Voetbal: Uitslagen Gatorade Cup

Jorrit (Flem)
Icoon Gatorade CupEr werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de strijd om de Gatorade Cup, vroeger de Amstel Cup. De titelkandidaten AZ en Feyenoord kwamen daarbij in actie.

AZ wist door te stoten naar de kwartfinales van het bekertoernooi. De Alkmaarders versloegen NEC, waar eerder deze week trainer Cees Lok onverwacht opstapte, met 2-0. Het ging niet makkelijk voor AZ, maar omdat NEC niet veel deed met de geboden ruimte, kon de ploeg van Louis van Gaal toch met de winst van het veld afstappen. De doelpunten kwamen van Landzaat (penalty) en Ikedia, die na lang blessureleed weer eens kon spelen en in de blessuretijd zijn optreden bekroonde met een goal.

Feyenoord wist niet te imponeren in Kerkrade en ging met 1-0 ten onder tegen Roda JC. Er waren weinig kansen in het duel, en met de geboden kansen ging Roda net iets beter om. In de 31ste minuut gleed de Braziliaan Sérgio, in de competitie ook al topscorer van Roda, de 1-0 binnen. Feyenoord deed wat terug via een schot van Kuijt op de paal, maar zette verder niet genoeg aan. De Rotterdammers kunnen zich nu volledig op de competitie richten, eerder werden ze namelijk ook al uitgeschakeld in de UEFA Cup.

Gisteren wisten sc Heerenveen, Helmond Sport, PSV en MVV zich al te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Donderdag voegen de laatste twee ploegen zich bij de laatste acht. In Groningen treedt de lokale FC aan tegen FC Volendam, FC Eindhoven ontvangt Ajax. Na afloop wordt er geloot voor de kwartfinales.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport!