Voetballer geschorst na fascistische groet

TryMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Paolo di Canio 'zwaait' naar het publiekDe Italiaanse voetballer Paolo di Canio is door de voetbalbond in zijn land voor één wedstrijd geschorst na het brengen van de fascistengroet. De 37-jarige aanvoerder van Lazio Roma maakte het gebaar op 12 december tijdens een uitwedstrijd tegen Livorno. Begin dit jaar raakte Di Canio ook al in opspraak na het omstreden armgebaar.

Naast de schorsing kreeg de voetballer een boete van 10.000 euro opgelegd. Di Canio liet weten verontwaardigd te zijn over de sancties. "Dit is een politiek gemotiveerde en onjuiste beslissing. Mijn gebaar had geen ideologische betekenis", verklaarde hij tegenover de media. Hij zegt zich geenszins door het vonnis te willen weerhouden in het vervolg.

De wedstrijd Livorno - Lazio Roma is extra beladen omdat de fans van beide clubs politiek gezien lijnrecht tegenover elkaar staan. Livorno-supporters afficheren zich met het communistische symbolen, waar de Lazio-fans spandoeken en vlaggen met swastika's bij zich dragen. Di Canio maakte zijn gebaar, dat door veel fotografen werd vastgelegd, toen hij in de tweede helft gewisseld werd. Zijn club Lazio verloor de wedstrijd met 2-1.