De Telegraaf gaat tv maken

Nolius
De Telegraaf heeft grootse plannen om binnenkort te starten met het uitzenden van televisie via internet. Inmiddels is een volledig geautomatiseerde televisiestudio opgeleverd bij de krant. "We noemen het Studio 3, dat geeft ons ambitieniveau wel aan", zegt Marianne Zwagerman, projectleider Groei bij De Telegraaf. Wanneer de eerste uitzendingen beginnen, houdt ze geheim. "Maar die studio is nu up and running. Ik kan me niet voorstellen dat we er eerst nog een half jaar naar gaan zitten kijken. We zijn klaar voor uitzending."

Wat voor programma's er precies gemaakt zullen worden, is nog onbekend. "Daar willen we de markt mee verrassen", zegt Zwagerman. Vast ligt wel dat het niet alleen maar nieuws zal zijn. "Het gaat veel verder dan dat. Algemeen nieuws is een van onze peilers, maar we hebben er veel meer dan dat. Ineens ligt de wereld van het gesproken woord voor ons open. We hebben op dat gebied wel allerlei iconen in huis, zoals Wilma Nanninga en Fiona Hering, maar tot nu toe waren we daarbij afhankelijk van andere televisieprogramma's. Die afhankelijkheid zijn we kwijt."

De studio geeft een nieuwe ambitie aan van De Telegraaf. "We zeggen al een hele tijd dat we een multimediale uitgever zijn, maar als je die studio binnenkomt, dan voel je dat ook echt", legt Zwagerman uit. Of er nog meer ambities zijn, is niet duidelijk.