Innercity 2005

Elspeth (Silmarwen)
Dit jaar was het tijd voor alweer de achtste editie van Innercity. Innercity is in die tijd uitgegroeid tot een goed gerespecteerd indoor-dancefeest met grote namen in gigantische zalen van de Amsterdam RAI. Bijna alle toonaangevende DJ's hebben wel gedraaid op Innercity. Tot nu toe had Innercity elk jaar een nieuw thema waarbij een land centraal stond en alles daar op aangepast werd. Dit jaar had ID&T gekozen voor een heel nieuwe formule. Geen landenthema meer en niet alleen maar dance muziek. Een behoorlijk gewaagde keuze, vooral omdat de oude formule toch op veel steun kon rekenen.
ge

Er was dit jaar gekozen voor zeven verschillende zalen met de stromingen Techno, Electro, House/Progressive, Urban Eclectic, Minimal en Breaks/Hip-Hop en de mainzaal. Techno, House/Progressive en Electro zijn uiteraard niet onbekend. Urban Ecletric, Minimal en Breaks/Hip-Hop zijn echter wel nieuw. Wat ook een verandering was dit jaar, is het verminderen van het aantal kraampjes. Waar je normaal op tien plaatsen lichaamsversieringen aan kon laten brengen, was er dit jaar maar weinig te vinden en dat was in mijn ogen geen gemis.

De aankleding was zoals elk jaar weer mooi gedaan. Grote schermen, veel licht en podia voor de mensen met extra mooi gekleurde polsbandjes (VIP's, pers, all acces, et cetera), waren volop aanwezig. In de HipHop Breaks was zelfs een halfpipe te vinden en een dancepodium waarop gebreakdanced werd. De DJ's daar waren blijkbaar grote fan van Pharrel, want elke keer als ik de zaal binnenliep stond iemand te rappen op de teksten van Pharrel. Er was dit jaar ook een heuze lounge-area ingericht met tweedehandsbanken en stoelen waardoor je het gevoel kreeg bij je grootouders te zijn, maar ze zaten best relaxed en rond de banken stonden allerlei voedsel- en drankkraampjes.


De line-up was dit jaar niet slecht, maar ook niet echt spectaculair. De grote namen waren; Dave Clarke, Alter Ego Live, 2manydjs, Sander Kleinenberg, Tiga, Steve Rachmad, Chris Liebing and Speedy J, Benny Rodrigues, Mr. Wix & Lyrical Tie, Chuckie, De Jeugd van Tegenwoordig, Booka Shade Live, The Glimmers. Niet echt om over naar huis te schrijven, maar ook niet bar en bar slecht. Helaas kun je niet iedereen zien draaien omdat er natuurlijk verschillende zalen zijn. De gene die ik gezien heb, 2manydjs, Steve Rachmad, Dave Clarke, Chris Liebing and Speedy J, waren in ieder geval gewoon goed. Het urban gedeelte trok mij helemaal niet, maar toch ben ik even wezen kijken. Voor mij is Innercityeen dancefeest met dance, trance, techno, hardstyle et cetera.

De drukte viel mij behoorlijk tegen. Waar je twee jaar terug nog schuifelend door de gangen moest lopen, kun je nu al dansend en springend overal tussendoor huppelen. Het slechte weer moest niet zo'n probleem zijn geweest, misschien waren mensen geschrokken van de line-up en de verandering van style. Wat ook enorm opviel was het verschil tussen de twee muziekstromingen. Om het even niet politiek correct te zeggen waren de Techno, Electro, Man en House/Progressive zal meerendeel blank en de andere zalen niet. Best jammer natuurlijk, want ik kreeg een beetje het idee dat ID&T een cultuurkloof wilde overbruggen. Als dit zo is, is het jammerlijk mislukt.

Ik moet zeggen dat ik mij prima heb vermaakt op Innercity maar dat ik de oude sfeer miste. Het was rustig, het was verdeeld en er waren te verschillende muziekstromingen waardoor mensen ngoal geneigd waren slechts in een zaal te blijven. Voor mij is Innercity een indoorfestival met allerlei Dance/House/Techno/Trance-stromingen en geen HipHop of Urban. Ik hoop dat ID&T één keer experimenten leuk genoeg vond en dat ze snel weer terug gaan naar de oude formule. Schotland lijkt me wel een leuk nieuw thema, mannen in kilts op de dansvloer is altijd leuk!




Organisator: ID&T Datum: 17 december 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!