Maharishi zoekt jonge leiders voor Nederland

Gertjan (Kozzmic)
Maharishi Mahesh YogiDe sekte van de 89-jarige Maharishi Mahesh Yogi is op zoek naar vijfhonderd jonge sterke mannen. Een advertentie hiervoor prijkte gisteren in meerdere landelijke dagbladen. De uitverkorenen moeten nieuwe impulsen geven aan een Nederland 'zonder zelfvertrouwen en trots'. "Zij dienen ons land onmetelijk sterk, onkwetsbaar en onoverwinnelijk te maken."

"We streven naar een toestand van onoverwinnelijkheid. Zonder vijandschap van binnenuit of van buitenaf. Een hoger niveau van harmonie. We hebben de kennis om de mensen te verheffen", zegt een woordvoerder van de Maharishi, die zetelt in het Limburgse Vlodrop. De kandidaten zullen in een jaar tijd worden opgeleid in Totale Kennis, de Totale Natuurwet en de Wil van God.

De opleiding is in handen van 61-jarige Nederlandse leider van de organisatie Willem Meijles, binnen de beweging van Transcendente Meditatie beter bekend als Raja Willem. Meijles heeft een internationale opleiding gevolgd om de boodschap van de Maharishi aan de jonge mannen door te geven. Volgens de woordvoerder is het overigens niet de mening van de sekte dat vrouwen ongeschikt zijn om een volk te verheffen. "Maar we leiden gescheiden op. We gaan ook wat voor de dames doen."