Here we go again

Maarten (Mannee)
Ik kan me vergissen, maar hebben we deze hele discussie een maand of twee geleden ook al niet gehad? Wilders wil kennelijk vlak voor het kerstreces nog even wat punten scoren bij de gemiddelde Nederlander.
quote:
Geert Wilders: "Dit is een enorme overwinning voor de traditionele Nederlandse fatsoensnormen. De burka is vrouwonvriendelijk en eigenlijk middeleeuws. Dat vrouwen geheel onherkenbaar over straat gaan is een belediging voor iedereen die gelooft in gelijke rechten. Voor een burka is dan ook geen plaats in Nederland. Deze motie is ook een steun in de rug voor de gematigde moslims in Nederland. Het burka-verbod draagt bij de integratie in Nederland. Bovendien is het gelet op de veiligheid ook onacceptabel dat mensen onherkenbaar zijn. Om die reden is de burka eerder in bepaalde Belgische steden verboden."

Nou geweldige onderbouwing hoor Geert. Vooropgesteld dat we het hebben over vrouwen die vrijwillig uit eigen overtuiging een burka hebben, dan lijkt het argument dat de burka 'vrouwonvriendelijk' is, sowieso weinig overtuigend. De gemiddelde MTV-clip is ook vrouwonvriendelijk en bij mijn weten zijn die ook tot op heden niet verboden. Bij de genoemde gelijke rechten, hoort natuurlijk ook vrijheid van godsdienst.

Beste Geert zelfs als je een wetenschappelijke studie kon laten zien, die aantoont dat een burka-verbod bijdraagt aan de integratie dan nog zou dit geen argument zijn dat boven vrijheid van godsdienst gaat. Dit argument zou een vrijbrief zijn om alle traditionele kleding te verbieden. Waarom moet iedereen er hetzelfde uitzien, er is toch ook geen wet die slecht geblondeerd haar verbiedt?

Wat het momenteel natuurlijk bij iedereen goed doet, is het veiligheidsargument. Maar net als twee maanden geleden zal er ook nu geen voorbeeld voorhanden zijn, waarbij in Nederland een misdaad werd gepleegd door iemand met een burka.

Maar goed, kennelijk moeten we ons conformeren aan de wetgeving in 'bepaalde Belgische steden'. Het is duidelijk Geert, je bent een slechte Belgenmop...