Jack Thompson deel 188

Voordat onze grote vriend Jack Thompson kan gaan verdedigen dat het de bedrijven die GTA III maakten of verkochten verantwoordelijk zijn voor de driedubbele moord in juni 2003, moet de advocaat eerst de rechter ervan zien te overtuigen dat hij überhaupt zijn functie als advocaat mág beoefenen in de staat Alabama.

Thompson verdedigt de families van de drie politieagenten die werden vermoord door de op dat moment 18-jarige Devin Moore in de zaak tegen Sony, Take-Two Interactive, Rockstar Games, Wal-Mart en GameStop. Maar volgens berichten in 'The Tuscaloosa News', hebben de gedaagden de zaak omgekeerd door het indienen van een motie die Thompson van de zaak moet halen en daarnaast zijn rechten om de wet uit te oefenen in Alabama te ontzeggen voor schending van wettelijke ethiek.

De motie was gebaseerd op Thompsons vele persberichten, waarin regelmatig het advocatenkantoor Black Rome, die enkele van de gedaagden verdedigt, werd aangevallen. Een advocaat van Black Rome zei dat Thompson niet in staat is om de zaak op een beleefde manier voor te zetten en dat hij "de rechtzaal in een circus zou veranderen".

Thompson antwoordde hierop, "Ik ben niet begonnen met dit voedselgevecht. Zij zijn begonnen en ik heb het recht om te reageren, want, geloof het of niet, ik heb een ook een leven buiten deze zaak".

De verdediging diende ook een motie in om de hele zaak te laten verwerpen. Volgens hen zijn games beschermd door het Eerste Amendement en hadden de daden van Moore niet voorzien kunnen worden door de gedaagden.

Rechter James Moore heeft beide zijden gevraagd om met argumenten te komen voor de motie om de zaak te verwerpen, nadat hij had gezegd later met een besluit te komen over beide moties. Voorlopig duurt de strijd nog voort.