Planet Internet wint Gouden Loeki

Gouden Loeki"Ga met de muis naar de rechter bovenhoek". De bekendste quote uit de reclamespot 'Moderne Technieken' van Planet Internet. De spot is zojuist verkozen tot de beste televisiecommercial van 2005. Het reclamebureau 'Lowe & Draft', die de spot maakte, en Planet Internet kregen vanavond de Gouden Loeki. De winnaar wordt ieder jaar gekozen door het televisie kijkende publiek.

In de commercial is te zien hoe verschillende mensen worstelen met de moderne technieken, zoals een vrouw die een tuin inrijdt op aanwijzing van haar navigatiesysteem. Voor de derde keer op rij was de uitreiking van de Gouden Loeki live op televisie te zien. Hiermee wil de STER de betrokkenheid van de kijkers bij reclame verder vergroten. "Voor ons is dat wederom een teken dat reclame leeft als nooit te voren. Het is een bewijs dat reclame er toe doet en onlosmakelijk met televisie is verbonden", aldus Arian Buurman, algemeen directeur van de reclamezendtijd-verkoper van Publieke Omroep.

De tweede plaats in de finale van de Gouden Loeki 2005 is voor Hewlett Packard met 'François'. Op de derde plaats eindigde Centraal Beheer Achmea met 'Boodschappen'. De vierde plaats was voor Holland Casino met 'Anky' en Delta Lloyd met 'Krokodil' eindigde op vijf.