Southampton wil Wotte ophalen bij Feyenoord

Mark Wotte is een belangrijke kandidaat om coach van Southampton te worden. Eerder deze week had de technisch directeur van Feyenoord al een onderhoud met de Engelse club.

Mocht Wotte inderdaad bij Southampton beginnen, dan volgt hij Harry Redknapp op bij de huidige nummer twaalf van het Championship (Engelse Eerste Divisie). De 45-jarige Enschedeër kwam in contact met de Engelse ploeg na de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV. Sir Clive Woodward, directeur van de Engelse club, vroeg Wotte of hij eventueel weer als trainer aan de slag wilde gaan.

Southampton, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, zit zonder trainer nadat Redknapp naar Portsmouth vertrok. Mocht Wotte inderdaad ingaan op de aanbieding van de Zuid-Engelse club, dan ligt er voor hem een meerjarig contract klaar. De kans is klein dat de onderhandelingen nog worden afgebroken. Wotte heeft zijn contract bij Feyenoord inmiddels laten ontbinden.

"Mark heeft aangegeven dat het bij hem weer kriebelt om op het veld te staan. Dat was voor ons een meer dan duidelijk signaal," aldus Chris Woerts, directeur van de Rotterdammers. Wotte was eerder al trainer in de periode van 1996 tot 2004. In die tijd had hij vier clubs onder zijn hoede: ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Den Bosch en Willem II.