Ruim 2000 mensen op open dag bordelen

Icoon AlgemeenIn Noord-Nederland is gisteren de open dag van 22 bordelen door ruim 2000 mensen bezocht. De 22 bordelen die meededen aan de open dag hebben voor één dag hun deuren opengesteld voor het publiek om te kijken hoe het er aan toegaat in een relaxhuis. Dat heeft André van Dorst, directeur van de brancheorganisatie Vereniging Exploitanten Relaxhuizen, gisteravond gezegd.

In Emmen kreeg een bordeel de meeste bezoekers. Zo'n zeshonderd mensen hebben daar een blik geworpen in de peeskamertjes. Van Dorst vertelt dat hij tweederde van de bedrijven die meededen heeft gesproken. Ze waren allemaal razend enthousiast over de open dag. Een dergelijke gezamenlijke open dag is volgens hem nog nooit ergens anders in de wereld gehouden. "Ik hoorde zelfs over een club waar een dominee langskwam en ergens een anders een man die een motortoer hield en negen clubs bezocht", aldus Van Dorst.

Door het succes van de actie hoopt hij dat er jaarlijks een landelijke open dag gehouden kan worden. Door de open dagen zouden volgens Van Dorst verkeerde opvattingen over de prostitutie niet meer op de hele sector worden geprojecteerd. Enkele weken geleden concludeerde de vakbond voor de prostitutie, De Rode Draad, dat er volgens een onderzoek vele misstanden in de Noord-Nederlandse prostitutie zouden zijn.