Rix nieuwe manager Hearts

Willem van Hanegem wordt geen manager van Hearts. Volgens BBC Sport zal deze week worden bekendgemaakt dat Graham Rix de opvolger is van George Burley.

De 48-jarige Rix was van 1996 tot en met 2000 assistent-trainer van Chelsea. Hij coachte ook Portsmouth en Oxford. In 1999 bracht hij enkele maanden in de cel door na een seksuele relatie met een meisje van vijftien jaar. Rix speelde begin jaren negentig gedurende een periode bij het Schotse Dundee. In de jaren tachtig was hij echter het icoon van Arsenal. Rix speelde liefst 464 wedstrijden voor The Gunners. Hij kwam zeventien keer uit voor de Engelse nationale ploeg.

Rix is de opvolger van George Burley, die afgelopen maand opstapte. Op dat moment leidde Hearts ongeslagen de competitie. Momenteel heeft het evenveel verliespunten als Celtic. Het gerucht ging dat Burley opstapte vanwege zijn gebrouilleerde relatie met grootaandeelhouder Vladimir Romanov. Na Burleys vertrek circuleerden vele namen op Tynecastle, waaronder die van Van Hanegem, Ranieri en Robson.