'Goedkeuring voor Super Aguri'

Verschillende bronnen melden dat het team Super Aguri toestemming heeft gekregen om in 2006 aan de start van de Formule 1 te verschijnen. Ook Midland en Williams zouden hun zegen aan het team hebben gegeven.

In 2006 staan er waarschijnlijk 22 auto's aan de start van het Formule 1-seizoen. Na een periode van onzekerheid, zou Super Aguri toch toestemming van de tien F1-teams hebben gekregen om te starten. Met name Bernie Ecclestone zou verschillende teams hebben overgehaald om Super Aguri goed te keuren, omdat het team het Concorde-akkoord voor na 2007 zou willen tekenen.

Super Aguri verschijnt waarschijnlijk aan de start met een verbeterd Arrows A23-chassis, met daarin een Honda V8-motor. Naast een Arrows-chassis heeft het team ook het oude hoofdkwartier van het team in Leafield in gebruik en zou het 50 tot 60 oud-medewerkers van het voormalige Britse team hebben aangenomen. Om in 2006 te mogen starten zal Super Aguri nog wel aan de borgsom van 48 miljoen dollar moeten voldoen.

Update:

Een woordvoerder van het team heeft laten weten dat er nog geen sprake is van een groen licht voor Super Aguri F1. Volgens het team is de situatie nog niet gewijzigd en mist er nog steeds toestemming van een of meerdere van de huidige Formule 1-teams. "Op dit moment wachten we nog op een bevestiging," aldus de woordvoerder. "We zijn dichtbij, maar moeten nog wat werk verrichten om de late inschrijving te voltooien."

Update 17:04u:

Aguri Suzuki heeft verklaard toestemming van alle Formule 1-teams te hebben gekregen. "Ik bedank alle teams verzeker ze dat we alles in het werk zullen zetten om aan de verwachtingen te voldoen." aldus de teambaas. "We zullen in het begin de snelheid nog wel missen en gebruiken de eerste races om het team te trainen."