CD: No Regrets - Unreal

Ik deed een jaar geleden een interview met Piet Goddaer. Op de vraag hoe het toch kan dat Belgische bands en artiesten in vergelijking met Nederlandse vaak zo'n verdomd eigen(wijs) geluid hebben, antwoordde de Ozark Henry-zanger in een haast onverstaanbaar West-Vlaams: 'Wij Belgen kijken meer naar onze buurlanden en met name naar Frankrijk terwijl de Nederlandse groepen zich blijven fixeren op Engeland en de Verenigde Staten.' Zo had ik het nog niet bekeken.



Door bands als Gem en The Sheer wordt dit beeld geschetst natuurlijk. Maar ook No Regrets uit Groningen kan er wat van moet ik concluderen nadat ik deze Unreal demo EP heb geluisterd. No Regrets klinkt vrij Amerikaans en lijkt vooral beïnvloed te zijn door Pearl Jam getuige de zang die voor de afwisseling minder diep is dan bij de gemiddelde post-grunge band. Door de ongeproduceerde status van deze eersteling klinkt de zang wel monotoon en ik ben daarom benieuwd hoe deze band onder de hoede van een producer zou kunnen klinken.


De zes nummers zijn aardig gecomponeerd. Niet saai (dankzij de vaak goede 'Mike McCready-solo's' ) of voorspelbaar maar wel zonder een echte uitschieter (en originaliteit) die de band wellicht in de toekomst nodig heeft om echt op te vallen tussen al die Nederlandse bands van Piet Goddaer.


Label: Eigen beheer Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!