1-6 voor Microsoft

Na stad en land afgezocht te hebben naar een Xbox 360 heb ik 'm eindelijk in Duitsland gevonden."Hahaaa! Niks geen voorinschrijvingen nodig! Wie moeite doet krijg alles voor elkaar!", denk ik triomfantelijk.

Het is wel een core system. Op zich niet zo'n probleem, want ook een core systeem kun je naar hartelust aankleden met een paar extra controllers en een harddisk.

Eerst maar eens de oude Xbox van zijn plaats jagen. Ksst! Je bent obsolete! Verdwijn uit mijn kast en maak plaats voor je jongere broertje. Handleidingen zijn voor watjes en dus sluit ik de Xbox 360 geheel zonder enige kennis van zaken aan op mijn televisie. Heb ik alles? Dacht het wel. Eerst maar eens de hele kast naar voren sleuren om die monsterlijke voeding een plaats te kunnen geven met voldoende koeling.

Als ik zo zie wat voor kabels ik toentertijd allemaal bij de oude Xbox heb gekocht slaat me de schrik om het hart. Moet ik nu weer een nieuwe extra kabel kopen voor de Xbox 360 die mij Dolby surround geluid geeft? Jawel hoor! Ik kan terug naar de winkel voor advanced scart cable! Grmbl...

Boos trek ik mijn jas aan en ga op zoek. Bij de Dynabyte maken de lege schappen de angst nog veel groter. Dadelijk is er geeneens een kabel te verkrijgen en zit ik deze kerst met summier stereogeluid te spelen. De angst lijkt redelijk waar te worden. Als ik snel naar de kassa loop met in mijn hand de verpakkingen van een harddisk, een wireless controller en een advanced scart cable krijg ik te horen dat dit enkel presentatiemodellen zijn voor in de showroom. Ze hebben geen idee wanneer ze de spullen binnenkrijgen. Zonder een woord te zeggen kwak ik de prullaria op de toonbank en loop boos weg. Hang het dan niet op ter verkoop oelewappers! Op naar de volgende winkel.

En daar loop je dan op de game afdeling van de Bart Smit. Druk op zoek naar een kabel en een harddisk. Ja! Daar hangen ze! Snel grijp ik de kabel en vraag terloops naar de beschikbaarheid van de Xbox 360 harddisk. Helaas. Misschien in januari weer?

Ik ben nu al twee uur in de stad en heb enkel nog een kabel gescoord. Ik moet toch echt nog een wireless controller en een harddisk! Een kilometer verder vind ik Dixons en die heeft warempel een wireless controller! I love it when a plan comes together! Nu nog alleen de harddisk. Helaas heeft ook de Dixons deze niet en ze hebben geen idee wanneer het beestje te koop is. Free Record Shop? Vergeet het maar! Wel een memory stick. Vobis? Nope! Damn, dit schiet niet op en het is al bijna sluitingstijd! Maar wacht eens... Op het grote boze internet zijn geen sluitingstijden en zij bezorgen aan huis! Dus gaan we vanavond even online bestellen!

Snel wandel ik blij weer naar huis om mijn nieuwe aankopen uit te pakken en aan te sluiten. Ook dat valt niet mee. Er moet bijna een cirkelzaag aan te pas komen om die verpakkingen te kunnen openen, maar het lukt me zonder bloed. De advanced scart cable is aangesloten, de voeding ook dus kan nu de optische kabel van de vorige Xbox aan deze. Juist ja... dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

De advanced scart cable van de oude Xbox had een leuk blokje in het midden waar je de optische kabel kunt aansluiten. Bij de Xbox 360 zit dit leuke blokje er niet meer in, maar heeft Microsoft in al zijn wijsheid besloten de optsiche aansluiting direct aan de steker bij de console zelf te plaatsen. Kortom: mijn optische kabeltje is opeens veel te kort en kan niet van de ene kant (waar de versterker staat), naar de andere kant.

En nu ben ik het zat! De winkels zijn dicht, ik ben al de hele dag bezig met de Xbox 360 en heb nog geen game gezien! Woest pak ik de boormachine en maak een paar fikse gaten in de achterkant van mijn kast. "En nu past die optische kabel dus wel hè!", schreeuw ik triomfantelijk naar de fonkelnieuwe witte console. Ik versus Microsoft: 1-0! Hoewel... Ik moest toch nog naar de stad om al die extra meuk te halen. Het is meer 1-5 voor Microsoft. Ik sluit de boel aan en start het zaakje op. Het beest leeft! Ik kan gamen!

Dit was vorige week. Diezelfde avond heb ik nog de Xbox 360 harddisk online besteld en heeft men het benodigde geld direct van mijn creditcard afgesnoept. Er werd me het volgende beloofd in een email: "Wij doen ons uiterste best uw bestelling te bezorgen op vrijdag 16 december 2005." Tot op de dag van vandaag heb ik niets ontvangen, tot het volgende emailtje kwam:

Geachte heer/mevrouw,
Vanwege ontoereikende voorraad en slechte levering vanuit Microsoft zijn wij helaas niet in staat het door u bestelde product uit te leveren. Het is ook onduidelijk of en wanneer het product weer op voorraad zal komen. Wij hebben uw order zodoende geannuleerd en zullen eventuele reeds betaalde bedragen terugstorten.
.

Ik geef me gewonnnen voor dit jaar. Voorlopig maar geen arcade en trailers downloaden, maar heel erg zuinig zijn op mijn memory stick waar de savegames op staan. Ik kan gamen, maar nog niet helemaal zoals ik het wilde.

Ik versus Microsoft: 1-6