FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 oktober 2005

Een van laatste Franse WOI-veteranen overleden

Eén van de allerlaatste Franse veteranen van de Eerste Wereldoorlog is woensdag op 108-jarige leeftijd overleden, zo meldt een vereniging voor oorlogsveteranen vandaag.

René Marie-Martial Moreau, die tijdens de Eerste Wereldoorlog voor de Fransen vocht, werd op 8 september 1897 geboren en trad in 1916 in dienst. Oorlogsveteranen worden komende zaterdag verwacht op de begrafenis van Moreau in diens woonplaats Angoulême, zo maakte het bureau voor oorlogsveteranen van de regio Charente bekend.

Met het overlijden van Moreau is het aantal Franse oorlogsveteranen van de Eerste Wereldoorlog teruggelopen naar zes. Ruim een week geleden overleed in Australië nog de laatste WO1-veteraan van dat land.

IT-fiasco kost overheid miljoenen

Icoon Digital nieuwsDe invoering van een nieuwe organisatie en een nieuw computersysteem voor de salarisadministratie van overheids-ambtenaren is grandioos mislukt. Met P-direkt zouden duizend van de vijftienhonderd ambtenaren op personeelsafdelingen van de ministeries overbodig worden, maar na ruim twee jaar werk aan het systeem en de inrichting ervan blijkt het simpelweg niet te voldoen.

P-direkt had moeten zorgen voor meer efficiëntie en minder bureaucratie. De overheid dacht met het systeem veertig miljoen euro per jaar te besparen. Het afblazen zorgt echter voor een miljoenenstrop. Hoe groot de schade precies zal worden is nog onbekend, dat is mede afhankelijk van onderhandelingen met IBM over de voorwaarden voor beëindiging. IBM kreeg in september 2004 de opdracht P-direkt te ontwerpen.

Kamerlid Zsolt Szabo (VVD) reageert teleurgesteld. "Het doel was minder bureaucratie, minder regels; dus kostenbesparing. Het ziet ernaar uit dat dat met dit traject aan het vertragen is", meent de liberaal. Samen met zijn CDA-collega Eddy van Hijum wil hij de verantwoordelijk minister Alexander Pechtold om opheldering vragen.

Sky Radio gooit het muziekbeleid om

Sky Radio'Saai Radio'. Zo wordt Sky Radio ook wel eens genoemd. De non-stop muziekzender draait veel rustige muziek. Daarnaast is de frequentie waarop verschillende platen langskomen erg hoog. Daar gaat de zender nu wat aan doen. Vanaf nu is er een 'relaxtere muziekmix' te horen met meer variatie in de muziekkeuze.

Sky Radio houdt continu luisteronderzoeken naar wat mensen willen horen. Uit deze onderzoeken onder tienduizenden luisteraars is nu gebleken dat luisteraars meer variatie willen en dat de muziekmix relaxter moet zijn. "Dit hebben we inmiddels doorgevoerd en de reacties van onze luisteraars zijn zeer positief. Het programma klinkt lekkerder en we herhalen de muziek minder", zo zegt Algemeen Directeur Carlo de Boer van Sky Radio.

Dat Sky Radio ging ingrijpen, was ook wel nodig. De zender scoorde steeds slechter in de luistercijfers. In 2003 haalde de zender nog bijna veertien procent marktaandeel en was het veruit marktleider. Bij de meest recente meting van de marktaandelen haalde Sky Radio nog 8,6 procent.

Uitslagen Primera Division Speelronde 9

Osasuna is de nieuwe koploper in de stoelendans die de Primera Division dit seizoen lijkt te zijn. Het verschil tussen de nummer één en negen is slechts drie punten na negen speeldagen.

Getafe kon haar koppositie niet consolideren in de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Het werd 3-0 voor de ploeg uit San Sebastian, die na een matige competitiestart aan een aardige opmars bezig is. De eindstand werd al bij de rust bereikt, dankzij goals van Aranburu, Nihat en Prieto. Door de nederlaag van Getafe is Osasuna de nieuwe leider in de Primera Divison. De club uit Pamplona was zaterdag nog volledig kansloos bij FC Barcelona en verloor met 3-0, maar herstelde zich in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao: 3-2. Wemo maakte in de 92e minuut de winnende treffer. Bilbao staat nu helemaal onderaan.

Patrick Kluivert was weer eens fit en speelde ruim een half uur mee met Valencia in de thuiswedstrijd tegen het stugge Sevilla. De topscorer aller tijden van Oranje kon de 0-2 nederlaag echter niet afwenden. Die score was al bereikt voordat Kluivert zijn opwachting maakte. De Nederlander zette een aantal aardige combinaties op met Aimar en miste nog een grote kans.

Real Madrid en FC Barcelona kwamen woensdagavond al in actie. De Koninklijke verloor kansloos bij Deportivo la Coruña. Het werd 3-1 voor de Galiciërs en Real leed alweer zijn vierde nederlaag van het nog altijd prille seizoen. De recordkampioen moest aantreden zonder Ronaldo, Salgado en Zidane, en dat was te merken. Depor (met Munitis als uitblinker) heerste in de eerste helft en de 2-0 ruststand was een terechte afspiegeling van de verhoudingen. Julian de Guzman zette de thuisploeg op voorsprong en verdediger Juanma kopte Depor naar 2-0. Na de pauze luwden de aanvalsstormen van Deportivo wat en kroop Madrid uit zijn schulp. Tot echte kansen leidde dit evenwel niet en dankzij Juanma liep Depor uit naar 3-0. Raúl redde nog wel de eer voor Real, dat nu al vijftien jaar niet heeft gewonnen in Riazor.

FC Barcelona passeert Real op de ranglijst dankzij een 2-0 overwinning op Málaga. De zege was verdiend, maar de landskampioen had wel de hulp van arbiter Leira nodig om het kwaliteitsverschil in doelpunten uit te drukken. Die wees wel heel resoluut naar de stip nadat Ronaldinho licht in aanraking kwam met Juan Rodriguez. De Braziliaan benutte uiteindelijk zelf de penalty. Met een weergaloze goal zorgde Larsson voor de verdiende 2-0. In de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Barca. Vooral Eto’o miste een aantal goede kansen en zag keeper Arnau (ex-Barca) een aantal keer goed redding brengen. Mark van Bommel deed de hele wedstrijd mee.


Uitslagen 9e speeldag:
FC Barcelona – Málaga 2-0
Deportivo la Coruña – Real Madrid 3-1
Real Betis Sevilla – Villareal 2-3
Osasuna – Athletic de Bilbao 3-2
Real Mallorca – Celta de Vigo 1-0
Real Zaragoza – Racing Santander 1-1
Real Sociedad – Getafe 3-0
Deportivo Alavés – Espanyol 1-1
Atlético Madrid – Cádiz 3-0
Valencia – Sevilla 0-2


Stand na negen speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Osasuna91812 - 10
2Getafe91716 - 12
3FC Barcelona91619 - 10
4Celta de Vigo91611 - 9
5Real Sociedad91615 - 14
6Real Madrid91519 - 11
7Villareal91516 - 11
8Sevilla9159 - 5
9Valencia91514 - 13
10Deportivo la Coruña91312 - 11
11Atlético Madrid91310 - 9
12Cádiz9127 - 9
13Málaga91013 - 12
14Real Zaragoza9911 - 13
15Racing Santander994 - 6
16Real Betis Sevilla997 - 15
17Espanyol986 - 11
18Real Mallorca988 - 17
19Deportivo Alavés978 - 14
20Athletic de Bilbao959 - 14


Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 9
Ronaldo – Real Madrid – 7
Villa – Valencia - 7

Resultaten eerste FIFA Interactive World Cup bekend

Dit jaar organiseert Electronic Arts samen met Microsoft voor de tweede keer een nationaal kampioenschap. In dit kampioenschap wordt gestreden met behulp van FIFA 2006 om zo de beste FIFA speler van de wereld te worden. De eerste Nederlandse voorronde van de FIFA Interactive World Cup is afgelopen zaterdag in het stadion van PSV gespeeld.

De eerste plaats werd opgeëist door Samir Moughrabi, die onder de nick naG | nAzAr3ne speelt, Walter Pals (naG |WallieP) werd tweede.

De finale werd gespeeld door Chelsea tegen Arsenal. In de eerste helft van de reservetijd stond Chelsea al met 1-0 voor. Chelsea wist deze voorsprong te behouden en dus kon nAzAr3ne zich de winnaar noemen.

De weg naar een finaleplaats gebeurt in vier stappen, waarvan de eerste dus al afgelopen zaterdag gespeeld is. Allereerst zijn er de regionale voorrondes, daarna vindt op 12 november de nationale finale plaats tijdens de Power Unlimited Gameplay in de Rai. De Nederlandse kampioen gaat dan op 10 december naar Parijs om daar de Europese finale te spelen.

Aanvullend onderzoek naar asielgegevens Congo

Vandaag maakte minister Verdonk van Vreemdelingenzaken bekend dat zij op basis van informatie van de IND niet kan uitsluiten dat vandaag de dag de asielachtergrond van uitgeprocedeerde Congolezen wordt doorgegeven aan de Congolese autoriteiten. Dit maakte het programma Netwerk bekend.

Het is volgens internationale regelgeving landen verboden om aan de landen waar zij asielzoekers naar uitzetten, te vertellen dat het om asielzoekers gaat. Sommige landen, waaronder Congo en Azerbeidjan, zien vluchten als een belediging van het land. Bij terugkomst in Congo lopen uitgezette asielzoekers het risico te worden ondervraagd door geheime diensten of zelfs te worden gemarteld. Dit zegt directeur Nazarski van VluchtelingenWerk Nederland.

Na een eerdere uitzending van Netwerk stelde Verdonk al de commissie Havermans in, die moet uitzoeken of vroeger deze praktijken plaatsvonden. Tot vandaag heeft minister Verdonk altijd in antwoord op vragen van leden van de Tweede Kamer ontkend dat de IND vandaag de dag de asielachtergrond van asielzoekers doorgaf aan de landen van herkomst. Nazarski is verbaasd door "de draai" van Verdonk.

Nederland geeft informatie over de asielachtergrond overigens door aan sommige landen, omdat alleen dan de betreffende landen een Laissez-passer, een plaatsvervangend reisdocument dat nodig is voor het uitzetten van de asielzoekers, verstrekken aan de illegalen die Nederland wil uitzetten.

-
Zie ook eerdere berichtgeving op FOK! over dit onderwerp.
'Verdonk moet opstappen vanwege Congo'
Verdonk schort uitzetting Congolezen op

Peter Molyneux heeft zin in de Revolution

Epic mag dan niet te spreken zijn over de Revolution, Peter Molyneux is dat wel. De man achter Fable en Black & White kreeg in een interview met G4 weer de vraag voorgelegd of hij iets met de Revolution van plan is. De nieuwe console van Nintendo kreeg eerder al lof van deze man. Peter zou het in ieder geval geweldig vinden om iets te doen met de Revolution. Vooral het feit dat je met de Revolution controller unieke dingen kunt doen in een 3D-wereld spreekt de ontwikkelaar erg aan.
quote
G4: Now Peter, I wanna start off with breaking news. The Nintendo Revolution controller. That was unveiled last week. A few weeks ago, you had this quote about never underestimate Nintendo. So I assume you got to see it ahead of time right?

PM: I mean... :stutters: you know, I've heard rumors about it for a little while, and I can tell you it's a great great product, and that's exactly what I meant by never underestimate Nintendo. You know, this is a Revolution. It's what they, you know, it's not the hardware of the machine, it's not the speed of the machine, it's the fact that that device will enable games to be made unlike no other have ever been.

G4: So you already thinking of ideas? You think you're gonna do a game for it?

PM: Well, I mean, you know, absolutely. It, it's so exciting to actually, for the first time, feel that you can move something in a 3D space. I mean, you gotta remember Jeff, that, the controllers that we're currently using on the other consoles, really have their origin in platform games. They have no sympathy for moving around in a you know, a 3D world, and that's what makes Revolution so exciting. Yeah, I would love to be doing something for it.


Klikkerdeklik

Omdat jullie vandaag zo lang hebben moeten wachten op een nieuwe blog toch nog snel even een verzameling linkjes voor het slapen gaan.

Bowlen is leuk...
192 pagina's met flashende vrouwen.
Zoek je nog een leuk hoteletje op de Bahama's?
Flash site voor Perfect Dark Zero
High Res Pinups doen het altijd goed.
Dr. Phil en Orale seks
Dat is flink blazen.
Voor het geval je het je afvraagt: het melodietje is van Forrest Gump.

KNVB schrapt rode kaart N'Kufo

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de rode kaart die Blaise N’Kufo kreeg geschrapt. Hij liep de rode kaart op tijdens het bekerduel afgelopen woensdag tussen RKC Waalwijk en FC Twente. Scheidsrechter Dick Jol stuurde N’Kufo weg op aanwijzing van assistent scheidsrechter Meints.

De aanklager van de KNVB seponeerde de kaart wegens het ontbreken van wettig bewijs. N’Kufo zou hebben nagetrapt naar RKC speler Stephan Keller. De aanvaller kan nu gewoon aanstaande zaterdag aantreden tegen PSV. Een rode kaart kan ook gevolgen hebben voor eventuele schorsingen voor de competitie, Gele kaarten hebben dan weer geen gevolgen voor de competitie.

Verpleegkundigen sollen met couveusebaby's

Twee Poolse verpleegkundigen hebben levensgevaarlijke spelletjes met te vroeg geboren kinderen uitgehaald. De 'Monsters van de Kraamkliniek', zoals Poolse media het duo noemt, fotografeerden elkaar tijdens de nachtdienst. Op de foto's is te zien hoe zij baby's als poppetjes hoog boven hun hoofd hielden. Ook stopte een verpleegkundige één van de baby's in een zak van haar uniform.

De affaire kwam aan het licht dankzij een oplettende medewerker van een ontwikkelcentrale. De directie van het ziekenhuis in Katowice schorste het duo. Tevens laat het medisch centrum uitzoeken of het overlijden van een couveusekindje te wijten is aan het wangedrag van het tweetal. De Poolse justitie wil de verpleegkundigen vervolgen.

World Cyber Games reglementen en poll

Binnenkort beginnen finales van de World Cyber Games (WCG) weer. Dit jaar vinden deze plaats in Singapore. Van 16 tot 20 september zullen veel professionele spelers en teams het tegen elkaar opnemen. Vandaag zijn de regels gepubliceerd die gaan gelden voor de verschillende categorieën. De officiële regels zijn hier te vinden.

Tevens is vandaag een poll online gezet waarin gamers kunnen beslissen welke games toegevoegd gaan worden aan de line-up van WCG 2006. Er is een selectie gemaakt van reeds populaire, gereleasde games en enkele games die nog gereleased moeten worden. Stemmen voor de WCG 2006 kan hier.

Puntensysteem voor Xbox 360 Live

Microsoft introduceert met de komst van Xbox 360 Live een nieuw soort puntensysteem. Het idee achter dit puntensysteem is dat het 1 manier biedt om verschillende Live diensten te kopen.

Zo koop je bijvoorbeeld voor een bepaald bedrag 2000 punten. Hiervan kan je dan 1000 punten besteden aan het kopen van een Xbox Live Arcade game, 500 om je maandelijkse MMORPG te betalen en nog eens 500 om wat Halo 3 levels te kopen. (Dit is een verzonnen voorbeeld voor de duidelijkheid)




De punten zijn al te pre-orderen bij winkels als gamestop. Waar de punten precies allemaal voor gebruikt kunnen worden, en hoeveel punten games, items etc zullen gaan kosten is nog niet duidelijk.

Full Auto naar 2006

Full Auto, een Xbox 360 game van Sega, is verschoven naar 2006. Full Auto moet nu uitkomen in februari 2006 ipv 'rond de launch'. Het verschuiven van de game is vooral gedaan omdat Sega denkt dat de early adapters, en dan vooral de race-fanaten, liever gaan voor een bekende game als PGR3 of NFS:MW.

In de tussentijd zal Pseudo, de developer, gewoon doorgaan met tweaken en fine-tunen van de game:

"[...]
Pseudo is fine-tuning and adding extra content to the offline mode which would not have been possible in time with the console launch. We've also outlined an online mode that will give gamers an unparalleled level of competitive multiplayer mayhem. I would drill down, but we've not announced the online components yet. If I said it was just the most destructive racing game, it would be a huge understatement
[...]"


aldus Blount, PR director Sega Amerika.

De Sega game Condemned: Criminal Origins zal wel nog rond de launch verschijnen.

State of Emergency 2 screens en info

Nadat het een tijdje stil geweest is rond State of Emergency 2 zijn er nu een tiental nieuwe screenshots uitgekomen.




State of Emergency 2 borduurt voort op de formule van zijn voorganger, de met veel hype aangekondigde gewelddadige game waarin rellen de boventoon voert. Volgens velen kon State of Emergency 1 de hoge verwachtingen niet helemaal waar maken, reden te meer om een sequel uit te brengen om te laten zien hoe het dan wel moet.




Enkele verbeteringen die aangebracht zijn ten opzichte van de voorgaande game zijn onder andere een multiplayer mode, de mogelijkheid om voertuigen te besturen, meer verschillende spelsoorten en een grote hoeveelheid wapens om je mee uit te leven.


State of Emergency 2 was oorspronkelijk aangekondigd voor release op PS2, PC en Xbox, maar wordt nu toch alleen op de PS2 uitgebracht.

Magath traint Bayern om 4 uur 's nachts

De training die Bayern München woensdagnacht afwerkte zal de boeken in gaan als één van de vroegste ooit. De Duitsers stonden namelijk om 3:40 uur al op het trainingsveld.

De coach van de Duitse kampioen, Felix Magath, kreeg het idee na de zege van Bayern op tweedeklasser Erzgebirge Aue (1-0) in de Duitse beker. Na deze overwinning moest de ploeg nog vier uur lang in de bus zitten. Toen de spelersbus bij het veld arriveerde liepen de spelers direct door naar het trainingsveld. Volgens Magath was het geen straftraining vanwege de moeizame winst, wat in de Duitse krant Bild wel te lezen was.

In de bus werden de spelers namelijk voor een keuze gesteld: ze konden donderdagmiddag gaan trainen, of ze gingen direct aan de slag als ze weer terug in München waren. De spelers van Bayern kozen dus voor de laatste optie, maar de training duurde niet lang. Nadat er 45 minuten waren verstreken hield Magath het voor gezien, en mochten de spelers ook naar bed.

The Matrix: Path of Neo trailer

Er is opnieuw een trailer van de aankomende Matrix-game 'Path of Neo' vrijgegeven. Path of Neo zal, in tegenstelling tot eerdere Matrix games, het verhaal van de film zoveel mogelijk gaan volgen en volledig vanuit het Neo perspectief gespeeld worden. Zo zal je in Path of Neo vele bekende plekken en scènes uit de film terug zien en zelf moeten zien te winnen. De Wachowski brothers, welke het brein zijn achter de Matrix, hebben wel toegezegd dat Path of Neo anders zal eindigen dan de films.

Download de trailer hier

White Sox winnen World Series

De Chicago White Sox hebben voor de derde keer in hun bestaan de World Series op hun naam geschreven. In Houston werd het bij de 'Astros' 0-1 voor de ploeg uit Chicago.
De vorige drie wedstrijden uit de best-of-seven serie werden ook al gewonnen door de 'White Sox'. Dit betekende een zogenaamde 'clean sweep' voor Chicago. Willie Harris kwam in de achtste inning door een honkslag van Jermaine Dye als enige over de thuisplaat. Jermaine Dye werd tevens verkozen als meest waardevolle speler van de World Series van dit jaar.

Het was bijna negentig jaar geleden dat de 'White Sox' in de World Series zegevierden, want in 1917 gebeurde het voor het laatst.
Ook waren zij in 1906 succesvol geweest.

EU release gegevens Tales of Eternia

Een grote verrassing voor velen misschien, maar de PSP RPG Tales of Eternia ligt over 2 weken al in de Europese winkels. Dit terwijl er nog geen US datum bekend is.

We hebben voor jullie vandaag screens, keyfeatures en een stukje over het verhaal. We beginnen met het verhaal:

Reid Hershel, Farrah Oersted en een mysterieuze meid genaamd Meredy gaan op pad om achter de waarheid te komen over het lot van de wereld. Het verhaal begint op het moment dat Reid en Farrah een gecrashte UFO gaan onderzoeken. Deze is neergestort bij hun eigen dorpje: Rashea. Tijdens het onderzoek worden ze gestoord door een blauw beest dat hen naar het vreemde meisje leidt. Het meisje is bij de crash gewond geraakt maar spreekt een vreemde taal.

Uiteindelijk leren ze dat Meredy naar hun planeet (Inferia) is gekomen omdat deze in de toekomst kan gaan botsen met haar eigen planeet (Celestia). Hier begint het avontuur, op zoek naar een oplossing.

Een aantal key features zijn:

Control 1 character out of a party of 4 through magnificent 2D environments and 3D world maps
Master the 'Tales of...' Linear Motion Battle System; built around different striking techniques, real-time combos and spells
Discover a bunch of challenging mini games perfectly implemented to the story that will make the characters earn unique features.
Elaborate quickly impressive moves and combos.
Hours of play to travel through various cities, regions and continents, learn about their destiny and change the fate of your world.
Boost & customize your characters with hundreds of different items, enchanted weapons and powerful spells.

Tales of Eternia is vanaf 11 november te koop en wordt uitgegeven door Ubisoft.

Screenshots Frame City Killer

Er zijn nieuwe screenshots verschenen van Midway's 'Frame City Killer'. Frame City Killer is een game waarin je de rol van 'Crow' zal aannemen, een huurmoordenaar welke 'Khan' moet vermoorden. Kahn is het hoofd van een doodelijke new-age drugs bende en tevens parttime terrorist. Frame City Killer zal een duistere verhaallijn krijgen en de speler veel vrijheid geven om zijn doelen te bereiken.



PGR 3 op de Nürburgring

Xboxyde heeft een video opgenomen van de bekende Nürburgring-ronde in de game Project Gotham Racing 3. Project Gotham Racing 3 is het derde deel uit de bekende raceserie op Xbox en zal een van de launch games voor de Xbox 360 worden. De kwaliteit van de video is helaas niet geweldig en de beelden zijn vaak erg donker.

Klik hier om de Hi-Res video te downloaden (160.92 MB) en hier voor de Low-Res versie (85.59 MB). Het geluid is helaas alleen in mono beschikbaar.

Magna Carta ook naar de PSP

De Koreaanse RPG Magna Carta wordt van de PS2 naar de PSP geport. De PSP versie kent een speciale breedbeeld mode en een ander lettertype om te zorgen dat alles duidelijk blijft op de PSP.


Magna Carta op de PS2

Een andere verandering is dat de detect mode manier van bewegen (langzaam, maar een voordeel in gevechten) is aangepast zodat deze makkelijker is te gebruiken. De dash mode (sneller lopen, maar minder fijn voor battles) is onveranderd.

Eventuele andere aanpassingen worden nog bekend gemaakt.

Cartoon Network komt met racegame

Game Factory heeft vandaag aangekondigd een contract te hebben gesloten met Cartoon Network Enterprises voor de ontwikkeling, lancering en marketing van een nieuwe arcade racegame voor Nintendo DS en PlayStation 2. Het spel is gebaseerd op de karakters uit de bekende Cartoon Network series The Powerpuff Girls, Cow & Chicken, Courage the Cowardly Dog, I Am Weasel en, jawel, Johnny Bravo. "Among its many state-of-the-art features, an innovative game-design, multiplayer options and an advanced track editor tool will ensure hours and hours of re-play value for every player." Dus dat belooft wat. Het spel staat gepland voor in de loop van volgend jaar. Meer over dit spel is momenteel nog niet bekend.
"[...]
With its #1 and #2 ranking among television networks across more than 160 countries around the world, Cartoon Network is a key brand in kid's lives—much more than simply their favorite television channel. This new partnership with THE GAME FACTORY brings multiple opportunities for Cartoon Network fans to race and play with some of their best loved characters in a video game.
[...]"


Aldus John Friend, senior vice president bij Cartoon Network Enterprises



Vreemd gespuis in Condemned screenshots en video

In de horror-game Condemned: Criminal Origins neemt de speler de rol aan van Thomas, een agent die werkt bij de Serial Crime Unit van de FBI. De stad waar je werkt wordt geplaagd door een groot aantal seriemoorden en jij moet alles naar een goed einde zien te brengen. Grootste kenmerk van het spel zal het flinke aantal melee wapens zijn waarmee je van je af kan slaan bij gebrek aan ammo.

Er is vandaag naast 16 screenshots ook een gameplay video vrijgegeven van ongeveer 18 minuten. De Hi-Res video is hier te downloaden en de Low-Res hier.



Kandidaat hooggerechtshof VS trekt zich terug

Harriet Miers, de juridisch adviseur van de Amerikaanse president George Bush, trekt zich terug als kandidaat voor het hooggerechtshof. Bush droeg haar begin oktober voor als kandidaat om rechter Sandra Day O'Connor op te volgen.

De kandidatuur van Miers was al vanaf het begin onderwerp van protest. Het feit dat Miers nooit rechter is geweest, was al een reden voor Republikeinse senatoren om te twijfelen aan haar kandidatuur, maar vooral democratische senatoren waren zeer kritisch en bang dat zij te conservatief zou zijn. Zo waren er vragen gesteld over haar standpunt ten aanzien van abortus en euthanasie. Nu senatoren zelfs documenten van het Witte Huis wilden inzien om te controleren welke adviezen Miers aan Bush heeft gegeven de afgelopen jaren, heeft Miers besloten zich terug te trekken.

De benoeming van een lid van het hooggerechtshof is altijd een gevoelig onderwerp in Amerika, want een rechter wordt voor het leven benoemd. Het hooggerechtshof is het belangrijkste juridisch orgaan in de Amerikaanse rechtsstaat en heeft het laatste woord over beladen onderwerpen als euthanasie en abortus.

Subheader
Miers samen met Bush bij het bekendmaken van haar kandidatuur

Kinderpornoverzamelaar krijgt taakstraf

Icoon Binnenlands nieuwsEen kinderpornoverzamelaar uit Groningen die in totaal 345.149 verboden plaatjes en 3896 films bezat, heeft geen 20 maanden cel opgelegd gekregen zoals het Openbaar Ministerie (OM) eiste, maar een taakstraf van 240 uur. De 51-jarige man heeft volgens het OM één van de grootste particuliere verzamelingen kinderporno die in Nederland gevonden zijn.

De rechtbank legde een lagere straf op dan het OM had geëist, omdat de Groninger geen porno verspreidde naar andere mensen. Een andere verzachtende omstandigheid was het feit dat hij zich meteen na zijn arrestatie liet behandelen. De man werd gevonden doordat in een grootscheeps onderzoek in de Verenigde Staten zijn creditcardgegevens werden gevonden. Het OM gaat in hoger beroep.

Nibra: 'Cellencomplex niet veilig'

Het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) heeft na de eerste brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost in 2002 onderzoek gedaan naar de brandveiligheid van het complex. Een kanttekening daarbij is dat het gebouw toen nog niet in gebruik was. Afgelopen nacht was er een grote brand in een cellencomplex te Schiphol-Oost waarbij elf gedetineerden zijn omgekomen.

Het Nibra heeft vanmiddag via het Radio 1 Journaal laten weten dat het gebouw toen niet voldeed aan de veiligheidseisen. De wanden van de individuele cellen waren bijvoorbeeld niet brandwerend genoeg. De plafonds en de muren brandden al binnen dertig minuten, de minimale tijd dat ze in ieder geval brandwerend moeten zijn.

Het Nibra heeft toentertijd een rapport opgesteld met aanbevelingen om het in aanbouw zijnde gebouw brandveilig te maken. Onder meer door de cellen brandwerend te maken volgens de geldende voorschrijften, centrale brandmelding met in elke ruimte een brandmelder en automatische doormelding naar de brandweerkazerne. Het Nibra heeft later niet gecontroleerd of de aanbevelingen zijn opgevolgd. De woordvoerder zei dat dat niet de taak van het Nibra is, maar van de gemeente die de bouwvergunningen verstrekt.

Ook het deurensysteem heeft mogelijk bijgedragen aan de ramp. De deuren konden alleen handmatig worden geopend. Dit hangt geheel af van de bouw van het complex. In dit geval is er ooit gekozen voor een automatische vergrendeling, ware het niet dat er een beperking is om te voorkomen dat alle deuren tegelijk kunnen worden geopend. Hierdoor moesten de deuren alsnog handmatig worden geopend. Daarnaast heeft het Nibra ook geadviseerd om een bedrijfshulpverlener permanent aanwezig te laten zijn.

Update 19:08
De brandweer heeft zojuist laten weten dat het cellenblok tijdens de laatste reguliere controle wél aan de eisen voldeed. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er een aantal controles geweest waarbij, op kleinigheden na, alles in orde bleek. Alle aanbevelingen die door het Nibra in 2002 waren gedaan, zijn netjes opgevolgd.

Epic draagt de Revolution controller geen warm hart toe

Epic, bij de meesten van jullie onder andere bekend van Gears of War, heeft tijdens een discussie op IGN (voor 'IGN Live') zijn gevoelens voor de Revolution controller geuit. Waar de meeste developers zeer te spreken zijn over Nintendo's nieuwste uitvinding, heeft vice-president Mark Rein van Epic Games laten weten dat hij het allemaal niet zo ziet zitten. Zo wist hij te melden dat hij verwacht dat de Revolution games te veel op de 'gimmicks' van de controller gaan leunen. Ook vindt hij het zeer spijtig dat Nintendo geen woord rept over de technische specificaties van de Revolution, dit terwijl, volgens hem, het in de komende generatie consoles vooral om de kracht zal gaan.

Vrouw gearresteerd na uitschelden echtgenoot

Een 47-jarige vrouw uit het Belgische Grace-Hollogne, nabij Luik, is opgepakt wegens racisme omdat ze haar man had uitgescholden. De echtgenoot belde de politie nadat zijn Vlaamse vrouw hem 'vuile Waal' (dialect voor 'luie Waal') en 'slaaf en minderwaardig creatuur' had genoemd.

Het was niet de eerste keer dat de politie moest ingrijpen bij een ruzie tussen het Waals-Vlaamse koppel. Inmiddels is de vrouw weer op vrije voeten.

O'Grady kiest voor CSC

Stuart O’Grady rijdt in 2006 voor CSC. De 32-jarige Australiër verkiest de ploeg van Bjarne Riis boven een verblijf bij Unibet.com.

De rossige sprinter zou aanvankelijk verkassen naar de nieuwe ploeg van Giancarlo Ferretti, maar die bleek te zijn opgelicht door een nepsponsor. Nu verwelkomt CSC O’Grady met open armen. ”We beschouwen hem als een grote versterking. Ik denk dat hij heel erg bruikbaar is in de klassiekers, maar door zijn sprinterskwaliteiten ook in andere delen van het seizoen,” zei manager Bjarne Riis. O’Grady won in zijn loopbaan onder meer twee Touretappes en de HEW-Cyclassics. Hij komt over van Cofidis, waar hij twee seizoenen voor koerste.

Vandaag werd tevens bekend dat Vladimir Efikim volgend jaar voor Caisse d’Epargne uitkomt, de voortzetting van het huidige Illes Balears. De 23-jarige Rus tekent voor drie jaar bij het team van Eusebio Unzue. Het talent komt over van Team Barloworld. Dit seizoen viel hij op door zeges in de Ronde van Aragon en Vierdaagse van Duinkerken. Hij won zelfs de Ronde van Portugal.

Steeple voor vrouwen op Spelen 2008

Het IOC heeft de 3.000 meter steeple chase voor vrouwen toegevoegd aan het programma voor de Olympische Spelen van Peking.

De 3.000 meter steeple voor vrouwen heeft nog geen lange geschiedenis. Pas dit jaar stond de discipline voor het eerst op het programma op het WK. In Helsinki ging de gouden plak naar Docus Inzikuru, een atlete uit Oeganda. Nederland heeft in Miranda Boonstra een vrouw die geregeld van zich laat horen op de steeple. Dit jaar viel onze 32-jarige landgenote echter wat tegen op het WK en werd ze roemloos uitgeschakeld in de series.

Het IOC heeft tevens bekendgemaakt dat het zwemmen er twee nummers bij krijgt in Peking: de 10 kilometer in open water voor zowel mannen als vrouwen. Verder moet het schieten twee onderdelen inleveren en verdwijnt het dubbel bij tafeltennis. Daarvoor in de plaats komt een landenwedstrijd. Een voorstel om boksen voor vrouwen een Olympische status te verlenen haalde het niet.

Verdonk en Hirsi Ali bij herdenking Van Gogh

Doedeldiedotje en PIM4EVER hadden ons via de nieuwssubmit het volgende nieuws te melden:

BinnenlandDe familie van de op 2 november 2004 vermoorde cineast Theo van Gogh heeft de gemeente Amsterdam verzocht om minister Verdonk van Integratie uit te nodigen voor de herdenking van de moord.

De moeder van wijlen Theo, Anneke van Gogh, heeft eerder vandaag de gemeente gebeld met het verzoek de minister uit te nodigen. Gijs van de Westelaken, filmproducent en woordvoerder van de familie, sprak namens de familie: "Anneke vond dat Verdonk erbij moet zijn, omdat ze vorig jaar ook sprak op de Dam".

De gemeente stemde in met het verzoek en heeft haar dus uitgenodigd. Ook het Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft een officiële uitnodiging ontvangen, omdat ze volgens een woordvoerder van de gemeente zelf aangaf dat ze graag wil komen. Hoe het zit met de eventuele extra te treffen beveiligingsmaatregelen is nog niet duidelijk.

Krajicek naar kwartfinale Hasselt

Michaella Krajicek heeft de kwartfinale behaald van het WTA-toernooi van Hasselt. De zestienjarige Nederlandse versloeg de Tsjechische Lucie Safarova met 6-4, 3-6, 6-3.

Krajicek begon goed en kreeg in de eerste set veel breakkansen en benutte er één. Dit leverde haar de setwinst op. Vroeg in de tweede set gaf ze haar service weg, maar kon dat niet meer goedmaken, ondanks veel breakkansen.

In de beslissende derde set leek het alsof Krajicek het erg moeilijk zou krijgen, want ze kreeg al een breakpoint tegen in de eerste game. Ze wist dit knap weg te werken en brak daarna gelijk de service van de Tsjechische.

In de kwartfinale speelt ze tegen de winnares van de wedstrijd tussen de als tweede geplaatste Nathalie Dechy uit Frankrijk en de Italiaanse Roberta Vinci.

Tweede ronde Muntz beter.

De golfer Rolf Muntz heeft bij het prekwalificatietoernooi voor de USPGA in Florence (South Carolina) een betere ronde gelopen dan zijn slechte openingsronde . Op de tweede dag liet hij een ronde van 70 slagen (par) noteren en staat nu op 146 slagen (+6). Dit zet hem op de 34e plaats.

De 36-jarige Nederlander verloor zijn Europese tourkaart en probeert als alternatief een ticket voor de Amerikaanse Tour te winnen. Hij moet op dit toernooi bij de beste achttien eindigen om verder tegen in de tweede fase.

Eis van 20 maanden voor langdurige verkrachting

Doedeldiedotje en TheTebMaister hadden ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige man uit Harlingen hoorde vandaag voor de rechtbank van Leeuwarden twintig maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen zich eisen. Dit vanwege het stelselmatig verkrachten van een minderjarig meisje. De man zou zich zeker zeven jaar lang aan het meisje hebben vergrepen.

De verdachte, Jurjen P., leerde het meisje in 1993 kennen, nadat hij haar uit een zwembad had gered. Volgens justitie zou ze sinds haar elfde jaar door de man zijn misbruikt. De verdachte zegt echter dat er pas toen ze vijftien jaar oud was, een seksuele relatie is ontstaan. P. heeft wel bekend dat hij inmiddels spijt heeft van zijn daden.

Organisator GP België vraagt faillissement aan

Het bedrijf dat elk jaar de Grand Prix van België organiseert heeft vanmorgen faillissement aangevraagd bij de handelsrechtbank in Luik. Het bedrijf, waar Didier Defourny eigenaar van is, is niet langer in staat om te voldoen aan de schulden die nog openstaan.

Het is dus onzeker geworden of de grote prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps volgend jaar doorgaat. De race is al wel opgenomen op de voorlopige kalender, dat wil echter nog niet zeggen dat de wedstrijd ook zeker doorgaat.

De toekomst van deze wedstrijd wordt op 8 november bepaald. Voor die tijd zullen alle betrokken partijen overleg voeren over de race die bij fans erg geliefd is. Nog niet zo lang geleden gaf de regering van Wallonië nog een krediet van vijftien miljoen euro, op die manier konden de verliezen die promotor Defourny maakte nog gedekt worden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Defourny het faillissement aanvraagt, dit deed hij kort nadat de Grand Prix van vorig jaar was verreden. Toen weigerde de rechtbank het bankroet in afwachting van wat de Waalse regering ging doen. Deze is grootaandeelhouder van het circuit, en kan daarom bijspringen als het noodzakelijk is. Er kan over twee weken echter een crisissfeer onstaan als de regering van Waalse regering deze keer niet met een financiële impuls komt.

Onafhankelijk onderzoek naar brand Schiphol-Oost

AlgemeenDe loco-burgemeester van Haarlemmermeer, M. Bezuijen, heeft aangekondigd dat er een onafhankelijk onderzoek naar de brand in het cellencomplex te Schiphol-Oost zal worden gestart. Er zal door onderzoekers worden gekeken naar wat er precies gebeurd is en of de hulpverlening goed is verlopen.

Afgelopen nacht woedde een felle brand in tien tot twaalf cellen van de betreffende vleugel van het complex. Nadat er een brandalarm afging, zijn medewerkers gaan kijken wat er aan de hand was. Alle cellen in de vleugel zijn toen handmatig ontgrendeld omdat ze niet allemaal in één keer elektronisch kunnen worden geopend.

De Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) wil dat er goed wordt gekeken naar hoe het zit met de brandveiligheid van het complex. Volgens een woordvoerder mogen branden niet overslaan naar andere cellen, en zeker niet als er al tweemaal eerder brand is geweest. In andere penitentiaire inrichtingen is het praktisch onmogelijk dat brand overslaat naar andere cellen.

"Verschrikkelijk"
Premier BalkenendePremier Balkenende heeft in een reactie vanuit Londen laten weten dat hij de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost "verschrikkelijk" vindt. "Ik ben enorm geschrokken van een ramp van deze omvang. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden", aldus Balkenende. Hij wacht verdere gegevens over de toedracht nog af. Balkenende vindt dat elke brand dramatisch is en we op zo'n moment moeten denken aan de levens die verloren zijn gegaan. Balkenende is nu in Londen in verband met een vergadering tussen staats- en regeringsleiders van EU-landen.

Minister Donner heeft na een bezoek aan de rampplek verklaard dat hulpverleners hebben gedaan wat ze konden doen tijdens en na de bestrijding van de brand in het cellencomplex. Alle hulpdiensten waren zo snel als mogelijk ter plaatse. Donner vertelde tevens dat de recherche in totaal elf lijken heeft geborgen. Een niet nader te noemen aantal mensen is nog vermist en een aantal gedetineerden zijn weggelopen. Donner hoopt dat de mensen het drama kunnen verwerken en dat we ervan kunnen leren. We moeten snel alles doen wat nodig is om herhaling te voorkomen.

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft de brand "een zeer traumatische gebeurtenis" genoemd. Ze betuigde haar medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. VVD-Tweede-Kamerlid Weekers heeft ook gezegd dat hij alles "ronduit schokkend" vindt. Hij wil nog niet te vroeg conclusies trekken en onderzoek moet uitwijzen of aan de veiligheidseisen is voldaan. Ook kamerleden Van der Laan (D66) en Wolfsen (PvdA) zijn geschokt en juichen het onderzoek naar de brand toe. Ook moet er een antwoord komen op de vraag of de ramp had kunnen worden voorkomen.

Ook de Tweede Kamer wil snel duidelijkheid over de oorzaak van de brand en de brandveiligheid van het complex. Het aangekondigde onafhankelijk onderzoek moet zorgvuldig gebeuren, aldus de Tweede Kamer. Er moet zo snel mogelijk een spoeddebat komen over de gang van zaken vindt GroenLinks, gesteund door de PvdA, D66 en de SP.

Duidelijkheid
Ook familieleden van de betrokkenen zijn op zoek naar duidelijkheid, daarom heeft het Rode Kruis een speciaal telefoonnummer (0800-1351) geopend. Overlevenden krijgen traumahulp van het Rode Kruis.

Brandweerlieden probeerden de vuurzee onder controle te krijgen
Brandweerlieden probeerden de vuurzee onder controle te krijgen

Verlies Everton bij debuut Van der Meyde

Eindelijk kon Andy van der Meyde spelen voor zijn nieuwe club Everton na een maandenlange blessure aan zijn lies, maar zijn debuut leverde helaas geen winst op. In de League Cup verloor de club van de Nederlander met 1-0 van Middlesbrough.

Van der Meyde begon, zoals al was verwacht, op de bank. Na een uur spelen trok de rechtsbuiten zijn trainingspak uit en begon zich warm te lopen. Middlesbrough stond toen al op voorsprong, en ondanks een aantal voorzetten van de oud-Ajacied kon die achterstand niet meer goed gemaakt worden.

Op die manier kon Jerrel Hasselbaink, die verantwoordelijk was voor het enige doelpunt in de wedstrijd, zich laten feliciteren als matchwinnaar. Door deze zege bereikte 'Boro' de vierde ronde van de Engelse League Cup.

Kilimanjaro binnenkort sneeuwvrij

De ijskap op de 5895 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania is over 15 jaar geheel gesmolten. Op de 'National Conference on Climate Change' in Johannesburg spraken vele wetenschappers hun bezorgdheid uit over de klimaatverandering, die Afrika buitengewoon hard lijkt te treffen. Het werelddeel stoot in vergelijking met de rest van de wereld maar weinig broeikasgassen uit, maar ondervind wel de ergste consequenties van de opwarming van de aarde.

Er is een toename van verwoestijning, droogte en extreme weersomstandigheden. De komende eeuw worden meer catastrofes verwacht, zoals mislukte oogsten, uitbraak van epidemieën en het verdwijnen van bepaalde plant- en diersoorten zoals de sabelantilope, elandantilope en gemsbok. Marthinus van Schalkwyk, minister van Milieu in Zuid-Afrika, riep de Verenigde Staten en andere landen die het Kyoto-verdrag niet hebben ondertekend, alvast nadrukkelijk op om deze mondiale klimaatovereenkomst alsnog te ondertekenen.

Het verdwijnen van de sneeuw op Afrika's hoogste berg betekent ook het einde van het unieke ecosysteem. De Kilimanjaro ligt vlakbij de evenaar en geniet onder ecologen een zekere faam. De voet van de berg ligt in een tropische zone waar giraffen, olifanten en andere savannnebewoners rondlopen, terwijl de top nu nog een alpine klimaat kent met 'eeuwige' sneeuw.

Kilimanjaro

Tour de France komt naar Nederland

Riesjartje had ons via de nieuws-submit te melden:

Tour de FranceDe Limburgse gemeente Valkenburg is op 4 juli 2006 aankomstplaats van de derde etappe van de Tour de France, die van start gaat in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette. Dat bleek vanmiddag bij de presentatie van het rittenschema van de grootste wielerronde van de wereld voor 2006.

Burgemeester Nuytens van Valkenburg rekent op zo'n 250.000 bezoekers. Het is overigens niet de eerste keer dat de Tour door Nederland komt. In 1954 had Amsterdam de primeur, waarna het de beurt was aan Maastricht (1969), Scheveningen en Rotterdam (1973), Leiden en Sint Willebrord (1978), Valkenburg (1992) en Den Bosch 1996).

In 1992 was Valkenburg dus al eens start- en finishplaats in de Tour. De ritzege was destijds, onder massale belangstelling, voor de Fransman Gilles Delion.

Het hele etappeschema staat hier

'Dader aanslag motoragent jeugdcrimineel'

De dader van het moedwillig omver rijden van de Rotterdamse motoragent Hans Jeanson is een zeer agressieve jeugdcrimineel, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De 38-jarige Jeanson is eigenlijk van beroep wijkagent. Hij reed zaterdagavond 15 oktober op de A15 op een off-the-roadmotor en heeft bij de afslag Charlois een 19-jarige automobilist, ''ene Dennis uit Rotterdam'', willen aanhouden. De jongen staat bekend als een zeer gewelddadige crimineel. Hij reed op dat moment in een gestolen Honda Accord die door agent Jeanson opgemerkt moet zijn.

Volgens getuigenverklaringen heeft deze Dennis tot twee keer toe geprobeerd Jeanson klem te rijden. De agent kon geen kant op: zijn off-the-road kan namelijk niet veel harder dan 130 kilometer per uur. Bij de derde keer reed de doldrieste crimineel Jeanson tegen de vangrail om er vervolgens als een gek vandoor te gaan.

Jeanson hield aan het gebeuren onder meer een verbrijzeld been over. Op de intensive-careafdeling van het Erasmus Medisch Centrum wordt hij kunstmatig in een coma gehouden. Zijn linkeronderbeen is geamputeerd. Verder kampt hij met andere gecompliceerde botbreuken. Gevreesd wordt bovendien voor blijvend hersenletsel door de enorme klap en het massale bloedverlies.

Arrestatie
De dader werd vorige week donderdag gearresteerd toen hij vanuit Vlaardingen met twee kompanen een ripdeal wilde plegen. Ook bij die gelegenheid zette Dennis zijn auto als wapen in tegen de politie. Hij ramde twee wagens van het arrestatieteam.

Pas nadat de politie een waarschuwingsschot had gelost, kon hij worden klemgereden en overmeesterd. Twee van zijn maten zitten vast omdat zij na het ongeval hebben geholpen om de Honda Accord in brand te steken. Het duo zou het misdrijf inmiddels (deels) hebben bekend.

Rotterdamse Dennis maakt volgens bronnen deel uit van een bende die inbraken pleegt en auto's steelt. De groep staat bekend als zeer agressieve harddrugsgebruikende criminelen.


Wijkagent Jeanson in gelukkiger tijden in de Tarwewijk

Fatwa tegen meisjesbesnijdenis

In Somalië is door prominente islamitische geestelijken een fatwa uitgevaardigd tegen het besnijden van meisjes. In het religieuze decreet worden dergelijke praktijken, die in delen van Afrika gewoon zijn, scherp veroordeeld. ''Besnijdenis bij meisjes is een misdaad, te vergelijken met moord. De praktijk is in de islam absoluut verboden'', zo stelt de fatwa onder meer.

Wanneer meisjes worden besneden, worden de clitoris en de schaamlippen deels of geheel weggesneden. Bij de meest ingrijpende operatie worden de clitoris, kleine schaamlippen en een deel van de grote schaamlippen weggesneden. Soms wordt ook de vagina deels dichtgenaaid. Meestal wordt het bloederige en pijnlijke tafereel tussen het vierde en achtste levensjaar uitgevoerd.

-
Zie voor meer info: MeisjesBesnijdenis.nl

Wadvogels ernstig bedreigd

Het gaat slecht met de wadvogels. Volgens de Vogelbescherming gaan maar liefst 15 van de 34 onderzochte soorten sterk in aantal achteruit. Vooral schelpdieretende soorten, zoals de scholekster, eidereend en kanoet staan een moeilijke tijd te wachten. Vooruitlopend op de internationale Waddenconferentie volgende week op Schiermonnikoog, maakte de organisatie deze alarmerende onderzoeksresultaten bekend.

Vogelbescherming Nederland dringt daarom aan op een herstelprogramma in het waddengebied, dat bekend staat als een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. Het gaat om bijvoorbeeld zeegrasvelden en natuurlijke mosselbanken, cruciale elementen in het ecosysteem. Als concrete maatregel stelt de organisatie voor geen visserij meer toe te staan op wadplaten waar mosselbanken een zeegrasvelden zich kunnen herstellen.

Goud voor Van Gelder op ringen

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Schotse Glasgow heeft turner Yuri van Gelder woensdag goud behaald op de ringen.

De Waalwijker kreeg van de jury de hoge score van 9,800, wat net onder zijn persoonlijk beste score ooit was (9,812). Jeffrey Wammes werd tweede op de vloer met een score van 9,425.

Europees kampioen Van Gelder nam met de winst revanche op zijn Russische concurrent Alexander Safosjkin, die hem afgelopen weekeinde in Stuttgart van de winst afhield. Safosjkin veroverde in Schotland zilver: 9,775. Voor Van Gelder was het de tiende wereldbekeroverwinning in zijn loopbaan.

Celsleutel voor 1.000 Britse gevangenen

In 22 Britse gevangenissen hebben de gedetineerden de sleutels van hun cel gekregen. De maatregel is genomen zodat de ruim 1.000 gevangenen op tijd hun cel kunnen verlaten wanneer er brand uitbreekt. Het gaat om mensen die vastzitten in tijdelijke detentiecentra, omdat de gevangenissen in Groot-Brittannië overvol zitten.

De tijdelijke centra zijn volgens een vandaag gepubliceerd rapport van een overheidscommissie zo snel uit de grond gestampt, dat ze niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. De gebouwen zijn gefabriceerd van hout in een frame van staal. Sommige daken van cellen lekken, de gebouwen zijn vochtig en een aantal werd opgeleverd voordat de riolering en de electriciteit goed was aangesloten.

Op dit moment zitten 78.000 Britten in de cel. Als dat aantal nog meer toeneemt moeten ze in politiecellen worden ondergebracht.

Tiësto is opnieuw beste dj

MrManiak had ons via de nieuws-submit te melden:

Tiësto is opnieuw door het dancetijdschrift Release Magazine uitgeroepen tot beste dj. Gisteravond kreeg de dj de prijs uitgereikt in de Amsterdamse Escape. Dit jaar had Tiësto, eigen naam Tijs Verwest, meer concurrentie dan vorig jaar. Dj Armin van Buuren maakte namelijk ook een goede kans om door de lezers van het tijdschrift uitgekozen te worden.

Tiësto kreeg niet alleen de titel van beste dj, hij werd ook uitgeroepen tot beste trance/progressieve artiest. De prijs voor beste live act ging naar Underworld en het favoriete dancefestival was Mysteryland.

Sinouh aan de slag in Cyprus

Na een lange zoektocht die hem langs diverse Europese clubs voerde, heeft Khalid Sinouh eindelijk een nieuwe club gevonden. De doelman komt de rest van het seizoen uit voor Omonia Nicosia uit Cyprus.

Nadat Sinouh afgelopen seizoen zijn contract bij RKC Waalwijk niet verlengde, verwachte hij snel een nieuwe club te hebben. Contacten met onder andere Trevisio en Alaves liepen op niets uit, waardoor hij maandenlang werkloos moest toekijken.

Bij Omonia Nicosia komt hij overigens een Nederlander tegen: Henk Houwaart is namelijk trainer van de Cypriotische topclub.

Ugur Yildirim langer bij SC Heerenveen

Ugur Yildirim en SC Heerenveen hebben een accoord bereikt over het openbreken en verbeteren van het contract van de aanvaller. De huidige verbintenis die liep tot 2007, is verlengd tot medio 2010.

De buitenspeler kwam in 2004 over van Go Ahead Eagles en maakte een snelle ontwikkeling door in Friesland, waar hij vooral opviel door zijn traptechniek en vele assists. Die kwaliteiten werden ook opgemerkt door Marco van Basten, die hem eenmaal opriep voor Oranje.

Bij die ene uitnodiging bleef het vooralsnog, waardoor Yildirim nu een gesprek wil aangaan met Van Basten om te weten te komen of hij nog kans maakt op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Indien dat niet het geval is, dan overweegt Yildirim zich beschikbaar te stellen voor zijn vaderland Turkije.

Niemann stopt met schaatsen

Gunda Niemann zet op 39-jarige leeftijd een punt achter haar indrukwekkende carrière. De Duitse heeft teveel last van een rugblessure.

Niemann wilde nog één keer uitblinken op de Olympische Spelen, maar wegens haar slechte rug is die droom in duigen gevallen. ”De beslissing is me zwaar gevallen, maar ik kon niet anders. Ik verheug me al op mijn nieuwe leven,” verklaarde de schaatsster. Niemann wordt vanaf april trainer in Erfurt, haar geboorteplaats. Niemann moest het vorige seizoen ook al laten schieten wegens rugproblemen. Daarvoor had ze een adempauze ingelast, wegens de geboorte van haar baby.

Niemann gaat de geschiedenis in als een niet te stuiten veelvraat. De Duitse werd acht keer wereldkampioen allround en veroverde acht keer de Europese titel in die discipline. Verder reed Niemann negentien wereldrecords en werd ze elf keer wereldkampioen op een afstand. Haar record van het aantal zeges in wereldbekerwedstrijden (liefst 98) zal heel moeilijk te breken zijn. Haar eerste wereldbekerzege pakte ze in Berlijn, in het najaar van 1988. Met de Olympische Spelen had Niemann een haat-liefde verhouding. In Albertville ’92 pakte ze tweemaal goud, maar twee jaar later faalde ze onder de druk in Lillehammer. In Nagano ’98 werd ze Olympisch kampioene op de 3.000 meter.

Drie nieuwe testcoureurs Squadra

Squadra Toro Rosso (vm. Minardi) heeft nog drie coureurs aangetrokken voor de testweek van 21 november a.s. Het betreft hier allemaal coureurs die hun debuut in een Formule 1-wagen zullen maken.

Nadat eerder al bekend werd dat Katherine Legge voor het team een testrit zal maken, zullen zij en de vaste testcoureur Chanoch Nissany vergezeld worden door de Italianen Luca Filippi en Davide Rigon en de Uruguayaan Juan Caceres. De twee Italianen komen uit de Young Driver Search van Red Bull Racing.

Filippi is dit jaar kampioen geworden in de Italiaanse Formule 3000-serie. Rigon reed dit jaar onder andere in de Formule Renault-klasse en Cacares is de Portugese Formule BMW-kampioen van 2003 en reed dit jaar in de Italiaanse Formule 3000.

Tour 2006 doet Valkenburg aan

In het Palais de Congrès in Parijs is vandaag het routeschema van de 93e Tour de France gepresenteerd. Nederland kan de Grande Boucle op dinsdag 4 juli verwelkomen, als de finishlijn is getekend in Valkenburg.

In 1996 ontving Nederland (met ’s-Hertogenbosch) de Tour voor het laatst. Toen vond er een proloog en een etappe plaats in ons land. De proloog werd gewonnen door Zülle, terwijl Moncassin de snelste was in de massasprint. De Ronde van Frankrijk ging ook al vier keer van start in Nederland. De etappe met als aankomst Valkenburg gaat van start in het Luxemburgse Esch en is 216 kilometer lang.

De eerste Tour na het tijdperk Armstrong doorkruist liefst vijf landen. Hij gaat op 1 juli van start met een 7,5 kilometer lange proloog rond Straatsburg, waar het Europees Parlement zetelt. Daarna volgt een week waarin Luxemburg, Nederland en België worden aangedaan. Deze periode kenmerkt zich door vlakke etappes, op de rit naar Valkenburg na. Na het buitenlandse uitstapje wordt er koers gezet richting Frankrijk, waar er tegen de klok in zal worden gefietst. Eerst komen dus de Pyreneeën aan bod.

Voor de klassementsrenners ligt het zwaartepunt aan het eind van de tweede en aan het begin van de derde week. De rit naar het Catalaanse Pla de Beret is de koninginnerit in de Pyreneeën met daarin klinkende namen als de Aspin, Peyresourde en Tourmalet. Na een jaar afwezigheid keert ook de Alpe d’Huez terug in de Tour. De rit naar La Toussuire is echter minstens even zwaar met onder meer de beklimmingen van de Glandon en Galibier. Wat opvalt is dat er voor het eerst sinds 1999 geen ploegentijdrit zal plaatsvinden.


Routeschema 93e Tour de France:

Datum:Etappe:Startplaats:Aankomtsplaats:Aantal Kilometer:
1 juliProloogStraatsburgStraatsburg7,5
2 juli1StraatsburgStraatsburg183
3 juli2ObernaiEsch (Lux)223
4 juli3EschValkenburg (Ned)216
5 juli4HoeiSaint-Quentin (Bel)215
6 juli5BeauvaisCaen219
7 juli6LisieuxVitré184
8 juli7Saint-GrégoireRennes52 (IndividueleTijdrit)
9 juli8St. Méen L. GrandLorient177
11 juli9BordeauxDax170
12 juli10Cambo-les-BainsPau193
13 juli11TarbesPla-de-Beret208
14 juli12LuchonCarcassonne211
15 juli13BéziersMontélimar231
16 juli14MontélimarGap181
18 juli15GapL'Alpe d'Huez231
19 juli.16Bourg d'OisansLa Toussuire182
20 juli17St.-Jean-de-MaurienneMorzine199
21 juli18MorzineMacon193
22 juli19Le CreusotMontceau Les Mines56 (Individuele Tijdrit)
23 juli20AntonyParijs152


De Cols:

Rit 10:
Soudet – 1.540 meter
Marie-Blanque – 1.035 meter

Rit 11:
Tourmalet – 2.115 meter
Aspin – 1.489 meter
Peyresourde – 1.569 meter
Portillon – 1.320 meter
Pla-de-Beret – 1.830 meter

Rit 15:
Izoard – 2.360 meter
Lautaret – 2.058 meter
Alpe d’Huez – 1.860 meter

Rit 16:
Galibier – 2.645 meter
Glandon – 1.924 meter
Mollard – 1.638 meter
La Toussuire – 1.690 meter

Rit 17:
Saisies – 1.650 meter
Aravis – 1.498 meter
Colombiere – 1.618 meter
Joux Plane – 1.700 meter


Routekaart van de Tour de France 2006

Het meisje van de Albert Heijn

Ik zag haar in de Ikea bij de klantenservice, terwijl ik verveeld op mijn beurt wachtte om een deurtje te ruilen dat in een verkeerde kleur was geleverd. Een blonde schoonheid met een oogopslag en een glimlach die nauwelijks op haar plaats leek in de saaie grijze wachtkamer van de zelfbouwhel. Ik had moeite om mijn ogen van haar af te houden en iedere keer als ik een blik haar kant op wierp werd het gevoel dat ik haar ergens van kende sterker, tot ik het verband wist te leggen met mijn lokale grootgrutter en dan in het bijzonder de bakkerij.

Hoewel ik een nagenoeg feilloos geheugen voor gezichten had, was het niet zo raar dat ik haar in eerste instantie niet wist te plaatsen. De medewerksters van de Albert Heijn waren in mijn ogen toch slechts in overheersend blauw gekleurde objecten die in de weg stonden als ik mijn boodschappen aan het doen was. Dat ze er in het leven buiten de supermarkt zó uit konden zien, was eerlijk gezegd nog nooit bij mij opgekomen.

De ping van een verspringend nummertje en de stem van de Ikeamedewerker die mijn wachtnummer afriep waren voor het eerst in mijn wachtend bestaan niet zo welkom. Met het nieuwe deurtje onder de arm liep ik enkele minuten later de deur uit, nog een laatste blik over de schouders werpend naar het broodmeisje in burger.

De hele avond dacht ik aan haar en die nacht droomde ik van warme croissants en pistoletjes en blonde meisjes in blauw met blosjes op hun wangen. De volgende ochtend wist ik het zeker: ik wilde haar weer zien en ik wist natuurlijk precies waar ik haar moest vinden.

Onderweg speelde ik het te komen gesprek alvast af in mijn hoofd. Het was natuurlijk een unieke kans. De moeilijkheden die om de hoek komen kijken bij een openingszin waren al opgelost doordat ik haar had gezien bij de Ikea. Ik hoefde slechts daarover te beginnen. Ze zou er ongetwijfeld op ingaan en dan kon ik een heel blik aan standaardvragen open trekken: waarom ze daar was, wat ze ging kopen, of het in haar eigen huis kwam, waarom ze die dag op de klantenservice stond, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. Daarna zou ik wel zien hoe het gesprek liep. Als dat eerste contact er maar was, dan volgde de rest vanzelf wel.

In de Albert Heijn pakte ik een karretje en wierp er, zodat het leek of ik echt boodschappen aan het doen was, wat spullen in waarvan ik dacht dat ik ze wel kon gebruiken, daarna wandelde ik met kloppend hart richting de broodafdeling. Even dacht ik dat ze er niet was, maar eenmaal aan de balie kwam ze van achter de ovens vandaan en stond ze ineens voor me.
'Kan ik u helpen?'
'Ja uhhh,' stamelde ik.

Onder haar blik steeg het bloed naar mijn hoofd waar het bleef steken in mijn wangen. Enorme twijfels over de kans van slagen van mijn plannetje maakten de binnenkant van mijn mond in een tel gortdroog. Mijn oren suisden. Mijn hoofd tolde. Ik grabbelde in het blik standaardvragen, trok ze er één voor één uit, maar geen enkele voldeed meer. 'ZEG DAN WAT!' schreeuwde de stem in mijn hoofd.
'…een halve Pain de Boulogne graag,' kwam er nog net uit mijn mond.

Terwijl ze het brood in de broodsnijmachine stopte, vervloekte ik mijn angst om afgewezen te worden en de schaamte die ermee gepaard gaat. Het broodmeisje was ineens niet meer de idyllische schoonheid die precies zo zou reageren als ik de avond ervoor had bedacht, maar een mens van vlees en bloed met een eigen wil, in staat om met hele andere antwoorden te komen dan ik in mijn simpele brein kon bedenken. 'Je bent toch geen miet!' sprak ik mijzelf vermanend toe, 'je hebt nog een kans,' maar bij het aanpakken van het brood zei ik niets anders dan 'dankjewel' en legde ik het ingepakte brood zwijgend bij de andere boodschappen in de wagen. Met een gevoel van diepe teleurstelling draaide ik de winkelwagen met de neus richting de kassa's toen ze opeens tegen mij zei: 'mag ik iets vragen?'
Ik draaide naar haar terug en knikte.
'Zag ik jou laatst niet bij de Ikea?'

Nieuwe Midland in februari klaar

De nieuwe wagen van Midland F1 zal in februari klaar zijn. De M16 zal een compleet nieuwe wagen zijn, waarbij echter wel veel lering wordt getrokken uit de voorganger, de EJ15B.

James Key, technisch coördinator van Midland F1, zegt dat er zal worden doorgebouwd op een aantal positieve punten van de wagen van dit seizoen. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het aerodynamische pakket, waar in 2005 veel tijd in is gestoken en de basis was van de vernieuwde EJ15B.

"We hebben veel geleerd van de 15B en de aerodynamische concepten zullen we meenemen naar de nieuwe auto," aldus Key. "Natuurlijk is het triest dat de naam jordan verdwijnt na vijftien jaar Formule 1, maar dit jaar werden we gehinderd door het feit dat we geen compleet nieuwe auto konden ontwerpen. We zijn er zeker van dat we weer competitief en succesvol kunnen worden, zoals Jordan dat in het verleden is geweest."

Bestuurslid Gizmondo Europe blijkt maffia-lid

Ongeveer een maand geleden hadden we al het bericht dat de Gizmondo in problemen is gekomen omdat verschillende bestuursleden door allerlei kunstgrepen erg veel geld verdienden. Vorige week hebben Carl Freer, directeur, en Stefan Eriksson, bestuurslid, ontslag genomen bij Gizmondo Europe.

Maar de Zweedse krant Aftonbladet is erachter gekomen dat Stefan Eriksson vroeger veroordeeld vanwege betrokkenheid bij een Zweedse Maffia-groep, net als twee andere Gizmondo Europe werknemers. Eriksson is in 1993 en 1994 veroordeeld voor maffia-praktijken zoals het witwassen van vals geld en poging tot het frauderen van een financiëel instituut voor drie miljoen dollar. In totaal was hij veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Eriksson werd toen gezien als brein achter de organisatie, die door de media de Uppsala Maffia werd genoemd. Deze naam is gebaseerd op de stad vanuit waar de groep opereerde, en heel toevallig heeft Gizmondo Europe hier zijn Zweeds kantoor gevestigd.

Twee andere werknemers van Gizmondo Europe, die volgens de geruchten ook ontslag hebben genomen vorige week, zijn jaren geleden ook veroordeeld vanwege betrokkenheid bij de Uppsale Maffia. Eén van die werknemers is Johan Enander, ook wel bekend als de Torpedo, en was een schuldeiser bij de Maffia-groep. Hij is veroordeeld vanwege chantage en mishandeling, maar is later aangenomen bij Gizmonde Europe als hoofd Beveiliging.

De Gizmondo is deze week in Amerika gelanceerd en volgens het bedrijf zelf is het een groot succes. Op dit moment is de Gizmondo te koop bij 14 winkels en binnenkort moeten daar 38 bij komen volgens de website van de Gizmondo.

[Upd]Blessure voor AZ-er Opdam

AZ-speler Barry Opdam heeft aan de competitiewedstrijd tegen Willem II een blessure overgehouden.

De international van Oranje raakte geblesseerd aan zijn rechterknie. Hoe lang de verdediger uitgeschakeld is, is nog niet bekend.

Na de wedstrijd werd Opdam naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, daar bleek dat hij een verrekking aan de buitenkant van de rechterknie had opgelopen. Aankomende week zal Opdam verder onderzocht worden, en dan zal er ook meer bekend worden over de ernst van de blessure.

Update 27-10 om 13:01
De blessure die Opdam heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Willem II valt mee. Woensdagmiddag is een MRI-scan van zijn rechterknie gemaakt, waaruit bleek dat er verder geen letsel aan de botten, kruis- of kniebanden geconstateerd was. De verdediger hoopt binnen een aantal weken de training weer te kunnen hervatten. Mocht hij in de tussentijd toch nog last krijgen van zijn knie, dan zal er een nieuw onderzoek gedaan worden.

De Cler maand uit de roulatie

Tim de Cler zal voorlopig niet in actie komen voor AZ. Tijdens de training verliet de linksback het trainingsveld, naar alle waarschijnlijkheid met een hamstringblessure. Hierdoor zal de speler de komende maand niet in actie komen.

Tijdens de WK-kwalificatieduels van het Nederlands Elftal tegen Tsjechië en Macedonië was De Cler nog opgenomen in de selectie van bondscoach Marco van Basten. Ook stond zijn naam weer op de lijst met spelers die voorgeselecteerd zijn voor de oefenwedstrijd tegen Italië van 12 november. De kans is echter groot dat De Cler deze wedstrijd aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Toetanchamon was rodewijnliefhebber

Nuongirl had ons via de nieuws-submit te melden:

De Egyptische farao Toetanchamon was een liefhebber van rode wijn, zo hebben Spaanse onderzoekers ontdekt. Dankzij een nieuwe methode is de aanwezigheid van een zuur vastgesteld, die door componenten in rode wijn wordt gevormd. Het zuur is aangetroffen in wijnhouders die in het graf van de Egyptische koning lagen.

Toetanchamon stierf in 1352 voor Christus en werd volgens traditie begraven met spullen waarvan werd aangenomen dat ze in een volgend leven nodig waren. Onderzoekster Maria Rosa Guasch-Jane: "In de dood had de koning dezelfde dingen nodig als gedurende zijn leven."

Net als nu bevatten wijnhouders in het oude Egypte etiketten met informatie. Op een van de karaffen van Toetanchamon staat: Jaar vijf. Wijn van het huis van Toetanchamon. Door chef-wijnmaker Vintner Khaa.

'Online nieuwsmedia steeds belangrijker'

Kranten worden ouderwets en online nieuwsmedia zullen steeds populairder worden. Dat voorspelt Microsoft-topman Bill Gates. Binnen vijf jaar zal de helft van de mensen het nieuws online lezen, zo denkt hij. Kranten zullen dus moeten werken aan de kwaliteit van hun internetsite. "Om hun lezers te behouden zullen de kranten hun elektronische aanpak moeten ontwikkelen", aldus Gates.

Gates zelf leest ook de helft van zijn nieuws via internet. "De artikelen zijn geactualiseerd, er zitten demonstraties, videos en links bij", zo legt hij uit. Hij leest ook wel eens boeken via zijn pc, maar nuanceert: "Ik moet toegeven dat elektronische ondersteuning meer is aangepast voor encyclopedieën, leerboeken of professionele documenten dan voor romans."

Bill Gates

Endemol werkt aan 'voetbal-Idols'

Endemol werkt aan een realityshow met daarin jonge talentvolle voetballertjes. Het Britse Channel Five, onderdeel van de RTL Group, zou al belangstelling hebben getoond in het programma van de televisieproducent. Endemol zou al op zoek zijn naar talentjes tussen de 8 en 12 jaar oud.

In november moeten de eerste 'voorrondes' gehouden worden die lijken op die van Idols. Niet alleen de redactie van Endemol zou daar aanwezig zijn, maar ook topcoaches lijken te zijn aangetrokken voor het programma.

Janet Jackson ontkent bestaan van dochter

DHFC had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuws Janet Jackson heeft de berichten dat ze al achttien jaar moeder zou zijn in alle toonaarden ontkend. "Ik heb geen kind en alle beweringen hierover zijn vals", aldus de 39-jarige Amerikaanse zangeres in het Amerikaanse televisieprogramma Access Hollywood. De zaak kwam aan het rollen toen een voormalige zwager van Janet de 'bekentenis' deed.

Young Debarge, de broer van James Debarge met wie Janet in de jaren tachtig kort getrouwd was, vertelde het hele verhaal eerder deze week aan de media. Volgens hem zou het kind, genaamd Renee, zijn grootgebracht door Janets zus Rebbie. "James en de familie Jackson hebben de zaak altijd potdicht gehouden", zo verklaarde Young Debarge. "Niemand wist precies hoe het zat tot de kwestie uiteindelijk toch kwam bovendrijven."


Janet Jackson

Tractor ramt politiebureau Zuidhorn

Icoon Binnenlands nieuws In het Groningse Zuidhorn heeft gisteravond een tractor het lokale politiebureau geramd. De aanwezige agenten wisten het er zonder kleerscheuren van af te brengen, maar volgens een politiewoordvoerster is de schade aan het gebouw wel 'aanzienlijk'. De bestuurder van de tractor vluchtte na het incident.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. Het is dus ook nog niet duidelijk of het om een ongeval of om een wraakactie gaat. Wel is de vermoedelijke dader vandaag door de politie aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit het Groningse plaatsje. "We weten niet waarom hij het pand is binnengereden en waarom hij is gevlucht. We moeten de man nog horen.", aldus de woordvoerster.


De tractor beschadigde de gevel van het politiebureau zwaar - foto FPS Groningen

[Update]Blizzcon Roddels

Zoals al eerder gemeld komt Blizzcon er aan! Samen feesten en gamen met de makers van de War- en Starcraft games voor maar $85 entreegeld. $120 als je ook nog het concert wilt meemaken.

Maar er is een leuk item in het schema voor Blizzcon 2005 gepubliceerd:

Op de 28e om 12:00 staat het item "Microsoft Next Gen Platform". Misschien bedoelt Microsoft er gewoon de Xbox 360 mee, misschien wel het nieuwste operating system: Vista.

Maar wat heeft Blizzard daar mee te maken? World Of Warcraft op de Xbox 360? Starcraft: Ghost? Windows Vista Warcraft Desktop Theme? Komend weekeinde weten we hopelijk meer.

Update 27-10 11:55

Blizzard heeft de aankondiging veranderd en er staat nu "MS Windows Vista Presentation" in plaats van "Next Gen Platform". Het gaat dus niet om een aankondiging voor de Xbox 360, maar een aankondiging over het nieuwe OS van Microsoft met betrekking tot Blizzard.

Claudia Melchers klaagt AD aan

Doedeldiedotje had ons via de nieuws-submit te melden:

Claudia MelchersHet Algemeen Dagblad heeft volgens de onlangs ontvoerde miljonairsdochter Claudia Melchers haar privacy geschonden. Samen met haar partner Bert Verheij klaagt ze de krant dan ook aan. Gisteravond zei advocaat Aldo Verbruggen in het televisieprogramma NOVA dat er aangifte is gedaan.

Het Algemeen Dagblad heeft de laatste tijd veel gemeld over de ontvoeringszaak. Opvallend daarbij was dat ze veel inside-informatie hadden rond het politie-onderzoek. Zo wist de krant als eerste te melden waar Melchers vast heeft gezeten. Volgens de advocaat brengt de gang van zaken een "ongestoorde procesgang in gevaar".

"Stukken die voor mij niet toegankelijk zijn, komen via de pers wel bij mij terecht. Dat is bizar. Als alle beperkingen zijn opgelegd, dient dat een groot belang. Het grote bezwaar van dit lek is dat het een ongestoorde procesgang in gevaar brengt. Het is in het belang van Claudia dat er een goed onderzoek wordt gedaan en deze publicaties ondermijnen dat. Claudia is verbaasd dat het OM niet eerder heeft ingegrepen", zo zei de advocaat. De krant had de geheime stukken uit het onderzoeksdossier voor zich moeten houden, zo zei hij. "Diegene die dergelijke goederen aanneemt en onder zich houdt, maakt zich schuldig aan een strafbaar feit."

Claudia Melchers overweegt een schadeclaim in te dienen tegen het AD.

Bungalow
In deze bungalow werd Melchers vastgehouden

Winst Shell stijgt 68 procent

Icoon economisch nieuwsDe winst van oliemaatschappij Shell pakt in het derde kwartaal veel hoger uit dan verwacht. De winst van de onderneming is, uitgezonderd van bijzondere posten en voorraadeffecten, fors gestegen met 68 procent tot 7,37 miljard dollar. Shell bracht deze gegevens vandaag naar buiten.


Analisten berekenden een veel lagere winst. Zij dachten dat de beoogde winst was gestegen met 16 procent tot 5,12 miljard dollar.

EA bouwt 2e Glazen Sims Huis in Utrecht

Vorig jaar stopte EA een echt gezin in een glazen huis om de game De Sims 2 te promoten. Dit jaar zal komt EA met een nieuwe versie van het Glazen Huis en het gezin zal vervangen worden door een studentenhuis.

EA is nog op zoek naar studenten die mee willen doen aan deze actie. Ze zoeken twee teams, het liefste bestaande uit twee heren en twee dames, die elkaar willen gaan bestrijden. De teams zullen verschillende opdrachten moeten uitvoeren die door de kijkers en bezoekers ingediend kunnen worden.

Screen van de PC-versie

Het Glazen Huis is ook te volgen via de website van EA en op deze website kun je chatten met de bewoners, de bewoners volgens via streams en het Glazen Huis inclusief de bewoners downloaden. Op deze manier kun je ook op je computer met de studenten spelen. Het winnende team gaat er vandoor met een Fiat Punto. De Sims 2 wordt tegelijkertijd met het Glazen Huis gelanceerd op de Xbox, PS2, GC, GBA, DS en PSP.

Op 17 november start het Glazen Huis op de Neude in Utrecht en zal vier dagen duren. Wil je meedoen aan deze promotie-actie dan kun je je via dit e-mail adres opgeven (minimaal één teamlid moet De Sims 2 hebben gespeeld): simsglazenhuis@externalaffairs.nl.

PS3 niet 100% backwards compatible?

Er gaan twijfels over de backwards compatibility van de PlayStation 3. Heeft Sony eerst nog verklaard dat de PS3 games van de PS1 en PS2 af kan spelen, nu komen ze een beetje terug op deze verklaring. Een woordvoerder van Sony, Reiko Sakamoto, heeft hierover het volgende gezegd: "It's hard to say the PlayStation 3 will be 100 per cent backwards compatible. But as we said earlier this year, we aim to make it so as much as possible."

Deze twijfels zijn ontstaan nadat bekend is geworden dat de nieuwe zilveren slimline PS2 niet alle games ondersteunt. 38 PS1 games en negen PS2 games zullen niet goed draaien op de nieuwe PS2, waaronder Tekken 5, Hitman: Contracts en Resident Evil. Volgens Sakamoto zijn er verschillende factoren verantwoordelijk voor dit probleem. De nieuwe PS2 heeft een andere chipset waardoor de software soms niet goed functioneert, wat kan resulteren in glitches en langzame game-saves. De zilveren PS2 console is al in productie gegaan voordat het testen van de backwards compatibility begon en de verwachting is dat er nog een aantal games kunnen worden toegevoegd aan de lijst van slecht werkende games.

Destroy all Humans binnenkort op de Amerikaanse tv

Het Amerikaanse bedrijf Fox Broadcasting Co. gaat een tv-serie maken rond de THQ-game 'Destroy all Humans'. In dat spel bestuur je een gevaarlijke alien die de mensheid wil uitroeien.

De tv-serie gaat verder waar het spel eindigde. De show wordt gemaakt door Jim Dauterive die eerder medeverantwoordelijk was voor de cultserie 'King of the Hill'. Of de serie ook in Europa te zien is is nog niet bekend.




NS presteert onder de maat

TreinDe Nederlandse Spoorwegen krijgen het niet voor elkaar om voldoende treinen op tijd te laten rijden. In de eerste helft van dit jaar heeft de NS dan ook onder de maat gepresteerd. Dat heeft Staatssecretaris Schultz van Verkeer aan de Tweede Kamer geschreven. Daar komt nog bij dat de informatie aan reizigers bij storingen te karig is. Bij vertragingen kregen reizigers in de trein afgelopen halfjaar in 29 procent van de gevallen informatie. Afgesproken was echter 35 procent.

De staatssecretaris heeft de NS nu om opheldering gevraagd. In het prestatiecontract met de overheid staat dat de NS dit jaar 86,5 procent van de treinen op tijd moet laten rijden. Tot en met juni dit jaar lag dat percentage op 85,6 procent. De NS staat er niet bepaald bekend om treinen in de herfst en winter wel op tijd te kunnen laten rijden, dus Schultz maakt zich zorgen om dit percentage.

NS wijt de slechte cijfers aan het grote aantal rampdagen. Volgens president-directeur A. Veenman van NS wordt het een "forse uitdaging" om de beloofde punctualiteit te halen.

"Schoner circuit geeft mooiere race"

Williams-topman Patrick Head heeft een interessante theorie geopperd over het feit dat de Japanse Grand Prix een stuk boeiender was om te zien dan de Chinese Grand Prix. De FIA geeft hem gelijk in zijn bevindingen.

De Japanse Grand Prix dit seizoen was een wedstrijd met veel actie en inhaalacties. Dat gaf veel hoop voor de Grand Prix van China, die werd verreden op een baan die is ontworpen om inhaalacties te stimuleren. Toch waren het slechts de incidenten rond Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya en Narain Karthikeyan die enig opzien baarden in de race.

Patrick Head denkt de verklaring te hebben gevonden. Op de ochtend van de Japanse Grand Prix spoelde een hevige regenbui de baan schoon. Alle rubber dat was achtergebleven na de trainingen en de supportraces, was verdwenen en daardoor was het verschil tussen de ideale lijn en de rest van het asfalt minimaal. Coureurs konden verschillende lijnen rijden en daardoor makkelijker passeren.

Head vergelijkt de Japanse Grand Prix met de Engelse Grand Prix van 2003. Ook toen had het stevig geregend voor de race en was de race spectaculair en onderhoudend. Charlie Whiting van de FIA denkt dat Head het bij het rechte eind heeft. Hij oppert om iedere zaterdagavond voor een race de baan schoon te spuiten om de race spannender te maken.

'TMF en MTV moeten zelf censureren'

Muziekzenders als TMF en MTV zorgen ervoor dat er meer groepsverkrachtingen gepleegd worden door jongeren. Dat stelt kamerlid Jeroen Dijsselbloem van de PvdA. "Ik denk dat het voortdurend uitzenden van clips waarin vrouwen worden weggezet als gebruiksvoorwerp mede de oorzaak is van het stijgende aantal verkrachtingen." Hij vindt dan ook dat de muziekzenders zichzelf moeten gaan censureren.

De PvdA-politicus komt met het idee nadat er in Rotterdam acht minderjarige jongeren zijn opgepakt voor het verkrachten van een meisje. De sociaal-democraten willen drie maatregelen nemen. Seksuele voorlichting moet volgens de partij beginnen op de lagere school. Daarnaast zou het kabinet meer geld moeten uittrekken voor de ondersteuning van ouders die moeite hebben met de opvoeding van hun kind. "Steeds meer gezinnen trekken het niet. De jongeren belanden op straat en gaan daar over de schreef", stelt Dijsselbloem.

Ook TMF en MTV moeten eraan geloven. "Zij zullen zich echt rekenschap moeten gaan geven van de effecten van de aanhoudende reeks muziekclips waarin dag en nacht 'pimps' op een walgelijke en respectloze manier 'bitches' als gebruiksvoorwerp behandelen."

Dijsselbloem verwacht steun te krijgen bij het CDA. Hij wil zijn voorstel bij verschillende ministeries neerleggen. "Daar beginnen we volgende week mee, bij het begrotingsdebat over Volksgezondheid."

Vliegvakanties fors duurder

De sterk gestegen olieprijs zal er voor zorgen dat vliegen volgend jaar een stuk duurder zal worden. De Nederlandse vliegmaatschappijen willen de prijzen die ze in rekening brengen bij reisorganisaties met tien tot twintig procent verhogen. Directeur W. Hondius, die over marketing en verkoop bij Transavia gaat, zegt bijvoorbeeld dat reizigers op een prijsstijging van vijftien tot twintig procent moeten rekenen. Een woordvoerder van Martinair heeft het over verhogingen van tien tot vijftien procent.

Volgens reisorganisatie TUI zullen de prijsstijgingen erg meevallen. "De olieprijzen worden alweer lager, de piek is voorbij", zo stelt bestuursvoorzitter S. van der Heijden van TUI. Hij verwacht dat de maatschappijen niet meer dan zes tot acht procent meer in rekening kunnen brengen voor duurdere brandstoffen. Hij zegt verder dat het aanbod van vliegtuigstoelen zo groot is dat er voor de vliegmaatschappijen weinig marges in de prijs zitten.

Uiteindelijk denkt TUI dat de prijsstijging hoogstens vijf procent is, omdat de prijzen van hotels gelijk blijven. Alleen Turkije zal duurder zijn.

Tracklist Guitar Hero bekend

De tracklist voor Guitar Hero is bekend gemaakt:

Er zijn 30 bekende tracks:

Motorhead - "Ace of Spades"
Ozzie Osbourne - "Bark at the Moon"
Audioslave - "Cochise"
Pantera - "Cowboys From Hell"
Cream - "Crossroads"
Sum 41 - "Fat Lip"
Edgar Winter Group - "Frankenstein"
Blue Oyster Cult - "Godzilla"
Burning Brides - "Heart Full of Black"
The Exies - "Hey You"
Red Hot Chili Peppers - "Higher Ground"
Joann Jett - "I Love Rock and Roll"
The Ramones - "I Wanna Be Sedated"
Bad Religion - "Infected"
Black Sabbath - "Iron Man"
Queen - "Killer Queen"
Boston - "More Than A Feeling"
Queens of the Stone Age - "No One Knows"
ZZ Top - "Sharp Dressed Man"
Deep Purple - "Smoke on the Water"
Jimi Hendrix - "Spanish Castle Magic"
Incubus - "Stellar"
Megadeth - "Symphony of Destruction"
The Donnas - "Take It Off"
Franz Ferdinand - "Take Me Out"
Stevie Ray Vaughn - "Texas Flood"
White Zombie - "Thunderkiss 65"
Helmet - "Unsung"
Judas Priest - "You Got Another Thing Comin"
David Bowie - "Ziggy Stardust"

En 17 tracks van onbekende, nieuwe artiesten:

Acro-Brats - "Call Out"
Anarchy Club - "Behind the Mask"
Artillery - "The Breaking Wheel"
Black Label Society - "Fire It Up"
Count Zero - "Sail Your Ship By"
Din - "Fly on the Wall"
Drist - "Decontrol"
Freezepop - "Get Ready 2 Rock"
Graveyard BBQ - "Cheat on the Church"
Honest Bob and the Factory-to-Dealer Incentives - "Hey"
Made in Mexico - "Farewell Myth"
Monkey Steal the Peach - "Theme from Guitar Hero"
The Bags - "Caveman Rejoice"
The Model Sons - "The Story of my Love"
The Slip - "Even Rats"
The Upper Crust - "Eureka! I Found Love"
Shaimus - "All of This"

Guitar Hero is een muziek-game waarbij je een speciale controller krijgt. Dit keer is het een gitaar. De game is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Donkey Konga, maar dan dus met een gitaar in plaats van trommels. De muziek is enkel rockmuziek.

Op dit moment is er nog geen Europese release bekend gemaakt.

Arnhemse meisjes (13)

We zaten in de Stokvishal, en zo rook het er ook. Het was in die tijd gewoonte om per duizend bezoekers slechts één verstopt urinoir in te plannen, de ruimte vol te gooien met rottende matrassen en de muren te bekladden met vage protestkreten. Pas in de jaren tachtig kwam men erachter dat het ook anders kan, en als je nu op Lowlands komt leggen ze een chocolaatje op je kussensloop en is er altijd genoeg Edet Vochtig voorhanden op de ruim bemeten toiletten. Met andere woorden, de muziekscene is er flink op vooruitgegaan.

Uitslagen Serie A Speelronde 9

Juventus is nog altijd ongeslagen in de Serie A. De ploeg uit Turijn versloeg Sampdoria met 2-0 en wist hiermee voor de negende maal op rij te winnen.

Juventus moest het woensdagavond doen zonder Zlatan Ibrahimovic, de spits werd gespaard voor de aankomende topper tegen AC Milan. David Trezeguet opende de score voor de ploeg uit Turijn door goed te reageren op het slordige verdedigen van Sampdoria. Adrian Mutu bepaalde de 2-0 na een mooie aanval de eindstand.

Milan wist het verschil met koploper Juventus op vijf punten te houden. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti kwam tegen Empoli op achterstand, maar via treffers van tweemaal Alberto Gilardino en Cristian Vieri stelde de Milanese club alsnog orde op zaken.

Uitslagen:

Empoli - AC Milan 1-3
Lazio Roma - Chievo 2-2
Cagliari - Livorno 1-1
Parma - Messina 1-1
Reggina - Treviso 1-2
Ascoli - Udinese 1-1
Palermo - Lecce 3-0
Siena - Fiorentina 0-2
Juventus - Sampdoria 2-0
Internazionale - AS Roma 2-3

Rekenwonder

Volgens Maxime Verhagen is het volstrekt onverantwoord dat D'66 de nieuwste antiterreurmaatregelen van het kabinet niet ondersteunt.

Eerder deze week kreeg minister Pechtold al een standje van Balkenende hierover. Pechtold had Balkenende toen een onruststoker genoemd omdat hij steeds waarschuwt voor mogelijke terreuraanslagen in Nederland. Nu is Verhagen weer boos omdat D'66 de antiterreurmaatregelen van het kabinet afdoet als een inbreuk op de privacy.

Verhagen moet zich niet zo druk maken. Boris Dittrich heeft best wel een punt met zijn privacyargumenten en wat voor vage democratie zijn we geworden wanneer Kamerleden hun mening niet meer mogen geven. Daarnaast is het voor de besluitvorming niet erg relevant hoe D'66 hierover denkt. Zoals gebruikelijk wordt op dat moment D'66 gewoon even ingeruild voor de LPF, zoals inmiddels gebruikelijk is bij dit soort onderwerpen. Zowel de LPF als D'66 zijn immers het hoertje van het kabinet.

Verhagen had sowieso niet erg zijn dag gisteren, want hij wilde ook al het CPB laten inschakelen om uit te rekenen wat het koopkracht effect was van de verwachte stijging van de energielasten met 155 Euro, terwijl het kabinet was uitgegaan van een stijging met 100 Euro. Dit tot groot vermaak van Zalm die ter plekke even voorrekende dat het koopkrachteffect dan waarschijnlijk 55 Euro is...

Uitslagen Schotland Speelronde 12

De nummer één en twee in de Schotse competitie, Heart of Midlothian en Celtic, hebben beiden woensdagavond geen fout gemaakt, ze wisten allebei hun competitiewedstrijd te winnen. Glasgow Rangers liet opnieuw dure punten liggen.


Hearts versloeg de nummer zes, Kilmarnock, met 1-0. Het enige doelpunt werd in de 35e minuut van de wedstrijd gescoord door Edgaras Jankauskas.

Celtic had het vrij eenvoudig tegen Motherwell, het werd 5-0. Stilian Petrov wist drie maal het net te vinden, de andere twee goals kwamen op naam van Shaun Maloney en Shunsuke Nakamura.

De Rangers kwamen tegen Livingston niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na 55 minuten leidden de Rangers nog met 0-2 door goals van Barry Ferguson en Burke, maar Livingston kwam door twee treffers van Robert Snodgrass alsnog langzij.

Uitslagen:

Aberdeen - Dundee United 2-0
Dunfermline - Hibernian 1-2
Livingston - Glasgow Rangers 2-2
Inverness CT - Falkirk 0-3
Hearts - Kilmarnock 1-0
Celtic - Motherwell 5-0

Chelsea onderuit in Carling Cup

Bekerhouder Chelsea is verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van de Carling Cup. The Blues verloren na penalty’s van Charlton Athletic. Manchester United bekert wel door na een eenvoudige 4-1 zege op het nietige Barnet.

Het is voor Chelsea de eerste nederlaag in eigen land sinds afgelopen februari toen Newcastle United te sterk was in de achtste finales van de FA Cup. Helemaal onverdiend was dit niet: Charlton was zeker niet de mindere gedurende een aantrekkelijke wedstrijd. De 1-1 na de reguliere speeltijd kwam vlak voor de rust tot stand, dankzij een kopbal van Terry (na een scherpe corner van Robben) en een treffer van Bent, die profiteerde van een fout van Huth. Chelsea was de iets betere ploeg gedurende de tweede helft, maar kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken, ondanks schoten van invaller Lampard. Aan de andere kant was Bothroyd dicht bij de winnende treffer. Bryan Hughes benutte in de strafschoppenserie uiteindelijk de beslissende penalty nadat de ongelukkige Huth had gefaald.

Manchester United had in het eigen Old Trafford geen kind aan Barnet. Manager Alex Ferguson liet al zijn sterren op de bank en trad aan met spelers als Eckersley, Jones en Ebanks-Blake. De opgave voor Barnet werd helemaal ondoenlijk toen hun keeper Flitney al na twee minuten wegens hands buiten het strafschopgebied kon inrukken. Via treffers van Miller, Richardson, Rossi en Ebanks-Blake scoorde United viermaal. Sinclair deed tussendoor nog wat terug voor Barnet.


Uitslagen 3e Ronde Carling Cup:
Birmingham City – Norwich City 2-1
Bolton Wanderers – West Ham United 1-0
Cardiff City – Leicester City 0-1
Chelsea – Charlton Athletic 1-1 na strafschoppen 4-5
Everton – Middlesbrough 0-1 (doelpunt Hasselbaink)
Grimsby Town – Newcastle United 0-1
Manchester United – Barnet 4-1

Uitslagen dinsdag:
Aston Villa – Burnley 1-0
Blackburn Rovers – Leeds United 3-0
Crystal Palace – Liverpool 2-1
Doncaster – Gillingham 2-0
Fulham – West Bromwich Albion 2-3
Mansfield – Millwall 2-3
Reading – Sheffield United 2-0
Sunderland – Arsenal 0-3
Wigan Athletic – Watford 3-0

Meer details Resident Evil: Deadly Silence bekend

Nu de release van Resident Evil: Deadly Silence in Japan steeds dichterbij komt worden er ook steeds meer details bekend over deze remake/port van de originele PlayStation-versie van Resident Evil op de Nintendo DS. Zo valt in het nieuwe nummer van het Japanse gamesblad Famitsu een uitgebreide preview te lezen.

Resident Evil: Deadly Silence beschikt over een classic mode en een rebirth mode.

De classic mode laat de klassieke controls en puzzels uit de PlayStation-versie ongewijzigd. Dus geen extra's of gebruik van het touchscreen. Erg leuk is dat bij deze classic mode ook het originele openingsfilmje aanwezig is, zo'n beetje de foutste FMV intro ooit gemaakt!

De rebirth mode biedt wel een aantal extra's en maakt gebruik van de mogelijkheden van het touchscreen. Zo zijn first person gevechten met het mes mogelijk en zijn er puzzels die met behulp van het touchscreen en de stylus opgelost kunnen worden. Tenslotte beschikt de game over wireless mogelijkheden. Tot vier spelers kunnen met elkaar of tegen elkaar spelen. Wanneer spelers er voor kiezen om met elkaar te spelen is het doel om samen te werken om uit een landhuis te ontsnappen. Wanneer besloten wordt om het tegen elkaar op te nemen wordt het een wedstrijd wie binnen een bepaalde tijd de meeste zombies kan doden.




Council bekrachtigt nieuwe regels

Gisteren zijn in Rome een aantal nieuwe reglementen voor de Formule 1 bekrachtigd door de World Motor Sport Council. Een overzicht.

Banden
- Voor elke rijder zijn er zeven sets droogweer-banden per weekend.
- De banden die gebruikt worden tijdens de kwalificatie en de race moeten van hetzelfde type zijn.
- Banden mogen tijdens de race zo vaak worden gewisseld als gewenst.

Kwalificatie
- Aan het begin van de kwalificatie worden alle wagens toegelaten op de baan.
- Tijdens de eerste twee kwartieren mag er onbeperkt worden gereden.
- De vijftien snelste wagens uit het eerste kwartier gaan door naar het tweede kwartier, de rest krijgt op basis van de snelste tijd gereden gridposities zestien en lager toebedeeld.
- De tien snelste wagens uit het tweede kwartier gaan door naar het laatste deel van de kwalificatie, de rest krijgt gridposities elf tot en met vijftien toebedeeld.
- Het laatste deel duurt twintig minuten met een onbeperkt aantal rondes en bepaalt de gridposities één tot en met tien, enkel gebaseerd op de tijden gereden in dit laatste deel.
- Gedurende de gehele kwalificatie vallen alle wagens onder de parc fermé-reglementen, wat betekent dat er niet aan mag worden gesleuteld. Banden mogen wel gewisseld worden.

Brandstof
- Tijdens de eerste veertig minuten van de kwalificatie mag er onbeperkt worden getankt.
- De tien wagens (twaalf als er 22 deelnemers zijn) die worden geëlimineerd tijdens de kwalificatie mogen bijtanken voor de race.
- De wagens die niet zijn geëlimineerd, moeten het laatste deel van de kwalificatie starten met de hoeveelheid benzine waarmee ze de race willen starten. Na de kwalificatie mag er slechts bijgetankt worden tot de hoeveelheid waarmee het laatste deel van de kwalificatie was gestart.

Centreline Downwash Generating Wing (CDG-vleugel)
- De CDG-vleugel zal in 2008 worden geintroduceerd.
- De introductie van de vleugel kan vervroegd worden naar 2007 als 80% van de Formula One Technical Working Group daar vóór eind december mee instemt.

Pitmuur
- Teampersoneel en toeschouwers mogen gedurende en na de races niet meer in het hek op de pitmuur klimmen.

Bikiniverbod

Rio de Janeiro wil een poging doen om het sextourisme te verminderen en denkt daarvoor het ideale middel te hebben gevonden: "het verbieden van ansichtkaarten waarop vrouwen in een bikini op zijn afgebeeld".

Je zou haast zeggen dat 1 april wat laat valt dit jaar, maar het schijnt serieus te zijn. Kaarten waarop dames staan afgebeeld op de stranden van Ipanema en Copacabana, trekken volgens de regionale autoriteiten een verkeerd soort touristen aan en moeten in de ban. Het is nu aan de gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro om het besluit te bekrachtigen, danwel naar de prullenbak te verwijzen.

Het is toch niet te geloven, welk normaal denkend mens kan zoiets nu verzinnen? Aan de andere kant, als dit de richting moet aangeven, dan heb ik nog wel een paar ideetjes voor deze vooruitstrevende bestuurders:

1 - Verbied bepaalde soorten badkleding en geef voorschriften.

2 - Laat niet iedereen toe op het strand, maar stel eisen aan het uiterlijk.

3 - Gooi die verdomde stranden gewoon helemaal dicht.

Zo daar zullen de dames en heren uit Rio wel even voldoende aan hebben. Uiteraard is dit maar een aanvulling, want het zijn natuurlijk met name die duivelse ansichtkaarten die ongewenste touristen aantrekken. Toch?

Elf doden in grote vuurzee op Schiphol

esctoday, arneaux en Mark4282 hadden ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:
Binnenlands nieuwsOp luchthaven Schiphol heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed. De brand, die plaats vond in een cellencomplex, heeft aan elf gedetineerden het leven gekost. Daarnaast zijn er nog vijftien mensen gewond geraakt, onder wie andere gedetineerden en mensen van de marechaussee en de politie. Zij zijn naar een aantal verschillende ziekenhuizen overgebracht. Dit meldde een woordvoerder van justitie vanochtend.

De brand ontstond even na middernacht, maar pas om 03:00 had de brandweer, die met groot materieel was uitgerukt, de brand onder controle. In het cellencomplex bevonden zich op dat moment 350 gedetineerden onder wie voornamelijk bolletjesslikkers, illegalen en mensen die aan de grens zijn geweigerd. Daarvan bevonden zich 43 in de vleugel die in brand stond. Volgens de gedetineerden onderschatte de bewaking de brand, waardoor de evacuatie niet snel genoeg op gang kwam.

Een deel van de gevangenen is overgebracht naar het cellencomplex dat nog wel intact was, de anderen naar gevangenissen in Zeist en Rotterdam. Er zijn helikopters ingezet om te zoeken naar mogelijk ontsnapte gedetineerden, maar dat was zonder resultaat. Dit is de tweede keer dat er brand was, er was ook al een brand vlak na de opening van het complex. De oorzaak is nog niet bekend.

Televisieactie Pakistan levert 21 miljoen euro op

Giro 800800De televisieactie van woensdagavond ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan heeft ruim 21 miljoen euro opgeleverd. Dit bedrag kwam binnen tijdens de uitzending. Het live-programma dat te bekijken was op Nederland 2 werd opgezet rond een benefietwedstrijd in Rotterdam tussen de hockeyers van het Nederlandse herenteam en een wereldelftal met onder andere Pakistaanse en Indische spelers. Er werd hierbij 925.126 euro opgehaald.

Bij de wedstrijd waren enkele duizenden bezoekers aanwezig, onder wie ook kroonprins Willem-Alexander. Hij heeft de mensen opgeroepen om nogmaals geld te storten op gironummer 800800 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Naast de kroonprins waren ook de burgemeesters Opstelten (Rotterdam) en Vreeman (Tilburg) aanwezig. Tijdens de rust bracht Lee Towers enkele liedjes ten gehore. De wedstrijd resulteerde overigens in 7-4 in het voordeel van de Nederlandse heren.

Minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking vertelde tijdens de wedstrijd dat ze 5 miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de slachtoffers. Het geld komt terecht in de vorm van onderwijs aan de kinderen die door de aardbeving niet naar school kunnen. Het kabinet zelf geeft 17 miljoen euro aan noodhulp in het gebied en het ministerie van Defensie geeft vijfhonderd tenten en een veldhospitaal. Het totaalbedrag van de regering komt daarmee ook nog eens boven de 20 miljoen euro uit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.