BMW-team krijgt vorm

Na maanden van voorbereiding maakt BMW zich op om het voormalige Sauber flink naar hun hand te zetten. Zo wordt er 100 man extra personeel aangenomen, waarmee het aantal personeelsleden van het team op totaal 700 mensen zal komen.

Motorsport-directeur van BMW Mario Theissen had de afgelopen maanden een zware taak. Hij moest zorgen dat het project bij Sauber voor het chassis van 2006 een gelijke ontwikkeling had met de ontwikkeling van de V8-motor voor 2006 bij BMW. Nu het seizoen 2005 is afgelopen kan Theissen echt de leiding pakken en de mensen in München (BMW) en Hinwil (Sauber) aansturen. BMW wil met name de windtunnel beter gaan gebruiken en mede daarvoor zoekt het team 100 extra personeelsleden.

Mario Theissen vertelde daarover: "We hebben nu, zowel in München als in Hinwil, 300 man werken aan het Formule 1-project. We plannen om daar nog 100 man aan het team in Hinwil toe te voegen. Onze bedoeling is om het totale aantal personeelsleden daarmee tot 700 man te laten toenemen."

Verder verloopt de ontwikkeling van de nieuwe auto goed: "De grondslagen voor het chassis voor volgend jaar waren al klaar bij het einde van dit seizoen en de aerodynamica-afdeling in Hinwil werkt sindsdien aan optimalisatie van individuele onderdelen. Tegelijkertijd is er verdere vooruitgang geboekt in München met de nieuwe P86 V8 motor in voorbereiding op de wintertests."