Murray zet opmars voort

Michel (Baraja)
Andrew Murray is in vorm. De pas achttienjarige Brit staat in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Basel en nadert Tim Henman op de wereldranglijst.

Murray versloeg gisteren zijn Tsjechische leeftijdsgenoot Tomas Berdych met 6-4, 2-6 en 6-4, nadat hij eerder in de week al Henman de baas was. De wedstrijd stond aanvankelijk in het teken van veel onnodige fouten en één daarvan kostte Berdych een break toen hij een dubbele fout sloeg. Murray maakte snel de set uit. Toch was het onvermijdelijk dat de Brit zelf een keer zou worden gebroken met een eerste opslagpercentage van 47 procent. Dat gebeurde dan ook tweemaal in het tweede bedrijf. Murray herstelde zich in de beslissende set en plaatste in de zevende game de cruciale break.

Murray stond in juni 357e van de wereld, maar nadert nu de top zestig. Hij is nog maar 42 plaatsen verwijderd van Tim Henman, die sinds mensenheugenis the Brittish number one is. Vandaag speelt Murray tegen Fernando Gonzalez in de kwartfinales. Topfavoriet David Nalbandian verzekerde zich tevens van een plaats bij de laatste acht.


Uitslagen Basel – Achtste Finales:
G. Coria (Arg/1) – K. Vliegen (Bel) 6-7, 5-7
D. Hrbaty (Slw/5) – A. Calleri (Arg) 3-6, 6-3, 6-2
F. Gonzalez (Chi/4) – M. Berrer (Dui) 6-3, 7-5
T. Berdych (Tsj) – A. Murray (Sch) 4-6, 6-2, 4-6
M. Baghdatis (Cyp) – T. Haas (Dui/8) 6-2, 6-3
J. Acasuso (Arg) – J. Ferrero (Spa/3) 6-3, 6-7, 6-3
P. Srichaphan (Tha) – J. Novak (Tsj/7) 6-3, 6-2
F. Mayer (Dui) – D. Nalbandian (Arg/2) 3-6, 2-6