FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 oktober 2005

Trein ontruimd na vondst verdachte tas

Een Beneluxtrein moest vanavond anderhalf uur stilstaan tussen Amsterdam-Lelylaan en Schiphol vanwege de vondst van een verdachte tas. Een reiziger had de tas in de trein gegooid maar was daarna zelf niet ingestapt. Het gehele rijtuig moest worden ontruimd, aldus ProRail.

Zes intercity's moesten door de opstopping worden omgeleid via Haarlem. De Koninklijke Marechaussee achterhaalde dat de eigenaar van de tas in de Thalys moest zitten. Deze werd dan ook op Schiphol stopgezet. De man werd uit de trein gehaald en ook de rest van zijn bagage werd doorzocht.

Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) legt uit: "De reiziger was in Amsterdam in de verkeerde trein gaan zitten en was bij het uitstappen zijn tas vergeten. De man en de tas zijn inmiddels herenigd en de man heeft zijn trip kunnen voortzetten." Ongelukkigerwijs liep de Thalys door het incident een uur vertraging op.

Puber zet docenten en leerlingen op dodenlijst

In het noorden van Duitsland is de nodige commotie ontstaan nadat een leerling van een school een dodenlijst had opgesteld van docenten en medeleerlingen. De jongen zette in het jaarboek van de school in Heringsdorf kruisjes bij de beoogde slachtoffers. De gymnasiast maakte er tevens notitie van dat hij 206 kogels nodig zou hebben om iedereen te doden.

De omroep NDR meldde vandaag dat de leerling inmiddels is opgenomen in een psychiatrische kliniek. De politie voegde hieraan toe dat vier andere scholieren ook weet hadden van de lijst. Ook hebben enkelen van hen meegewerkt aan de 'selectieprocedure' van de namen voor op de lijst. Zij verklaarden aan de politie, nadat ze waren gearresteerd, dat zij dachten dat het om een grap ging.

Twee mannen gewond bij steekpartij

Twee mannen zijn vandaag bij een steekpartij in Dordrecht gewond geraakt. Eťn van hen is er slecht aan toe. De steekpartij volgde op een ruzie tussen een 19-jarige Dordtenaar en twee mannen van wie er nog geen gegevens bekend zijn. De politie Zuid-Holland-Zuid heeft dit bekendgemaakt.

Het incident vond plaats in de buurt van een snackbar. Gedurende de ruzie ontstond een schermutseling waarbij de 19-jarige ťťn van de twee andere mannen aanviel met een mes. Deze man liep verwondingen op aan zijn hals en oksel, en is met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Ook de 19-jarige man liep verwondingen op en is tevens naar het ziekenhuis vervoerd. Hij werd na zijn ontslag uit het ziekenhuis direct aangehouden en verhoord. Op dit moment is de derde betrokkene nog voortvluchtig.

Wat de aanleiding van de ruzie was, is nog niet bekend. Er word door de politie een technisch sporenonderzoek uitgevoerd en er worden getuigen gehoord. Een deel van het snackbarpersoneel en een aantal omstanders hebben het incident zien gebeuren.

Rechterhand Dick Cheney treedt af

Lewis 'Scooter' Libby, de rechterhand en belangrijke adviseur van de Amerikaanse vice-president Dick Cheney, heeft vrijdag zijn aftreden bekend gemaakt. Het aftreden komt nadat Libby dezelfde dag was aangeklaagd wegens obstructie van de rechtsgang, het afleggen van valse verklaringen en meineed. Volgens openbaar aanklager Patrick Fitzgerald zou Libby hebben gelogen over hoe hij achter de identiteit van geheim CIA-agente Valerie Plame kwam en over het feit of hij dit wel of niet aan de media zou hebben doorgespeeld.

Fitzgerald doet al twee jaar onderzoek naar het opblazen van de dekmantel van CIA-agente Plame. In 2002 moest haar man en ex-ambassadeur Joseph Wilson naar Niger, om daar te onderzoeken of Irak, zoals geruchten vermeldden, daadwerkelijk probeerde uranium te kopen in Niger, waarschijnlijk voor de productie van kernwapens. Wilson kon geen bewijzen vinden en rapporteerde dit aan de CIA. President Bush gebruikte echter de geruchten, die Wilson dus weerlegde, als argument om Irak binnen te vallen. Toen Wilson in een open brief in The New York Times dit aan de kaak stelde en de aanval openlijk bekritiseerde, dook opeens de naam van zijn vrouw op in de krant. Opeens vermeldden de kranten dat Plame, als geheim agente Wilson, de opdracht zou hebben gegeven om naar Niger te gaan. Men denkt dat de regering-Bush dit bekend maakte als vergelding voor het openlijk bekritiseren van Bush.

Het bekend maken van de identiteit van een geheim agent is overigens een strafbaar feit in de Verenigde Staten. Het werd dan ook een groot schandaal toen duidelijk werd dat leden van de Bush-regering haar identiteit zouden hebben gelekt. Sindsdien doet Fitzgerald onderzoek en nu na twee jaar deed Fitzgerald vandaag de eerste aanklachten.

Verwacht werd dat ook Karl Rove, Bush' naaste adviseur en de campagneleider van 2001 en 2004, aangeklaagd zou worden. Het Openbaar Ministerie maakte vandaag echter bekend dat dit niet zal gebeuren, maar dat Rove wel onderwerp van onderzoek blijft.

Libby wordt ondervraagd door de Senaat
Libby wordt ondervraagd door de Senaat

Schokkend!

Als redelijk ervaren websurfer durf ik wel te zeggen dat ik best het ťťn en ander gewend ben aan schokkende filmpjes. Toch schrok ik behoorlijk tijdens het bekijken van het volgende filmpje, dat ik vanavond tegen kwam.

Kijk zelf maar even wat jullie er van vinden:

Kijk en huiver.

Als je het filmpje al had gezien dan is de lol er al af nattuurlijk. Wie zich verveelt kan daarom hier nog even een testje maken.

scores graag in de reacties

(misschien is het al een wat ouder filmpje, maar ik had het in ieder geval nog niet eerder gezien. Filmpje met dank aan Flabber)

Harry Potter deel 4 voor de PSP screens

We kunnen vandaag een aantal nieuwe screens laten zien van de PSP-versie van het vierde deel in de Harry Potter serie: Harry Potter and the Goblet of Fire. In deze game neemt Harry deel aan een gevaarlijke wedstrijd waarbij hij het onder meer op moet nemen tegen een draak. De game verschijnt iets eerder dan de film, die 23 november in de bioscopen gaat draaien, namelijk op 11 november.
Half-Life 2: Lost Coast nu beschikbaar

Valve heeft aangekondigd dat Half-Life 2: Lost Coast beschikbaar is voor alle Half-Life 2-bezitters. Dit singleplayer level is speciaal gemaakt om de High Dynamic Range Lightning-technologie tot uiting te laten komen. Aangezien de systeemeisen erg hoog zijn, kan het gebeuren dat Steam tijdens het installeren van het level aangeeft dat je computer het waarschijnlijk niet kan draaien.

Met dank aan NiscoRacing voor het melden van dit nieuws.

Uitslag Ajax - SC Heerenveen

Vanavond trapten Ajax en SC Heerenveen af voor de tiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Ajax - SC Heerenveen 0-0

Scheidsrechter: Van Hulten.
Toeschouwers: 47.364.
Geel: Maduro (Ajax), Bosvelt, Derveld (SC Heerenveen).

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi (Heitinga/25'), Grygera, Maduro (Vermaelen/71'), Emanuelson, De Jong, GŠlŠsek, Boukhari, Pienaar (Rosales/57'), Anastasiou, Babel.

SC Heerenveen: Waterman, Seip (Bakkati/75'), Hansson, Breuer, Derveld, Bosvelt, Kissi, Pranjic, Yildirim (Samaras/63'), Huntelaar, Nilsson (Steur/90').

Saudi-ArabiŽ wil 14-jarige executeren

eviltuinhekje had ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:

BuitenlandIn Saudi-ArabiŽ dreigt een 14-jarig Egyptisch jongetje geŽxecuteerd te worden. Dit vanwege de moord op een kind van drie jaar oud. De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft verklaard dat de rechtszaak tegen de jongen niet eerlijk is verlopen.

De moord had plaats in Damman en in afgelopen juli werd Ahmad, zoals het jongetje heet, veroordeeld tot de doodstraf door een Saudi-Arabische rechtbank. Zowel de ouders van de dader als van het slachtoffer zijn van Egyptische afkomst. De ouders van het slachtoffer weigeren echter bloedgeld te accepteren, waardoor de doodstraf zou vervallen.

Human Rights Watch meent dat de jongen nooit is bijgestaan door een advocaat en onder druk gezet werd door de politie. Hoewel hij pas dertien jaar oud was ten tijde van het delict, is hij veroordeeld als een volwassene op basis van zijn diepe stem en de aanwezigheid van schaamhaar.

Opmerkelijk is dat de Conventie voor de Rechten van het Kind door Saudi-ArabiŽ is ondertekend. Daarin staat dat het verboden is om kinderen jonger dan achttien jaar voor een misdaad de doodstraf op te leggen. Nog zeker vier anderen in Saudi-ArabiŽ zijn veroordeeld tot de doodstraf voor misdaden die ze pleegden toen ze minderjarig waren.

Uitslagen GG Divisie Speelronde 15

Vanavond werden er zeven wedstrijden gespeeld in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.


De Graafschap – FC Emmen 0-1
41. Schoenmakers 0-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Geel: Ax, Bot, Robbemond (De Graafschap)
Rood: Janga, Mourad (2X geel, Emmen)
=====================================================
FC Zwolle – Top Oss 2-3
7. Faria 0-1
23. Kolk 1-1
75. Faria 1-2
90. Kolk 2-2
90. Kazlauskas 2-3

Scheidsrechter: Winter
=====================================================
Excelsior – AGOVV Apeldoorn 2-1
4. Dijkhuizen 1-0
85. Voskamp 2-0 (penalty)
90. Bozbiyik 2-1

Scheidsrechter: Van der Roest
Geel: Zijm, Van Dieren (Excelsior), De Waal (AGOVV)
====================================================
FC Dordrecht – Fortuna Sittard 6-1
11. G. de Nooijer 1-0
27. Taiwo 1-1 (penalty) 1-1
61. Van der Velden 2-1
66. Putter 3-1
74. Kalisse 4-1
84. Lopes 5-1
90. Kalisse 6-1

Scheidsrechter: De Groot
Geel: Putter (FC Dordrecht), Van Driel, Op den Kamp, Van Barneveld (Fortuna Sittard)
=====================================================
MVV – Helmond Sport 1-1
9. Siahaija 1-0
90. Hobbelen 1-1

Scheidsrechter: Blom
Geel: Miceli, Winkens (MVV), Voigt (Helmond Sport)
=====================================================
FC Eindhoven – Stormvogels Telstar 1-2
45. Van Leerdam 1-0
48. Wisse 1-1
87. Van Es 1-2

Scheidsrechter: Van Dongen
=====================================================
Haarlem – FC Omniworld 3-2
15. Ouhsaine 0-1 (penalty)
45. Cairo 1-1
48. Ten Heuvel 2-1 (penalty)
73. Katipana 3-1
90. Mihci 3-2

Scheidsrechter: Goossens
Geel: Van der Kruis, Van Toor (Haarlem), Huisman, Gouttebarge (FC Omniworld)
====================================================


Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1VVV-Venlo1433277
2Excelsior15332810
3FC Volendam14302511
4FC Emmen15293118
5FC Zwolle15282516
6FC Den Bosch14273020
7Helmond Sport15272523
8MVV15232318
9AGOVV Apeldoorn15203127
10FC Dordrecht15202119
11BV Veendam14191516
12De Graafschap15191418
13Go Ahead14142127
14Top Oss15141728
15Cambuur Leeuwarden14131619
16Stormvogels Telstar15131422
17FC Eindhoven15122328
18Haarlem15121534
19FC Omniworld15101836
20Fortuna Sittard1571436


Programma:
Veendam – VVV-Venlo – zaterdag 20.00 uur
FC Den Bosch – Go Ahead Eagles – zondag 14.30 uur
FC Volendam – Cambuur Leeuwarden – zondag 14.30 uur


Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 16
Van Dijk – FC Emmen - 14

Dode militairen vormen cartoon

Pulitzer Prize-winnaar Mike Luckovich heeft een cartoon gemaakt in de vorm van de letters WHY? waarin alle 2000 namen van de tot nu toe gedode Amerikaanse soldaten in Irak zitten. Luckovich is tekenaar voor een groot aantal kranten in de Verenigde Staten. Hij deed er 13 uur over om deze cartoon te maken.

"Ik zocht naar een manier om het punt te maken dat deze hele oorlog nutteloos is", zo zegt Luckovich. "Maar ik wilde de troepen ook eren. Ik denk dat onze regering er niet goed aan heeft gedaan om de troepen naar Irak te sturen"

Zijn uitgever en enkele redacteuren gingen na of hij niemand was vergeten en of er geen spelfouten in zaten. Uiteindelijk is de cartoon in 150 kranten terechtgekomen.


Grotere versie (pdf)

[Update] WoW expansion scans

Update
De World of WarCraft pagina is geupdate met de nieuwe informatie over de expansion "The Burning Crusade". Op deze pagina zijn ook screenshots en een preview trailer te bekijken.

De nieuwe features die in deze expansion komen te zijn:

An increase in the level cap to 70
Two new playable races, including the magical Blood Elves
New starting zones in Quel'Thalas and beyond
The entire new continent of Outland, reachable through the
Dark Portal
Many new high-level dungeons to explore in Azeroth,
Outland, and elsewhere
New flying mounts in Outland
Many new and dangerous monsters, including epic world
bosses
Hundreds of new quests
Hundreds of new items
A new profession: Jewelcrafting
Socketed items
And much, much more...


Origineel bericht
Op het forum zijn scans te vinden die meer uit de doeken doen over de aankomende expansion voor World of WarCraft.

De keyfeatures van deze uitbreiding zijn de volgende:
Twee nieuwe rassen: blood elves voor de Horde en een nog niet bekend gemaakt ras voor de Alliance
Levelcap verhoogd van level 60 naar level 70
Nieuwe profession: Jewelcrafting
Nieuwe wereld: The Outland
Acht nieuwe high-level dungeons
Speciale level 70 vliegende mount

Hieronder de scans voor meer leesplezier.


Notoire verkeersovertreders krijgen eerder rijontzegging

Politiek BinnenlandIn de toekomst krijgen automobilisten, motorrijders en bromfietsers automatisch een rijontzegging opgelegd als ze binnen vijf jaar na een ernstige overtreding opnieuw de fout ingaan. Vandaag heeft de ministerraad ingestemd met nieuwe voorstellen van ministers Donner (Justitie) en Peijs (Verkeer).

In het huidige systeem kan een rechter ook bij herhaalde zware overtredingen een rijontzegging opleggen, maar is dat niet verplicht. Dat gaat nu veranderen. Tevens raakt een bestuurder zijn rijbewijs definitief kwijt als een rechter een rijontzegging van langer dan een jaar oplegt. In een dergelijk geval moet er opnieuw examen worden gedaan.

Lichte verkeersovertredingen die normaal gesproken met een boete worden afgedaan, vallen niet binnen de regeling. De drie zaken waarvoor de regeling gaat gelden zijn: rijden onder invloed, extreem hard rijden en het veroorzaken van een ongeval met ernstige gevolgen. Extreem hard rijden betekent een overschrijding van de toegestane snelheid met 50 kilometer per uur of meer.

Willem II vreest absentie Moens

Als alles tegen zit zal Willem II-doelman Oscar Moens voorlopig niet in actie komen vanwege een hardnekkige voetblessure. De artsen zijn inmiddels aan het bekijken welke mogelijkheden er zijn om er iets tegen te doen.

Verder wordt ook rekening gehouden met een vertrek van de speler, aangezien hij een aflopend contract heeft aan het einde van dit seizoen. De Tilburgers hebben inmiddels al een aantal voorgesprekken gehad met Tristan Peersman van Anderlecht. "Oscar is misschien wel zes weken uitgeschakeld.", aldus manager technische zaken Kees Zwamborn. Hij hoopt overigens ook dat Moens zijn contract in Tilburg gaat verlengen.

De keeper, die dankzij een rode kaart al niet kon spelen tegen Feyenoord, blonk de afgelopen periode al uit bij Willem II, wat hem tevens een plaatsje in de voorselectie van het Nederlands Elftal opleverde. Mocht het toch gebeuren dat Moens de club gaat verlaten, dan zal Peersman waarschijnlijk de vervanger gaan worden. "We hebben informatief contact gehad met Peersman en hij ziet een komst naar Willem II wel zitten. Hij had goede verhalen gehoord van Geert de Vlieger. We gaan echter alleen tot actie over als Moens weggaat of lang uitgeschakeld is."

Volgens de Belgische krant 'Het Laatste Nieuws' is de Tilburgse club niet de enige die in de race is om de diensten van Peersman, ook het Noorse FC Lyn Oslo is in de markt voor de diensten van de doelman. Verder zou hij al in Noorwegen zijn voor een medische keuring, en zou Lyn al een contract voor hem klaar hebben liggen. Peersman, die nu nog uitkomt voor Anderlecht, is daar op een zijspoor geraakt.

Gedupeerde stuurt spambedrijf 69.100 mails

Hayley had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsEen gedupeerde internetgebruiker uit Rijen was de spam die hij op zijn e-mailadres ontving zo zat, dat hij de verzender besloot te antwoorden met 69.100 mails. Het bedrijf dat de ongewenste mail verstuurde, geeft aan hierdoor dagen te hebben platgelegen.

De 35-jarige A. C. zou een programma hebben geschreven waarmee hij in staat was duizenden mails en honderden faxberichten te versturen. Hoewel C. aangeeft dat het een kwestie van "verdiende loon" was, heeft de Rijenaar volgens officier van justitie D. Jeras hiermee de wet overtreden. Hij spreekt van "het vernielen van een website en een fax, en het storen van het telecommunicatienetwerk".

Tegen de man wordt door justitie een werkstraf van tachtig uur en een betaling van 3250 euro als voorschot op een totale schade van 16.000 euro geŽist. C.'s raadsvrouw M. Marcus-DaniŽls ziet in de handelwijze van de Rijenaar echter geen strafbaar feit. "Hij heeft de verzenders eerst netjes gevraagd de ongevraagde digitale post te beŽindigen. C. heeft beslist niet lukraak wat gedaan, maar hij wist niet dat hij met zijn programmaatje zoveel mails kon versturen. Dat is nooit zijn bedoeling geweest."

C. zegt inmiddels een spamfilter te hebben, maar geeft aan dat deze hem de last van spam niet geheel ontneemt. Het filter blokkeert volgens de man tevens een deel van zijn gewenste e-mail.

FC Eindhoven niet in PSV-stadion tegen Ajax

Als het aan FC Eindhoven-trainer Louis Coolen ligt speelt zijn club gewoon in het eigen Jan Louwers-Stadion tegen Ajax. De inkomsten voor de Eindhovense club konden, voor de wedstrijd in de vierde ronde van de Gatorade Cup, nog groter worden als men in het Philips-stadion zou spelen.

Het huidige stadion van FC Eindhoven biedt plaats aan 4.500 toeschouwers, wat toch een flink aantal minder is als er in het stadion van PSV kunnen. Mocht de club toch nog uitwijken naar de buurman, dan zou het er financieel erg goed uit zien. "In het verleden is FC Eindhoven enkele malen uitgeweken naar het Philips Stadion", refereert Coolen naar een aantal duels voor de nacompetitie en de wedstrijd in de beker tegen PSV in 1999.

Toch ziet Coolen de wedstrijd liever in het eigen stadion van FC Eindhoven. "Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat ernaar uit om de wedstrijd in het eigen Jan Louwers Stadion te spelen. Een klein vol stadion geeft meer sfeer dan een groot halfvol stadion."

Kuitblessure voor Kuyt

Tijdens de training van vrijdag heeft Feyenoord-aanvaller Dirk Kuyt een blessure aan zijn kuit opgelopen. Hij verliet het trainingsveld eerder dan de rest van de spelers.

Trainer Erwin Koeman is echter niet bang dat hij Kuyt komend weekend moet missen in de uitwedstrijd tegen Willem II. "Normaal gesproken, kan hij gewoon spelen.", vertelde hij na de training.

Verder is Koeman ook positief over de rentree van doelman Patrick Lodewijks. Waar hij afgelopen zondag nog ontbrak in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, is er hoop dat de hij tegen de Tilburgers weer kan spelen. "Ik denk dat hij zondag weer fit is.", aldus de Feyenoord-trainer. "Maar ja, dat dacht ik vorige week ook en toen kreeg hij alsnog een terugslag. Maar in principe is ook Patrick er tegen Willem II bij."

Cellencomplex Schiphol illegaal gebouwd

Het cellencomplex op Schiphol, dat afgelopen donderdag deels door brand is verwoest, is gebouwd in strijd met de brandveiligheidseisen voor gevangenissen. De brand heeft aan elf gedetineerden het leven gekost.

Justitie had in 2002 erg veel haast met de bouw van het complex. De gemeente Haarlemmermeer had de bouw stop moeten zetten, want zij had officieel geen toestemming gegeven. Maar de gemeente zwichtte onder grote druk van justitie. Dat staat onder meer in een rapport van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra). Het rapport is opgemaakt na een eerdere brand in het cellencomplex, dat toen nog in aanbouw was.

De gemeente verklaarde gisteren dat het complex inmiddels wel aan alle voorschriften voldeed. Maar daar denkt het Nibra anders over. "Er moet aan ťťn van de voorwaarden niet zijn voldaan, anders kon dit niet gebeuren," concludeert woordvoerder L. Schruijer.

Daarnaast meldt vakbond ABVAKABO dat er vrijwel alleen uitzendkrachten in de gevangenis werken, die in enkele dagen zijn opgeleid. "Dat, tezamen met een brandgevaarlijk complex waarvan de celdeuren niet met ťťn druk op de knop zijn te openen, is een gevaarlijke combinatie," aldus de toezichtscommissie.

[Upd] Goossens kiest voor Ajax

Jeugdspeler John Goossens kiest, ondanks belangstelling van andere clubs, toch voor Ajax. Hij zal bij de Amsterdamse club een contract voor drie jaar tekenen.

Na een goed WK voor spelers onder de 17 jaar stonden Ajax-talenten Goossens en Sarpong plots ook in de belangstelling van Chelsea. Voor Ajax een reden om extra snel met de talenten te gaan onderhandelen. Ondanks dat de zaakwaarnemer van Goossens wel met Chelsea sprak, heeft de jeugdinternational toch voor Ajax gekozen.

Goossens zal binnen enkele dagen een driejarig contract tekenen. Technisch directeur Martin van Geel liet eerder al weten dat de gesprekken goed verliepen en er wordt verwacht dat ook Jeffrey Sarpong binnenkort kan worden vastgelegd.

Update:
Naast John Goossens hebben vandaag ook Jeffrey Sarpong en Murat Yildirim in de ArenA een contract voor drie jaar getekend. Sarpong speelt momenteel bij Goossens in de A1 van Ajax. Yildirim speelt in Jong Ajax en werd vorig jaar nog op de Toekomst verkozen tot Jeugdspeler van het Jaar. De contracten zullen lopen van 1 november 2005 tot en met 30 juni 2008.

Vliegende auto uit Potterfilms gestolen

kevinvdsteen had ons via de nieuws-submit te melden:

De vliegende auto uit Harry PotterDe vliegende auto die een rol speelt in de film Harry Potter And The Chamber of Secrets is uit een filmstudio in het Engelse Cornwall gestolen. Volgens de politie was de Ford Anglia in zo'n slechte staat dat uitgesloten is dat de dieven hem weggereden of weggevlogen hebben. Vermoed wordt dat de auto vervoerd is op een oplegger.

De wagen, die bedekt was met een zeil, was zichtbaar vanaf de openbare weg. Volgens een politiewoordvoerder was echter in de omgeving nauwelijks bekend dat de Ford Anglia zo'n bekende filmrol had vervuld. "Het is onduidelijk of de dieven wisten dat de auto een connectie had met de film. Het kan goed zijn dat ze alleen dachten dat het een klassieke auto was. Maar het kan ook een Harry Potter-gek zijn", stelt de zegsman.

Yildirim blijft twijfels houden

Op verzoek van Ugur Yildirim voerde zijn zaakwaarnemer Bob Maaskant afgelopen dinsdag een gesprek met Marco van Basten. Uit dat gesprek kreeg Yildirim geen duidelijkheid over zijn toekomst in het Nederlands elftal.
Acht maanden geleden moest Yildirim kiezen tussen Nederland en Turkije. Na een gesprek met Van Basten koos Yildirim uiteindelijk voor Oranje. Hij mocht in het vriendschappelijke duel met Engeland invallen, maar is sindsdien niet meer opgeroepen voor de selectie. Voor Yildirim de aanleiding om de deur naar Turkije weer open te zetten.

Uit beeld is Yildirim niet, kreeg Maaskant te horen. 'Hij komt wel degelijk in aanmerking als hij zijn oude vorm weer terug heeft', aldus Van Basten

Yildirim hoopt zelf nog op Nederland, maar duidelijkheid heeft hij niet gekregen. Dus de kans dat hij zich beschikbaar stelt voor Turkije is groot. De aanvaller van SC Heerenveen zit in hetzelfde parket als 8 maanden geleden. Toen trokken Nederland en Turkije aan de verdiensten van Yildirim, maar hij koos dus voor Nederland. 'Een keuze van verstand boven het hart', volgens Yildirim.

Op 12 en 16 november moet Turkije het opnemen tegen Zwitserland. In deze duels staat een WK ticket op het spel en omdat Yildirim alleen in een vriendschappelijk duel is uitgekomen voor Nederland, is hij ook nog speelgerechtigd voor Turkije.

Connexxion investeert in 'superbus'

Vervoerbedrijf Connexxion denkt dat een te ontwikkelen superbus een prima en goedkoop alternatief is voor de Zuiderzeelijn, de beoogde snelle spoorlijn tussen Groningen en Amsterdam. De bus zou op twee vrije banen met een snelheid van 250 kilometer per uur tussen het Noorden en de Randstad moeten gaan rijden.

De superbus is een project van oud-astronaut Wubbo Ockels, tegenwoordig hoogleraar aan de TU Delft. De sterk gestroomlijnde bus wordt aangedreven door een elektromotor. Op grote afstanden rijdt hij over een aparte goedkoop aan te leggen betonnen baan. Dicht bij de bestemming mengt hij zich in het gewone verkeer. Connexxion investeert een 'behoorlijk bedrag' in de ontwikkeling van het vervoersmiddel. Directeur Kortenhorst wilde vandaag niet zeggen om welk bedrag het precies gaat.

'Mozart grootste componist ooit'

Wolfgang Amadeus Mozart, de componist van onder meer de wereldberoemde opera Don Giovanni, is door luisteraars van de Nederlandse radiozender Classic FM verkozen tot grootste componist ooit.

Johann Sebastian Bach kreeg op de ranglijst een plek direct achter Mozart, gevolgd door Ludwig van Beethoven. Pjotr Iljitsj Tsjaikovski eindigde op nummer vier en tot slot belandde Gustav Mahler op de vijfde plek.

De luisteraars konden stemmen door een pleidooi voor hun favoriete componist in te zenden. Aanstaande zondag zal Classic FM, in navolging op deze uitslag, volledig in het teken staan van Mozart.

'AIVD-informant leverde granaat Hofstadgroep'

De granaat die in november 2004 naar een arrestatieteam werd gegooid tijdens de inval in een pand in het Haagse Laakkwartier waar de Hofstadgroepleden Jason W. en IsmaŽl A. zich ophielden, is geleverd door een informant van de inlichtingendienst AIVD. Dit meldt het televisieprogramma Netwerk vanavond. Deze informant zou ene Saleh B. zijn, een 28-jarige Rotterdammer van Marokkaanse komaf. Hij lijkt een dubbelspel gespeeld te hebben.

De AIVD wil niet op het bericht - dat ook aan NRC Handelsblad door bronnen werd gemeld - reageren. De conclusie van Netwerk is gebaseerd op een onderzoek van de redactie van KRO's Reporter. Informant B. zou in diverse terreuronderzoeken in beeld zijn geweest, maar de man is nooit als verdachte aangemerkt. Duidelijk is wel dat B. bij veel leden van de Hofstadgroep over de vloer kwam.

Terreurverdachte Samir A. heeft de afgelopen maanden in gesprekken met Reporter laten weten er ''stellig van overtuigd te zijn'' dat B. voor de AIVD werkt en hem in 2004 heeft verraden. B. was volgens Samir namelijk de enige die zaken wist die de AIVD ineens ook wist over hem. Verder is deze B. volgens Samir tevens degene geweest die een roofoverval pleegde op de supermarkt waar hij zelf als vakkenvuller werkte. Samir A. werd er door justitie van verdacht het magazijn van binnenuit te hebben geopend om de daders binnen te laten. A. werd daarvan vrijgesproken. Maandag dient het hoger beroep dat het OM instelde tegen de vrijspraak in deze zaak.

Update 19:06
Vanmiddag heeft de Nationale Recherche in Rotterdam een 28-jarige man van Marokkaanse komaf opgepakt die verdacht wordt van banden met de Hofstadgroep.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de in het bovenstaande bericht vermelde B. De arrestatie volgt namelijk op de onthulling van Netwerk en het NRC dat hij een AIVD-informant zou zijn die een granaat heeft geleverd aan de Hofstadgroep en banden onderhield met Samir A.

Hirsi Ali: Donner naÔef over islam

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft in een gesprek met de NOS laten weten dat minister van Justitie Piet Hein Donner ''fout zit'' met zijn mening over de islam aangaande het verband tussen terreur en die godsdienst. Volgens het Kamerlid is Donner naÔef in zijn mening dat zoiets als de moord op Theo van Gogh niets van doen heeft met de islam. Zo'n mening is ''gevaarlijk naÔef'', aldus de bedreigde politica. Donner liet deze maand tijdens een debat en ook bij een lezing weten dat slechts een kleine groep de islam misbruikt voor terreurdaden, en dat het geloof an sich niets met terreur te maken heeft.

Aan de NOS liet Hirsi Ali weten dat de kern van het probleem bij de ''zuivere islam'' ligt. Gelukkig zijn de bestuurders in Nederland over het algemeen na de moord op Van Gogh wel minder naÔef geworden, stelt de uit SomaliŽ afkomstige VVD'er. Ze verwijst daarbij naar de aanhouding deze maand van zeven mensen die bezig zouden zijn met de voorbereiding van aanslagen. Wanneer Van Gogh niet vermoord was geweest, hadden deze arrestaties niet plaats gevonden, zo meent Hirsi Ali.


'Donner zit fout met mening over islam'

Nieuwe steelpad uitgebracht

Voor alle hardcore muisgebruikers heeft Steel Series, maker van Steelpad en Steelkeys, een nieuwe Steelpad uitgebracht. De Steelpad 5L moet er voor zorgen dat de gamer accurater en prettiger met zijn muis kan bewegen. Het muismatje bestaat uit 5 lagen die zowel voor stevigheid moeten zorgen als voor gladheid zodat de muis over het matje kan glijden. Het matje kan voor 38 euro besteld worden via de site.Krajicek bereikt halve finales

MichaŽlla Krajicek is doorgedrongen tot de halve finale van het WTA-toernooi in Hasselt. Ze versloeg de als tweede geplaatste Nathalie Dechy met 6-4 en 6-3.

Krajicek werd al vroeg in de eerste set gebroken, maar in de game daarna brak ze gelijk terug. De service van Krajicek was heel erg sterk, ze sloeg twaalf aces. Het werd nog even spannend in de vijfde game van de tweede set. Op 3-1 had ze twee breakpoints gemist en leek van slag. In de game daarna kwam ze 0-30 achter, maar overleefde drie breakpoints, waarmee de weg naar de zege open lag.

Britse haat jegens Bully

Ja je leest het goed, deze keer geen willekeurige geflipte Amerikaan die problemen heeft met Bully. Deze keer ligt de verachting iets dichter bij huis, in Engeland. Keith Vaz, een lid van het Britse parlement, heeft namelijk zware bedenkingen over deze nieuwe game van Rockstar. Sir Vaz is van mening dat de handelingen in Bully (allerhande uiteenlopende vormen van pesten) de kids aan zal zetten om dit in het echte leven ook te gaan doen. Daarom wil hij dat Bully zal worden gecheckt door het zogenaamde 'British Board of Film Classification', of anders het spel simpelweg verbieden.

Rockstar, voor wie het niet de eerste keer is dat ze problemen hebben gekregen met het concept van Bully, vindt dat Keith Vaz eens even moet bedaren. Naast wat screenshots en info heeft hij immers nog bitter weinig gezien. Dit feest is in ieder geval nog niet voorbij...Keith Vaz

Vermiste kat teruggevonden in ander werelddeel

kevinvdsteen had ons, vertaald en wel waarvoor dank, via de nieuws-submit te melden:

OpmerkelijkNadat de Amerikaanse kat Emily weer eens was weggelopen, namen haar baasjes een kijkje op de locatie waar zij de vorige keer ook was gevonden: het plaatselijke asiel. Eerder deze week kwamen zij echter tot de conclusie dat hun kat naar Frankrijk was meegevaren.

De kat bleek bij een papierverwerkingsbedrijf in de buurt rondgesnuffeld te hebben. Zij was daar in een vrachtcontainer terecht gekomen die op een schip via de Atlantische Oceaan naar Frankrijk werd vervoerd. Daar aangekomen werd de container per vrachtwagen naar Nancy gebracht, een stad in het noordoosten van Frankrijk, bij de grens met Duitsland.

Werknemers vonden de kat en belden het nummer van de dierenarts in Amerika, dat op een label aan de halsband vermeld stond, John Palarski. "Waarschijnlijk had de kat de beschikking over voedsel en water", aldus de dierenarts. "Ik betwijfel dat ze drie weken zonder heeft gezeten. Waarschijnlijk waren er veel muizen aan boord. Zelfs al was het een vrachtruim, er moest ergens iets te drinken geweest zijn, dat kan niet anders."

Palarski faxte de vaccinatiegegevens van de kat naar de Franse autoriteiten om haar uit quarantaine te krijgen, maar het gezin vraagt zich af hoe ze hun huisdier terug zullen krijgen. Volgens de dierenarts moet Emily een gezondheidscertificaat uit Frankrijk hebben om terug naar huis te kunnen. En eenmaal in de Verenigde Staten aangekomen zal ze ook daar weer een periode in quarantaine moeten. De baasjes kunnen niets anders verzinnen dan vliegtickets te kopen naar Frankrijk om hun kat terug te krijgen.

Urk wil verbod hardcore feest

Een meerderheid van de gemeenteraad van Urk heeft waarnemend burgemeester Johan de Groot (CDA) opgedragen om een hardcore party te verbieden. De Groot heeft toegezegd ''alles in het werk stellen'' om het hardcore feest, dat vanavond moet plaatsvinden in uitgaanscentrum Havana Club, te voorkomen.

De Urkse SGP-fractievoorzitter Louw van der Zwan liet weten dat ''we er alles aan moeten doen om dit te verbieden.'' Samen met de ChristenUnie (CU) en de Unie Gemeentebelangen (UG) diende de SGP een motie in om de hardcore party te voorkomen. Daarin wordt het college opgeroepen binnen zijn bevoegdheid alles in het werk te stellen om het feest in de Havana Club niet te laten doorgaan. Als uiterste middel zou het intrekken van de horecavergunning gebruikt moeten worden.

De horeca-ondernemer die de 'Psycho Party' vanavond organiseert - met een optreden van dj Buzz Fuzz - heeft de afgelopen weken flyers verspreid waarop een omschrijving van het effect van hardcore muziek gegeven wordt. CU-raadslid F. Brouwer zegt hevig geschrokken te zijn van de flyer: ''Onvoorstelbaar dat er onverbloemd geschreven wordt dat hardcore brengt tot vloeken en satanisme. Dit staat haaks op de identiteit van onze gemeenschap.''

Het CDA stemde tijdens de motie overigens verdeeld. Eťn lid stemde voor en vier tegen. Dit omdat zij geen wettelijke mogelijkheden zien om een dergelijk feest te verbieden. Waarnemend burgemeester De Groot zegde toe al het mogelijke te zullen doen binnen zijn wettelijke bevoegdheden. SGP'er Van der Zwan wil hoe dan ook dat het feest voorkomen wordt: ''Dit feest is in strijd met Gods Woord.''

'Ernstige problemen' vertragen aanleg HSL

Minister PeijsDe politieke partijen PvdA en GroenLinks willen opheldering van minister Peijs (Verkeer) over de aanhoudende problemen rond de hogesnelheidslijn HSL-Zuid. Minister Peijs zou al sinds het einde van 2003 hebben geweten dat de eerste treinen tussen Amsterdam en Parijs nooit op de geplande datum zouden gaan rijden, maar dit niet hebben gezegd in de Tweede Kamer.

Peijs zegt dat ze de Kamer wťl heeft geÔnformeerd, maar nooit over een exacte datum waarop de eerste treinen zouden gaan rijden. De vertraging stond niet vast, want de HSL-exploitant had haar immers gevraagd om te bemiddelen met de Franse spoorwegen. Die blijken problemen te hebben met het inbouwen van een nieuw beveiligingssysteem. De tijd die nodig is om die problemen op te lossen, is nog onbekend.

Pas deze zomer bleek dat de dreigende vertraging niet geheel ongedaan kan worden gemaakt. PvdA-fractiespecialiste Dijksma stelde eerder vandaag dat Peijs de Kamer wel had ingelicht, maar niet had gezegd dat de problemen zo ernstig waren. "Ze had ons hierover ook in vertrouwen kunnen inlichten", aldus Dijksma.

Roda JC lange tijd zonder Sonko

Roda JC kan de komende zes tot negen weken geen beroep doen op Edrissa Sonko. De aanvaller uit Gambia heeft een knieblessure overgehouden aan de training van donderdag.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Sonko een scheurtje in zijn mediale band heeft. Volgens de medische staf van Roda vergt zijn herstel minstens zes weken. Het is mogelijk dat de aanvaller dit kalenderjaar niet meer in actie komt. Sonko speelde tot nu toe mee in elke competitiewedstrijd en scoorde tweemaal.

Roda-trainer Huub Stevens kan voor het duel tegen FC Groningen van aanstaande zondag waarschijnlijk ook niet beschikken over Andres Oper en Kevin Begois. Het duo heeft respectievelijk last van de hamstring en lies. ”Zij reizen mee naar Groningen en wij kijken daar of ze fit zijn om te spelen. Zo niet, dan zal ik toch noodgedwongen aanpassingen moeten doen,” aldus Stevens.

Politie Amsterdam op cursus 'goed' gedrag

Icoon Binnenlands nieuwsUit onderzoek van Bureau Intern Onderzoek (BIO) van het Amsterdamse politiekorps blijkt dat agenten graag hun macht misbruiken om zaken te controleren waar hun functie hun toegang toe biedt. Elk jaar worden tientallen agenten in Amsterdam ontslagen omdat ze drugs gebruiken, spullen in dienstverband ontvreemden of hun vrouw slaan.

Daarom worden alle agenten uit de hoofdstad verplicht een integriteitcursus te volgen, waar ze de normen en waarden van het politievak leren. 1500 dienders hebben deze verplichte cursus al doorgelopen, de overige agenten worden de komende maanden nog bijgeschoold.

Boeddhist biedt miljoen voor lichaam Lenin

Lenin opgebaardDe leider van de Russische boeddhistische regio KalmukkiŽ biedt ťťn miljoen dollar (860.000 euro) voor het lichaam van de bolsjewistische leider Lenin. Dit meldt het Russische persbureau Interfax.

Het regiohoofd, Kirsan Iljoemzjinov, wil de in 1924 overleden leider een nieuwe rustplaats geven in Elista, de hoofdstad van KalmukkiŽ. Reden hiervan zou kunnen zijn dat Lenin volgens sommige historici van Kalmukkische afkomst was.

Op dit moment is het gebalsemde lichaam een toeristische trekpleister in het mausoleum op het Rode Plein in Moskou. Al sinds zijn dood ligt hij daar opgebaard. Op zijn eventuele nieuwe bestemming zal Lenin eveneens zichtbaar blijven voor publiek.

Begin deze maand stelde een hoge adviseur van de Russische president Poetin voor het lichaam te begraven. De parlementsvoorzitter zag echter weinig prioriteit in de verhuizing van de oud-leider.

De 360 accessoires op een rijtje

Er is een video vrijgegeven waar alle Xbox 360 accessoires op een rijtje worden gezet. Tevens worden een aantal functies uitgelegd, zo zie je bijvoorbeeld hoe de wireless controller zal worden opgeladen en waar de harddisk zal kunnen worden geplaatst.

Een opvallend feit is dat bij de 360 Harddisk ook het kopje 'Play an array of original Xbox games' staat. Zou dit zou mogelijk kunnen betekenen dat de Xbox 360 alleen backwards compatible zal zijn mits je een harddisk hebt, aangezien hierover niks wordt gemeld bij de memory unit.

Download de video hier.Ook Hewitt niet in Parijs

Het Masters tennistoernooi van Parijs blijft kampen met afzeggingen. Na de Zwitser Roger Federer en de Spanjaard Rafael Nadal heeft nu ook Lleyton Hewitt zich afgemeld voor het evenement dat maandag van start gaat.

De organisatie maakte dit vrijdag bekend. Parijs mist nu drie van de vier beste tennissers van de wereld.

Hewitt heeft lies- en voetklachten en heeft al een maand niet getennist. De Fransman Paul-Henri Mathieu zal nu de plaats innemen van Hewitt. Hoogst geplaatste speler in het indoortoernooi van Parijs is de Amerikaan Andy Roddick, hij is de nummer drie van de wereldranglijst.

Vrachtschip Ilona-M geborgen

De laadruimte van het vrachtschip de Ilona-M is vanochtend uit het water getakeld. Dit meldde woordvoerder Kees de Vries van schippersvereniging Schuttevaer vandaag. Dit laatste deel van het in de Duitse rivier de Eems gezonken schip wordt op een drijvend ponton naar de sloop vervoerd. Vanaf zaterdagochtend is het weer mogelijk voor de scheepvaart om doorgang te vinden.

Twee weken geleden liep het vrachtschip vast door de dichte mist. Het schip botste tegen de oever en zonk daarna. Het wrak blokkeerde sindsdien de doorvaart. Ongeveer 250 schepen liggen in zowel Duitsland als Nederland te wachten tot ze weer door kunnen varen. Er is geen andere optie mogelijk dan wachten, omdat de enige alternatieve route door het Dortmund-Emskanaal nog tot december gestremd is.

Het voorste deel van het schip is afgelopen woensdagochtend al door bergingsbedrijf BTS geborgen. Het achterste deel bleek echter in zijn geheel te zwaar, dus werd dit donderdagnacht in twee stukken gezaagd. Vanmiddag rond 13:00 was het laatste deel ook uit het water.

Helaas zal het nog enkele dagen duren voordat alle vertragingen zijn opgelost. Dit omdat de rivierbedding ook nog moet worden gecontroleerd op achtergebleven puin. De wachtende schepen kunnen daarna met dertig tegelijk worden doorgelaten, rekening houdende met het tij. "Als alles meezit zijn op zijn vroegst dinsdag alle vertragingen opgelost", aldus woordvoerder De Vries. De totale indirecte danwel directe schade voor de scheepvaart wordt geschat op zo'n 4,5 miljoen euro.

De berging van de Ilona-M was vanochtend nog in volle gang
De berging van de Ilona-M was vanochtend nog in volle gang

Zelfmoord als Halloween-decoratie

SubheaderIn de Amerikaanse staat Delaware hing gisteren een dode vrouw urenlang aan een boom, voordat de politie werd gealarmeerd. Mensen dachten namelijk dat het een Halloween-decoratie was.

Een 42-jarige vrouw heeft zich volgens de plaatselijke politie woensdagavond laat of donderdagochtend vroeg aan een boom langs een redelijk drukke weg opgehangen. Het lichaam, dat 5 meter boven de grond hing, kon makkelijk gezien worden door langsrijdende automobilisten. Buren vertelden dat zij 's morgens het lichaam wel zagen hangen, maar dat zij dachten dat het een versiering was voor Halloween. Pas drie uur later werden de autoriteiten gealarmeerd.

Grootste vrachtvliegtuig ter wereld vertrokken

Florint en vleermuis hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het grootste vliegtuig ter wereld heeft gisteren even Nederland aangedaan. De Russische Antonov 225 kwam gisteren aan op Eindhoven Airport en vertrok vanochtend om 09:00 alweer naar Pakistan. Het was de eerste keer dat dit 6-motorig toestel ons land aandeed. Het toestel is door het ministerie van Defensie gehuurd om vijfhonderd tenten, kachels, dekens, veldbedden en andere hulpgoederen naar het rampgebied in Pakistan over te brengen.

De Antonov 225 Mriya, Russisch voor droom, is ontwikkeld ten behoeve van het Russische space shuttle program en heeft met een spanwijdte van 88 meter de grootte van een voetbalveld. Het toestel kan 250 ton lading vervoeren. Het space shuttle program is nooit doorgegaan. Toch werd er ťťn toestel gebouwd die nu dus als vrachtvliegtuig dient. Het is eigendom van Antonov Airlines uit de OekraÔne.

Twee jaar geleden zou de Antonov 225 ook in Eindhoven landen. Er waren toen zo'n tweeduizend spotters uit heel Europa naar het vliegveld gekomen. Op het laatste moment ging de landing in Nederland toch niet door. Ook nu waren honderden vliegtuigspotters en andere belangstellenden getuige van het vertrek. Dat leidde tot grote drukte op de weg rondom het vliegveld.

Cinematische trailer voor RF Online

Codemasters heeft de eerste cinematische trailer vrijgegeven voor de MMORPG RF Online, welke ontwikkeld wordt door de Koreaanse developer CCR. Deze futuristische MMORPG was vorig jaar al uitgekomen in Korea en nu komt het spel dan ook naar het westen toe. De trailer is een cinematische trailer die de drie facties in het spel introduceert en het filmpje is hier (85MB) te downloaden.

Foeke Booy kondigt harde maatregelen aan

De uitschakeling van FC Utrecht in de strijd om de Gatorade Cup is bij de Utrechters hard aangekomen. De dag na de onverwachte nederlaag is coach Foeke Booy kort maar krachtig naar zijn spelersgroep geweest: het punt is bereikt waarop hij maatregelen gaat nemen.

'Het heeft geen zin meer om het te laten sudderen of te hopen dat het toch nog wel goed komt. Het is niet alleen op basis van de uitvoering tegen VVV. We hebben lang het vertrouwen gegeven, maar we moeten nu ingrijpen', aldus de coach van FC Utrecht.

Booy wil nog niet vertellen welke maatregelen hij zal nemen en welke spelers daarvan het slachtoffer zullen zijn. Hij wil namelijk eerst de spelersgroep informeren. De trainer van de domstedelingen laat echter wel doorschemeren dat het om ingrijpende wijzigingen gaat: 'Het blijft niet bij ťťn positie', aldus Booy. 'We kijken bovendien verder dan alleen de wedstrijd van komende zondag.'

Albert Heijn zet 'najaarsoffensief' in

MrManiak had ons via de nieuws-submit te melden:

Albert HeijnEr zit weer een nieuwe ronde in de prijzenoorlog tussen de supermarkten aan te komen. Albert Heijn zet vanaf maandag het 'najaarsoffensief' in en gaat nog eens duizend artikelen in prijs verlagen. Hierbij zitten voornamelijk A-merken.

Sinds het begin van de prijzenoorlog in oktober 2003, heeft Albert Heijn (zevenhonderd winkels) meer dan 7000 artikelen in prijs verlaagd. Niet zonder resultaat. De omzet van de supermarktketen steeg in het derde kwartaal met 3,5 procent tot 1,457 miljard euro. Wekelijks bezochten 200.000 nieuwe klanten de winkels en dat leverde gemiddeld 500.000 extra transacties per week op ten opzichte van een jaar geleden.

________
De prijzenoorlog tot nu toe:

ronde 1: AH verlaagt de prijzen van ruim duizend producten. Anderen volgen.
ronde 2: AH verlaagt de prijzen van 300 artikelen, anderen volgen weer.
ronde 3: Super de Boer en Konmar verlagen de prijzen van 250 producten.
ronde 4: Edah zet de vierde ronde in, door vele artikelen te verlagen in prijs.
ronde 5: AH verlaagt de prijs van 300 producten.
ronde 6: Discounters slaan terug.
ronde 7: Albert Heijn komt met een goedkoop zuivelassortiment op de markt.
ronde 8: Diverse supermarkten verlagen de prijzen van vijfhonderd artikelen.
ronde 9: Albert Heijn verlaagt opnieuw de prijzen van duizend artikelen.
Ronde 10: Wederom 200 prijzen lager bij Albert Heijn.
Ronde 11: Albert Heijn verlaagt de prijzen van Drogisterij artikelen.

Wilde achtervolging vanaf Hazeldonk

Doedeldiedotje had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de A4 bij Roelofarendsveen is afgelopen nacht een Franse automobilist aangehouden omdat hij met 240 km/u de grens bij Hazeldonk langs reed. Na een wilde achtervolging richting Amsterdam, werd de Fransman uiteindelijk aangehouden. In de auto lag een bedrag van 55.000 euro.

De man reed rond 03:45 uur langs een afzetting bij Hazeldonk. De politie loste daarop drie schoten, maar de automobilist reed door. Daarop zette de politie de achtervolging in. Bij de Moerdijkbrug probeerde een tweede Franse auto de achtervolgende politieauto van de weg te rijden. Een andere politiewagen wist dat te voorkomen en de tweede auto te stoppen. Bij Roelofarendsveen werd de vluchtende Fransman rond 04:15 uur klemgereden. De verdachten zitten vast in Rotterdam.

Automobilisten hebben vanochtend veel last gehad van de actie van de Fransman. Op de normaal vrij rustige vrijdag, stond vanochtend twintig kilometer file op de A4 door het politie-onderzoek.

Evers logeert bij Frans Bauer

Radio 538-deejay Edwin Evers gaat een nachtje logeren bij Frans Bauer. De zanger heeft Edwin en zijn sidekicks uitgenodigd in zijn villa in het Brabantse Fijnaart. Ze gaan mee naar een speciaal concert op 4 november in de Maaspoort in Den Bosch en na afloop verblijven ze bij Frans in de logeerkamer.

Op zaterdagochtend 5 november presenteert Edwin zijn radioprogramma vanuit de woonkamer van Frans en zijn vrouw Mariska. Dan zal de zanger een aantal nummers van zijn nieuwe album 'Om van te dromen' ten gehore brengen.

Daarnaast geeft Evers ter ere van het nieuwe album van Frans Bauer zes slaapplaatsen weg. Zo kunnen ook de fans van de gastvrijheid van zanger gebruik maken.

Gevangenen herdenken slachtoffers brand

Alle gedetineerden in de Nederlandse gevangenissen houden aanstaande maandag ťťn minuut stilte voor de slachtoffers van de brand in het cellencomplex op Schiphol. Daarbij kwamen afgelopen donderdag elf mensen om het leven. Zij zaten allen in vreemdelingenbewaring.

In het cellencomplex op Schiphol worden zondag en maandag speciale wakes gehouden. De deelnemers gedenken de doden met stilte en het branden van kaarsen.

Rabobank wil Ardila

De Rabobank-wielerploeg heeft interesse in Mauricio Ardila van Davitamon - Lotto. Manager Theo de Rooij heeft de 26-jarige Colombiaan, die dit jaar als negende eindigde in de Vuelta, al een aantal weken op het oog.

Maar bij de presentatie van de Tour de France 2006 woensdag liet hij er echter niets over los. "Ik bevestig alleen dat ik nog bezig ben."

Ardila, die vooral goed uit de voeten kan in de bergen, is niet gelukkig met zijn salaris bij zijn huidige ploeg Davitamon-Lotto. Eerder probeerde hij zijn contract al af te kopen.

Speciale Shadow the Hedgehog PS2 controller

Tegelijk met de release van Shadow the Hedgehog zal NubyTech komen met een speciale Shadow the HedgeHog controller.

Deze controller is uiteraard voorzien van Shadow plaatjes, maar is daarnaast ook iets kleiner dan de normale controller voor meer comfort en ook zijn de L2 en R2 knoppen vervangen door trekkers. Meer foto's van de controller kun je vinden op de speciale website van de fabrikant.

Of de controller ook in de Nederlandse winkels te vinden zal zijn is nog onduidelijk.Homepage van 16-jarige Duitser duur geintje

Michieltje18 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Duitse tv-programma C'T Magazin, dat uitgezonden wordt via regionale tv-zenders bij onze oosterburen, zal morgen het verhaal vertellen over een 16-jarige Duitse scholier die 6.000 euro moet betalen wegens het runnen van een persoonlijke fan-site. De scholier, Mario K., creŽerde een website met foto's en wallpapers van bekende tv- en filmfiguren.

Na verloop van tijd ontving de nietsvermoedende scholier een schrijven van een advocatenbureau uit Hamburg betreffende zijn homepage. Hij moest onmiddellijk de foto's verwijderen in verband met de schending van auteursrechten. De advocaten rekenen Mario voor dat hij 49.500 euro schade heeft berokkend, wegens gederfde inkomsten. Hij mag de zaak schikken voor 6.000 euro.

Schrijver zet Van der G. en B. in ťťn cel

Toneelschrijver Ger Beukenkamp is bezig een toneelstuk te schrijven waarbij de moordenaars Mohammed B. en Volkert van der G. met z'n tweeŽn op ťťn cel zitten. ''Ze zullen beiden hun gelijk willen halen en begrip voor hun daden proberen te kweken. Het publiek zal gedwongen worden een kant te kiezen'', zo zegt Beukenkamp.

Volgens de schrijver zullen de beweegredenen van B. en Van der G. zeker op begrip hebben kunnen rekenen voordat zij de moorden begingen: ''Maar het miliebewustzijn van Volkert en de religieuze overtuiging van Mohammed zijn volkomen verdwenen achter het misdrijf dat ze pleegden.'' In het stuk van Beukenkamp kan het publiek een moreel oordeel vellen over hun motieven. Het toneelstuk zelf spreekt zich niet uit.

Voor het toneelstuk van Beukenkamp, die eerder opzien baarde als mede-auteur van het succesvolle stuk Emily, of het geheim van Huis ten Bosch uit 1996, staan de gezelschappen nog niet te popelen om het op te voeren: ''Het is een raar krachtenveld, meer dan bij andere stukken. Men lijkt een beetje kopschuw. Maar het zal opgevoerd worden, al moet ik het zelf gaan voorlezen.'' Beukenkamp verwacht overigens niet dat voor de rol voor de moordenaar van Theo van Gogh een Marokkaanse acteur zal zijn te porren.

Flashen

Flashen blijft toch een populair onderwerp op de weblog. Al waren de reacties op het japanse filmpje vorige week nogal wisselend. Nou was dat ook niet echt flashen natuurlijk.

In de volgende filmpjes zij echter weer veel vriendelijker en ook zeker het bekijken wel weer even waard: filmpje 1, filmpje 2...

Overigens is het een feit dat flashende mannen weer stukken minder populair zijn, zeker wanneer ze bij een drive-thru koffie komen bestelllen.

Een man en een vrouw samen kan echter weer wel heel opwindend zijn...

[Upd] Geen boete voor De Graafschap

De Graafschap heeft een boete van 5000 euro gekregen van de KNVB wegens het afsteken van bengaals vuurwerk. Dit gebeurde tijdens het eerbetoon aan de Stormvogels/Telstar-voetballer Luciano van den Berg, die overleed door een auto-ongeluk.

In de media werd lovend bericht over de respectvolle manier waarop de fans van De Graafschap de laatste eer bewezen aan de speler van de tegenstander. De KNVB dacht 'Regels zijn regels' en legde de club uit Doetinchem een forse geldstraf op.

Update:
In tegenstelling tot het eerdere bericht blijkt de KNVB De Graafschap geen boete op te leggen. Algemeen manager Jos Geerken liet weten: "Het klopt dat de aanklager formeel een onderzoek heeft ingesteld naar het afsteken van het vuurwerk. Hierop moesten we voor 19 oktober schriftelijk reageren en dat hebben we gedaan. We hebben uitgelegd dat het hier ging om een eerbetoon aan de overleden speler Luciano van den Berg." De KNVB heeft vervolgens laten weten de zaak te seponeren.

Inter-coach geschorst

Roberte Mancini, coach van Serie A-club Internazionale, is voor twee duels geschorst door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond.

De trainer zou scheidsrechter Rosetti bedreigd hebben in het verloren thuisduel tegen AS Roma (2-3). Juan Veron kreeg in dat duel in de 90e minuut de rode kaart, en is daarom, net als Mancini, twee duels geschorst. Totti, die uitkomt voor AS Roma, kreeg in datzelfde duel ook een rode kaart. Hij is slechts ťťn wedstrijd geschorst.

Inter staat momenteel vierde in de Serie A, met wel negen punten achterstand op koploper Juventus. Aanstaande zaterdag speelt de club, die uitkomt in de hoogste regionen van het Italiaanse voetbal, een uitduel tegen de nummer negen Sampdoria.

Van Hanegem in beeld bij Hearts

Willem van Hanegem staat in de belangstelling van Heart of Midlothian. De oud-trainer van oa. Feyenoord heeft concurrentie van Claudio Ranieri en Bobby Robson.

Nadat vorige week manager George Burley afscheid nam van de club, is Hearts op zoek naar een nieuwe trainer. Van Hanegem zou volgens De Telegraaf ťťn van de mogelijke kandidaten zijn. Hearts heeft bevestigd dat er in ieder geval al is gesproken met Ranieri en Robson.

”Ik wil liever niet praten over individuen, omdat we niet via de media willen discussiŽren. Maar Bobby Robson is een van de kandidaten. Laten we daar geen twijfel over bestaan”, aldus voorzitter George Foulkes. Meer dan twintig beschikbare trainers hebben reeds een open sollicitatiebrief gestuurd naar de club uit Schotland. Ook Lothar Matthšus, Nevio Scala, Brian Kerr en Osvaldo Ardiles worden genoemd als potentiŽle kanshebbers. ”We hebben informele gesprekken en het zal wat tijd kosten om dat allemaal te doen”, laat de preses weten.

Hearts staat momenteel bovenaan in de Schotse Premier League met drie punten voorsprong op de nummer twee, Celtic.

Geen nieuwe spelers voor PSV

PSV is niet van plan dit seizoen zich nog verder te versterken. Na het aantrekken van Culina en Konť denkt de Eindhovense club genoeg geÔnvesteerd te hebben.

Met nog de transferperiode in de winterstop als optie, kondigt PSV-voorzitter Westerhof nu al aan dat de club daar geen gebruik van zal maken. Westerhof vertelde: "'Het elftal draait buitengewoon goed. En als de geblesseerden terugkeren, kan het alleen maar beter worden. We zullen daarom geen verdere versterkingen aantrekken in de rest van dit seizoen."

De voorzitter meldde tevens blij te zijn met het nieuws dat Jaap Stam naar Nederland wil terugkeren, maar heeft nog geen contact met de verdediger opgenomen.

Cessna onderschept boven Friesland

BinnenlandEen tweetal F-16-toestellen van de Koninklijke Luchtmacht heeft gisteren rond middernacht een Cessna onderschept. Het kleine passagierstoestel was afkomstig uit Luxemburg. Dit bevel werd uitgevaardigd nadat er geen contact werd gemaakt door de Cessna met de luchtverkeersleiding. Het toestel was onderweg van Noorwegen naar Parijs.

Kort voor middernacht stegen de toestellen op vanaf de vliegbasis Leeuwarden, nadat de Cessna het Nederlandse luchtruim bij Groningen binnenvloog. De piloten werden door de jachtvliegtuigen gedwongen om het toestel te identificeren en contact te maken met de bemanning. Pas boven het Friese Franeker werd het radiocontact tot stand gebracht. Waarom de Cessna geen contact maakte met de luchtverkeersleiding is nog niet duidelijk.

Nederland heeft op een aantal militaire vliegvelden altijd F-16-toestellen klaarstaan om op te stijgen. Zodra er een melding binnenkomt van een toestel dat zich niet identificeert kan er binnen enkele minuten worden gereageerd.

Een F-16 jachtvliegtuig
Een F-16 jachtvliegtuig

Van Lottum en van Gemerden stunten in Seoul

De 29-jarige John van Lottum heeft zich geplaatst voor de halve finale van het challengertoernooi in Seoul. Na een spannende strijd met de als eerste geplaatste Bjorn Phau, bleek van Lottum de sterkste: 7-5, 4-6, 6-3.
Hiermee lijkt de 29-jarige Nederlander weer helemaal terug, nadat hij meer dan een jaar buitenspel had gestaan in verband met een rugblessure.

Melle van Gemerden zorgde voor een, zo mogelijk, nog grotere stunt door de voormalig nummer vijf van de wereld, Rainer Schuttler, met 6-1 en 6-3 van de baan te slaan.

In de halve finale speelt van Gemerden tegen de als derde geplaatste Hyung-Taik Lee. Van Lottum zal eerst Nicolas Thomann moeten verslaan, wil hij de finale halen.

Hamstringblessure voor Volders

De doelman van RBC Roosendaal, Mark Volders, heeft een scheurtje in een hamstring opgelopen tijdens de training van de club uit het Vast & Goed Stadion.

De medische staf van de Roosendaalse club hoopt dat Volders weer op tijd fit zal zijn voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, die wordt gespeeld op 4 november.

Volders kan sowieso al niet meespelen in de aankomende wedstrijd tegen FC Utrecht. De Belgische doelman liep namelijk tegen een rode kaart op in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Vitesse.

Nog meer groepsverkrachtingen in R'dam

Naast de groepsverkrachting in Rotterdam die deze week bekend werd, over een 13-jarige meisje dat seksueel was misbruikt door acht leeftijdsgenootjes, blijken zich in de havenstad onlangs nog twee van dergelijke zaken te hebben afgespeeld, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De verkrachtingen werden gepleegd door vermoedelijk Antilliaanse jeugdbendes.

Zo werden twee weken geleden twee piepjonge slachtoffertjes in het Zuiderpark op Rotterdam-Zuid door een grote groep jongens verkracht. De meisjes hebben inmiddels aangifte gedaan, maar het Rotterdamse korps weigert nadere toelichting. Ook twee weken terug zou een aantal jongens zich op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-Delfshaven aan een 13-jarig meisje hebben vergrepen. De politie kon daar gisteren geen mededelingen over doen, maar bronnen hebben aan De Telegraaf het bestaan van die verkrachting bevestigd.

Trend
Het seksueel misbruik van het 13-jarige Antilliaanse meisje dat woensdag aan het licht kwam, blijkt te zijn gepleegd door acht jonge Antillianen in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar. Opvallend is dat twee van de acht daders al door de deelgemeente Charlois als risicojongeren waren bestempeld. De ouders van de twee jongens hadden zelfs al gedwongen een gezinscoach toegewezen gekregen.

Marianne Jonker van de Rutgers Nisso Groep (Kenniscentrum seksualiteit) laat in een reactie weten dat groepsverkrachtingen een trend aan het worden zijn: ''En de daders worden steeds jonger. Het gaat veelal om jongens van 14 jaar. Maar er zijn ook steeds vaker uitschieters naar 12-jarigen. De jongens zien het niet als een verkrachting.''

Vanaf dinsdag: maximaal 80 in de randstad

amr_diab had ons via de nieuws-submit te melden:

80-kilometerzoneOp de A10 West tussen Nieuwe Meer en de Coentunnel (Amsterdam), de A20 tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein (Rotterdam), de parallelbanen van de A12 tussen Oudenrijn en Lunetten (Utrecht) en de A12 tussen het Prins Clausplein en Den Haag centrum mag je vanaf aankomende dinsdag maximaal 80 kilometer per uur rijden. Minister Peijs van Verkeer wil zo luchtvervuiling en geluidsoverlast aanpakken.

De maatregel werd twee jaar geleden al afgekondigd. Sindsdien loopt op de A13 bij Overschie al een experiment met zo'n 80-kilometerzone. De lucht is daar volgens Peijs een stuk schoner geworden en het lawaai een stuk minder, terwijl de vertraging voor de automobilist beperkt blijft.

Aankomende dinsdag 1 november opent de minister zelf de campagne die als slogan "rij schoner, rij 80 in z'n 5" heeft mee gekregen. Bij een tankstation op de A12 richting Utrecht lapt ze vanaf kwart voor negen de voorruiten van auto's die komen tanken.

Op de 25 kilometer aan asfalt waar de nieuwe 80-kilometerzone komt zal een permanente trajectcontrole komen tegen hardrijders.

'Tweederangs bewaarders' bij Schipholcellen

Het cellencomplex in Schiphol dat in de nacht van woensdag op donderdag werd getroffen door een inferno van vuur, werd bewaakt door tweederangs gevangenisbewaarders. Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van bronnen binnen het gevangeniswezen en vakbond Abvakabo. De bewaking in het cellencomplex is uit handen gegeven aan bewakingsbedrijf Securicor. Die had tijdens de brand drie cipiers in dienst.

Justitie zelf noemt de bewakers van Securicor uiteraard geen tweederangs, maar 'detentie-toezichthouder'. Volgens Securicor hebben hun bewakers een degelijke justitieopleiding gekregen en doen ze feitelijk hetzelfde werk als goed getrainde penitentiaire inrichting medewerkers, de echte gevangenisbewaarders. Formeel vallen ze onder de 'Tijdelijke Directie Bijzondere Voorzieningen'. Dat is een tak van justitie die is ontstaan toen justitie kampte met een tekort aan cellen en bewaarders; dat tekort werd veroorzaakt door een vloedgolf aan bolletjesslikkers en de vele afgewezen asielzoekers die het land moeten worden uitgezet.

Vakbond Abvakabo stelt dat de Securicor-cipiers slechts een korte cursus hebben gehad voor ze aan het werk gingen. Of er daadwerkelijk maar drie Securicor-medewerkers aan het werk waren tijdens de brand blijft onduidelijk. Securicor-woordvoerder Jeroen van der Poel weigert te zeggen hoeveel medewerkers aanwezig waren tijdens de nacht van de vuurzee.

Onderzoek
Naar de oorzaak en de omstandigheden tijdens de brand, de dodelijkste uit de geschiedenis van het Nederlandse gevangeniswezen, wordt een grootschalig onderzoek ingesteld.

Volgens enkele gevangenen werd het hulpgeroep in de cellen een tijd lang genegeerd, terwijl de ruimte zich vulde met rook. Later poogden beveiligers en toegesnelde marechaussee hen alsnog te bevrijden, maar zij faalden bij enkele cellen door hitte en zware rookontwikkeling. In totaal kwamen elf illegalen om het leven.

Haast en ongeduld

Haroon stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ik had gisteravond een interessant gesprek met een vriendin. Het ging natuurlijk weer over relaties, mannen en het leven in het algemeen. We hadden het over de duur van relaties en concepten als 'de ware' en 'eeuwige liefde'. Als twintiger gaan zaken als samenwonen en zelfs kinderen op een gegeven moment deel uitmaken van je wereldbeeld en worden veelvuldig naar voren gebracht als gespreksonderwerp. Nu mijn relatie van bijna drie maanden net uit is, ben ik natuurlijk weer heftig aan het denken geslagen.

Golfer wil met vrouwentoernooi meedoen

Golfer Jean van de Velde wil volgend jaar meedoen aan het vrouwelijke equivalent van de British Open. De Fransman is verontwaardigd over het feit dat vrouwen zich sinds kort mogen kwalificeren voor de herenversie, maar dat mannen niet met de dames mee mogen doen.

"Mijn punt is: waar trekken we een lijn?", verduidelijkt Van de Velde zijn eis. "Als we accepteren dat vrouwen mogen meedoen met onze wedstrijden, dan betekent dit dat mannen ook tegen vrouwen mogen spelen."

Van de Velde, die tijdens de British Open van 1999 zijn titel dramatisch verspeelde, gaf aan zelfs bereid te zijn een rok te dragen en zijn benen te scheren.

Paul van Dyk nieuwe nummer 1 dj

dancemania en MisterICE hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Meldde FOK! gisteren nog dat DJ TiŽsto door de lezers van het dancetijdschrift Release Magazine tot beste dj was uitgekozen, vandaag is bekend geworden dat het Engelse toonaangevende DJ Magazine Paul van Dyk heeft uitgeroepen tot beste dj van de wereld. De Nederlandse Tijs Verwest (TiŽsto) is naar de tweede plaats geschoven. Het tijdschrift brengt jaarlijks de 'DJ Mag Top 100' uit.

Via internet konden mensen stemmen op hun favoriete dj's. De Duitse dj ontroont TiŽsto na drie jaar. In de top vijf staan nog twee Nederlanders. Armin van Buuren staat op drie en Rotterdammmer Ferry Corsten op nummer vijf.

Wil je de nieuwe nummer 1 dj van de wereld meteen zien, dan kun je vanavond terecht in de Amsterdamse Escape tijdens het Amsterdam Dance Event. Daarnaast is hij samen met Ferry Corsten te gast op Radio 3FM vanaf 19:00 uur.


Dj Paul van Dyk

Gunda Niemann stopt met schaatsen

Acht keer wereldkampioene allround, acht keer Europees kampioene allround, elf wereldtitels op verschillende afstanden, drie olympische titels en 98 overwinningen bij een wereldbekerwedstrijd. Dat is de imposante erelijst van schaatster Gunda Niemann. Ze zorgde er vaak voor dat de Nederlandse vrouwen niet op het hoogste podium kwamen. Nu heeft ze bekend gemaakt er definitief mee te stoppen.

De 39-jarige Duitse had enkele dagen geleden nog aangekondigd te zullen deelnemen aan de Duitse afstandskampioenschappen van het komend weekeinde. Haar carriŤre wilde ze dan beŽindigen in stijl bij de Olympische Spelen in Turijn. Maar een slepende blessure maakt dat nu onmogelijk. "De rugklachten kwamen de afgelopen weken tijdens de trainingen in alle hevigheid opzetten", zei Niemann sip. "Het besluit om te stoppen heb ik woensdag genomen. Daarna had ik een slapeloze nacht."

Niemann was al een tijdje niet meer op de schaatsbaan te zien. De Erfurtse laste negentien maanden geleden een pauze in om zich te wijden aan het moederschap. Na de geboorte van dochter Victoria viel de rentree in het seizoen 2003/2004 door fysieke probelemen in het water. Daarna begon haar rug op te spelen waardoor ze vorig seizoen helemaal niet op het ijs verscheen.


Gunda Niemann zoals we haar kennen: winnend

Basso ziet Tour 2006 wel zitten

Ivan Basso heeft positief gereageerd op het rittenschema voor de Tour 2006. Hij hoopt echter niet als topfavoriet aan de Tour te hoeven beginnen.

Met maar drie aankomsten bergop, twee lange tijdritten en geen ploegentijdrit, lijkt de Tour 2006 minder geschikt voor Basso. Zelf ziet de Italiaan echter geen probleem en hem bevalt het parcours wel: "Het rittenschema lijkt me zo evenwichtig dat niemand zich benadeeld hoeft te voelen. Dit staat me wel aan."

Hij weet dat er van hem veel zal worden verwacht: "Het is duidelijk dat ik na een derde en een tweede plaats volgende zomer voluit ga voor winst. Dat verwacht iedereen van mij. Alsof ik plots de enige kanshebber zou zijn nu Armstrong er niet meer is. En Ullrich dan? Laat diť maar topfavoriet zijn. Topfavorieten verliezen vaak..."

Volgend jaar zal Basso de Giro links laten liggen: "In de toekomst zal ik de dubbel Giro en Tour nog wel proberen. Nu echter offer ik de ronde van mijn land voor die van Frankrijk. Een opoffering, een investering. De Tour is de koers die ik volgend seizoen wil winnen. De belangrijkste, maar niet de enige."

Wekelijkse hardwareverkopen Japan

Een paar uurtjes later dan gebruikelijk, maar hier zijn ze dan: de wekelijkse hardware verkopen uit Japan voor de week van 17-10 t/m 23-10. Wat opvalt is dat de PSP nu eindelijk meer verkoopt dat de GBA totaal. Verder is het same old same old:

ConsoleAantal2005 totaal
Nintendo DS44.2831.937.167
PSP28.0671.455.120
Playstation 221.6991.547.515
GB Micro15.540307.034
GBA SP7.389575.871
GameCube1.519166.120
GBA39621.534
Xbox12910.591

Buttplug

En er mag vandaag natuurlijk weer een Buttplug uitgedeeld worden. In het kader van wie was deze week de grootste "pain in the ass", gaat de speciale Kabouter Buttplug Trofee deze week naar de Nederlandse pers in het algemeen, maar in het bijzonder naar Netwerk.

Kennelijk is het een soort van menselijk om gelijk iemand de schuld te willen geven wanneer iets misloopt, maar aan de berichtgeving rond het drama van woensdagnacht kan ik me echt mateloos ergeren. Vanaf het eerste moment worden er allerlei theorieŽn gelanceerd over niet deugende vergunningen, slechte hulpverlening, laconieke bewakers, noem maar op.

Netwerk spande wat mij betreft de kroon met de uitzending van gisteravond, waarin de heer Siepel vertelde dat hij in 2003 had geconstateerd dat er een aantal zaken rond de brandveiligheid van het uitzetcentrum niet deugden en dat hij het triest vond om op deze manier zijn gelijk te krijgen. Hallo, het is nu 2005 en dus twee jaar later!! Zouden we eerst allemaal niet even de onderzoeken afwachten?

Uiteraard vind ik het net zo fout dat Verdonk gisteravond op een persconferentie gelijk al zegt dat de hulpverleners niets valt te verwijten. Ook dat is een nog niet aantoonbaar statement en de verhalen van de getuigen zijn ook heel anders.

Veel plezier met jullie Buttplug allemaal! Vorige week ging deze heer jullie voor...

BMW-team krijgt vorm

Na maanden van voorbereiding maakt BMW zich op om het voormalige Sauber flink naar hun hand te zetten. Zo wordt er 100 man extra personeel aangenomen, waarmee het aantal personeelsleden van het team op totaal 700 mensen zal komen.

Motorsport-directeur van BMW Mario Theissen had de afgelopen maanden een zware taak. Hij moest zorgen dat het project bij Sauber voor het chassis van 2006 een gelijke ontwikkeling had met de ontwikkeling van de V8-motor voor 2006 bij BMW. Nu het seizoen 2005 is afgelopen kan Theissen echt de leiding pakken en de mensen in MŁnchen (BMW) en Hinwil (Sauber) aansturen. BMW wil met name de windtunnel beter gaan gebruiken en mede daarvoor zoekt het team 100 extra personeelsleden.

Mario Theissen vertelde daarover: "We hebben nu, zowel in MŁnchen als in Hinwil, 300 man werken aan het Formule 1-project. We plannen om daar nog 100 man aan het team in Hinwil toe te voegen. Onze bedoeling is om het totale aantal personeelsleden daarmee tot 700 man te laten toenemen."

Verder verloopt de ontwikkeling van de nieuwe auto goed: "De grondslagen voor het chassis voor volgend jaar waren al klaar bij het einde van dit seizoen en de aerodynamica-afdeling in Hinwil werkt sindsdien aan optimalisatie van individuele onderdelen. Tegelijkertijd is er verdere vooruitgang geboekt in MŁnchen met de nieuwe P86 V8 motor in voorbereiding op de wintertests."

Alien Hominid GBA footage

Er is een trailer/gameplay filmpje verschenen van de GBA versie van Alien Hominid. Alien Hominid is een side scrolling shoot 'm up en heeft zijn oorsprong op NewGrounds als Flash spelletje.

Je vindt het filmpje *hier*


Alien Hominid op de Cube

De GBA versie van Alien Hominid is een port van de console versies. In Europa is deze uitgekomen op PS2 en Xbox. Wil je de Cube versie, dan moet je hem importeren uit Amerika, waar hij voor PS2 en Cube uitkwam. De GBA versie staat gepland voor eind dit jaar.

Golfer wil met vrouwentoernooi meedoen

Golfer Jean van de Velde wil volgend jaar meedoen aan het vrouwelijke equivalent van de British Open. De Fransman is verontwaardigd over het feit dat vrouwen zich sinds kort mogen kwalificeren voor de herenversie, maar dat mannen niet met de dames mee mogen doen.

"Mijn punt is: waar trekken we een lijn?", verduidelijkt Van de Velde zijn eis. "Als we accepteren dat vrouwen mogen meedoen met onze wedstrijden, dan betekent dit dat mannen ook tegen vrouwen mogen spelen."

Van de Velde, die tijdens de British Open van 1999 zijn titel dramatisch verspeelde, gaf aan zelfs bereid te zijn een rok te dragen en zijn benen te scheren.

-
Kijk voor meer sportnieuws op FOK!Sport.

De ontdekking van Penicilline

quote:
Londen, 1921.

Een ambitieuze jonge man, William, is op weg naar het prestigieuze St. Mary's Ziekenhuis waar hij werkt op de medische onderzoek afdeling.
BacteriŽle infecties waren een eenvoudige oorzaak waarvoor je werd opgenomen in die dagen. Veel mensen, vooral kinderen, stierven aan deze bacteriŽle infecties.
Veel mensen vreesden deze bacteriŽle infecties, misschien nog wel meer dan het huidige kanker en HIV-virus. Een vriend of familielid kon sterven binnen enkele dagen door zo een infectie. Het pijn doen aan een nagel, als voorbeeld, kon al lijden tot de dood of amputatie.
Veel soldaten in Wereld Oorlog I stierven of moesten hun arm of been laten amputeren door bacteriŽle infecties.

Tot zover het verhaal achter "The Discovery of Penicillin". Jouw doel is nu om ervoor te zorgen dat het geneesmiddel voor deze infecties, Penicilline, ontdekt kan worden.

Deze dus, succes...

Friesinger Duits schaatsster van het jaar

Europees- en wereldkampioene allround schaatsen Anni Friesinger heeft de eerste prijs van het seizoen al te pakken. Donderdag werd Friesinger door Duitse coaches, journalisten en fans tot Duits schaatsster van het jaar gekozen.

In de verkiezing bleef Friesinger Claudia Pechstein voor. Daarnaast werd de coach van Pechstein, Markus Eicher, uitgeroepen tot coach van het jaar.

Momenteel is Friesinger nog niet topfit, de afgelopen tijd had ze last van koorts, waardoor ze haar deelname bij de Duitse afstandskampioenschappen (komend weekeinde) zal beperken tot de 1000 meter.

Federer, Nadal niet in Parijs

Rafael Nadal en Roger Federer hebben zich afgemeld voor het Masterstoernooi van Parijs. Het duo is geblesseerd.

Nadal heeft last van zijn knie als gevolg van diverse slijtageslagen op het door hem gewonnen toernooi van Madrid. Federer speelt al enkele weken niet wegens een enkelkwetsuur. De Zwitser moest ook al forfait geven voor Madrid en Basel. Door de absentie van de nummer ťťn en twee van de wereld komt er dus een andere winnaar op een Mastertoernooi, want dit jaar verdeelden Federer (met winst in Indian Wells, Miami, Hamburg en Cincinnati) en Nadal (Rome, Monte Carlo, Montreal en Madrid) de volledige buit. Die zege zal echter niet gaan naar Andre Agassi, Carlos Moya of Marat Safin die al eerder pasten voor Parijs.

Murray zet opmars voort

Andrew Murray is in vorm. De pas achttienjarige Brit staat in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Basel en nadert Tim Henman op de wereldranglijst.

Murray versloeg gisteren zijn Tsjechische leeftijdsgenoot Tomas Berdych met 6-4, 2-6 en 6-4, nadat hij eerder in de week al Henman de baas was. De wedstrijd stond aanvankelijk in het teken van veel onnodige fouten en ťťn daarvan kostte Berdych een break toen hij een dubbele fout sloeg. Murray maakte snel de set uit. Toch was het onvermijdelijk dat de Brit zelf een keer zou worden gebroken met een eerste opslagpercentage van 47 procent. Dat gebeurde dan ook tweemaal in het tweede bedrijf. Murray herstelde zich in de beslissende set en plaatste in de zevende game de cruciale break.

Murray stond in juni 357e van de wereld, maar nadert nu de top zestig. Hij is nog maar 42 plaatsen verwijderd van Tim Henman, die sinds mensenheugenis the Brittish number one is. Vandaag speelt Murray tegen Fernando Gonzalez in de kwartfinales. Topfavoriet David Nalbandian verzekerde zich tevens van een plaats bij de laatste acht.


Uitslagen Basel – Achtste Finales:
G. Coria (Arg/1) – K. Vliegen (Bel) 6-7, 5-7
D. Hrbaty (Slw/5) – A. Calleri (Arg) 3-6, 6-3, 6-2
F. Gonzalez (Chi/4) – M. Berrer (Dui) 6-3, 7-5
T. Berdych (Tsj) – A. Murray (Sch) 4-6, 6-2, 4-6
M. Baghdatis (Cyp) – T. Haas (Dui/8) 6-2, 6-3
J. Acasuso (Arg) – J. Ferrero (Spa/3) 6-3, 6-7, 6-3
P. Srichaphan (Tha) – J. Novak (Tsj/7) 6-3, 6-2
F. Mayer (Dui) – D. Nalbandian (Arg/2) 3-6, 2-6

Lijk in de kast

De politie Gooi en Vechtstreek weet nog steeds de identiteit niet van de man, wiens stoffelijk overschot op 6 september in een bos in de gemeente Huizen werd aangetroffen. Het stoffelijk overschot werd aangetroffen in een brandende IKEA-kast van het type Kajak.

Aangezien de politie nu haar hoop heeft gevestigd op tips van het publiek, zal ik eens even een handje helpen. Het volgende viel mij namelijk op in het stukje in De Telegraaf: "De planken en het deurtje van de kast ontbraken, het meubel was voorzien van houtfineer".

Misschien gaat er bij jullie nog geen belletje rinkelen, maar ik ken volgens mij iemand die regelmatig bij IKEA komt en laatst ook al bekende dat hij een deurtje van een kast ging ruilen. Volgens mij zijn er twee mogelijkheden, ůf we weten nu wie de dader is, ůf de vriend van de blonde IKEA-vamp is erg boos geworden en we weten wie het slachtoffer is...

Xessive, leef jij nog?

Ik zag laatst bij IKEA trouwens ook een vrouw die me bekend voor kwam...

Kennis Nederlandse automobilist middelmatig

De theoretische en praktische verkeerskennis van Nederlandse automobilisten is in vergelijking met de kennis van andere Europese automobilisten matig. Dit blijkt uit een onderzoek van twaalf Europese automobielclubs, waaronder de ANWB, dat afgelopen zomer werd gehouden.

De Nederlandse automobilisten bleken weliswaar een goede kennis te hebben op veiligheidsgebied, maar kwamen uiteindelijk slechts op de zesde plaats van de door Oostenrijk aangevoerde ranglijst. De kennis van verkeersregels was een groot struikelblok voor de Nederlanders, die in het praktijkgedeelte ook bar weinig over de gevarendriehoek bleken te weten. De minste goede antwoorden werden gegeven door de automobilisten uit SloveniŽ.

In het onderzoek, waaraan 2800 automobilisten deelnamen, werd bijna de helft van de achttien vragen fout beantwoord. Het was voor het eerst dat een dergelijk gemeenschappelijk onderzoek door de automobielclubs werd uitgevoerd. ADAC , de Duitse equivalent van de ANWB, noemt de uitslag van het onderzoek dramatisch.

Schietpartij op filmset Miami Vice

De opnames van de Miami Vice-film zijn tijdelijk stilgelegd door een schietpartij. De dader, Mario Torres, begon plotseling wild om zich heen te schieten. Hij stopte pas nadat een veiligheidsagent hem in de zijkant van zijn lichaam schoot.

Het incident vond plaats bij een hotel in de Dominicaanse Republiek. Torres ligt in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Zodra hij is hersteld, zal de politie hem arresteren.

De opnames van de film, met in de hoofdrol Colin Farrell, worden volgende week hervat. De beveiliging op de set wordt dan nog verder aangescherpt.

Politieagent neemt plaats van vrouw in

OpmerkelijkEen politieman uit een Russische stad heeft zich verkleed als een jonge zakenvrouw om haar te redden van een criminele bende.

De agent, Igor Selendev, nam de plaats van de 27-jarige vrouw in nadat de politie van Ulyanovsk een tip had gekregen. Een criminele bende zou de vrouw mogelijk gaan aanvallen in haar apartement. Politiechefs besloten dat het karwei te gevaarlijk was voor een politieagente dus kozen ze Selendev, een scherpschutter en judo-expert, om het karwei op te knappen.

De politieagent droeg een pruik, had make-up op, moest zich driemaal scheren en droeg zelfs een nachtjapon voor de opdracht. Rond middernacht werd er aangeklopt en werd er gevraagd naar documenten. De agent deed open en werd bedreigd door twee gemaskerde mannen die om geld vroegen.

Selendev smeekte hen, in zijn vermomming, om 'haar' niet te doden, waarna hij hen kon overmeesteren. De dieven waren al geboeid en bewusteloos voordat zijn collega's uit de andere kamer naar binnen stormden.

Donner licht Kamer in over brand Schiphol

Minister DonnerNaar aanleiding van de brand in het cellencomplex bij Schiphol heeft minister Donner gisteravond rond 21:30 een toespraak gehouden in het spoeddebat dat was georganiseerd. Donner heeft gezegd dat hij het terecht vond dat er op de dag van de brand nog geen debat zou worden gevoerd over de oorzaken van de brand of de politieke consequenties, uit respect voor de nabestaanden. D66 kaartte aan dat Donner had gezegd dat de hulpdiensten adequaat hadden gereageerd. Volgens D66-Kamerlid Lousewies van der Laan is er niet adequaat gehandeld omdat er elf personen zijn omgekomen. Donner zei dat hij het nooit over adequaat heeft gehad, immers kan hij nog geen eindoordeel vormen omdat het onderzoek nog loopt.

Donner benadrukte nogmaals dat hij alles op alles zet om de betrokkenen en nabestaanden van de slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. De minister hoopt dat het identificatieonderzoek spoedig is afgerond. Het is nog niet duidelijk of alle stoffelijke resten inmiddels zijn geborgen.

Tevens zei hij toe dat er een onderzoek naar de bouw van het complex wordt ingesteld. Indien hieruit blijkt dat de bouw een oorzaak was van de brand, dan zal hij ook andere huizen van bewaring laten inspecteren. Dit omdat in Vught, Rotterdam en Zeist vergelijkbare complexen staan.

Daarnaast zullen de mensen die de brand hebben overleefd, en die wachten op uitzetting, voorlopig hier mogen blijven. Donner wil hen eerst als getuigen horen.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.