Betoging tegen Verdonk bij Ramadan Festival

De afsluiting van het Ramadan Festival in de Amsterdamse poptempel Paradiso is door een aantal betogers aangegrepen om te demonstreren tegen het beleid van minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie). De betoging was een reactie op het verwijderen van een aantal spandoeken van de gevels van kraakpanden in Amsterdam.

De betogers hadden gerekend op de komst van de minister naar Paradiso, maar Verdonk zegde op het laatste moment af. Volgens een woordvoerster hadden de bezoekers en de organisatie van het Ramadan Festival niets te maken met de betoging. "Het is jammer dat de betogers dit positieve initiatief uitkozen om te demonstreren tegen het kabinetsbeleid. Dat heeft niks met het festival te maken", liet ze de media weten. De demonstratie was volgens haar al voorbij voordat het programma begon.

De demonstranten hadden spandoeken met teksten als 'Verdonk, nog steeds geen bloed aan je handen?' en 'Rita Jugend' bij zich. De politie besloot niet in te grijpen. Zaterdag haalden agenten vier beledigende spandoeken weg van panden aan de Bilderdijkstraat, de Prins Hendrikkade en de Amstel. De krakers refereerden met de uitingen aan de brand op Schiphol, waarbij elf asielzoekers omkwamen.

Foto Indymedia
Spandoeken op kraakpand Vrankrijk aan de Spuistraat