FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 december 2005

Nederlanders gaan voor titel 'Moslim v/h Jaar'

Icoon Algemeen24 Nederlanders met een islamitische achtergrond zijn door weblog mvhj.wijblijvenhier.nl geselecteerd voor de titel 'Moslim van het Jaar'. Op de site kan gestemd worden op onder meer rapper Ali B, PSV-voetballer Ibrahim Affelay, de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb en cabaretier Najib Amhali. Iedereen kan zijn of haar top drie doorgeven.

De makers van het weblog zeggen dat de moslims "uit allerlei verschillende gelederen zijn genomineerd om zo een volledig en gevarieerd geheel te krijgen waaruit gestemd kan worden." "Aan het einde van ieder jaar komen allerlei lijstjes uit met de opmerkelijkste gebeurtenissen of personen van het afgelopen jaar. Nu bestaat er dus ook een categorie Moslim van het Jaar", zo schrijven de bedenkers van de verkiezing. De winnaar zal in januari 2006 bekendgemaakt worden.

Vrijspraak voor verkrachtende slaapwandelaar

Icoon Bizar In het Britse York heeft de rechter een 22-jarige man vrijgesproken van het verkrachten van een vrouw terwijl hij slaapwandelde. Voor de rechtbank getuigde een slaapexpert dat de Brit James Bilton een slaapwandelaar is. Dit zou verklaren waarom Bilton dingen doet tijdens zijn slaap, zonder zich er iets van te herinneren.

Het incident vond in maart plaats. Bilton had na een avondje stappen een vriendin uitgenodigd bij hem te blijven slapen op zijn slaapkamer. Zelf sliep hij op de bank in de woonkamer. Op een gegeven moment werd de vrouw wakker en constateerde dat Bilton haar aan het verkrachten was.

Bilton, die reeds van zijn dertiende levensjaar slaapwandelt, verzekerde zich niets van de feiten te herinneren. Het fenomeen sexsomnia (slaapseks) komt vaker voor. Eerder werd in Canada een 33-jarige man vrijgesproken van verkrachting, nadat hij al slapende een vrouw aan het penetreren was.

Lok per direct weg bij NEC

NEC-trainer Cees Lok heeft maandagmiddag zijn spelers meegedeeld per direct te vertrekken, meldt Omroep Gelderland. De trainer zou in onmin leven met het bestuur van de Nijmeegse club.

Totaal onverwacht heeft Cees Lok ontslag genomen bij NEC. Hij meldde zelf aan de bij elkaar geroepen spelers per direct te vertrekken. Volgens de berichten zou hij opstappen vanwege een slechte relatie met het bestuur van de club.

Op 8 december vond er nog een gesprek plaats tussen bestuur en trainer om de wrijvingen weg te nemen en daarna leek het rustig. Nu lijken de wrijvingen toch hun tol te eisen, al is er nog geen duidelijke reden gegeven voor het vertrek van Lok. De spelers bleven verbijsterd achter na de mededeling.

Herman bedankt! Taalunie bedankt...

Uitgedicteed? Nou ik wel! Ik heb pijn aan mijn vinger omdat ik al bijna vergeten was hoe dat ook alweer moest: schrijven met pen op papier. De uitdrukkingen met 'jan' hebben me de das omgedaan en Herman Koch had er een waar project van gemaakt. Nou Herman, bedankt, dat viel weer zwaar tegen!

Nou deed ik vanmorgen ook nog de volgende test om te kijken of ik de logica van de nieuwe officiële spelling van de Nederlandse taal die per 1 augustus ingaat, kon doorgronden.
Ik snap iets beter waarom enkele media een boycot starten. Ik geef alvast twee antwoorden cadeau: christus is met een kleine letter en Kerstman met een hoofdletter.
Een troost: als je het over een jaar of tien zo'n beetje door hebt, komen ze weer met nieuwe regels!

Braamhaar bij Europese Elite-groep

Eric Braamhaar treedt vanaf 1 januari 2006 toe tot de elitegroep van Europese scheidsrechters. De 39-jarige arbiter zal de plaats over gaan nemen van René Temmink.

De 45-jarige Temmink moest vanwege zijn leeftijd noodgedwongen stoppen met het leiden van internationale wedstrijden. Door deze promotie mag Braamhaar alle Europese wedstrijden gaan leiden. De zogenaamde elitegroep bestaat op dit moment uit 29 scheidsrechters uit heel Europa. Behalve Braamhaar maakt Jan Wegereef ook uit van dit selecte gezelschap.

Oprichter Cosworth overleden

Op 72-jarige leeftijd is Keith Duckworth overleden. De Brit was de ontwerper van de meest succesvolle Formule 1-motor aller tijden: de Cosworth DFV. Tevens was Duckworth verantwoordelijk voor een flinke opleving van de autosport in Engeland door het leveren van betaalbare motoren in de kleinere autosportklasses.

Keith Duckworth kwam na zijn ingenieursopleiding voor het eerst met de autosport in aanraking toen hij in 1957 onder de beroemde Colin Chapman aan de ontwikkeling van de versnellingsbakken voor Lotus begon te werken. In 1958 vormde hij samen met Lotus-collega Mike Costin het motorbedrijf Cosworth.

In 1966 ontwierp Duckworth in opdracht van Ford de 1.6-liter Cosworth FVA voor de Formule 2 en de legendarische 3-liter Cosworth DFV voor de Formule 1. De DFV won al haar debuutrace op Zandvoort in 1967 en was verantwoordelijk voor nog eens 153 Grand Prix-overwinningen, een absoluut unicum in de Formule 1. De DFX was een afgeleide van de beroemde F1-motor en zorgde voor 81 opeenvolgende overwinningen in de Indycar.

Duckworth ging in 1988 als rijk man met pensioen. Zijn bedrijf Cosworth is tegenwoordig eigendom van Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe, beiden teambazen in de Champcar World Series.

Davis Cup: Oranje op hardcourt tegen Rusland

Van 10 tot en met 12 februari 2006 speelt het Nederlandse Davis Cup-team tegen Rusland op een hardcourtondergrond, namelijk greenset. Deze wedstrijd, in de eerste ronde van het prestigieuze toernooi, zal in de RAI in Amsterdam worden afgewerkt.

Deze locatie zal voor de gelegenheid omgebouwd worden tot een stadion waar uiteindelijk tussen de 9.000 en 10.000 toeschouwers terecht kunnen. Op 31 januari zal teamcaptain Tjerk Bogstra de definitieve selectie bekend maken voor de confrontatie met Rusland.

Nederland speelde al één keer eerder tegen de Russen, wat toen nog de Sovjet-Unie was. In Yurmala (Letland) ging Nederland hard onderuit en verloor met 5-0 van de USSR.

Dieven stelen pinguďnbaby

Dieven hebben op het Britse eiland Wight een pinguďnbaby gestolen. Het drie maanden oude dier bevond zich in een dierentuin op het eiland. De politie heeft de dieven vandaag opgeroepen pinguďn Toga terug te brengen, omdat het beestje anders zal sterven.


Een andere pinguďn van de soort waartoe Toga behoort

De pinguďn heeft een speciaal dieet nodig en is nog niet oud genoeg om zonder zijn ouders te kunnen leven. Daarbij is Toga niet zo lief als hij eruit ziet. Als hij zich bedreigd voelt, kan hij gaan bijten.

Toga is te herkennen aan zijn bruinwitte babyvacht en het balkende geluid dat hij maakt.

THQ games nu ook met reclame

De developer THQ heeft een contract getekend met de firma Massive waarmee het begin er is dat er in-game reclame in de produkten van THQ komt. Kelly Flock, president van THQ is enthousiast en beschouwt de samenwerking als een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Zo zal de reclame extra inkomsten opleveren, maar de billboards en dergelijke zullen ook extra realisme in games brengen aangezien we in de echte wereld ook overal reclame tegenkomen. Er zijn nog geen THQ-titels vrijgegeven die daadwerkelijk al reclame zullen bevatten.

Massive is een reclame-bureau dat intussen veel grote namen als klanten heeft. Denk daarbij aan Coca-Cola, Honda, Nokia, Paramount, Panasonic en Warner Bros.

FC Twente wil Pasveer verkopen of verhuren

Remko Pasveer maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de selectie van FC Twente. Hij heeft de mogelijkheid om zijn contract bij de Tukkers te verlengen. Mocht hij dit doen, dan wordt hij volgend seizoen vrijwel zeker verhuurd aan een andere club.

Het kan ook voorkomen dat Pasveer zijn contract niet wil verlengen. In dat geval kan hij uit gaan kijken naar een nieuwe club, aangezien zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Deze conclusie werd getrokken door de 22-jarige keeper en de leiding van FC Twente, natdat beide partijen met elkaar hadden gesproken.

In het lopende seizoen kwam Pasveer slechts zes keer in actie. De eerste keeper van FC Twente, Sander Boschker, kampte toen namelijk met een blessure. Sindsdien bekijkt de jonge sluitpost de wedstrijden vanaf de reservebank.

Anale spelletjes

Zoiets vreemds had ze nog nooit gedaan en ze vroeg zich af of ze het nu wel zo leuk vond. Natuurlijk het had wel iets grappigs en de geluiden die hij maakte, deden haar ook wel geloven dat hij het erg waardeerde, maar toch was het vreemd.

Het was ook en vooral vreemd omdat hij wel aansporende geluidjes maakte, maar verder eigenlijk roerloos op het bed lag. Ze was ook bang om hem pijn te doen, maar hij leek het toch lekker te vinden en dus besloot ze maar om door te gaan. En ach, voor een lief nieuw vriendje doe je wel eens gek, dacht ze.

Zijn geluidjes leken zich aan te passen aan haar bewegingen en dat was ook wel erg leuk. Zo leuk dat ze besloot zijn gaatje met twee vingers te bewerken en snellere bewegingen te maken. Dat viel schijnbaar ook in de smaak, want zijn geluiden werden nog heftiger. Drie vingers? nog heftiger reactie. Vier vingers? nog heftiger. Haar hele hand? Shit, ze schrok zich dood, ineens scheurde hij gewoon zomaar uit.

De tranen schieten haar nu nog in de ogen wanneer ze weer terugdenkt aan haar lieve vriendje.

Huysegems brengt zichzelf aan twijfelen

Afgelopen week dacht Stein Huysegems er nog over om zijn huidige werkgever AZ te verlaten. Maar zondag sloeg de Belg weer aan het twijfelen nadat hij een geweldige wedstrijd tegen RKC Waalwijk speelde.

Huysegems heeft al eerder kenbaar gemaakt dat hij niet blij is met de rol van reserve. "Ik heb vorig seizoen te weinig gespeeld en dat dreigde nu weer." De Belg had geen vertrouwen en mocht de club uit Alkmaar ook niet verlaten. Toen hij ook nog eens te horen kreeg dat AZ op zoek was naar een nieuwe linksbuiten, trok Huysegems zijn conclusies. Hij wilde vertrekken bij de Alkmaarse formatie.

Huysegems kreeg echter een aanbieding van AZ om zijn contract tot 2007 te verlengen, maar heeft deze tot op heden nog steeds in beraad. Voorlopig kan hij wel laten zien waartoe hij in staat is aangezien Barry van Galen, ook een linksbuiten, sinds afgelopen weekend voor vijf wedstrijden aan de kant staat vanwege een schorsing. Huysegems: Die tijd geef ik mezelf in ieder geval om de situatie te beoordelen."

Toch zal de Belgische speler een keuze moeten gaan maken. Heeft hij vrede met het roulatiesysteem van Louis van Gaal? Of wil hij elke week gaan spelen bij een club als Vitesse, FC Twente of NEC? Dit drietal is namelijk geďnteresseerd in de diensten van Huysegems. "Tja, dát is na vandaag een lastige vraag."

Colts verliezen eerste wedstrijd

De San Diego Chargers hebben voor elkaar gekregen wat nog niemand anders gelukt is dit seizoen: ze wisten de Indianpolis Colts te verslaan met 26-17.

De verliespartij is wel een opluchting voor veel spelers van de Colts, nu staan ze de laatste paar wedstrijden niet meer onder de druk om maar te moeten winnen. Het laatste team dat op 13-0 kwam waren de Denver Broncos in 1998 die dat seizoen ook de Superbowl wonnen.

De overwinning hield San Diego in de race voor de AFC wild card en weerhield de Denver Broncos ervan de AFC West te winnen, ze zullen hulp nodig hebben om de play-offs te halen. De Colts kunnen nu in de laatste twee wedstrijden hun belangrijke spelers rust geven omdat alle druk van de ketel is.

In het eerste kwart scoorde Keenan McCardell een touchdown voor de Chargers na een 29 yard pass van Drew Brees, Nate Kaeding schoot later een fieldgoal raak van 36 yard. In het tweede kwart was het Kaeding weer die raak schoot, dit maal van 20 yard.

Ook in het derde kwart scoorde Kaeding een fieldgoal, ditmaal van 48 yard, Mike Vanderjagt deed hem dit na voor de Colts maar dan van 32 yard. Edgerring James hoefde later maar één yard te gaan voor een touchdown terwijl Peyton Manning daarna maar één yard hoefde te gooien naar Dallas Clark voor de touchdown.

Ook in het vierde kwart scoorde Kaeding een fieldgoal, ditmaal van maar liefst 49 yard. Michael Turner liep maar liefst 83 yard met de bal voor de afsluitende touchdown

Meer dan 5 miljoen World of Warcraft spelers

Blizzard heeft bekend gemaakt dat hun hoogst succesvolle MMORPG, World of Warcraft, wereldwijd de grens van 5 miljoen spelers heeft overschreden.

Dit aantal is inclusief maandelijkse abonnementen, prepaid kaarten en proefabonnementen. Opgezegde en verlopen accounts zijn niet meegeteld.

Mike Morhaime, president en mede-oprichter van Blizzard Entertainment, verklaarde dat het succes van World of Warcraft alle verwachtingen overtreft en bedankte de miljoenen spelers die het spel tot zo'n succes hebben gemaakt.

Pienaar naar Borussia Dortmund

Steven Pienaar vertrekt naar het Duitse Borussia Dortmund. De Zuid-Afrikaan zal in principe aankomende zomer Ajax verruilen voor de Duitse club.

Maar als Dortmund-speler Tomás Rosicky in de winterstop de Duitse club verlaat, dan zal Pienaar per direct naar de club van coach Bert van Marwijk gaan. Naast Dortmund stond de 23-jarige international ook in de belangstelling van Arsenal en Manchester City.

Pienaar kwam in februari 2002 naar Amsterdam, die lijfde de aanvallende middenvelder in nadat hij indruk had gemaakt bij Ajax Capetown.

Virusje?

Panda software heeft een lijst gemaakt met de meest opmerkelijke virii van 2005. Een kleine greep uit deze lijst:

The most ingenious. Assiral.A spreads in an email message very similar to the one used by LoveLetter. In social engineering just like in fashion, it looks like the classics will always make a comeback.
The most annoying. Elitper.D wins hands down as it can prevent up to 90 applications from running, including Word, Excel, Winzip and Winrar.
Soccer mad. Sober.V took advantage of next year’s World Cup in Germany to trick users by offering free tickets to the finals.
The most observant. The Bancos.NL Trojan stands out in this section. It spies on users by waiting until they enter financial or banking websites. This, in itself, is nothing new as many other malicious code take similar action but can normally only monitor a few hundred Web addresses. Bancos.NL however, monitors some 3000 addresses.
Modern times. ComWar.A.worm is the first worm for cell phones that can send itself in MMS messages, in the same way as classic email worms.

(Via)

FOK!album Top 100 live op de radio


De FOK!album Top 100 over 2005 wordt vanmiddag live uitgezonden door FOK!radio. Tune nu in en luister live mee. Van bijna ieder album wordt een track gedraaid. De lijst van de beste albums ooit is samengesteld door FOK!kers uit het Muziek subforum van het FOK!forum. De enige echte regel die gesteld werd, was dat er geen platen van na 2003 in mochten. User Mutz zocht voor ons de tracks uit van de albums, en ook zij zal vanmiddag in de studio zijn. De complete lijst staat hier.

Daarnaast gaan we het ook hebben over het tijdelijke 'King Williams Testpaper' subforum. Wat dit nou precies is en waarom dit forum verborgen is, hoor je vanavond van de tijdelijke moderator I.R. Baboon. Ook hij is in de uitzending. Ook hebben we natuurlijk contact met FA Nikky voor de 'Week van Nikky'. En we spreken met Yvonne, om lekker te roddelen. blinky zal weer voor een stelling zorgen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Mario Kart Revolution bevestigd

Mario Kart DS is nog maar net uit, en het nieuwe deel (voor de Revolution) is alweer bevestigd. Hideki Konno heeft dit in een interview met Nintendo Power laten weten. Veel meer wist hij helaas niet te melden omtrent de nieuwe Mario Kart. Het ligt uiteraard voor de hand dat de Revolution controller weer innovatief gebruikt gaat worden, 'hoe' is echter nog maar de vraag. Hideki vertelde het volgende over zijn bevindingen met de controller:

We're doing a lot of experiments right now with the Revolution controller and obviously with the direct pointing device (DPD) and its ability to track movement and distance. You know, that's huge, because that's a brand-new thing that we've never seen before in any controller. Trying to envision all the different things we could do with that motion sensor, that DPD, is a little mind-boggling.Hotelkamers verhuurd voor appel en ei

Icoon OpmerkelijkEen actie van NH Hotels toonde dit weekend de alom bekende Nederlandse zuinigheid aan. De hotelketen verhuurde kamers waarvan de huurprijs zelf door de gasten bepaald mocht worden. Sommige mensen gaven een taart (zo ook FOK!reviewer DeTulp050) of een fles wijn, en een bijstandsmoeder had haar spaarpot op de balie geleegd.

Uiteraard waren er ook gasten die geen cent betaalden. Bepaalde mensen getuigden met hun wijze van betalen zelfs van enige creativiteit. Zo werd er twee maal een hotelkamer voor een appel en een ei verhuurd. Het is echter wel mogelijk dat deze van het ontbijtbuffet afkomstig waren. Gemiddeld werd er 45 euro voor een slaapplaats betaald.

In dit topic in het FOK!forum staan reacties van FOK!users over hun ervaringen met de actie.

Enkele reacties:

JAM: "Ik kon net terug uit NH Den Haag en ik heb helemaal niets betaald. Waarom zou je nou in hemelsnaam gaan betalen? Ik kan er met m'n pet niet bij."

Jeltje: "Je kon erg duidelijk zien welke gasten van de actie waren. Allemaal jonge mensen (studenten) in het hotel!"

on the mike: "prima hotel verder, prima ontbijtje, alleen beetje gehorige kamers.
maar daar hadden mijn buren meer last van dan ik .
"

Topless Sandalen

quote:
Topless Sandals defined: Topless sandals - also called "down unders" - simulate walking barefoot while protecting your feet. Topless sandals stick to the bottom of your feet, but leave no residue on your feet when you take them off. The "stick" is guaranteed for a year, which is the typical life span of a flip flop. Topless sandals are basically topless flip flops, but so much cooler. You'll be amazed at how many heads you turn while wearing your topless sandals. People will literally think you are barefoot and so will your feet. Topless-Sandal.com is the official topless sandals store and topless sandals accessories store for items such as toe rings, foot jewelry, and anklet bracelets. Tell your family and friends about the hottest item on the Internet - the topless sandal. Our topless sandals make great stocking stuffers at low prices. Topless sandals are just plain fun and feel great on your feet. Go Topless!
Heb je na het lezen van dit stukje totaal geen idee van wat nu een topless sandal is? Kijk dan even op deze site.

Lichaam na val van Lekbrug gevonden

massy had ons via de nieuws-submit te melden:

Het lichaam van de 42-jarige man die eind november van de Lekbrug viel, is gevonden. Een schipper zag het lijk vandaag rond 11.50 uur bij Tull en 't Waal in het water drijven, op ongeveer drie kilometer afstand van de brug.

De man, afkomstig uit Vianen, wilde 25 november een chauffeur helpen die met zijn vrachtwagen geschaard was. Toen hij naar hem toe wilde gaan, zag hij het gat tussen de twee weghelften over het hoofd. De man viel daardoor van de tientallen meters hoge brug in het water.

Na het ongeval werd dagenlang met helikopters naar het slachtoffer gezocht. De waterpolitie zette sonarapparatuur in en dregde tot tweehonderd meter stroomafwaarts van de brug.

Boete voor Vlaar

Ron Vlaar heeft van AZ een boete gekregen wegens diens uitspraken in een interview met De Telegraaf. Over de hoogte van de boete heeft AZ geen mededelingen gedaan.

De 20-jarige speler zei in het interview dat hij zich gechanteerd voelde door coach Louis van Gaal. Volgens Vlaar krijgt hij geen speeltijd bij de Alkmaarse club, omdat hij zich niet langer aan de club wil verbinden.

Maandag riep de club uit de Alkmaarder Hout Vlaar op het matje. Na een gesprek tussen manager Toon Gerbrands, de speler en diens zaakwaarnemer Arnold Oosterveer besloot AZ de speler een boete te geven. De verdediger zal tevens gewoon lid van de A-selectie blijven.

Smolarek Pools voetballer van het Jaar

Ebi Smolarek is gekozen tot Pools voetballer van het jaar. In januari van dit jaar stapte de 24-jarige aanvaller op huurbasis over van Feyenoord naar Borussia Dortmund en tekende daarna een vierjarig contract bij de Duitse club.

Smolarek maakte tot nu toe dit seizoen elf treffers in 17 wedstrijden.

Smolarek wist zich dit jaar met Polen voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland te plaatsen. In vier WK-kwalificatiewedstrijden scoorde hij één goal.

Koreaans onderzoek naar sterfgevallen gamers

Niet alleen Belgische wetenschappers houden zich bezig met het fenomeen 'gamers die dood neervallen na ontiegelijk lang gespeeld te hebben' oftwel (GDDNNOLGTH). Het Koreaanse National Institute of Scientific Investigation heeft een ook onderzoek ingesteld.

In tegenstelling tot de Belgische studenten, die nog moeten beginnen met hun onderzoek(je), is dit onderzoek reeds afgerond.

De Koreaanse zender Digital Chonsunilbo heeft haar handen weten te leggen op een exemplaar van het eindrapport van het onderzoek. De overeenkomstige doodsoorzaak bij alle sterfgevallen na intensief gamen blijkt volgens het onderzoek longembolie te zijn.

Longembolie, oftewel een bloedprop in de bloedbanen van de longen, is een gevaarlijke aandoening die zeer moeilijk te constateren is omdat deze zeer diverse symptomen kan veroorzaken.

Dr. Song Hyeong-gon van het Samsung Seoul ziekenhuis verklaarde dat het gevaar voor gamers groter is mede door de aard van de inspanning tijdens het gamen.

"[...]
"De drang om te winnen zorgt ervoor dat gamers grote hoeveelheden energie verbruiken. Doordat ze lange tijd niet geslapen hebben, zijn gamers zich minder snel bewust van hoe uitgeput hun lichaam is. De toevoeging van felle kleuren of flitsen op het beeldscherm kan de hersenen dusdanig overspannen dat dit een plotse dood kan veroorzaken."
[...]"


Andere oorzaken zijn de slechte omstandigheden bij vele Internet cafe's in Korea. Vaak slecht verlicht, slecht geventileerd en gevuld met sigarettenrook. Het lange stilzitten kan daarnaast ook nog een bloedprop veroorzaken in de extremiteiten, voornamelijk de onderbenen en voeten.

Het verschil met vroeger heeft voornamelijk te maken met de ontwikkeling van games. Kon je vroeger nog gemakkelijk of relatief gemakkelijk de game uitspelen zodra je uitgevonden had hoe de game werkte, tegenwoordig is het totaal anders. Door online competitie is de uitdaging oneindig groot geworden en kent de game praktisch geen einde.

"[...]
"Deze werking kan desastreuze gevolgen hebben. Ouders zouden goed moeten opletten hoeveel tijd hun kinderen besteden aan gamen omdat kinderen en tieners op die leeftijd veel kwetsbaarder zijn en dit er in hun toekomst voor kan zorgen dat ze een ongezonde gewoonte ontwikkelen."
[...]"


aldus Dr. Song Hyeong-gon

Op de Health site van de BBC is meer te vinden over Pulmonary thromboembolism oftewel, longembolie, de site is hier te vinden.
Ranzige medische plaatjes en meer gedetaileerde info is hier en hier te vinden.

Iran wil westerse muziek van radio weren

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad wil dat de radiostations in zijn land stoppen met het uitzenden van ''decadente westerse muziek''. De radiozenders behoren naar zijn mening alleen nog ontspannende melodieën en ''memorabele muziek naar de traditie van de Koran'' uit te zenden. Ook wil de president dat er in bioscopen en op tv geen materialistische en gewelddadige films meer worden vertoond.

De nieuwe Iraanse minister van Cultuur heeft al aangekondigd dat alle hervormingsgezinde medewerkers op zijn departement de laan worden uitgestuurd. Het ministerie van Cultuur gold de laatste jaren juist als een bolwerk van progressieve krachten in Iran.

Screenshots en info Pokémon Trozei

Pokémon Trozei is een puzzelgame voor de Nintendo DS waarbij je de stylus moet gebruiken. De game bevat 380 pokémon figuurtjes die als puzzelstukjes in beeld verschijnen.

Game storyline: Lucy Fleetfoot is a secret agent for Secret Operations League ("SOL"), whose mission it is to rescue stolen Pokémon from an evil organization known as the "Phobos Battalion." In story mode, the player's goal is to stop the Phobos Battalion and to discover why it is stealing Pokémon.

How to progress through the game: Using the stylus, players can line up four Pokémon puzzle pieces in a row (vertically or horizontally) to create a "Trozei" and add Pokémon to their Trozei List. Once a Trozei happens, it can be turned into a chain reaction by lining up three in a row, and then two in a row, to clear those pieces from the screen. The longer a player keeps a Trozei going, the higher the score. However, if the pieces stack up too high and reach the top of the screen, the game is over.

Another game objective is to complete the Trozei List. This list contains all Pokémon that a player has been able to Trozei. Some Pokémon are harder to Trozei than others. Players can increase their chances of finding rare Pokémon by playing wirelessly with friends. Players also can frequent the "Agent Café" and use the "Espionage Mode" to exchange "Agent Cards" with friends for a chance to catch other rare Pokémon.

Special powers/weapons/moves/features: There are four modes to play in Pokémon Trozei: two single-player, a battle mode for two players to go against each other and a mode for teaming up with a friend. The multiplayer modes use the DS wireless function. The game also has a wireless distribution mode where players can relay a playable demo version of the game – Pokémon Trozei Mini – that allows other players the opportunity to experience the game.

Pokemon Trozei verschijnt op 3 juni 2006 voor de Nintendo DS.


Donner: Geloof hoort op elke school te worden onderwezen

PolitiekDe 'beste politicus van het jaar', CDA-minister Piet Hein Donner, vindt dat godsdienstonderwijs eigenlijk op alle scholen moet worden gegeven. Dit bevordert volgens hem de integratie omdat door zulk onderwijs kinderen kunnen leren om te gaan met geloofsverscheidenheid. Donner zei dit afgelopen zaterdag op een bijeenkomst van zijn partij in Amsterdam.

Volgens de CDA'er voelen veel Nederlanders zich bedreigd door de opkomst van de islam. ''Daarom moet er een nieuw antwoord worden gevonden op de vraag naar de rol van religie in de samenleving. Ik ben ongelukkig met het 'moderne denken' dat godsdienst tot een privé-zaak wil verklaren. Dit is struisvogelgedrag dat de publieke rol van religie ontkent'', aldus Donner.

De minister benadrukte dat religie en geloof juist een belangrijke rol spelen in de samenleving. Ook moeten Nederlanders accepteren dat de islam hier blijvend een van de grootste godsdiensten is. Deze acceptatie is volgens hem noodzakelijk voor een goede integratie.

Een woordvoerster van het ministerie van Justitie benadrukt desgevraagd dat Donner op persoonlijke titel sprak en niet namens de regering.

KNMI: Geen witte kerst dit jaar

314 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het KNMI helpt iedereen die nog op een witte kerst hoopt uit de droom. Volgens het meteorologisch instituut is de kans dat het in Nederland met de feestdagen gaat sneeuwen minder dan vijf procent.

De term 'witte kerst' gaat volgens het KNMI alleen op als op beide kerstdagen in De Bilt een gesloten sneeuwdek ligt. Sinds 1901 was dit zes keer het geval in ons land. De laatste keer was in 1981, toen in het midden van het land plaatselijk twintig centimeter sneeuw lag.


Keep on dreaming

Federer en Clijsters tennissers van het jaar

Roger Federer en Kim Clijsters zijn door de internationale tennisfederatie ITF uitgeroepen tot tennissers van het jaar.

De 24-jarige Zwitserse nummer één van de wereld won in 2005 elf toernooien waaronder de Grand-Slam toernooien van Wimbledon en de US Open. Met de tweede uitverkiezing op rij komt hij in een select gezelschap met Björn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Pete Sampras en Lleyton Hewitt.

Clijsters won dit jaar de US Open, haar eerste Grand-Slamzege in haar loopbaan en de Belgische bekroonde hiermee een ijzersterke rentree na een reeks van blessures.

Linkse beloning voor meest rechtse brief

Icoon AlgemeenOm de rechtse brieven in Metro te kijk te zetten heeft Eurodusnie, een links collectief, via haar website een prijsvraag opgezet om de ultieme 'hoe rechtser hoe beter-brief' in de brievenrubriek van Metro te krijgen. Er zijn extra punten te verdienen door zinnen te gebruiken die starten met "Als Pim nog geleefd had...", "Theo zei altijd..." of door het gebruik van drogredeneringen.

Metro-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf is zich van geen kwaad bewust en vindt dat de brievenrubriek een podium moet zijn voor allerlei meningen. "Ik begrijp niet zo goed dat de mensen en fans van Eurodusnie naast hun drukke werkzaamheden ten bate van de maatschappij nog tijd hebben voor dit soort onzin."

Volgens Eurodusnie zijn er al twee brieven geplaatst. De actie loopt tot eind december. De hoofdprijs is een sweater.

'Belgen hypocriet maar niet dom'

EnquęteDe meeste Nederlanders vinden Belgen niet dom, maar hypocriet. Wij vinden dat onze zuiderburen om de hete brij heendraaien en zich niet aan afspraken houden, zo blijkt uit de Trendbarometer België-Nederland 2006. Deze werd vandaag gepresenteerd door het Belgische marktonderzoekbureau BEKX&X en Wegener DM Nederland. Voor het onderzoek zijn ruim 38.000 personen ondervraagd.

Er zijn overigens een groot aantal overeenkomsten tussen Nederlanders en Vlamingen. Zo brengen beiden hun ideale avond thuis door, verbouwen ze in huis het liefst de badkamer en sparen zowel Nederlanders als Belgen om te kunnen reizen na hun pensioen. Nederlanders en Vlamingen verschillen minder van elkaar dan Vlamingen en Walen.

Verder blijkt uit de barometer onder meer dat Belgen veel meer scheiden dan Nederlanders: 75% van de Belgische huwelijken stranden tegen 50% van de Nederlandse. Zowel Belgen als Nederlanders bezien de toekomst over het algemeen met pessimisme.

Pandora

Zo rond de kerstdagen is het soms moeilijk om een leuk cadeau te verzinnen. Om het cliché van de CD bon te vermijden is het altijd fijn om een nieuw bandje te ontdekken en daarvan een nieuwe CD op je verlanglijstje te zetten. Dit is precies wat Pandora doet. Je voert je favoriete band of nummer in en de website speelt achter elkaar nummers af die qua stijl gelijk zijn aan wat je opgegeven hebt. Een vet hippe manier om nieuwe bandjes te ontdekken die je nog niet kende of waarvan je niet wist dat je ervan hield.

De website kent 300.000 nummers van meer dan 10.000 artiesten. Verwacht geen Nederlandse (en tot op zekere hoogte Europese) glorie, het is een Amerikaanse website. Toch een leuk experiment om te proberen. Als gevraagd wordt je te registreren kan je dat gewoon doen, levert (afaik) geen extra spam op, gewoon even een random vijf cijferige postcode verzinnen en je kan weer verder. Verder wijst de site wel voor zich, er zit een intro en een FAQje bij.
Je hebt voor de site Flash 7 of 8 nodig. Eventueel updaten doe je hier. Het kan trouwens wel gebeuren dat de website een shitload van je geheugen vraagt.

VoreG bleek deze site ook gevonden te hebben en plaatste deze netjes in de submit, waarvoor dank.

Willem II zonder Wau tegen MVV

Nuelson Wau zal dinsdag de Gatorade Cup-wedstrijd van Willem II tegen MVV aan zich voorbij moeten laten gaan.

De 25-jarige verdediger van de Tilburgse club kreeg zaterdag in de competitiewedstrijd tegen PSV een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De aanklager van de KNVB deed een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Willem II ging daarmee akkoord.

De teamgenoot van Wau, Zsombor Kerekes, kreeg zaterdag zijn vierde gele kaart van het seizoen. Hierdoor zal de Hongaarse aanvaller de eerstvolgende competitiewedstrijd van Willem II tegen Feyenoord op 29 december moeten missen.

'Housewitz' toch juridisch aangepakt

JustitieHet Openbaar Ministerie ziet toch 'strafbare elementen' in het beruchte flashfilmpje Housewitz dat sinds dit jaar op internet circuleert. In eerste instantie beoordeelde het Openbaar Ministerie het filmpje als niet strafbaar. Na een nieuwe aangifte van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) is de video wederom bekeken en heeft het OM 'discriminerende', 'kwetsende' en 'strafbare' elementen gezien.

De maker van Housewitz, de 23-jarige student Dirk Thijssens uit Brielle, is enkele weken geleden gehoord. Het strafbare feit zou onder meer liggen in de Hitlergroet 'Sieg Heil' die in de flash-animatie is te horen.

Het MDI heeft ook aangifte gedaan tegen weblog GeenStijl, omdat die tot op heden weigert een mirror weg te halen. Het weblog meldt vandaag nog niets van het OM gehoord te hebben.

Excuus
Het filmpje was volgens de maker bedoeld als grap. Het was een 'reclame' voor het fictieve technofeest 'Housewitz', dat moest plaatsvinden op 4 mei 2005. Te zien is onder meer een hek met het opschrift 'Tanzen macht frei', een verwijzing naar de originele Auschwitzpoort met de tekst 'Arbeit macht frei'. In de animatie zijn verder uitgemergelde lichamen van Joodse kampslachtoffers te zien met de tekst: Dresscode: dress as skinny Jew. Verder bevat het filmpje onder meer beelden van de gaskamers (met de tekst dat 'douchen gratis is') en een stapel lijken waarbij vermeld staat dat er een gangbang zal plaatsvinden. Het filmpje wordt afgesloten met een afbeelding van Adolf Hitler.

Thijssens heeft zich eerder al uitgebreid geëxcuseerd voor zijn creatie.


Beelden uit Housewitz

Onderzoek naar gevolgen van gamen

In de categorie "Daar willen we graag subsidie voor vangen" hebben vier Belgische studenten besloten onderzoek te doen naar de gevolgen van stress en uitputting bij gamen. In dit geval houdt het in dat vier test personen 24 uur lang Ghost Recon zullen gaan spelen. Ze zullen ondersteund worden door een team dat zal gaan zorgen voor drinken, snacks en zelfs massages. Immers, de gezondheid van de testpersonen staat voorop.

De gamers zullen afwisselend een korte pauze nemen van het gamen voor diverse metingen, waaronder: hun bloeddruk, hartslag, reactiesnelheid en hun gewicht.

Hoewel de tijdsduur van dit onderzoek bij lange na niet onze Koreaanse mede-gamers evenaart, is het onderzoek wel interessant en mogelijk kunnen de resultaten aanleiding vormen tot het opzetten van een uitgebreider onderzoek.

Het onderzoek zal lopen van 20 december tot 21 december. De resultaten zullen periodiek online gezet worden. Ook zullen er diverse live-webcam-feeds zijn.

Mocht je meer willen weten over dit onderzoek, ga dan naar de website http://www.24uurghostrecon.be/

Eerste homohuwelijk in Verenigd Koninkrijk

SubheaderAls eerste homostel in het Verenigd Koninkrijk hebben de Noord-Ierse Grainne Close (32) en haar Amerikaanse vriendin Shannon Sickels (27) elkaar het jawoord gegeven in het stadhuis van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Een nieuwe wet voor partnerregistratie werd maandag van kracht in Noord-Ierland. Engeland, Schotland en Wales volgen twee dagen later.

In een ceremonie die twintig minuten duurde, wisselden Close en Sickels ringen en hun belofte van eeuwige trouw. "We zijn bevoorrecht dat we hier vandaag kunnen staan", zei Close. Bij het verlaten van het stadhuis bleek dat niet iedereen er zo over dacht. Onder meer christelijke evangelisten protesteerden. Een Schotse priester riep een lesbisch stel toe dat hun zondige levensstijl God een gruwel was. "U zou in uw handen knijpen met deze vrouw", pareerde een van de vrouwen. "Tot ziens bij de hemelpoort, vriend."

De nieuwe wet, die in veel andere Europese landen al van kracht is, geeft homostellen dezelfde rechten op het gebied van erfrecht en eigendomsrecht als getrouwde hetero's nu hebben. In Engeland, Schotland en Wales zijn meer dan zeshonderd homostellen van plan zich woensdag te laten registreren.

Voedselbank krijgt fazanten van jagers

De Voedselbank Nederland Zuid krijgt dit jaar 1200 fazanten van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV). De jagers willen hiermee bijdragen aan het kerstmaal van mensen in de bijstand en de beeldvorming rond de jacht verbeteren.

Alle fazanten zijn legaal in het wild geschoten. Klanten van de voedselbank krijgen het dier keurig geplukt en een recept om de fazant te bereiden.


FOK!kende klanten van de Voedselbank en andere geďnteresseerden kunnen op de site van de KNJV diverse fazantrecepten bekijken. Ook ander wild, zoals duif en hert, is vertegenwoordigd.

Besluit Afghanistan uitgesteld

Minister Bot van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over het sturen van militairen naar Afghanistan. Het kabinet besprak het plan in een speciaal ingelaste ministerraad, maar zal de beslissing uitstellen tot de vergadering van donderdag.

In het voorstel van de ministers Kamp van Defensie en minister Bot van Buitenlandse Zaken stuurt Nederland vanaf juni 2006 tussen de 1100 en 1300 militairen naar de Afghaanse provincie Uruzgan. Zij zullen als onderdeel van de NATO-missie ISAF gaan werken aan de wederopbouw van de provincie.

Het hele voorstel kwam afgelopen vrijdag op losse schroeven te staan nadat bekend werd dat de fractie van coalitiepartner D66 tegen het voorstel is. De regering zou daardoor met maar 77 stemmen (CDA, VVD, ChristenUnie, SGP en Groep Wilders) geen brede steun in de Tweede Kamer hebben. Aangezien de regering altijd heeft gezegd voor het sturen van militairen een brede steun in het parlement te willen hebben, wordt het uiterst onzeker of er daadwerkelijk Nederlandse militairen naar Afghanistan zullen gaan.

Subheader

Mark Healey verlaat Lionhead Studios

De naam Mark Healey zegt misschien de meeste van jullie niet veel, maar hij is een van de game-developers die er al vanaf het eerste moment bij zijn. In het begin zat hij samen met Molyneux bij Bullfrog Studios, de maker van o.a. Dungeon Keeper en Theme-Park. Toen Molyneux in 1997 Lionhead oprichtte, was Mark Healey een van de eerste werknemers in het nieuwe bedrijf.

Relatief nog onbekend, groeide Mark Healey's bekendheid plots snel uit bij de bekendmaking van de game Rag Doll Kung Fu op de Game Developers Conference (GDC).

Het succes en de lovende reacties op Rag Doll Kung Fu hebben Mark Healey er toe bewogen zijn eigen studio op te richten. Hierdoor kan hij zich volledig richten op de verdere ontwikkeling van Rag Doll Kung Fu en een map-editor voor de game. Volgend jaar wil Healey samen met Alex Evans en Dave Smith, die beide meegewerkt hebben aan Rag Doll Kung Fu, een nieuwe game gaan ontwikkelen.

Lionhead heeft in een reactie gezegd dat ze het vertrek betreuren, maar ze wensen Mark alle succes toe.

De game Rag Doll Kung Fu is sinds oktober beschikbaar op Valve's Steam.

Blind beslist in januari over Juanfrán

Ajax-trainer Danny Blind zal begin januari pas beslissen of Juanfrán ook volgend seizoen bij de Amsterdamse club speelt.

Ajax heeft de Spaanse verdediger gehuurd van het Turkse Besiktas en kan eventueel voor 1 april aanstaande de optie tot koop lichten. In Spanje hebben ook Malaga en eerstedivisieclub Levante interesse voor Juanfrán, maar zijn voorkeur gaat op dit moment uit naar Ajax.

Ziekenhuispatiënte heeft maden op gezicht

Sc0rPi0n had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen patiënte van het Gloucestershire Royal Hospital in Groot-Brittannië blijkt afgelopen zomer maden op haar gezicht te hebben gehad. De dochter van de vrouw ontdekte de beestjes vlak naast de neussonde van haar moeder.

Dochter Ellison Anjos geeft aan dat de maden op een hete dag in juli ontdekt werden. "We zagen dat er een vlieg rondvloog. Iedereen probeerde het dier weg te krijgen", aldus Anjos. "De volgende dag zat er een geel ding bij haar sonde. Toen ik goed keek zag ik kleine maden bewegen."

Volgens het ziekenhuis gaat het om een zeldzaam incident. De patiënte overleed twee dagen na de vondst van de maden, maar de familie is ervan overtuigd dat de maden daarmee niets van doen hebben gehad.

F1: Alonso in 2007 naar McLaren

Icoon Formule 1Regerend wereldkampioen Fernando Alonso zal vanaf 2007 bij McLaren Mercedes rijden. Dat maakten McLaren en Alonso vandaag in een persbericht bekend.

Het is nog niet bekend welke van de huidige McLarencoureurs, Kimi Räikkönen of Juan Pablo Montoya, plaats zal gaan maken voor Alonso. Ron Dennis noemt beide coureurs extreem getalenteerd en competitief en hoopt in 2007 met twee wereldkampioenen te kunnen rijden.

Alonso noemt het tekenen bij McLaren een droom die werkelijkheid wordt. "Natuurlijk zal ik Renault F1 moeten verlaten, maar sommige mogelijkheden die langskomen zijn gewoon te mooi om voorbij te laten gaan," aldus de Spanjaard. "Ik ben blij dat we het nieuws nu al bekend hebben kunnen maken, zodat ik en mijn team ons volledig op het kampioenschap van komend jaar kunnen richten."

Patrick Faure, president van Renault F1, is teleurgesteld door de keuze van Alonso. Wel accepteert hij het feit dat een coureur soms nieuwe wegen in moet slaan. "Hij heeft vijf jaar bij Renault gereden, verse uitdagingen zijn essentieel voor een sportman. Onze prioriteit ligt momenteel bij 2006 en we werken hard aan het kunnen verdedigen van de wereldtitels. Ons doel is om in 2006 weer te winnen."
-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

LucasArts sluit gehandicapten uit

Star Wars Galaxies heeft nog altijd een hele trouwe schare fans die het spel dag in, dag uit blijven spelen. Zoals iedere Massive Multiplayer Online RPG dat betaamt komen er ook regelmatig patches uit en blijft men ook schroeven aan de gameplay.

Nick Dupree, gehandicapten rechtenactivist en schrijver, is al tijden fervent speler van deze game. Hij kan dan alleen maar zijn duim en een wijsvinger gebruiken, maar dat was precies genoeg om Star Wars Galaxies te spelen. Hij is alleen totaal niet blij met de nieuwste wijziging in de controls. Je moet namelijk nu verplicht WSAD-toetsen gebruiken om te bewegen en de muis om mee aan te vallen, zonder dat je dit kan wijzigen. Dit is voor Nick echt onmogelijk.

Gelukkig voor Nick heeft LucasArts beloofd om met een patch te komen, zodat de game alleen met een muis gespeeld kan worden. De demografische groep die het meest van afhankelijk is van dit soort games om te socializen heeft voorlopig even pech.

Oranje sluit 2005 af als derde

Het Nederlands elftal sluit het jaar af op de derde plek van de FIFA-ranglijst, ten opzichte van eind 2004 is dat een verbetering van drie plaatsen. Oranje moet alleen Tsjechië en Brazilië voor laten gaan. De Zuid-Amerikanen staan voor het vierde jaar op rij bovenaan en de FIFA riep ze voor de tiende maal uit tot topteam van het jaar.

Brazilië was van 1994 tot 1999 en van 2002 tot 2004 ook ook al het beste team van het jaar. Nederland kreeg de prijs, die in 1993 in het leven werd geroepen, in 2000.

Van de poulegenoten van Nederland tijdens het komende WK in Duitsland bleven Argentinië en Servië & Montenegro respectievelijk vierde en 47e. Ivoorkust zakte één plaats en staat nu 42e, samen met Jamaica.

FIFA-ranglijst per 19 december 2005

Positie:LandPunten:
1Brazilië840
2Tsjechië 796
3Nederland791
4Argentinië772
5Frankrijk768
5Mexico768
5Spanje768
8Verenigde Staten767
9Engeland757
10Portugal754

'Eland keert terug naar Nederland'

TMar had ons via de nieuws-submit te melden:

De eland is binnen tien jaar weer te bewonderen in Nederland. Dat is de verwachting van Stichting Kritisch Bosbeheer en Staatsbosbeheer. Het dier werd kort geleden voor het eerst sinds de Middeleeuwen weer gesignaleerd in Duitsland.

De elanden komen uit Polen, waar ze met honderden leven. Tot de Middeleeuwen leefden ze in heel Europa. Mensen in west- en centraal Europa roeiden het dier echter uit. In Scandinavië, de Baltische Staten, Rusland en Polen leven nog honderdduizenden exemplaren en ook in Duitsland zouden weer tien dieren in het wild leven.

De eland is een gemakkelijk dier dat niet kieskeurig is en zich weinig aantrekt van mensen. In Nederland zou het dier gemakkelijk kunnen leven op de Veluwe, in de Oostvaardersplassen en langs rivieren.

FOK! Prijswinnaars week 50

Afgelopen week gaven we weer een aantal prachtige prijzen weg op de Frontpage. Allereerst kon je de ultieme lady-phone winnen, de Motorola V3 RAZR Pink. Je moest daarvoor weten dat de telefoon 13.9 (of 14) mm dik is. Deze telefoon is gewonnen door:

Puttenoar


Ter ere van de dvd-release van het eerste seizoen van Desperate Housewives mochten we bovendien een workshop koken voor 2 personen weggeven. Om hiervoor in aanmerking te komen, moest je weten dat zo'n workshop normaal 75 euro per persoon kost, en dat Felicity Huffman het personage Lynette speelt in de serie. De winnaar daarvan is:

pillenboer


Tot slot mochten we nog vijf maal de dvd van het vierde deel uit de American Pie serie (Band Camp) weggeven. Daarvoor moest je weten dat de dvd in de trailer gebruikt wordt om een set billen te censureren. Deze dvd's zijn gewonnen door:

-NN-Gurb
Gladys
rkcoa
SpankmasterC
YggY


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk toegestuurd krijgen, met uitzondering van pillenboer. Die zal later deze week nog bericht ontvangen per e-mail.

Iedereen namens de hele FOK!crew natuurlijk gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

Ajax en Huntelaar zijn het eens

Klaas Jan Huntelaar en Ajax zijn het eens geworden over de voorwaarden van een overgang van de spits in de winterstop. Nu zullen de Amsterdammers het alleen nog eens zien te worden met de huidige club van Huntelaar, SC Heerenveen.

Huntelaar, de huidige topscorer in de Eredivisie, stond ook in de belangstelling van AZ, Feyenoord en het Duitse HSV. Maar de 22-jarige spits denkt dat hij bij de club uit de ArenA het beste tot zijn recht zal komen.

Het contract bij Heerenveen loopt nog tot medio 2007, en het enige struikelblok zal dan ook de transfersom gaan worden. Vorig jaar vroeg de Friese club nog zes miljoen voor de spits, maar dat zal nu wel meer zijn.

Kahn nog twee jaar bij Bayern

De Duitser Oliver Kahn zal in ieder geval nog twee seizoenen het doel verdedigen bij Bayern Munchen. De 36-jarige sluitpost verlengde zijn aflopende contract bij de Duitse club met twee jaar.

Kahn is bij Bayern bezig aan zijn twaalfde seizoen, nadat hij in 1994 over kwam van Karslruher SC. Inmiddels keepte hij al 484 competitiewedstrijden.

Met Bayern wist Kahn zes landstitels, vier nationale bekers, de UEFA Cup (1996), de Champions League (2001) en de wereldbeker (2001) te winnen. Voor de Duitse nationale ploeg speelde hij 83 interlands. In 1996 werd hij Europees kampioen (als reserve achter Andreas Köpke) en in 2002 tweede op het WK in Japan en Zuid-Korea.

Uitslagen Italië Speelronde 16

Juventus heeft voor de tweede maal dit seizoen punten laten liggen. De concurrentie loopt door het gelijke spel van de koploper twee punten in. Internazionale en AC Milan wonnen beiden met dezelfde cijfers en zien het gat iets kleiner worden. Fiorentina kwam niet verder dan een remise bij Empoli.


De landskampioen moest op bezoek bij het thuis goed presterende Lazio Roma. De Romeinse club won vijf van de zeven thuiswedstrijden en verloor nog niet in het Stadio Olimpico. Juventus wist tot de wedstrijd alleen bij AC Milan niet de drie punten te winnen. De Oude Dame begon slecht aan de wedstrijd, want binnen het kwartier stond het eerste doelpunt al op het scorebord voor de thuisclub. Rocchi opende de score na knullig balverlies van de Fransman Thuram. Zijn landgenoot Trezeguet liet zien dat hij in vorm is, want hij maakte snel na de achterstand de gelijkmaker. De aanvaller liet alweer in de achtste wedstrijd op rij het net bollen: 1-1. Verder dan de gelijkmaker kwam de koploper niet.

Door de remise wist Internazionale twee punten dichterbij te komen. De aankomende tegenstander van Ajax in de Champions League won eenvoudig bij Reggina: 0-4. De bezoekers hadden een bliksemstart, want na twee minuten had Cordoba al het net gevonden. Binnen het kwartier stond het al 2-0 door een treffer van Martins. Nog voor rust pikte ook Adriano zijn doelpunt mee, hij maakte zijn negende treffer van het seizoen. Inter leek tevreden, want het scoorde nog maar één maal. In de blessuretijd maakte Pizzaro de laatste treffer: 0-4.

AC Milan profiteerde ook van het puntverlies van Juventus. De [i]rossoneri[i] wonnen in het San Siro met dezelfde cijfers als stadgenoot Inter, Messina was het slachtoffer. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam op voorsprong door een benutte strafschop van goaltjesdief Shevchenko. Twee minunten na rust breidde de Oekraďner de score uit. In de slotfase werkte MIlan aan het doelsaldo door nog tweemaal te scoren. Pirlo en Gilardino scoorden in respectievelijk de 83ste en 85ste minuut. Fiorentina kwam niet verder dan een gelijkspel in de Tascaanse derby bij promovendus Empoli. De ploeg van topscorer Luca Toni kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Pazzini, maar de thuisclub maakte drie minuten later gelijk door een treffer van invaller Vannuchi.

Uitslagen Speelronde 16:

Sampdoria - AS Roma 1-1
AC Milan - Messina 4-0
Cagliari - Ascoli 2-1
Chievo - Udinese 2-0
Empoli - Fiorentina 1-1
Palermo - Livorno 0-2
Reggina - Internazionale 0-4
Siena - Parma 2-2
Lazio Roma - Juventus 1-1
Treviso - Lecce 2-1

Stand na Speelronde 16:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 164336-9
2 Internazionale 163532-13
3 AC Milan 163436-18
4 Fiorentina 163331-17
5 Livorno 163119-14
6 Chievo 162720-15
7 Sampdoria 162527-21
8 Lazio Roma 162321-22
9 Palermo 162224-24
10 AS Roma 162123-20
11 Udinese 162016-23
12 Siena 161923-28
13 Empoli 161818-24
14 Reggina 161716-25
15 Ascoli 161415-20
16 Messina 161213-24
17 Cagliari 161214-27
18 Parma 161115-28
19 Treviso 161110-23
20 Lecce 161114-28

Topscorers:

Luca Toni - Fiorentina - 16
David Trezeguet - Juventus - 14

Audi redt DTM op laatste moment

Met de inschrijving van Audi is het voortbestaan van de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft gered. Na het vertrek van Opel en het uitblijven van de inschrijving van Audi, leek de klasse ten dode opgeschreven.

Mercedes-Benz, sinds 1988 actief in de DTM, had zich al ruim voor de inschrijftermijn van 15 december gemeld. Audi schreef echter pas op het allerlaatste moment tien auto's in voor het kampioenschap van 2006. Daarmee is het zeker dat de klasse opnieuw gereden zal worden, wat niet het geval zou zijn geweest als er slechts één merk had meegedaan.

Dodelijke aanrijding met gestolen ambulance

Twee tieners uit het Franse Thionville hebben afgelopen weekend vier meisjes overreden met een gestolen ambulance. Eén van de meisjes kwam hierbij om het leven, de andere drie, zusjes van elkaar, raakten zwaargewond en worden kunstmatig in coma gehouden.

De daders van 17 en 18 jaar oud verklaarden 'voor de grap' in een ambulance van de brandweer te zijn gestapt, die met draaiende motor voor een huis stond. Al na 200 meter verloor de 18-jarige bestuurder de macht over het stuur en reed de meisjes aan. De kinderen, in de leeftijd van vier tot elf jaar, liepen op de stoep.

Na deze aanrijding knalde de ambulance nog tegen enkele geparkeerde auto's en kwam tot stilstand tegen een elektriciteitsmast.

Uitslagen Duitsland Speelronde 17

Bayern München heeft goede zaken gedaan in de Duitse Bundesliga. De koploper won de lastige uitwedstrijd bij Dortmund en zag alle concurrenten punten morsen. Bayern gaat na dit weekeinde de boeken in als de beste herfstkampioen ooit.

De club uit München moest in het Westfalen Stadion aantreden tegen het Borussia Dortmund van trainer Bert van Marwijk en aanvaller Ebi Smolarek. De bezoekers wisten al vier jaar niet met drie punten uit Dortmund terug te keren, maar aan deze serie kwam een einde. BVB werd met wat geluk met 2-1 verslagen. Net na rust opende Karimi namens de Herbstmeister de score. Twintig minuten later scoorde Pizarro het tweede doelpunt voor de Beierse club. Kringe wist in de slotfase nog de eer te redden voor de thuisclub door de 2-1 te maken. Met de zege schreef Bayern geschiedenis. Nog nooit eerder eindigde een club de eerste seizoenshelft met 44 punten. Het vorige record stond met 42 punten op naam van stadgenoot 1860 München.

Bayern kon vervolgens rustig toekijken hoe de achtervolgers Hamburger SV en Werder Bremen in de Nordderby punten verloren. De concurrenten van FC Hollywood speelden met 1-1 gelijk en verloren zo beiden twee dure punten op de lijstaanvoerder. Werder Bremen kwam in eigen huis op voorsprong door een doelpunt van de Fransman Micoud. Eerder in de wedstrijd wist de middenvelder een strafschop niet te benutten. In de tweede helft kwam HSV langszij door een doelpunt van invaller Kucukovic: 1-1.

Schalke ’04 lijkt te zijn uitgeschakeld voor de titel. De nummer twee van vorig seizoen verloor bij het kwakkelende VfB Stuttgart: 2-0. Het was de tweede nederlaag van het seizoen voor de bezoekers. Bij Schalke zat Oliver Reck op de bank, hij verving de vorige week ontslagen trainer Ralf Rangnick. Deze wissel hielp niet, want Stuttgart kwam vroeg in het tweede bedrijf op voorsprong door een doelpunt van Gomes. Ljuboja vergrootte vervolgens de voorsprong door na iets meer dan een uur spelen de bal achter Hildebrand te werken.

Uitslagen Speelronde 17:

Hertha BSC - 1. FC Nürnberg 1-1
Werder Bremen - Hamburger SV 1-1
FSV Mainz 05 - MSV Duisburg 1-1
1. FC Kaiserslautern VfL Wolfsburg 3-2
VfB Stuttgart - Schalke 04 2-0
Arminia Bielefeld - 1. FC Köln 3-2
Borussia Dortmund - Bayern München 1-2
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 4-3
Bayer Leverkusen - Hannover 96 0-0

Stand na Speelronde 17:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Bayern München 17 44 35-12
2 Hamburger SV 17 38 28-9
3 Werder Bremen 17 36 46-21
4 Schalke 04 17 31 20-12
5 Hertha BSC 17 26 27-24
6 VfB Stuttgart 17 25 21-17
7 Bor. M'Gladbach 17 25 24-21
8 Hannover 96 17 21 26-23
9 Dortmund 17 21 23-24
10 Eintr. Frankfurt 17 21 24-27
11 Bielefeld 17 20 21-25
12 Leverkusen 17 19 24-26
13 VfL Wolfsburg 17 18 17-29
14 FSV Mainz 05 17 16 24-26
15 Nürnberg 17 14 18-30
16 1. FC Köln 17 12 24-39
17 MSV Duisburg 17 12 15-31
18 Kaiserslautern 17 12 23-44

Topscorers:

Miroslav Klose - Werder Bremen - 16
Halil Altintop - 1.FC Kaiserslautern - 13

Reggie Fils-Aime en Gabe Newell sprekers op D.I.C.E.

De marketing-man van Nintendo, Reggie Fils-Aime, en de oprichter van Valve, Gabe Newell, zullen een toespraak houden in Las Vegas op de D.I.C.E.-beurs (Design, Innovate, Communicate, Entertain) in februari 2006.

Reggie zal het gaan hebben over hoe Nintendo de toekomst ziet van interactive entertainment. Gabe zal het gaan hebben over de het online-verkoop systeem Steam van Valve. Ga naar de D.I.C.E. website voor meer informatie over de beurs. Tijdens de beurs komen verschillende belangrijke personen aan bod in de games-industrie. De nadruk ligt vooral op het ontwerpen van een game en de gameplay. Andere gastsprekers zijn onder andere Peter Molyneux (bekend van Black & White, Fable) en Will Wright (bezig met de game Spore). Vroegere gastsprekers waren Mark Ecko, Stan Lee, Doug Lowenstein, Syd Mead, Shigeru Miyamoto, Yu Suzuki, Tim Schafer en Will Wright.

Nieuwe game-wet ingediend bij Amerikaans congres

De senatoren Clinton, Lieberman, en Bayh hebben een nieuw wetsvoorstel ingediend bij het Amerikaanse congres over het beperken van de verkoop van games. De wet houdt in dat de leeftijd-rating van games strenger wordt toegepast. Managers van de winkels die games aan te jonge gamers verkopen zullen een boete krijgen wanneer ze gepakt worden.

"Video games are hot holiday items, and there are certainly wonderful games that help our children learn and increase hand and eye coordination. However, there are also games that are just not appropriate for our nation's youth. This bill will help empower parents by making sure their kids can't walk into a store and buy a video game that has graphic, violent and pornographic content." Aldus Hillary Clinton.

Winkelmanagers kunnen de eerste keer een boete van maximaal 1000 dollar krijgen of 100 uur sociale dienstverlening. Wanneer iemand daarna weer wordt betrapt dan kan de boete oplopen tot 5000 dollar of 500 uur dienstverlening. Deze boetes kunnen voorkomen worden door te vragen om een geldig identiteitsbewijs van de koper of te zorgen dat de winkel een systeem heeft om de leeftijd te bepalen (bijvoorbeeld door een ledenbestand).

Naast de boetes staat er in de wet dat het rating-systeem elk jaar onafhankelijk moet worden beoordeeld. Ook de FTC (Federal Trade Commission) krijgt meer verantwoordelijkheden en macht. Ze moeten bijvoorbeeld games onderzoeken wanneer blijkt dat er onderdelen in zitten die de rating-commissie niet heeft gezien (zoals de seks-game in San Andreas). De FTC zal ook beter moeten luisteren naar klachten van consumenten over verkeerde ratings bij bepaalde games.

Clinton heeft in haar verklaring bij het wetsvoorstel verteld dat eenzelfde soort wet ook is aangenomen in Illinois, Michigan en in Californië. Ze vergeet echter te vermelden dat de wet in Illinois ongrondwettelijk is verklaard en in Michigan wordt nader onderzocht of de wet wel toegestaan is. Het grote verschil is echter dat de wet van Clinton niet de verkoop verbiedt, maar kijkt naar de rating die meegegeven wordt aan een game.

Nieuwe 'babbeltruc' in omloop

Icoon MisdaadDe politie in Den Haag waarschuwt voor een nieuwe babbeltruc waarmee dieven zich in de huizen van slachtoffers weten te praten. Er zijn vele meldingen gedaan van een man die vertelt dat zijn huisdier is weggelopen en dat het beestje waarschijnlijk in de tuin zit.

Vooral ouderen in de omgeving Den Haag zijn de dupe geworden van de nieuwe truc. Een man belde bij hen aan met het excuus dat hij zijn huisdier kwijt was. Ze lieten hem in de tuin kijken, waarna de man vervolgens zei dat hij het diertje zojuist de huis- of slaapkamer in had zien gaan. Nadat de dader was vertrokken, bleek dat hij geen dier had meegenomen, maar wel vele kostbare bezittingen van het slachtoffer.

[TTT] GoogleAds onder je fotoboek.

Iedereen op Fok! heeft de mogelijkheid om een fotoboek aan te maken. Het handige van zo'n fotoboek is dat andere users dan weten hoe leuk jij eruit ziet en ze kunnen berichten achter laten.
Maar Vampier ontdekte nog een andere functie! De google-ads onderaan de pagina vertellen ook wat over wie je bent. In het topic van Vampier kan je zien wat er onder ieders fotoboek staat.
Laat ook eens weten wat Google van jou vindt. .

Dit stond er trouwens bij mij:

quote:
Een partner voor 't leven
PartnerSelect Relatiebemiddeling erkend, veilig & professioneel
www.partnerselect.nl

Serieuze partner vinden?
Persoonlijke relatiebemiddeling Erkend AVR: betrouwbaar, succesvol
www.mens-en-relatie.nl

2D-Katamari op de PSP

De release van Me and My Katamari op de PSP is in Japan is over een weekje en er komen steeds meer details over het spel naar boven. Een paar dagen geleden nog een aantal nieuwe screenshots en nu is er bekend geworden dat er een 2D-game is te unlocken.

Het is in de stijl van de 8-bit consoles en het zal ook gewoon Me and My Katamari heten. Net als zoveel 8-bit games zal dit een side-scrolling game worden en net als in de originele game is het de bedoeling om zoveel mogelijk op te rollen. Andere extra's bij het spel zijn een foto-gallery, scoreboard en de mogelijkheid om muziek en filmpjes te unlocken.

Moeder neergestoken bij kinderdagverblijf

Icoon PolitieEen 40-jarige inwoonster van Maastricht is vanochtend ernstig gewond geraakt bij een steekpartij. De vrouw bracht rond 8.15 uur haar twee kinderen naar een kinderdagverblijf op de Kloosterstraat toen zij door haar ex-man werd neergestoken.

Het slachtoffer is met enkele steekverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is kritiek. De ex-man van de vrouw meldde zich een uur na de steekpartij op het politiebureau. De 45-jarige Maastrichtenaar is ingesloten.

Politie krijgt cursus 'dieren vangen'

Icoon PolitieDe komende maanden krijgen politieagenten in het land les in het vangen van dieren op snelwegen. Hiermee wil de politie lange files, die vaak het gevolg zijn van uitgebroken vee, proberen te voorkomen.

Agenten van het politiekorps Amsterdam-Amstelland deden deze cursus eerder al. Een deskundige kwam hen vertellen hoe te handelen als er bijvoorbeeld een ongeval met een paardentrailer gebeurt. Vaak neemt het dier dan de benen. Omdat de jacht op dit losgebroken dier doorgaans te lang duurt, ontstaan er regelmatig files. Ook is het volgens de politie in het belang van het dier om het zo snel mogelijk weer veilig van de weg te krijgen.

De agenten leren in de cursus onder meer dat een sleepkabel al genoeg kan zijn om een paard te vangen en het veilig naar de paardentrailer te begeleiden. Maar ook het op een juiste manier benaderen van het vee komt aan de orde.

Situaties waarin dieren verdwaald raken op de weg zijn vaak in het nieuws. Dit weekend vond in Friesland nog een botsing met een kangoeroe plaats, waarbij het dier de aanrijding niet overleefde.

Simulatie-racecentrum in Almere geopend

Op 17 december is het eerste simulatie-racecentrum geopend in Almere. Er staan 20 simulatoren met drie verschillende games en het is mogelijk om alleen te racen, maar ook tegen anderen via een netwerk.Er zijn drie verschillende games te spelen: GTR, Colin McRae en rFactor. Elk van de simulatoren heeft een eigen computer en een eigen LCD-display. Het racen kost je als niet-lid 12,50 euro per uur en als lid betaal je 7,50 euro per uur. Het kost 25 euro per jaar om lid te worden van het racecentrum. Mocht je je vervelen tijdens Kerst dan kun je een rondje gaan rijden in één van hun simulators, want tijdens Kerst zijn ze gewoon open.

Trainer Vitória Setúbal opgestapt

De trainer van de Portugese club Vitória Setúbal is opgestapt uit solidariteit met zijn selectie. Sinds het begin van dit seizoen hebben de voetballers van Setúbal al geen salaris ontvangen.

Aankomende woensdag moet de club, die vierde staat in de Portugese competitie, het opnemen tegen Benfica. Als er dinsdag geen salaris gestort is, dreigen de spelers dat ze woensdag niet zullen gaan voetballen.

Schotenwisseling na ruzie over kebab

In het Belgische Hasselt, nabij Zuid-Limburg, is een schietpartij ontstaan door een broodje kebab. De ruzie ontstond nadat iemand zijn pas gekochte broodje kwam terugbrengen omdat het volgens hem niet smaakte.

Diverse mensen mengden zich in de discussie en de gemoederen liepen hoog op. Op een gegeven moment werd er door één van de aanwezigen geschoten. De klager werd in zijn bil geraakt, maar de kogel werd tegengehouden door zijn portemonnee.

De Hasseltse politie heeft enkele mensen opgepakt.

Hoeveel mest produceer jij?

Wist je dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks 16 dieren gebruikt? Dat deze dieren 580 kilo veevoer opeten? En 60 badkuipen vol mest produceren?

Deze webtest maakt de benodigdheden voor ieders persoonlijke vlees-, zuivel- en eierconsumptie in woord en beeld inzichtelijk. Test jezelf dus hier

Probeer het in ieder geval voor je koffiepauze te doen, dan heb je nog wat om over te praten .

Met dank aan een anonieme submitter voor de submit

Opnieuw Nederlands record voor Schreuder

Zwemster Hinkelien Schreuder heeft bij het Nederlandse kampioenschappen kortebaan opnieuw een nieuw Nederlands record gezwommen. Zondag verbeterde Schreuder de nationale toptijd op de 200 meter rugslag naar 2.10,29. Het oude record was sinds februari 1992 met 2.10,77 in handen van Naomi van der Woerd.

Vrijdag verbeterde Schreuder ook al het Nederlandse record op de 100 meter rugslag en vorige week zwom ze bij de Europese kampioenschappen in Triëst toptijden op de 50 rugslag en 100 wisselslag.

Veel fraude bij rijexamens

Icoon VervoerHet Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft dit jaar ruim honderd mensen betrapt op fraude bij het theoretisch rijexamen. Volgens het bureau is het inmiddels iedere week raak. Er is inmiddels een zwarte lijst gemaakt waarop mensen staan die examen doen voor mensen die bang zijn dat ze zakken.

Ook wordt er gerommeld met handtekeningen en laten kandidaten zich de juiste antwoorden voorzeggen. "Eerst speelde dit in de grote steden, maar nu waaiert het uit naar de middelgrote steden", zegt het CBR. Het is dit jaar voor het eerst dat het bureau dit soort extreme praktijken ziet.

Oorzaak voor de vele fraude van dit jaar is de opheffing van het versnelde examen voor mensen met een buitenlands rijbewijs. Deze mensen moeten nu dus theorie- en praktijkexamen doen. En volgens het CBR proberen sommigen dat te omzeilen.

Ook Sauerbreij naar Spelen

Bij wereldbekerwedstrijden in het Canadese Le Relais heeft Nicolien Sauerbreij zich van deelname aan de Olympische Spelen verzekerd. Op de parallel reuzenslalom eindigde de Nederlandse snowboardster als 20ste en zette daarmee haar nominatie om in een ticket naar Turijn.

Vorige week wist Cheryl Maas zich al te plaatsen op de halfpipe voor de Spelen.

Het worden de tweede Winterspelen voor Sauerbreij, die in 2002 bij de opening in Salt Lake City de vlag mocht dragen voor ons land. Toen werd ze mede door problemen met haar materiaal uitgeschakeld in de kwalificatie.

Uitslagen Spanje Speelronde 16

FC Barcelona heeft bij Cádiz een 49 jaar oud clubrecord uit de boeken gewist. De equipe van Frank Rijkaard won met 1-3 bij de promovendus.

Barça heeft nu al twaalf duels achtereen (in zowel de Liga als de Champions League) als winnende partij een confrontatie beëindigd. Zaterdag moest de landskampioen het doen zonder Ronaldinho, die ziek achterbleef in de Catalaanse hoofdstad. Vandaar dat zowel Giuly als Messi aan de aftrap stond. Eerstgenoemde heeft nogal te lijden van de concurrentie van de beste speler van het WK onder-20. Giuly liet zich na een half uur positief opmerken door met een fraai stiftje de score te openen. Hier ging een knappe actie van Iniesta aan vooraf. Vlak voor rust verdubbelde Barcelona de voorsprong dankzij een benutte strafschop van Eto'o.

Die ruststand was op zijn minst geflatteerd, want Cádiz weerde zich uitstekend in de beginfase. Pavoni was tweemaal vlakbij de 1-0, maar zijn pogingen bleken net te onnauwkeurig. Na de pauze was Cádiz een vogel voor de kat, en besliste Eto'o (met zijn vijftiende treffer) het duel. De promovendus scoorde in blessuretijd tegen via Mirosavljevic.

Deportivo la Coruńa, Valencia en Villareal melden zich na overwinningen in de subtop. Deportivo haalde zwaar uit in de derby bij Celta de Vigo: 0-3. Het kernmoment van de wedstrijd vond plaats na 25 minuten. Doelman Pinto van de thuisploeg haalde Munitis onderuit in het strafschopgebied en kon inrukken. Tristan scoorde vanaf elfmeter, en via Valerón en Capdevila werd het nog voor rust 0-3.

Villareal rekende in Madrigal af met het wegzakkende Getafe: 2-1. De Madrilenen kwamen verrassend op voorsprong dankzij een zeer fraaie omhaal van Riki. Dankzij de Argentijnen Riquelme en Forlan blijft Villareal echter goed presteren. Vooral de goal van Riquelme was het aanzien meer dan waard: een vrije trap die in de linkerbovenhoek verdween. Valencia had geen kind aan Deportivo Alavés. De uiteindelijke 0-1 (vroeg doelpunt Albiol) overwinning viel te laag uit. Kluivert maakte geen deel uit van de selectie.

Osasuna sleepte met tien man een verdiend punt bij Real Madrid. Al na een kwartier moest de ploeg uit Pamplona met een man minder verder, nadat Francisco Puńal een rode kaart kreeg wegens het slaan van Roberto Carlos. Savo Milosevic zorgde een kwartier voor tijd voor de 0-1, invaller Soldado maakte niet veel later gelijk.

Onderin troffen Athletic de Bilbao en Real Betis Sevilla elkaar in een heus degradatieduel. De Basken deden uitstekende zaken door in San Mamés met 2-0 te winnen. Bilbao trof tot tweemaal toe vroeg doel (treffers van Urzaíz en Dańobeitia) en veroordeelt daarmee Betis tot de laatste plaats.

Uitslagen 16e speeldag:

Celta de Vigo - Deportivo la Coruńa 0-3
Athletic de Bilbao - Real Betis Sevilla 2-0
Cádiz - FC Barcelona 1-3
Villareal - Getafe 2-1
Sevilla - Real Sociedad 3-2
Racing Santander - Málaga 1-1
Espanyol - Real Zaragoza 2-2
Deportivo Alavés - Valencia 0-1
Real Mallorca - Atlético Madrid 2-2
Real Madrid - Osasuna 1-1

Stand na 16 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona163736 - 12
2Osasuna163523 - 15
3Villareal162925 - 16
4Deportivo la Coruńa162923 - 14
5Valencia162923 - 17
6Real Madrid162928 - 17
7Sevilla162617 - 12
8Celta de Vigo162618 - 19
9Getafe162122 - 23
10Atlético Madrid161917 - 17
11Real Zaragoza161817 - 20
12Real Sociedad161824 - 34
13Málaga161622 - 23
14Racing Santander161612 - 19
15Real Mallorca161616 - 25
16Athletic de Bilbao161516 - 20
17Espanyol161513 - 20
18Cádiz161411 - 19
19Deportivo Alavés161214 - 24
20Real Betis Sevilla161210 - 24

Topscorers:
Eto'o - FC Barcelona : 15
Ronaldinho - FC Barcelona : 10
Villa - Valencia : 9
Ronaldo - Real Madrid : 8

Feyenoord sucks!

Kijk de ADO-spelers eens juichen op deze foto, nadat ze Feyenoord hebben verslagen. En terecht natuurlijk, want winnen van Feyenoord is voor deze spelers waarschijnlijk één van de zeldzame hoogtepunten van hun carričre.

Daar gaat het me nu echter even niet om (Ado-spelers afzeiken kan immers altijd nog wel een keer), het is gewoon leuk dat Feyenoord heeft verloren en daarom nu even aandacht voor DE club van Rotterdam, die wel gewoon won dit weekend.

Rood-wit is onze glorie
Rood-wit zit ons in 't bloed
Bij neerlaag of victorie
bij voor- of tegenspoed
Rood-wit gaat nooit verloren
En jaren nog hierna
Zullen wij laten horen
SP-AR-TA
Zullen wij laten horen
SP-AR-TA

Uitslagen Portugal Speelronde 15

FC Porto wist zaterdagavond de wedstrijd tegen hekkensluiter Penafiel te winnen, en zag tegelijkertijd de voornaamste achtervolger onderuit gaan bij Benfica.

Nacional Madeira geldt dit seizoen als de sensatie van Portugal, en de verrassende tweede plaats achter FC Porto is daar het bewijs van. Maar Nacional moet terrein prijsgeven, want in Estádio da Luz ging de ploeg in een zenuwslopend gevecht met 1-0 ten onder. Het was een zwaarbevochten overwinning voor Benfica. De treffer van Nuno Gomes halverwege de tweede helft bleek beslissend. Ondanks een rode kaart voor Benfica-verdediger Alcides wist Nacional niet tot scoren te komen.

Later op de avond profiteerde Porto van de misstap van achtervolger Nacional. De ploeg van Co Adriaanse was te sterk voor hekkensluiter Penafiel, dat mede door twee goals van Lucho González met 3-1 verloor.

Uitslagen:

Benfica - Nacional Madeira 1-0
Marítimo Funchal - Vitória Setúbal 1-0
Belenenses - Paços Ferreira 2-0
Sporting Braga - Académica Coimbra 2-0
Rio Ave - Gil Vicente 1-0
Estrela Amadora - Uniăo Leiria 1-2
FC Porto - Penafiel 3-1
Boavista - Vitória Guimarăes 1-1
Naval - Sporting Lissabon 0-2

Stand na 15 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto153426 - 10
2Nacional Madeira 153017 - 7
3Sporting Braga152915 - 7
4Vitória Setúbal152912 - 4
5Benfica 152822 - 12
6Sporting Lissabon 152720 - 16
7Boavista152321 - 14
8Paços Ferreira152117 - 19

Amerikaans meisje (9) schiet broer dood

Vince_Taylor en Crusty2004 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen 9-jarig meisje uit Riverdale, een voorstad van Chicago, heeft afgelopen vrijdag per ongeluk haar 13-jarige broer doodgeschoten. Ze deed dat met een semi-automatisch wapen dat ze op een boekenplank in de slaapkamer van haar ouders had gevonden. Ze was met het wapen aan het spelen, toen ze haar broer doodschoot.

De moeder was op het moment van het ongeluk op bezoek bij een ziek familielid en de vader was op zijn werk. Het wapen was geladen en niet vergrendeld. Het meisje trok per ongeluk aan de trekker en trof haar broertje met een kogel in de borst. Hij overleed even later in het ziekenhuis.

Lulletje Rozenwater vh jaar

Nadat eerder al truthola Rita Verdonk al tot Politicus van het jaar werd uitgeroepen kijkers van het actualiteitenprogramma Twee Vandaag, is nu lulletje Rozenwater Piet Hein Donner, door de pers uitgeroepen tot politicus van het jaar. Hoeveel politici van het jaar heb je nodig zou je zo zeggen.

Volgens de journalisten is de CDA'er: "standvastig, spreekvaardig, koel en een rots in de branding in een onrustige tijd" . Ook prees de jury de droge humor van Donner. Nou die humor is waarschijnlijk zo droog dat deze voor normale stervelingen als ik niet is te ontdekken, tenzij er natuurlijk lachwekkend wordt genoemd.

Even de belangrijkste wapenfeiten van Donner op een rijtje:

- TBS-systeem faalt volledig, met als triest dieptepunt de ontsnapping van Wilhelm Schippers, die tijdens zijn vlucht de Amsterdammer Appie Luchies om het leven bracht.

- In gevangenis De Esserheem hebben gedetineerden een gezellig café, Club '91.

- Justitie heeft volledig gefaald in de zaak Nienke Kleiss, waaroor uiteindelijk de verkeerde pedofiel in de bak belandde, die daarvoor uiteindelijk ook nog eens 6 ton opstreek.

- Het cellencomplex op Schiphol waar vluchtelingen en bolletjesslikkers worden opgesloten blijkt niet bestand tegen brand, waardoor 11 mensen om het leven komen. Inmiddels is ook duidelijk dat die niet eens allemaal terecht vastzaten.

- Donner snoert de Gemeente Haarlemmermeer met een koninklijk besluit de mond en zet daarmee een volkomen buitensporig middel in om zijn gelijk te halen.

Dit is natuurlijk slechts een kleine samenvatting, maar ik nodig de fans van Donner van harte uit om een langer lijstje te maken van dingen die Donner wel goed heeft gedaan...

Minister wil niets aan spelling veranderen

Icoon PolitiekMinister Van der Hoeven wil niets veranderen aan de nieuwe spelling die in augustus volgend jaar ingaat. Ze is verbaasd over de boycot-actie van enkele dag- en weekbladen en de NOS. Die vinden de nieuwe regels onlogisch en houden daarom vast aan de huidige spellling.

Van der Hoeven zegt dat ze niet begrijpt waarom de media nu pas met hun kritiek komen. "De nieuwe spelling is al in april gepresenteerd, en vervolgens aangenomen", zegt de minister. Bovendien is de verandering juist een reactie op de kritiek na de vorige spellingshervorming in 1995. De minister is bang dat de boycot van de media de verwarring alleen maar groter maakt.

De Vlaamse minister van Onderwijs Vandenbroucke sluit zich aan bij Van der Hoeven. In Vlaanderen heerst begrip voor de acties, maar ze worden vooralsnog niet overgenomen.

3FM dj's sluiten zich op voor Congo

3FM Serious RequestOp de Neude in Utrecht is Radio 3FM zojuist begonnen met met de '3FM Serious Request voor Congo' actie. Hiermee willen de publieke popzender en het Nederlandse Rode Kruis geld ophalen om zoveel mogelijk kinderen en kindsoldaten uit Congo een betere toekomst te geven.

"Ik ben toch wel een beetje zenuwachtig", gaf dj Giel Beelen vanochtend toe. Hij betrad om 06:00 uur als eerste het glazen huis in Utrecht. Zes dagen lang zal hij niet eten. "En dat is nog niet eens het ergste, maar m'n vrouw missen en dat kleine hokje hier...dat is wel erg".

Vanaf 09:00 uur zullen de dj's Gerard Ekdom en Wouter van der Goes zich bij Giel Beelen voegen. Vanaf dat moment mag er ook niks meer gegeten worden. Tijdens de actie kunnen luisteraars tegen betaling hun favoriete muziek aanvragen en kunnen zij via een speciale veiling bieden op diverse collector's items, zoals gesigneerde albums van artiesten als Moby en Kelly Clarkson.

Vorig jaar leverde een eenzelfde actie voor Darfur bijna een miljoen euro op.

Bush vraagt om steun voor strijd in Irak

VS - George Bush Jr.President Bush geeft toe dat de strijd in Irak moeilijker verloopt dan hij had verwacht. Dat zei hij vannacht in een toespraak over zijn Irak-beleid op de Amerikaanse televisie. Volgens de Amerikaanse president is zijn land de strijd aan het winnen. "Als we ons nu zouden terugtrekken, dan zou Irak in handen van de vijand vallen en zouden we onze Iraakse vrienden in de steek laten", aldus Bush. Met zijn toespraak van probeerde hij het vertrouwen van de bevolking terug te winnen.

De president erkent dat er in Irak geen massavernietigingswapens zijn gevonden en dat de informatie daarover dus niet klopte, maar hij houdt vol dat de Amerikaanse inval legitiem was en dat de meeste Irakezen, ondanks het aanhoudende geweld, blij zijn met de nieuwe situatie.

Bush hield zijn toespraak in the Oval Office, zijn werkkamer in het Witte Huis. Hij deed dat voor het laatst in maart 2003, toen de inval in Irak juist was begonnen. De Amerikanen stonden toen massaal achter hem. Van die steun is echter weinig over. Er zijn meer dan 2000 Amerikaanse militairen gesneuveld en de strijd kost 6 miljard dollar per maand.

Historisch: Eddie Cheever

Scott Speed is komend seizoen de eerste Amerikaan die in de koningsklasse van de autosport meestrijdt sinds Michael Andretti dertien jaar geleden met de staart tussen de benen afdroop en terugkeerde naar de Indycars. Autosport is een belangrijke sport in de Verenigde Staten en daarom is het opmerkelijk dat er gedurende de vijfenvijftig Formule 1-seizoenen opvallend weinig Amerikaanse coureurs de stap naar deze klasse hebben gemaakt en er slechts twee Amerikanen een wereldkampioenschap hebben gewonnen.

De link tussen Indycar en Formule 1 is altijd duidelijk aanwezig geweest. Bijna alle Amerikaanse coureurs die in de Formule 1 zijn uitgekomen, waren afkomstig uit de Indycarklasses, maar een paar mannen kozen een andere weg: via Formule 1 naar de Amerikaanse single seaters. Eddie Cheever was een van die coureurs.

Dat Eddie McKay Cheever Jr. deze route koos in zijn carričre is makkelijk te verklaren. Cheever werd dan wel in de Verenigde Staten geboren, maar groeide op in de Italiaanse hoofdstad Rome en werd op zijn achtste jaar gegrepen door het racevirus tijdens een Grand Prix op Monza. Op zijn tiende zat hij in een kart en was vijf jaar later Europees kampioen. Nog eens vijf jaar later maakte hij zijn debuut in de Formule 1, tijdens de Argentijnse Grand Prix van 1978.

Hij maakte echter een valse start in de topklasse van de autosport. Pas in zijn derde Grand Prix-weekend wist Cheever zich te kwalificeren voor een race en stond al na acht rondes naast de baan met een mechanisch defect. Hij keerde terug naar de Formule 2, maar was in 1980 terug, als coureur voor het gloednieuwe Osella-team. Hij zag slechts éénmaal de finishvlag, ironisch genoeg tijdens de race op Monza, maar werd voor 1981 toch ingehuurd door talentenjager Ken Tyrrell.

Bij het team van Tyrrell begon de Formule 1-campagne van Cheever pas echt. Hij scoorde punten in vijf races en de twee seizoenen daarop mocht hij uitkomen voor Ligier en Renault en scoorde acht podiumplaatsen. Zijn opvallendste prestatie zette hij echter tijdens de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix van 1983 neer. Tijdens de sessie op vrijdag verknalde Cheever zijn snelste ronde en was daar zo kwaad over dat hij op zaterdag vijf seconden sneller was dan alle andere coureurs. Het leverde hem slechts een achtste gridpositie op omdat het op zaterdag regende, maar Cheever finishte de race wel op een mooie derde positie.

Na 1983 ging het bergafwaarts. Renault, dat Alain Prost verloor aan McLaren, besloot Cheever aan de kant te schuiven voor Patrick Tambay en Derek Warwick en de Amerikaan tekende bij Euroracing Alfa. Zijn beste resultaat gedurende de twee jaren bij dit team was een vierde plaats, voornamelijk te wijten aan de betrouwbaarheid van de motor: op een gegeven moment bliezen Cheever en teamgenoot Ricardo Patrese binnen anderhalve maand tweeëntwintig motoren op.

Na een uitstap van drie jaar bij Arrows, waarbij Cheever nog wel een paar podiumplaatsen scoorde, maar vaker naast de baan stond dan in het parc fermé, besloot hij in 1989 dat het genoeg was. In 1990 werd hij ingehuurd door Chip Ganassi om in de CART te rijden. Cheever werd direct rookie of the year, de titel voor de beste nieuwkomer in de klasse.

In zijn debuutjaar leidde Cheever de wereldberoemde Indianapolis 500 gedurende negen ronden en finishte op een mooie achtste plaats. Het was het begin van een nieuwe uitdaging: het winnen van de Indy 500. In 1998 lukte het hem eindelijk: in een Dallara zonder sponsoring reed Cheever naar de overwinning van de belangrijkste autorace op het Noordamerikaanse continent.

Tegenwoordig runt Eddie Cheever zijn eigen team: Red Bull Cheever Racing, met Alex Barron en Patrick Carpentier als coureurs. Ook rijdt hij mee in de GP Masters, een raceklasse voor ex-Formule 1-coureurs.

Punten 16e ronde

Het is alweer bijna 2006, maar het voetbal gaat nog gewoon door, en dus ook de FOK!voetbalmanager.

We hadden twee weekwinnaars, Fritzz en supermario3 hadden allebei 72 punten. -Schorpioen- eindigde met 68 punten op een derde plaats. Op de vierde plaats vinden we Happadipidos die 65 punten scoorde en Ramin pakte met 60 punten de vijfde plaats

In het algemeen klassement hebben we nu twee leidende users, BassieD en DeVinger hebben allebei 744 punten. -Schorpioen- is met 730 punten naar de derde plaats gestegen. qwertyplok staat vierde met 705 punten en DaB0b sluit met 702 punten de top 5 af.

Ook bij de subleagues hebben we twee winnaars, Zwolle en De Kukamaestro's behaalden beiden 43 punten. De Utregse Kudde eindigde als derde met 41 punten.

In de top van het klassement bij de subleagues veranderde er niets. Tha League gaat aan de leiding met 657 punten, drie punten meer dan de nummer twee, Scribbly. II Mondo heeft 636 punten en staat derde.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

De punten van de inhaalwedstrijd Willem II- FC Utrecht zullen later vanavond worden doorgevoerd.

Update:
Voor de volgende ronde (17) kun je nog wisselen tot maandag 26 december 12:00 uur. Houd er rekening mee dat ronde 18 in dezelfde week wordt gespeeld. Na 12:00 heb je dus slechts drie dagen de tijd om te wisselen (tot 29 december 12:00), de wedstrijden van ronde 18 worden namelijk al op 29 en 30 december gespeeld. Zie voor meer informatie de FAQ.

Update 2:
Eerder vanavond zijn ook de punten voor de inhaalwedstrijd Willem II - FC Utrecht doorgevoerd. De stand kan hierdoor afwijken van wat in dit bericht gemeld is. Overigens waren de punten al eerder ingevoerd, en daarmee ook de budgetten al eerder aangepast. De wedstrijd was uitgesteld vanwege het plotseling overlijden van FC Utrecht speler David di Tomasso.

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.