Scholieren staken voor proefwerkweek

Madirk en Zebbie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OnderwijsIn Naaldwijk zijn gisteren zo'n honderd leerlingen van de Interconfessionele Scholengemeenschap het Westland (ISW) een drietal uur in staking geweest. De scholieren wilden met hun actie bereiken dat de school de aloude proefwerk- en tentamenweek weer instelt. Nadat de schoolleiding toezegde om over de kwestie te vergaderen vervolgden de stakers de lessen.

"De school heeft aangeboden om op 10 januari te vergaderen over de kwestie. Daar zijn we mee akkoord", verklaarde de 16-jarige stakingsleider Tim Zuidgeest. Eerder had de leerlingenraad getracht het onderwerp door middel van brieven aanhangig te maken, maar dat leverde niets op. De vijfde- en vierdeklassers weigerde gisteren na de eerste pauze richting de les te gaan, en bleven in de aula. Zuidgeest ging vervolgens in onderhandeling met locatiedirectrice Weerman.

Een vervolg van de stakingsactie wordt niet uitgesloten. "We willen de tentamenweek terug. Als de school hier niet op ingaat, gaan we weer actie voeren", stelde Zuidgeest. "Nu hebben we het hele jaar door proefwerken, boven op ons gewone huiswerk. Tot en met vorig jaar hadden we na elk trimester een proefwerkweek. Dat blijkt veel beter te zijn, dan kunnen we ons concentreren op de proefwerken."