'Arnie' leent zijn naam niet meer aan stadion

Arnold SchwarzeneggerArnold Schwarzenegger wil niet meer dat zijn naam verbonden is aan het voetbalstadion van Grazer AK. De Oostenrijkse voetbalclub uit Graz heeft een brief gekregen van de gouverneur van CaliforniŽ waarin staat dat hij de toestemming voor het gebruik van zijn naam intrekt. "Om de verantwoordelijke politici verdere ophef te besparen", zo schrijft hij.

Schwarzenegger is boos op zijn oude plaatsgenoten van de stad waar hij geboren is. Lokale politici uit Graz hadden namelijk hun ongenoegen uitgesproken over de doodstraf van Tookie Williams. Er werd door de SP÷, De Groenen en Communisten geopperd het stadion anders te noemen omdat Schwarzenegger een gratieverzoek voor Williams afwees.

Een erering die de gouverneur kreeg van de stad heeft hij per kerende post teruggestuurd. Burgemeester Siegfried Nagl noemt alle ophef een 'pijnlijke provinciesage'. Hij gaat proberen 'Arnie' op andere gedachten te brengen. Tot die tijd gaat het Schwarzenegger Stadion weer door het leven als Liebenauer Stadion.