Mieremet komt naast Klepper te liggen

Icoon MisdaadDe deze week in Thailand geliquideerde topcrimineel John Mieremet zal vrijwel zeker zijn laatste rustplaats vinden op de Amsterdamse begraafplaats Sint Barbara, naast zijn in 2000 overleden 'zakenpartner' en maatje Sam Klepper. Klepper en Mieremet kochten jaren geleden een gezamenlijk graf op het kleine kerkhof in Amsterdam-West.

Sam Klepper werd in oktober 2000 temidden van winkelend publiek op het Amsterdamse Gelderlandplein geliquideerd. Zijn begrafenis zorgde destijds voor opschudding en verontwaardiging in de hoofdstad. Begeleid door tientallen Hells Angels maakte de rouwstoet een 'ereronde' door het centrum van Amsterdam. Delen van de A10 werden afgezet, voor het hoofdbureau van politie aan de Elandsgracht werd vuurwerk afgestoken en bij het passeren van de Westertoren werden door de koster de kerkklokken geluid.

Mieremet en Klepper maakten in de jaren negentig in de Nederlandse onderwereld naam als het duo Spic & Span, een verwijzing naar de brute en grondige wijze waarop met tegenstanders werd afgerekend. Hun samenwerking dateert al van eerder. Ze groeiden samen op in de Amsterdamse Kinkerbuurt en vormden als twintigers met de eveneens deze week vermoorde Cees Houtman de beruchte Houtman-bende.
Submitter:  Bron: Het Parool