EA en Take-Two in de clinch over NHL

Rechten op bepaalde takken van sport zijn altijd een belangrijk punt bij sommige developers. EA is een developer die zeer veel sports games uitbrengt dus het spreekt voor zich dat zij zoveel mogelijk licenties binnen wil slepen. Eerder zou EA al een exclusief software-overeenkomst gesloten hebben met de NHLPA (National Hockey League Player's Association, oftewel de ijshockeybond) voor 44,2 miljoen dollar over een periode van zes jaar.

De bazen van de NHL zelf waren hier echter niet blij mee, omdat ze liever inkomsten zien uit meerdere bronnen. Take-Two Interactive/2K Sports is een andere club die NHL-games uit wil brengen en zij willen dus ook een vinger in de pap. NHL heeft daarom druk op EA uitgeoefend door te dreigen met het stopzetten van de NHL licentie tenzij Take-Two ook een licentie zou mogen nemen op de NHLPA.

Die dreiging is serieus genomen aangezien alle betrokken partijen rond de tafel zitten om tot een oplossing te komen. NHL is overtuigd dat zij uiteindelijk meerdere partners zullen hebben die NHL games gaan maken. Dhr. Saskin, baas van de NHLPA, wil echter alleen akkoord gaan als zowel de NHLPA en EA er beter van worden.