiharde aanpak Ajax-hooligans

PolitieDe Amsterdamse politie is het gedrag van een groep onverbeterlijke Ajax-hooligans meer dan zat en zal de relschoppers daarom vanaf nu keihard gaan aangepakken. De hooligans zullen continu in de gaten worden gehouden bij wedstrijden en bij iedere overtreding, zowel binnen als buiten het stadion, of openstaande boete krijgen de supporters thuis of op hun werk een bezoekje van agenten die hen meenemen naar het bureau.

Commissaris Ad Smit van district Oost schat dat er circa honderd echt fanatieke Ajax-hooligans zijn met een wat grotere groep meelopers. ''Het moet maar eens over zijn met die gasten. Als groep voelen ze zich sterk, als individuen stellen ze niet zo veel voor. Wij laten ze niet meer met rust. De tijd van praten is voorbij.'' Volgens Smit is er altijd wat met de relschoppers: ''Als ze de beveiligers in het stadion niet goed vonden, kwamen er anderen. Altijd is er met die jongens gepraat. Maar dat gebeurt niet meer. Straks gaan zij nog bepalen wie er trainer van Ajax wordt. Nee, niet meer in overleg met die gasten en we pakken ze waar we ze pakken kunnen.''

De commissaris baalt ervan dat normale Ajax-supporters steeds de dupe zijn van het gedrag van de hooligans: ''Er zijn mensen die iedere maand wat geld apart leggen om maar een seizoenkaart van Ajax te kunnen bemachtigen. Dan is het toch verschrikkelijk dat deze echte Ajax-fans op hun hoofd worden gepist door een stel van die idioten. Er zijn lui bij die écht niets maar dan óók niets van de wedstrijd zien. Die kijken alleen maar of ze ergens rottigheid kunnen uithalen.'' Smit zegt de confrontatie met de relschoppers niet te schuwen: ''Ik loop gewoon hun clubhuis binnen als ik ze moet hebben. ''

Mededeling over de punten van ronde 17 en 18

De 17e en de 18e speelronde van de FOK!voetbalmanager lopen met een dag verschil bijna in elkaar over. Daarom hebben we besloten dat de punten van beide rondes pas na de 18e speelronde zullen worden ingevoerd.

Jullie kunnen dan wel wisselen na de 17e speelronde (tot 29 december 12:00 uur), maar de punten zullen pas op 31 december of 1 januari bekend worden gemaakt.

Onze excuses voor het ongemak

FOK!sportcrew

Hoertjes

Het kabinet lijkt nu toch inderdaad unaniem in te stemmen met een nieuwe missie in Afganistan. Kennelijk zijn er in het oorspronkelijke voorstel van de ministers Bot en Kamp zoveel punten en komma's gewijzigd dat het uiteindelijk toch nog door D'66 wordt geaccepteerd. Echte wijzigingen zijn er natuurlijk niet geweest, want er is immers geen hond die even de veiligheid van onze militairen kan garanderen.

Waarmee D'66 weer eens bewijst totaal geen ruggengraat te hebben, de ministers Pechtold en Brinkhorst voorop. Je zou gewoon wensen dat het kabinet binnenkort zou vallen, want de kans dat D'66 dan genadeloos door de kiezers wordt afgestraft, is ondertussen vrij groot. Maar goed, Pechtold en Brinkhorst vinden het kennelijk prettig om de hoertjes van het kabinet te zijn en hebben dus gewillig het hoofd gebogen. Daarmee zijn de Nederlandse militairen dus straks de hoertjes van Amerika.

Hopelijk heeft de Tweede Kamer meer ballen en wordt het kabinetsvoorstel daar alsnog naar de prullenbak verwezen.

Film: Keeping Mum

Keeping Mum is een film van Niall Johnson, die ook het script van White Noise heeft geschreven, je weet wel die ene film met al die geesten in de tv. White Noise vond ik zelf, in tegenstelling tot veel andere mensen, een geweldige film en ik was dan ook benieuwd naar een door Niall zelf geregisseerde film. Echter, Keeping Mum is héél wat anders dan White Noise. Keeping Mum is namelijk een gortdroge komedie met in de hoofdrol de meester der gortdroogheid zelf Rowan "Mr. Bean" Atkinson.

Dood dreigt voor miljoenen Kenianen

Icoon AlgemeenDoor aanhoudende droogte dreigt voor miljoenen mensen in Noord-Kenia de hongerdood. In het gebied, dat twaalf keer zo groot is als Nederland, heeft het al twee jaar niet geregend en de mensen zijn inmiddels door ondervoeding ernstig verzwakt. Het vee van de nomaden sterft momenteel al massaal en de regering heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Woordvoerster Marjoleine Hammink van Mensen in Nood/Cordaid bezocht afgelopen weekend het gebied en was erg onder de indruk van wat ze aantrof: "Wij zijn erg geschrokken. Voor nomaden zijn hun dieren bron van levensvoorziening, en die gaan massaal dood. Ik heb dorpen gezien waar bergen dode dieren liggen. Ik zag ook kinderen die uren zonder te bewegen tegen hun moeder aanlagen".

Mensen in Nood/Cordaid rijdt inmiddels met watertanks door het gebied en heeft 600.000 euro beschikbaar gesteld voor noodhulp.



Kabinet: 'Afghanistan-missie gaat door'

Icoon PolitiekHet kabinet besluit vandaag naar verwachting toch om 1100 militairen naar Afghanistan te sturen. Het kabinetsvoorstel is nu zodanig aangepast dat de D'66-ministers Pechtold en Brinkhorst, die begin deze week nog tegen de missie waren, vandaag waarschijnlijk toch overstag zullen gaan.

Het is de bedoeling dat de militairen als onderdeel van de NATO-missie ISAF gaan werken aan de wederopbouw van de provincie Uruzgan. Op de missie is grote kritiek vanuit de Tweede Kamer omdat het gebied nog zeer gevaarlijk zou zijn. Het is ook nog onzeker of de Tweede Kamer zich bij het kabinetsbesluit zal neerleggen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.