Willem II vreest absentie Moens

Als alles tegen zit zal Willem II-doelman Oscar Moens voorlopig niet in actie komen vanwege een hardnekkige voetblessure. De artsen zijn inmiddels aan het bekijken welke mogelijkheden er zijn om er iets tegen te doen.

Verder wordt ook rekening gehouden met een vertrek van de speler, aangezien hij een aflopend contract heeft aan het einde van dit seizoen. De Tilburgers hebben inmiddels al een aantal voorgesprekken gehad met Tristan Peersman van Anderlecht. "Oscar is misschien wel zes weken uitgeschakeld.", aldus manager technische zaken Kees Zwamborn. Hij hoopt overigens ook dat Moens zijn contract in Tilburg gaat verlengen.

De keeper, die dankzij een rode kaart al niet kon spelen tegen Feyenoord, blonk de afgelopen periode al uit bij Willem II, wat hem tevens een plaatsje in de voorselectie van het Nederlands Elftal opleverde. Mocht het toch gebeuren dat Moens de club gaat verlaten, dan zal Peersman waarschijnlijk de vervanger gaan worden. "We hebben informatief contact gehad met Peersman en hij ziet een komst naar Willem II wel zitten. Hij had goede verhalen gehoord van Geert de Vlieger. We gaan echter alleen tot actie over als Moens weggaat of lang uitgeschakeld is."

Volgens de Belgische krant 'Het Laatste Nieuws' is de Tilburgse club niet de enige die in de race is om de diensten van Peersman, ook het Noorse FC Lyn Oslo is in de markt voor de diensten van de doelman. Verder zou hij al in Noorwegen zijn voor een medische keuring, en zou Lyn al een contract voor hem klaar hebben liggen. Peersman, die nu nog uitkomt voor Anderlecht, is daar op een zijspoor geraakt.